Πώς να πετύχετε ως προγραμματιστής του WordPress – Συνέντευξη με τον David Rashty of CreativeMinds

Η κοινότητα του WordPress είναι γεμάτη από φανταστικούς ανθρώπους που κάνουν φανταστικά πράγματα – μεταξύ αυτών bloggers, εθελοντές και επιχειρηματίες. Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να μιλήσω με έναν από αυτούς τους ατρόμητους επιχειρηματίες του WordPress: τον David Rashty, τον ιδρυτή της CreativeMinds.


Ιδρύθηκε το 2008, το CreativeMinds προσφέρει πρόσθετα WordPress, επεκτάσεις Magento και προσαρμοσμένη ανάπτυξη και για τις δύο πλατφόρμες. Ο Rashty έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε θέσεις εκτελεστικού επιπέδου σε πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις και έχει φτάσει στην κοινότητα του WordPress με τον τυπικό τρόπο: blogging. Ένα ξεκίνημα στο οποίο δούλευε επέλεξε το WordPress ως πλατφόρμα επιλογής τους στο blogging και όταν τα εξωτερικά πρόσθετα που χρησιμοποιούσαν δεν έφταναν στο ταμπάκο, κατέληξαν να κωδικοποιούν τα δικά τους.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μοιραστώ τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής μου με τον Rashty (το οποίο έχω επεξεργαστεί ελαφρά για το μήκος και τη σαφήνεια), συμπεριλαμβανομένων των προτεινόμενων εφαρμογών του και των κριτικών του σκέψεων για το τρέχον σύστημα προσθηκών του WordPress.

1. Τι είναι τα δημιουργικά μυαλά

Η CreativeMinds είναι η εταιρεία πίσω από τα πρόσθετα όπως το Γλωσσάρι εργαλείων CM και το Ad Ad Changer. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πώς ξεκίνησε η επιχείρηση – και πόση δουλειά πηγαίνει σε αυτά τα προϊόντα. Να τι είπε ο Rashty:

Η επιχείρησή μας στο WordPress ξεκίνησε ως δευτερεύον έργο ενώ εργαζόταν σε μια άλλη επιχείρηση και σιγά-σιγά μεγάλωσε για να γίνει σημαντική. Επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη μοναδικών και ισχυρών προϊόντων με βάση το WordPress, όπου πιστεύουμε ότι οι λύσεις είναι είτε ανύπαρκτες είτε όχι, όπως θα θέλαμε να τις έχουμε.

Επενδύουμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάθε προϊόν, προσπαθώντας να δώσουμε κάποια προστιθέμενη αξία στη λειτουργικότητα, κάνοντας το UI και το UX απλό και διαισθητικό και κάνουμε πολλές δοκιμές πριν κυκλοφορήσουμε. Είμαστε πάντα οι πρώτοι πελάτες για τα προϊόντα μας, οι οποίοι μας δίνουν τη δυνατότητα να κατανοήσουμε τι λείπει. Μόλις κυκλοφορήσουμε, λαμβάνουμε πολλές ιδέες και σχόλια από τους χρήστες μας.

2. Πώς λειτουργεί η ομάδα τους

Σκέφτηκα ότι αυτό το κομμάτι ήταν υπέροχο, διότι αποτελεί πραγματικά παράδειγμα διαδικτυακής επιχείρησης στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Ο Rashty εξήγησε ότι η ομάδα CreativeMinds απλώνεται σε τρεις ηπείρους:

Η ομάδα μας έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο χρόνο και αποτελείται από 15 άτομα (δεν εργάζονται όλοι με πλήρη απασχόληση). Είμαστε χωρισμένοι σε διάφορες ομάδες: προϊόν, μάρκετινγκ, σχεδιασμός, εξυπηρέτηση πελατών και σχεδιασμός οδηγιών.

Είμαστε απλωμένοι σε τρεις ηπείρους. Οι προγραμματιστές μας βρίσκονται στην Ευρώπη, ενώ το μάρκετινγκ στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Είμαστε εν μέρει εικονικοί και εν μέρει όχι. Έχουμε ένα γραφείο στην Ευρώπη και ένα γραφείο στο Ισραήλ, αλλά μερικά από τα μέλη της ομάδας μας εργάζονται από το σπίτι.

3. Ποια προγράμματα και εφαρμογές προτείνει

Η διαχείριση μιας διεθνούς ομάδας – και η αντιμετώπιση των φυσιολογικών στρες, των πιέσεων και των αναγκών της επιχείρησης – μπορεί να είναι μια πρόκληση. Για να κρατήσει όλους στην ίδια σελίδα, ο Rashty και η ομάδα του χρησιμοποιούν την εφαρμογή διαχείρισης έργων Ασάνα.

Ακολουθεί μια λίστα με πολλά άλλα προγράμματα και εφαρμογές που μου είπε ο Rashty ότι προτείνει:

 • Βοήθεια Προσκόπων για υποστήριξη πελατών
 • Μόζ για βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (εκτός από το Google Analytics)
 • Τρελό αυγό για να δείτε τι κάνουν οι πελάτες στον ιστότοπο CreativeMinds
 • Μονίτιδα για να παρακολουθείτε την απόδοση και την αξιοπιστία του διακομιστή
 • Έγγραφα Google για βοήθεια με τον προγραμματισμό και τη διαχείριση

4. Πώς δημιουργεί ιδέες για το WordPress Plugin

Η δημιουργία ιδεών για plugin μπορεί να είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της ανάπτυξης. Ο Rashty εξήγησε τη διαδικασία του:

Οι ιδέες προέρχονται από πελάτες με τους οποίους αλληλεπιδρούμε και από τις επιθυμίες και τα όνειρά μας. Δεν αποδεικνύονται όλοι πολύ επιτυχημένοι. Έχουμε αναπτύξει διάφορα προϊόντα που ρίχναμε στα σκουπίδια ή επαναχρησιμοποιήσαμε είναι άλλος τρόπος. Ξεκινάμε πάντα με κάποιο βασικό MVP (Ελάχιστο βιώσιμο προϊόν) που πετάμε για να δούμε τα σχόλια και μετά αρχίζουμε να αναπτύσσουμε το προϊόν. Αυτήν τη στιγμή εργαζόμαστε σε έξι νέα προϊόντα. Θα έλεγα ότι παίρνουμε τις μισές από τις ιδέες προϊόντων μας από τους πελάτες μας και τις μισές εσωτερικά.

5. Τι σκέφτεται για το δωρεάν μοντέλο προσθηκών

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη της συζήτησής μου με τον Rashty αφορούσε τις απόψεις του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται και σκέφτονται τα πρόσθετα WordPress. Είναι πολύ επικριτικός για το δωρεάν μοντέλο προσθηκών:

Το να κάνουμε τους χρήστες να εκτιμούν το γεγονός ότι τα προϊόντα WordPress χρειάζονται τεράστιο χρόνο και προσπάθεια για ανάπτυξη και ακόμη περισσότερο για υποστήριξη είναι μια πρόκληση. Ορισμένοι χρήστες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι όλα τα προϊόντα WordPress πρέπει να είναι δωρεάν. Νομίζω ότι αυτό το δωρεάν μοντέλο δεν λειτουργεί: από τα 30.000 πρόσθετα στο WordPress.org, το 95% δεν είναι καλά συντηρημένο ή γραμμένο σύμφωνα με τα πρότυπα του WordPress, το οποίο προκαλεί διενέξεις και προβλήματα μόλις εγκατασταθεί..

Στον ιδανικό του κόσμο, τα premium plugins θα διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο και θα λάβουν μεγαλύτερη θέση στο προσκήνιο της κοινότητας:

Πιστεύω ότι το WordPress / Automattic πρέπει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του και να αλληλεπιδρά με προγραμματιστές plugin και να τους υποστηρίζει. Είμαστε μέρος αυτού που κάνει το WordPress ένα τόσο υπέροχο περιβάλλον και είμαστε μέρος του οικοσυστήματος του WordPress… Προσπαθώ να πω: βοηθήστε μας και στηρίξτε τις προσπάθειές μας.

Για παράδειγμα, το Magento by AOL παρέχει έναν δωρεάν κατάλογο στον οποίο κάθε προγραμματιστής μπορεί να παραθέτει τις επεκτάσεις του – ανεξάρτητα από το αν είναι δωρεάν ή premium – και επίσης λαμβάνει σχόλια και υποστηρίζει πελάτες. Αυτό δεν είναι δυνατό με το WordPress… Εάν δεν υπάρχει ένα βιώσιμο μοντέλο που το WordPress θα σταθεί πίσω και θα σπρώξει τότε δεν θα δούμε πάρα πολλά υπέροχα πρόσθετα.

Τον ρώτησα σχετικά με τη θέση του και απάντησε περαιτέρω:

Μια άλλη πτυχή αυτού του ζητήματος είναι ότι πολλά υπάρχοντα πρόσθετα δεν γράφονται σύμφωνα με ευρέως αποδεκτά πρότυπα και δεν υποστηρίζονται καλά. Για την υποστήριξη των πελατών μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα πρόσθετα. Συνήθως εξηγούμε γιατί ένα άλλο πρόσθετο που έχουν εγκαταστήσει προκαλεί προβλήματα επειδή δεν είναι γραμμένο σωστά. Σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζουν επίσης σφάλματα JS / PHP.

Η άποψή μου είναι ότι για να έχουμε καλές προσθήκες, πρέπει να υπάρχει ένα βιώσιμο μοντέλο που θα υποστηρίζει το WordPress, ακόμη και να το ωθεί, που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές plugin να αναπτύσσουν και να υποστηρίζουν τα προϊόντα τους.

6. Τα αγαπημένα του Plugins WordPress

Αυτό δεν σημαίνει ότι το Rashty δεν λειτουργεί σε κάθε προσθήκη που υπάρχει. Μακριά από αυτό. Τον ζήτησα να απαριθμήσει μερικά από τα αγαπημένα του πρόσθετα από την κοινότητα:

αγαπώ Relevanssi και είμαι επίσης σε επαφή με τον προγραμματιστή από καιρό σε καιρό. Κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει ένα υπέροχο προϊόν. Μας αρέσουν επίσης οι Visual Form Builder το οποίο είναι λιγότερο γνωστό από τις εναλλακτικές.

Τον ζήτησα επίσης να επισημάνει μερικά πρόσθετα CreativeMinds που πιστεύει ότι είναι μερικά από τα καλύτερα:

Νομίζω ότι εκτός από το Γλωσσάρι Επεξήγησης, έχουμε ένα υπέροχο νέο προϊόν το οποίο μόλις κυκλοφόρησε με την ονομασία OnBoarding Plugin, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο καθοδήγησης και εμπειρίας χρήστη για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι.

7. Τα τρέχοντα έργα της εταιρείας

Ο Rashty ήταν αρκετά ευγενικός για να μας δώσει μια ματιά σε μερικές επερχόμενες προσφορές από το CreativeMinds:

Έχουμε αρκετές προσθήκες μαγειρικής: Μια νέα προσθήκη WordPress Reports που θα είναι μια πλατφόρμα για τη δημιουργία αναφορών για διαφορετικές ανάγκες και περιπτώσεις χρήσης. Ένα πρόσθετο διαχείρισης μαθημάτων βίντεο που θα βοηθήσει τον οργανισμό να παρακολουθεί και να ελέγχει τα μαθήματα βίντεο, έναν ενοποιημένο κατάλογο προϊόντων για συγχώνευση μεταξύ πολλών καταλόγων ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως το EDD και το WooCommerce, και πολλά νέα προϊόντα που βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του προγραμματισμού.

8. Οι ελπίδες του για το μέλλον της εταιρείας

Με χρόνια δουλειάς πίσω του, ζήτησα από τον Rashty να προσβλέπει στο μέλλον. Εξήγησε πώς προβλέπει την εξέλιξη της αγοράς του WordPress στα επόμενα χρόνια και τι ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η CreativeMinds σε αυτό:

Νομίζω ότι η αγορά του WordPress εξακολουθεί να εξελίσσεται και οι μάρκες συνεχίζουν να δημιουργούνται. Θα θέλαμε να δούμε το CM ως αναγνωρισμένη μάρκα για υπέροχα προϊόντα WordPress, με τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε τα EDD / WooCommerce / Yoast / ElegantThemes και άλλες καλές μάρκες…

Πιστεύω ότι η αγορά στην οποία βρισκόμαστε πρόκειται να αναπτυχθεί. Περισσότεροι οργανισμοί και επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το WP ως λύση περιεχομένου και ηλεκτρονικού εμπορίου και χρειάζονται αξιόπιστα εργαλεία υψηλής ποιότητας για την προώθηση του περιεχομένου και των ιστότοπών τους. Οι ανάγκες για τέτοια εργαλεία πρόκειται απλώς να αυξηθούν, οπότε νομίζω ότι η ύπαρξη μεγάλων επιλογών από υπέροχα εργαλεία WordPress είναι εκεί που στοχεύουμε.

συμπέρασμα

Ο David Rashty είχε μεγάλη επιτυχία στην αγορά προσθηκών WordPress και είναι πάντα ενδιαφέρον να ακούσουμε την προοπτική ενός προγραμματιστή.

Πείτε μας τη γνώμη σας για αυτό που είπε: Χρησιμοποιείτε κάποιο από τα προτεινόμενα προγράμματα του; Έχει δίκιο σχετικά με το δωρεάν μοντέλο προσθηκών? Δημοσίευση στα παρακάτω σχόλια!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map