Το WordPress 3.9 είναι εδώ: Τι να περιμένετε κατά την ενημέρωση

Ο Andrew Nacin μόλις ανακοίνωσε την κυκλοφορία του δεύτερη υποψήφια έκδοση WordPress 3.9, και μόλις σήμερα το WordPress 3.9 «Σμιθ» απελευθερώθηκε.


Όπως με όλες τις σημαντικές ενημερώσεις του WordPress, το 3.9 θα προσθέσει νέες δυνατότητες στην πλατφόρμα WordPress. Πήρα τον υποψήφιο για κυκλοφορία για να δω τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτήν την επερχόμενη κυκλοφορία.

Προεπισκοπήσεις Widget Προστέθηκαν στο WordPress Theme Customizer

Το θέμα customizer προστέθηκε στο WordPress στην έκδοση 3.4 τον Ιούνιο του 2012. Ήταν μια εξαιρετική προσθήκη στην πλατφόρμα του WordPress, ωστόσο το θεωρούσα πάντα περιοριστικό. Ενώ μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των χρωμάτων ενός νέου θέματος και να αλλάξετε την εικόνα μενού και κεφαλίδας. δεν μπορείτε να προσθέσετε widget.

Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορείτε να συμπληρώσετε ζώνες widget, όπως η πλευρική γραμμή με δεδομένα. Επομένως, η προεπισκόπηση εμφανίζει συνήθως μια στήλη περιεχομένου αντί για δύο.

Το WordPress 3.9 αντιμετωπίζει αυτόν τον περιορισμό με ένα νέο πρόγραμμα προεπισκόπησης ζωντανών widget.

Προεπισκοπήσεις Live Widget του WordPress

Το WordPress προσθέτει ένα στοιχείο μενού για κάθε ζώνη widget στον ιστότοπό σας. Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη Widget”, ένα πλαίσιο γεμάτο με όλα τα διαθέσιμα widget θα μετακινηθεί προς τα δεξιά. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε widget από τον πίνακα.

Όταν προσθέτετε ένα widget με αυτόν τον τρόπο, θα εμφανιστεί αμέσως στην περιοχή προεπισκόπησης.

Προσθήκη Widget στο θέμα Customizer

Η προεπισκόπηση Widget λειτουργεί εξαιρετικά στην πράξη. Για μένα, έχει κάνει τελικά το εργαλείο προσαρμογής ένα πρακτικό εργαλείο που θα χρησιμοποιήσω στους ιστότοπούς μου.

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό εισήχθη στον πυρήνα από ένα πρόσθετο με τίτλο Εργαλείο προσαρμογής Widget. Συνιστώ να δοκιμάσετε την προσθήκη εάν θέλετε μια γρήγορη προεπισκόπηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του νέου widget προεπισκόπησης.

TinyMCE

Ο επεξεργαστής ανοιχτού κώδικα WYSIWYG TinyMCE, Αλλιώς γνωστό ως οπτικός επεξεργαστής WordPress, έχει ενημερωθεί στην έκδοση 4.0.21.1.

Ως κάποιος που απενεργοποιεί τον οπτικό επεξεργαστή κατά τη σύνταξη, δεν ήταν αρχικά σαφές για μένα τι είχε αλλάξει.

Φαίνεται να υπάρχει μια μικρή αλλαγή στα εικονίδια που παρατίθενται στον οπτικό επεξεργαστή. Αυτό είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης του οπτικού προγράμματος επεξεργασίας στο WordPress 3.8.

Παλιά έκδοση του TinyMCE

Αυτό είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης του οπτικού προγράμματος επεξεργασίας στην επερχόμενη έκδοση του WordPress 3.9.

Νέα έκδοση του TinyMCE

Από την επάνω σειρά, μπορείτε να δείτε ότι έχει προστεθεί ένα νέο εικονίδιο μετά το εισαγωγικό. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό το νέο εικονίδιο γραμμής, μπορείτε να προσθέσετε μια οριζόντια γραμμή στο περιεχόμενό σας.

Αρχικά πίστευα ότι η επιλογή για χωρίς περισπασμούς είχε αφαιρεθεί εντελώς από το WordPress. Ωστόσο, σε στενότερη επιθεώρηση, το εικονίδιο επεξεργασίας απόσπασης της προσοχής μετακινήθηκε απλά στην άκρη δεξιά του προγράμματος επεξεργασίας. Αυτό φαίνεται να είναι ένα πιο πρακτικό μέρος για να εμφανιστεί αυτό το εικονίδιο καθώς δεν χρησιμοποιείται για την αλλαγή περιεχομένου.

Πλήρες στιγμιότυπο οθόνης του Visual Editor

Μπορείτε να δείτε ότι το εικονίδιο “Επικόλληση από το Word” έχει αφαιρεθεί από την κάτω σειρά. Τώρα μπορείτε να αντιγράψετε περιεχόμενο από το Word απλώς αντιγράφοντας και επικολλώντας και δεν ανησυχείτε για τυχόν ανεπιθύμητο κώδικα στυλ που θα αντιγραφεί. Μπορείτε να καταργήσετε εντελώς τη μορφοποίηση ενεργοποιώντας την επιλογή “Επικόλληση ως κείμενο”.

Εγκατάσταση νέων θεμάτων WordPress

Το WordPress έχει επίσης ανανεώσει τη νέα περιοχή εγκατάστασης θεμάτων. Στο WordPress 3.8, η κύρια σελίδα εμφάνισε μια γραμμή αναζήτησης με ένα φίλτρο χαρακτηριστικών από κάτω για να κάνει τις αναζητήσεις πιο ακριβείς.

Παλαιός τρόπος εγκατάστασης νέων θεμάτων

Τα πράγματα φαίνονται πολύ καλύτερα στο WordPress 3.9.

Αντί να εμφανίζεται απλώς στη σελίδα αναζήτησης, η γραμμή αναζήτησης έχει μετακινηθεί στο μενού πλοήγησης και τώρα εμφανίζεται σε όλες τις σελίδες. Αυτή είναι σαφώς μια πιο πρακτική λύση.

Ομοίως, η επιλογή μεταφόρτωσης ενός θέματος μετακινήθηκε από το κύριο μενού και τοποθετήθηκε στα δεξιά του κειμένου “Προσθήκη θεμάτων” στο πάνω μέρος κάθε σελίδας. Ο σύνδεσμος μενού “Νεότερο” έχει επίσης μετονομαστεί σε “Τελευταία” και η σελίδα που ενημερώθηκε πρόσφατα έχει αντικατασταθεί από μια σελίδα για δημοφιλή θέματα.

Νέος τρόπος εγκατάστασης νέων θεμάτων

Το φίλτρο χαρακτηριστικών έχει αφαιρεθεί από την κύρια σελίδα και μετακινήθηκε στη δική του μοναδική σελίδα. Οι επιλογές εμφανίζονται τώρα κάθετα και όχι οριζόντια.

Φιλτράρισμα θεμάτων WordPress

Η νέα διάταξη της περιοχής εγκατάστασης θέματος φαίνεται πολύ καλύτερη λόγω των στιγμιότυπων οθόνης που εμφανίζονται στην αρχική σελίδα. Ας ελπίσουμε ότι, το WordPress θα εναλλάσσει τα επιλεγμένα σχέδια τακτικά, έτσι ώστε τα ίδια σχέδια να μην προωθούνται όλο το χρόνο.

Λίστες αναπαραγωγής βίντεο και ήχου

Οι γκαλερί αποδείχθηκαν πολύ δημοφιλείς στους χρήστες του WordPress. Το WordPress έχει επεκτείνει αυτήν την ιδέα προσθέτοντας μια επιλογή για λίστες αναπαραγωγής για αρχεία ήχου και βίντεο.

Λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως η προσθήκη φωτογραφιών σε μια γκαλερί. Εάν ανεβάσετε ήχο ή βίντεο, θα δείτε μια νέα επιλογή για τη δημιουργία λίστας αναπαραγωγής.

Δημιουργία λίστας αναπαραγωγής ήχου

Ως συνήθως, το WordPress σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τον τίτλο, τη λεζάντα και την περιγραφή των μεταφορτωμένων αρχείων. Η περιγραφή εισάγεται αυτόματα για κομμάτια ήχου τραβώντας δεδομένα από τις ετικέτες ID3.

Δημιουργία λίστας αναπαραγωγής ήχου

Η τελική σελίδα σας επιτρέπει να οργανώσετε τη σειρά των κομματιών ή των βιντεοκλίπ σας. Οι λίστες αναπαραγωγής μπορούν να εμφανίσουν μια λίστα κομματιών με ονόματα καλλιτεχνών και να εμφανίσουν εικόνες.

Επεξεργασία λίστας αναπαραγωγής ήχου

Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση της νέας λίστας αναπαραγωγής απευθείας από τον οπτικό επεξεργαστή. Με εκπλήσσει το πόσο ρευστό ήταν το πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου και πόσο γρήγορα άλλαξε μεταξύ των επιλογών κομματιού.

Προεπισκόπηση λίστας αναπαραγωγής ήχου

Γκαλερί και υπότιτλοι HTML5

Το WordPress έχει προσθέσει Εκδόσεις HTML5 ετικετών γκαλερί και λεζάντας. Έχουν επίσης πραγματοποιήσει κάποιες μικρές προσαρμογές στυλ στον τρόπο χειρισμού των υπότιτλων.

Το HTML4 είχε προσθέσει προηγουμένως δέκα pixel πλάτους σε εικόνες με λεζάντες. Εχουν αφαιρέθηκαν αυτά τα pixel και επίσης καταργημένα στυλ λεζάντας στον συντάκτη.

Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης σας δείχνει πώς φαίνονται οι υπότιτλοι χρησιμοποιώντας HTML4.

Υπότιτλοι που χρησιμοποιούν HTML4

Αυτό το στιγμιότυπο οθόνης σας δείχνει πώς θα φαίνονται τα πράγματα προς τα εμπρός χρησιμοποιώντας HTML5.

Υπότιτλοι που χρησιμοποιούν HTML5

Και το υπόλοιπο…

Ως συνήθως, το WordPress 3.9 εισάγει πολλές αλλαγές που θα επηρεάσουν τους προγραμματιστές, όπως:

Μπορείτε να δείτε μια καθυστέρηση όλων των δυνατοτήτων που έχουν προστεθεί και των διορθώσεων που έχουν εφαρμοστεί, διαβάζοντας το WordPress Core blog. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την τελευταία έκδοση του WordPress σε δοκιμαστικό περιβάλλον, μπορείτε να το κάνετε εγκαθιστώντας το Beta Tester WordPress συνδέω.

Το WordPress 3.9 έφτασε επίσημα. Για όσους από εσάς δεν έχετε ενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις θέματος, θυμηθείτε να κάνετε αυτόματη ενημέρωση WordPress 3.9, ή μισθωθείτε ενημέρωση στο WordPress 3.8.3 καθώς αντιμετωπίζει ένα σφάλμα που βρέθηκε στο 3.8.2.

Ευχαριστώ,
Κέβιν

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me