Έκδοση 4.3 και νέες δυνατότητες του WordPress

Καλή 18 Αυγούστου! Είμαι βέβαιος ότι δεν ήξερες ότι σήμερα θα ήταν μια τόσο συναρπαστική μέρα όταν ξύπνησες (εκτός αν είσαι παλιομοδίτικος WordPress). Η έκδοση 4.3 του WordPress, με τον κωδικό “Billie”, έπεσε σήμερα και συνοδεύεται από μια σειρά από όλες τις νέες, υπερφορτισμένες δυνατότητες. Ας ρίξουμε μια ματιά!


Νέες δυνατότητες και επιλογές Customizer

Είμαι βέβαιος ότι όλοι γνωρίζετε και λατρεύετε το πρόγραμμα προσαρμογής ζωντανών θεμάτων που το WordPress εισήγαγε πίσω στην έκδοση 3.4 – καλά, μόλις βελτιώθηκε. Υπάρχουν νέες δυνατότητες, καθώς και ορισμένες παλιές επιλογές που έχουν μεταφερθεί όλες στο εύχρηστο εργαλείο προσαρμογής.

Επιλογή εικονιδίου ιστότοπου στον προσαρμογέα WordPress

site-icon-customizer

Τα εικονίδια ιστότοπου (ή τα favicons όπως κάποιοι από εσάς μπορεί να τα καλέσετε) έχουν προστεθεί στη δική τους καρτέλα “Ταυτότητα ιστότοπου” με το Customizer. Απλή μεταφόρτωση της εικόνας σας (παρακαλώ 512 × 512 εικονοστοιχεία) για χρήση ως εικονίδιο του ιστότοπού σας στις καρτέλες και κατά την αποθήκευση στις αρχικές οθόνες του κινητού τηλεφώνου. Ω, και ο τίτλος και ο τίτλος του ιστότοπού σας μπορούν να βρεθούν εδώ και εδώ για εύκολη διαχείριση επωνυμίας peasy.

Μενού και τοποθεσίες μενού στο WordPress Customizer

menu-customizer

Τα μενού αποτελούν βασικό μέρος κάθε ιστότοπου – είναι κυριολεκτικά ο τρόπος με τον οποίο οι επισκέπτες περιηγούνται στον ιστότοπό σας. Λοιπόν, τώρα μπορείτε να τα αλλάξετε και από το Customizer. Λειτουργούν όπως το παλιό μενού. Απλώς κάντε κλικ στα κουμπιά “Προσθήκη στοιχείων” για να επιλέξετε αναρτήσεις, σελίδες, κατηγορίες, προσαρμοσμένους συνδέσμους και άλλα για να προσθέσετε στο μενού σας. Μπορείτε ακόμα να μεταφέρετε και να αποθέσετε αντικείμενα για να τα αναδιατάξετε και να τα τοποθετήσετε για αναπτυσσόμενα.

Νέοι ισχυρότεροι κωδικοί πρόσβασης (από προεπιλογή)

ισχυρότεροι κωδικοί πρόσβασης

Οι ισχυροί κωδικοί πρόσβασης είναι βασική ανάγκη ασφάλειας. Μας εντυπωσίασαν όταν το WordPress 3.7 διευκόλυνε το να βλέπεις αν χρησιμοποιούσες έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, αλλά με τη δημιουργία τώρα ο τρελός κωδικός πρόσβασης είναι ακόμα πιο εύκολος. Απλώς μεταβείτε στο προφίλ χρήστη, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα κωδικού πρόσβασης και κάντε κλικ στο κουμπί για να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης. Τα-ντα! Ένας κωδικός πρόσβασης που δεν θα θυμάστε ποτέ (και οι χάκερ) ��

Πρόσφατα βελτιωμένες συντομεύσεις γρήγορης επεξεργασίας

Μερικές φορές είστε σπασμένοι για το χρόνο… ή ίσως αυτό είναι όλη την ώρα. Για να σας βοηθήσει, το WordPress έχει ενσωματώσει μερικές αστρικές συντομεύσεις για να επιταχύνετε τη δημιουργία περιεχομένου σας. Για παράδειγμα, εάν προηγείτε μια γραμμή κειμένου με ## όπως:

quickedits-1

Και μετά κάντε κλικ στο enter, κάτι μαγικό συμβαίνει. Το ## σας μετατρέπει αυτήν τη γραμμή κειμένου σε μια επικεφαλίδα H2!

quickedits-2

Σοβαρά, καθαρή μαγεία. Ακολουθεί μια γρήγορη αναδρομή ορισμένων από τις νέες συντομεύσεις που θα σας βοηθήσουν να γίνετε χρήστης ισχύος WordPress:

 • ## για επικεφαλίδες H2
 • ### για επικεφαλίδες H3
 • #### για επικεφαλίδες H4
 • ##### για επικεφαλίδες H5
 • ###### για επικεφαλίδες H6
 • * ή – για λίστες με κουκκίδες
 • 1. ή 1) για αριθμημένες λίστες
 • > για αποκλεισμούς

Σχόλια σε σελίδες απενεργοποιημένες

σχόλια-off

Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς, πόσες από τις σελίδες σας θέλετε πραγματικά να σχολιάζουν οι χρήστες; Πιθανώς όχι πολλοί – θα προτιμούσατε να σχολιάσετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας. Λοιπόν τώρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό – σχόλια και trackback / pingbacks απενεργοποιούνται αυτόματα σε νέες σελίδες. Εάν θέλετε να τα ενεργοποιήσετε, απλώς επιλέξτε το πλαίσιο και αποθηκεύστε τη σελίδα σας.

ενεργοποίηση-συζήτηση

Σημείωση: Αν για κάποιο λόγο δεν βλέπετε το μετα-πλαίσιο “Συζήτηση” κάτω από το περιεχόμενό σας, ενεργοποιήστε το κάνοντας κλικ στην καρτέλα “Επιλογές οθόνης” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας και επιλέγοντας το πλαίσιο Συζήτηση.

Νέος σύνδεσμος επεξεργασίας σε αναρτήσεις και σελίδες

εύχρηστος-σύνδεσμος-σύνδεσμος

Το WordPress έχει να κάνει με το εύκολο, γι ‘αυτό προχώρησαν και πρόσθεσαν έναν σύνδεσμο “Επεξεργασία” σε αναρτήσεις και σελίδες για να διευκολύνουν τη διαχείριση του χρόνου σας. Με αυτόν τον τρόπο, εάν ένας αναγνώστης σας στείλει έναν σύνδεσμο για ένα τυπογραφικό λάθος, δεν χρειάζεται να αναζητήσετε όλες τις αναρτήσεις σας για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε. Απλώς κάντε κλικ στον σύνδεσμο “Επεξεργασία” για να μεταφερθείτε αμέσως στον επεξεργαστή της συγκεκριμένης ανάρτησης.

Περισσότερα νέα πράγματα που αγαπούν

Όχι για να ακούγεται σαν διαφημιστικό, αλλά περιμένετε – υπάρχουν περισσότερα! Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν τροποποιήσεις στην εμφάνιση του διαχειριστή (για παράδειγμα οι ετικέτες κεφαλίδας ενημερώθηκαν), το Singular.php εισήχθη ως νέο πρότυπο σελίδας, υπήρχαν λίγες ενημερώσεις στο multisite, έγινε λίγο καθαρισμός (παλιός κώδικας για προηγούμενες εκδόσεις του Το προηγούμενο θέμα και η γραφή χωρίς περισπασμούς καταργήθηκαν) και άλλες αλλαγές για προγραμματιστές (όπως κατάργηση κατασκευαστών τύπου PHP4, get_transient () περιορισμοί, αλλαγές API κ.λπ.).

Τυλίγοντας

Είμαι σίγουρος ότι μου έλειπε κάτι, οπότε ρίξτε μια ματιά στο επίσημη έκδοση WordPress θέση και το WordPress 4.3 Core σελίδα για να δείτε τι άλλο προστέθηκε. Ενημερώστε μας για ποιες λειτουργίες σας ενδιαφέρουν, ή για τις οποίες δεν έχετε. Απλώς αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map