Πώς να προστατέψετε την περιοχή διαχειριστή του WordPress

Πώς να προστατέψετε την περιοχή διαχειριστή του WordPress

Η προστασία της περιοχής διαχειριστή του WordPress και της σελίδας σύνδεσης από την επίθεση είναι ζωτικής σημασίας. Ωστόσο, ενώ οι χάκερ αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια, δεν είναι οι μόνοι. Για ιστότοπους που παρέχουν εγγραφή χρηστών, θα πρέπει επίσης να προστατέψετε την περιοχή διαχειριστή έναντι των ίδιων των χρηστών. Ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν από εγκεκριμένους χρήστες ονομάζονται «μη κακόβουλες εισβολές».


Ευτυχώς, μπορείτε να αναβαθμίσετε τον ιστότοπό σας γρήγορα και εύκολα εφαρμόζοντας μερικές συμβουλές κοινής λογικής και εγκαθιστώντας μερικές προσθήκες για βοήθεια. Λαμβάνοντας υπόψη πτυχές όπως τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας και τη διακοπή κακόβουλων επιθέσεων στην πηγή τους, θα κάνετε τον ιστότοπό σας πιο ασφαλή για όλους όσοι τον χρησιμοποιούν.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πρώτα γιατί πρέπει να προστατεύσετε τις σελίδες διαχειριστή και σύνδεσης και, στη συνέχεια, θα σας παρέχουμε πέντε συμβουλές για την προστασία του ιστότοπού σας για πάντα. Ας αρχίσουμε!

Γιατί πρέπει να προστατέψετε την περιοχή διαχειριστή του WordPress (και τη σελίδα σύνδεσης)

Μια οθόνη σύνδεσης WordPress που εμφανίζει σφάλμα.

Όπως και η μπροστινή πόρτα του σπιτιού σας, η σελίδα σύνδεσης στο WordPress είναι πιθανώς ο αδύναμος σύνδεσμος στην αλυσίδα όταν πρόκειται για πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Η οθόνη διαχειριστή σας αντιπροσωπεύει το πρώτο δωμάτιο που θα εισέλθει ο καθένας, πράγμα που σημαίνει ότι το κλείδωμα και των δύο είναι απαραίτητο για την ασφάλεια. Οι συνέπειες από το να μην το κάνετε είναι πολυάριθμες, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας πελάτη, χρήστη ή προσωπικών πληροφοριών, βλάβης στη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας, ακόμη και της πλήρους κατάργησής του. Επιπλέον, η διάβρωση της εμπιστοσύνης των πελατών μπορεί να είναι καταστροφική για την κατώτατη γραμμή σας.

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι οι βίαιες επιθέσεις είναι ένας δημοφιλής τρόπος απόκτησης μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε έναν ιστότοπο, οπότε ορισμένες από τις συμβουλές εδώ επικεντρώνονται στη διατήρηση του ιστότοπού σας ασφαλούς από αυτόν.

Εάν είστε νέοι στο WordPress, η κατανόηση του τρόπου ασφάλισης του ιστότοπού σας μπορεί να είναι τρομακτική. Για να απομυθοποιήσουμε τη διαδικασία, έχουμε περιγράψει πέντε συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να ασφαλίσετε τον ιστότοπό σας. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ!

1. Επιλέξτε Ισχυρά ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης

Τελικά, τα ισχυρά διαπιστευτήρια είναι μια μεγάλη σειρά τυχαίων χαρακτήρων, που μερικές φορές περιέχουν αριθμούς και σύμβολα. Σε σύγκριση με τους σύντομους κωδικούς πρόσβασης, ισχυρά παραδείγματα είναι δύσκολο να μαντέψει ένας χάκερ, καθιστώντας έτσι πιο δύσκολο για αυτούς να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Είναι μια επιτακτική ανησυχία, καθώς το 69% των ενηλίκων στο διαδίκτυο δεν θεωρεί πόσο ασφαλείς είναι οι κωδικοί πρόσβασης. Εν ολίγοις, τα αδύναμα διαπιστευτήρια αφήνουν τον ιστότοπό σας ανοιχτό σε έναν εύκολα αποφευκτό κίνδυνο.

Επί πλέον, Ολοι έχουν σημασία τα διαπιστευτήρια χρήστη του ιστότοπού σας – δεν είναι καλό να έχετε ένα ισχυρό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης εάν ένας άλλος λογαριασμός διαχειριστή έχει έναν ασθενή.

Ο ιστότοπος 1Password.

Ευτυχώς, το να βεβαιωθείτε ότι τα ονόματα χρήστη και οι κωδικοί πρόσβασής σας είναι αρκετά εύκολο:

 1. Κρύψτε το όνομα χρήστη σας. Αλλάξτε τυχόν προεπιλεγμένα ονόματα χρήστη από διαχειριστής σε κάτι πιο δύσκολο να μαντέψει κανείς.
 2. Χρησιμοποιήστε έναν μακρύ και δύσκολο να μαντέψετε τον κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο όπως Ισχυρή γεννήτρια κωδικού πρόσβασης – αν και το WordPress περιέχει επίσης μια αστρική γεννήτρια κωδικών πρόσβασης, και πολλά προγράμματα περιήγησης διαθέτουν τα δικά τους συστήματα. Να θυμάστε ότι το μήκος είναι πρωταρχικός παράγοντας σε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης.
 3. Αποθηκεύστε τον κωδικό πρόσβασής σας σε ασφαλή τοποθεσία. Αν και αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο για τη δημιουργία ισχυρών διαπιστευτηρίων, η ασφαλής αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης είναι εξίσου σημαντική. Για το σκοπό αυτό, ρίξτε μια ματιά LastPass ή 1Κωδικός πρόσβασης για να σας βοηθήσουμε να διαχειριστείτε εύκολα όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η μόνη μέθοδος που έχετε στη διάθεσή σας για την προστασία της περιοχής διαχείρισης. Ας δούμε έναν άλλο τρόπο για να περιορίσουμε την πρόσβαση.

2. Προσθέστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) για αποκλεισμό μη εξουσιοδοτημένων συνδέσεων

Το 2FA είναι μια μέθοδος προστασίας του λογαριασμού σας, ζητώντας σας έναν μοναδικό κωδικό ή διακριτικό μέσω της έξυπνης συσκευής σας. Αυτό σημαίνει ότι όποτε συνδέεστε, το WordPress μπορεί να είναι σίγουρο ότι είστε εσείς και όχι ένας χάκερ ή άλλοι ανεπιθύμητοι.

Η προσθήκη Keyy.

Όπως και με άλλες μεθόδους ασφαλείας, υπάρχουν πολλά πρόσθετα που μπορούν να σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε το 2FA:

 1. Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων: Αυτή η προσθήκη συνεργάζεται με τον Επαληθευτή Google για την παροχή κωδικών περιορισμένου χρόνου για πρόσβαση σύνδεσης.
 2. Κέι: Αυτή η μοναδική λύση φαίνεται να καταργεί εντελώς τα διαπιστευτήρια, χρησιμοποιώντας την έξυπνη συσκευή σας αποκλειστικά για σύνδεση.

Συνολικά, θα θελήσετε να πειραματιστείτε πρώτα με ένα τυπικό πρόσθετο 2FA και, στη συνέχεια, να έλθετε σε άλλες λύσεις όπως το Keyy όταν είστε άνετοι. Επίσης, ορισμένα πρόσθετα όπως Wordfence και Jetpack συμπεριλάβετε αυτήν τη λειτουργία, οπότε αξίζει επίσης να δείτε.

3. Περιορίστε τον αριθμό των προσπαθειών σύνδεσης για τον περιορισμό των Brute Force Attacks

Με απλά λόγια, οι βίαιες επιθέσεις μοιάζουν να μαντέψουν τα διαπιστευτήριά σας επαναλαμβάνοντας κάθε πιθανό συνδυασμό. Είναι μια δημοφιλής μέθοδος hacking ενός ιστότοπου και αυτό σημαίνει ότι ο περιορισμός του αριθμού των φορών που μπορεί να συνδεθεί ένας χρήστης είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να τους εμποδίσει.

Ο ιστότοπος του Wordfence.

Όσο για την αποτροπή τους, για άλλη μια φορά τα πρόσθετα έρχονται στη διάσωση. Ακολουθούν οι προτάσεις μας:

 1. Jetpack: Μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, το Jetpack προσφέρει πολλαπλές ενότητες που θα περιορίσει τις απόπειρες ωμής βίας και θα παρακολουθεί τον ιστότοπό σας για αυτές.
 2. Ασφάλεια iThemes: Αυτό το πρόσθετο all-in-one όχι μόνο σας επιτρέπει να περιορίσετε τις προσπάθειες σύνδεσης, αλλά θα σας επιτρέψει να αποκλείσετε και ύποπτους χρήστες.
 3. Ασφάλεια Wordfence: Μαζί με τους περιορισμούς επίθεσης brute force, αυτό το ολοκληρωμένο plugin διαθέτει επίσης πολλές άλλες λειτουργίες που σχετίζονται με την ασφάλεια.
 4. BruteGuard: Αυτό το πρόσθετο σάς προστατεύει από επιθέσεις ωμής βίας, συνδέοντας τους χρήστες του για να παρακολουθείτε αποτυχημένες προσπάθειες σύνδεσης σε όλους τους ιστότοπους του WordPress που το χρησιμοποιούν δημιουργώντας ένα προστατευτικό δίκτυο που μαθαίνει και γίνεται πιο ισχυρό από ό, τι περισσότεροι άνθρωποι το χρησιμοποιούν.

Υπάρχει μια άλλη μέθοδος για να σταματήσετε τις παρεμβατικές επιθέσεις στον ιστότοπό σας – να τις κόψετε στο πέρασμα. Ας το δούμε σε βάθος.

4. Εφαρμογή τείχους προστασίας εφαρμογών ιστότοπου (WAF) για την προστασία του ιστότοπού σας από έγχυση κώδικα

Η έγχυση κωδικού είναι η εξής: κωδικός που χρησιμοποιείται για να αλλάξει τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας και μπορεί να είναι καταστροφικός. Με λίγα λόγια, ένα WAF προσφέρει ένα φράγμα στον ιστότοπό σας για να αποκλείσει αυτές και άλλους τύπους επιθέσεων πριν φτάσουν στα αρχεία σας.

Η προσθήκη All in Once WP Security & Firewall.

Ορισμένα πρόσθετα (όπως το Wordfence), περιλαμβάνουν ένα WAF ως στάνταρ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές για να διαλέξετε, όπως:

 1. NinjaFirewall: Αυτό το ειδικό πρόσθετο είναι ένα αυτόνομο τείχος προστασίας που βρίσκεται μπροστά από το WordPress και χαρακτηρίζεται ως “πραγματικό WAF”.
 2. Ασφάλεια κατά του κακόβουλου λογισμικού και τείχος προστασίας Brute-Force: Όχι μόνο αυτό το πρόσθετο περιλαμβάνει ένα συμπαγές WAF που ενημερώνεται συνεχώς, αλλά και προστατεύει από επιθέσεις brute force.
 3. Όλα σε ένα WP Security & Firewall: Το όνομα τα λέει όλα – περιλαμβάνει μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης, ελέγχους για αδύναμα ονόματα χρηστών, προστατεύει από επιθέσεις ωμής βίας και έχει επίσης ένα ισχυρό WAF.

Εν ολίγοις, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην προστατεύσετε τον ιστότοπό σας και η εφαρμογή ενός WAF είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους που μπορείτε να το κάνετε.

5. Χρησιμοποιήστε τους ρόλους χρηστών του WordPress για να περιορίσετε τις δυνατότητες λογαριασμού στον ιστότοπό σας

Για κάθε λογαριασμό που έχει πρόσβαση στον ιστότοπό σας, μπορείτε να ορίσετε έναν καθορισμένο ρόλο χρήστη με ένα σύνολο δυνατοτήτων που περιορίζει το τι μπορεί να κάνει ο λογαριασμός χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση μόνο σε ό, τι χρειάζονται για να εκτελέσουν τη δουλειά τους – σαφώς μια βασική πτυχή της ασφάλειας του ιστότοπου.

Η προσθήκη User Role Editor.

Όπως και με τις άλλες συμβουλές σε αυτήν τη λίστα, το ξεκίνημα είναι ένα αεράκι:

 • Ορίστε τους σωστούς ρόλους χρήστη εκ των προτέρων, για να προσφέρετε πρόσβαση μόνο σε ό, τι χρειάζεται ένας χρήστης και τίποτα άλλο.
 • Χρησιμοποιήστε ένα πρόσθετο όπως Επεξεργαστής ρόλου χρήστη ή Επεξεργαστής ρόλου χρήστη WPFront για να προσαρμόσετε την πρόσβαση που έχουν ορισμένοι ρόλοι.
 • Ελέγχετε τακτικά για αχρησιμοποίητους λογαριασμούς και διαγράψτε τους.

Συνολικά, ο καθορισμός ρόλων χρήστη δεν χρειάζεται να είναι δύσκολος και θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στην περιοχή διαχειριστή σας.


Όσον αφορά την ασφάλεια, το πρωταρχικό μέλημά σας θα πρέπει πάντα να διατηρείτε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται. Οι συνέπειες του να μην το κάνετε θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές για τον ιστότοπό σας, την κατάταξη αναζήτησης και το πιθανό εισόδημα.

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συζητήσει πέντε συμβουλές για την προστασία της περιοχής διαχειριστή σας. Έχετε περισσότερες συμβουλές για την προστασία της περιοχής διαχείρισης του WordPress; Πείτε μας για αυτά στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map