Εύκολες συμβουλές ασφαλείας εκτός ιστότοπου για WordPress

Εύκολες συμβουλές ασφαλείας εκτός ιστότοπου για WordPress

Στην εποχή της ψηφιακής επωνυμίας, το WordPress απολαμβάνει την αυξημένη ζήτηση για φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα που υποστηρίζει μια ποικιλία ιστότοπων, από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως τις προσωπικές επιχειρήσεις επωνυμίας.


Το WordPress διαθέτει μια διαφορετική πελατειακή βάση από τον μεμονωμένο νομαδικό ανάπτυξης ιστοσελίδων που θέλει να χρησιμοποιήσει τον ψηφιακό χώρο για να προωθήσει τις μοναδικές δεξιότητές τους σε εταιρείες που διαχειρίζονται μερικά από τα πιο δημοφιλή ιστολόγια στον Ιστό.

Η απόφαση δημιουργίας ιστότοπου είναι συναρπαστική και τρομακτική. Θα υπάρξουν γέλια, δάκρυα και πολλές αναζητήσεις στο Google. Αλλά δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν οι νέοι ιστότοποι γονείς παγιδευτούν στην ευφορία που έρχεται με την προσαρμογή του νέου μωρού τους ώστε να ταιριάζει στο όραμά τους.

Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες του WordPress δεν επικεντρώνονται στον τρόπο δημιουργίας του πιο ασφαλούς ιστότοπου. Αντ ‘αυτού, είτε έχουν εμπλακεί σε θέματα για να κάνουν το ιστολόγιό τους avant-garde ή σκέφτονται για βελτιστοποιημένο SEO περιεχόμενο για να οδηγήσουν τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Και τα δύο αυτά πράγματα σίγουρα έχουν σημασία, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι χρήστες δεν πρέπει να μετριάσουν την ανάγκη για ασφάλεια. Αν και αντιπροσωπεύει μόνο το ένα τρίτο όλων των κατόχων ιστότοπων, το WordPress είναι η πηγή του πάνω από το 90% όλων των περιστατικών πειρατείας στον Ιστό λόγω του χαμηλού επιπέδου προτεραιότητας που τοποθετούν οι χρήστες στο στοιχείο ασφάλειας.

Κοινές ευπάθειες ασφαλείας που στοχεύουν χρήστες WordPress

Το SQL Injection είναι ένα από τα πιο υπερχρησιμοποιημένα και κοινά διαδικτυακά cyberattacks που δεν διαθέτει κανέναν. Μια ειρωνική υπόθεση μιας επίθεσης SQL αφορούσε την εταιρεία ασφαλείας δικτύου Barracuda Networks που έμεινε μυστική σε μια ένεση που στοχεύει μια ευπάθεια στον κώδικα τους. Οι χάκερ μπόρεσαν να βρουν μια ευάλωτη σελίδα που τους οδήγησε στην κύρια βάση δεδομένων της εταιρείας.

Σκεφτείτε μια ένεση SQL ως έναν επιθετικό ορό αλήθειας. Οι χάκερ στοχεύουν διακομιστές που χρησιμοποιούν SQL (δομημένη γλώσσα ερωτημάτων) και παρακάμπτουν μέτρα ασφαλείας εφαρμογών. Αυτό τους επιτρέπει να ανακτήσουν εγγραφές από τη βάση δεδομένων SQL ή να τροποποιήσουν ή να διαγράψουν με άλλο τρόπο υπάρχουσες εγγραφές.

Cross Site Scripting XSS Attacks

Μια επίθεση cross-scripting (επίθεση XSS) είναι συχνή σε ιστότοπους WordPress που δεν χρησιμοποιούν σωστά μέτρα ασφαλείας. Η ιδέα είναι να κλέψετε δεδομένα από τον χρήστη, κυρίως τα cookies. Πρόκειται για μια από τις πιο κακόβουλες επιθέσεις για ανυποψίαστους χρήστες, επειδή θρησκεί την ταυτότητα του χρήστη.

Ωστόσο, οι χρήστες δεν είναι απαραίτητα τα μόνα θύματα αυτής της επίθεσης. Ο διαχειριστής του ιστότοπου θα πάρει επίσης μια σκληρή πτώση από τις πιθανές οικονομικές απώλειες και την απώλεια της εμπιστοσύνης των χρηστών. Οι επιθέσεις cross-scripting έχουν υπερδιπλασιάστηκε μεταξύ 2016 και 2017.

Άλλες διαδεδομένες επιθέσεις περιλαμβάνουν την έγχυση εντολών και τη συμπερίληψη αρχείων, όπου κακόβουλες πληροφορίες σε συνδυασμό με ευάλωτους διακομιστές οδηγούν σε παραβιασμένους ιστότοπους. Αυτό προκαλεί καταστροφές στον αλλόκοτο κάτοχο του ιστότοπου και διαδίδει δυσπιστία στους χρήστες του που δεν είναι σε θέση να παρέχουν ευαίσθητα δεδομένα.

Σταματήστε να εξιδανικεύετε τις προσθήκες

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν το WordPress τόσο φιλικό προς τον χρήστη είναι η ευρεία διαθεσιμότητα προσθηκών. Οι αγορές για το πιο ωραίο plugin για να τζαζάρουν τον ιστότοπό σας είναι εξίσου συναρπαστικές με την ανακάλυψη μιας νέας εφαρμογής για το smartphone σας που υπόσχεται (ενώ αποτυγχάνει εντελώς) να πάρει τη ζωή σας σε τάξη.

Ενώ αυτά είναι μια δεκάρα δεκάρα και είναι εύκολο να ξεκινήσετε με δύο κλικ ενός κουμπιού, προσφέρουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Υπάρχουν επί του παρόντος δεκάδες χιλιάδες προσθήκες, αλλά μόνο περίπου 2.000 από αυτά έχουν προστεθεί τα τελευταία δύο χρόνια, που σημαίνει ότι πολλοί είναι πολύ ευάλωτοι σε ευπάθειες.

Οι ξεπερασμένες προσθήκες συχνά μετατρέπονται σε θύματα εκμεταλλεύσεων συμπερίληψης αρχείων, όπου οι εισβολείς αποκτούν εύκολη πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων σας, τα οποία μπορούν να αποφευχθούν με υπεύθυνα βήματα ασφαλείας του WordPress, όπως η συντήρηση προσθηκών. Ωστόσο, οι ενημερώσεις και οι ισχυροί κωδικοί πρόσβασης είναι επιτόπου ασφάλεια – ας δούμε πώς μπορείτε να ασφαλίσετε το WordPress εκτός ιστότοπου.

1. Επιλέξτε έναν ποιοτικό οικοδεσπότη Ιστού

Επιλέξτε Ποιότητα φιλοξενίας

Η πιο προφανής λύση για την ασφάλεια WordPress εκτός ιστότοπου είναι η επιλογή καλής φιλοξενίας WordPress που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η φιλοξενία ιστού μπορεί να μην είναι τόσο συναρπαστική όσο η σχεδίαση θέματος ή το πρωτότυπο περιεχόμενο, αλλά μην είστε πολύ γρήγοροι για να το διαγράψετε.

Ενώ η απόφαση της διεύθυνσης ιστότοπου είναι ένα από τα πιο έντονα στοιχεία της δημιουργικής διαδικασίας, οι περισσότεροι χρήστες δεν ανησυχούν για το “http” ή το “https” που προωθεί το πολύτιμο παιδί του δημιουργικού τους νου. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η απλή παρουσία των «s» κάνει όλη τη διαφορά. εξαιρέστε το με δική σας ευθύνη.

Το “S” δείχνει έναν ασφαλή ιστότοπο που χρησιμοποιεί Secure Socket Layers ή SSL. Αυτό λέει σε έναν χρήστη ότι ένας ιστότοπος μπορεί να είναι αξιόπιστος και ότι όλα τα δεδομένα που επιλέγουν να μοιραστούν μοιράζονται με ασφάλεια. στην πραγματικότητα, περισσότερα από τα δύο τρίτα των χρηστών ανέφεραν ότι αυτό το κλείδωμα είναι απαραίτητο για την απόφασή τους να συνεχίσουν την περιήγηση σε έναν ιστότοπο χωρίς να υποχωρήσουν. Οι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν συχνά επιλογές SSL είτε με premium πρόσθετα είτε ως δωρεάν δυνατότητα.

Οι προγραμματιστές του WordPress θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις δημοφιλείς εφαρμογές ασφαλείας, καθώς συνήθως δεν διαθέτουν δυνατότητες όπως ασφαλείς ρυθμίσεις cookie και αυστηρή ασφάλεια μεταφοράς HTTP. Οι χρήστες μπορεί να μπουν στον πειρασμό να το επιλύσουν φορτώνοντας τον ιστότοπό τους σε προσθήκες ασφαλείας, αλλά σε αυτήν την περίπτωση περισσότερα δεν είναι πιο ευχάριστα. Η υπερβολική προσθήκη μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστη καθυστέρηση ιστότοπου και να επηρεάσει τις προσπάθειες εντοπισμού σφαλμάτων.

Όχι μόνο ο οικοδεσπότης σας θα προσφέρει πιστοποιητικά SSL (εάν έχετε κάνει την εργασία σας και έχετε λάβει εμπεριστατωμένη απόφαση), θα προσφέρει επίσης πρόσβαση σε άλλες ανεκτίμητες λειτουργίες ασφαλείας, όπως ρουτίνες σαρώσεις για έλεγχο τρωτών σημείων, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπων για την αποφυγή καταστροφικών απώλειας δεδομένων, και τείχη προστασίας εφαρμογών ιστού για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Οι νέοι προγραμματιστές ιστότοπων θα πρέπει επίσης να προσέχουν τον πειρασμό των δωρεάν επιλογών φιλοξενίας. Το παλιό ρητό «παίρνετε αυτό που πληρώνετε» ισχύει και εδώ. Οι δωρεάν διαδικτυακοί οικοδεσπότες παρέχουν το ελάχιστο βιώσιμο προϊόν, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέτρα ασφαλείας συχνά περνούν και αφήνουν τον ιστότοπό σας ευάλωτο σε ιούς και λογισμικό υποκλοπής spyware.

Η ουσία: η επιλογή του οικοδεσπότη Ιστού δείχνει την επιτυχία του ιστότοπού σας. Μην αφήσετε αυτήν την απόφαση να είναι η πιο ανεπιτήδευτη.

Ενώ οι προσθήκες σε στρώσεις δεν πρόκειται να σας δώσουν το πλεονέκτημα της ασφάλειας που ψάχνετε, οι συνδυασμοί εκτός ιστότοπου μπορούν να σας προσφέρουν μια αίσθηση ασφάλειας. Συνδυάστε την εκπαιδευμένη σας απόφαση για οικοδεσπότες Ιστού με ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο και, voila, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι πλέον ανέκδοτο του βιογραφικού σας.

2. Επενδύστε σε ένα VPN

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα εξυπηρετούν όλα τα σχήματα και τα μεγέθη των ιστότοπων ανεξάρτητα από το αν ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν έναν μοναδικό ιστότοπο αγοραστή / πωλητή P2P ή να είναι ένας κόμβος για το πιο περιζήτητο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Επενδύστε σε ένα VPN

Ένα VPN λειτουργεί ως εικονική σήραγγα που δεν διαπερνά τους χάκερ και άλλες κακόβουλες προσπάθειες για την εξασφάλιση τόσο των ευαίσθητων πληροφοριών που εισάγετε όσο και των επισκεπτών του ιστότοπού σας.

Το πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας VPN σάς παρέχει μια επίθεση λειτουργιών που ακούγονται σχεδόν πολύ καλά για να είναι αληθινά, όπως απόκρυψη ταυτότητας, απόκρυψη τοποθεσίας και απόρριψη αρχείων καταγραφής.

Μόλις εγκατασταθεί, ένα VPN αποκρύπτει την τοποθεσία και τη δραστηριότητα του δικτύου και δεν θα διατηρεί αρχεία καταγραφής για να διασφαλίσει τη σωστή ασφάλεια μετά τη χρήση. Λάβετε υπόψη ότι σχεδόν όλες οι διαθέσιμες δωρεάν υπηρεσίες VPN δεν διαθέτουν τέτοιου είδους δυνατότητες.

Εξασκηθείτε στις λύσεις εκτός τόπου για επιτυχή επιτόπια

Ενώ οι διαδικτυακές επιθέσεις είναι κοινές, υπάρχουν αμέτρητα μέτρα που μπορούν να ληφθούν ακόμη και από τους πιο άπειρους σχεδιαστές ιστοσελίδων. Αυτά είναι απλά βήματα για να βεβαιωθείτε ότι βγάζουν ένα ασφαλές προϊόν που διασφαλίζει την ασφάλεια του εαυτού τους και των χρηστών τους.

Ξεχάστε τη διεύθυνση URL. Η επιλογή του web host είναι τελικά μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνετε κατά την κατασκευή του ιστότοπού σας. Όντας αυτό είναι ένα από τα πρώτα βήματα, επιλέξτε προσεκτικά και μην καταργήσετε τον εαυτό σας από την αρχή. Μετά από αυτό, μείνετε ενημερωμένοι για τις ενημερώσεις θέματος και προσθηκών και σκεφτείτε ένα VPN για περαιτέρω προστασία.

Ήρθε η ώρα για τους προγραμματιστές του WordPress να θέσουν την ασφάλεια στο προσκήνιο της διαδικασίας ανάπτυξής τους. Κάντε μια προληπτική απόφαση έναντι μιας αναδρομικής λύπης.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map