5 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να κάνετε στο WordPress

Το WordPress backend μπορεί να είναι επικίνδυνο έδαφος για να αρχίσει ως αρχάριος. Οτιδήποτε προσφέρει τέτοια δύναμη πρέπει επίσης να κατανέμει την ευθύνη στον χρήστη, όπου είναι μερικοί άνθρωποι μπορεί να κάνουν λάθος όταν ξεκινούν.


Χωρίς να θέλετε να σας τρομάξω πάρα πολύ, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο WordPress που απλά θα το σπάσουν. Σε μια λιγότερο ανησυχητική (αλλά και σημαντική) σημείωση, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε που σίγουρα θα σας συμβούλευα – εάν αντιπροσωπεύει πιθανό κίνδυνο ασφάλειας ή απλά κάτι που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εμπειρία του χρήστη.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, σε αυτήν την ανάρτηση θέλω να καλύψω πέντε πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να κάνετε στο WordPress. Με την εφαρμογή των παρακάτω συστάσεων, ο ιστότοπός σας θα είναι πολύ πιο ασφαλής, αξιόπιστος, λειτουργικός και ευχάριστος για τους επισκέπτες.

1. Μην χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα

Υπάρχουν μερικές νάρκες ξηράς που περιέχονται στο backend του WordPress. μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά μέσω της εμφάνισης> Πρόγραμμα επεξεργασίας και πρόσθετα> Πρόγραμμα επεξεργασίας στην πλευρική γραμμή.

Με την πρώτη ματιά, αυτοί οι συντάκτες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες – πλήρης πρόσβαση στο πίσω μέρος του ιστότοπού σας! Φανταστείτε τις δυνατότητες.

Πρόσβαση στο αρχείο κεφαλίδας του ιστολογίου μου μέσω του Theme Editor.

Το αρχείο κεφαλίδας του ιστολογίου μου, με πρόσβαση μέσω του Theme Editor.

Φανταστείτε τις δυνατότητες πράγματι – με ένα λάθος πληκτρολόγηση μπορείτε να βρείτε ξαφνικά τον ιστότοπό σας καλά και πραγματικά σπασμένος:

Αφήνοντας την εργασία πίσω

Έπρεπε μόνο να αφαιρέσω τρεις χαρακτήρες από τα αρχεία PHP του θέματος μου για να αλλάξω εντελώς την επιδερμίδα του ιστότοπού μου όπως φαίνεται παραπάνω.

Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο – είναι πολύ εύκολο να απενεργοποιήσετε κατά λάθος την πρόσβαση στο backend του ιστότοπού σας στο WordPress, κάτι που δεν σας αφήνει άμεσα μέσα επαναφοράς της παραγγελίας στον ιστότοπό σας.

Εξαιτίας αυτού, σας συνιστούμε να έχετε πρόσβαση και να επεξεργάζεστε μόνο τα αρχεία PHP του ιστότοπού σας με μια εφαρμογή FTP όπως Filezilla (το προσωπικό μου αγαπημένο και Η σύσταση του WordPress.org). Πρέπει να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο οποιουδήποτε αρχείου PHP που σκοπεύετε να επεξεργαστείτε προτού ξεκινήσετε, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε γρήγορα σε μια λειτουργική έκδοση σε περίπτωση κατά λάθος να προκαλέσετε καταστροφή στον ιστότοπό σας. Είναι πολύ καλύτερο να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι!

2. Μην διατηρείτε εγκατεστημένα τα απενεργοποιημένα θέματα

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, υπάρχουν τρεις τύποι χρηστών του WordPress:

 1. Εκείνοι που τρέχουν ένα πολύ σφιχτό πλοίο
 2. Εκείνοι που διατηρούν το πράγμα αρκετά καθαρό και τακτοποιημένο
 3. Εκείνοι που έχουν λίγη προσοχή για το backend του ιστότοπού τους

Αν πέσετε στον δεύτερο ή τον τρίτο τύπο, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά τα θέματα που έχετε εγκαταστήσει αυτήν τη στιγμή στον ιστότοπό σας WordPress. Δεν αναφέρομαι στο ενεργό θέμα, αλλά σε αυτά που έχετε εγκαταστήσει και απενεργοποιήσει.

Παρόλο που αυτά τα θέματα είναι απενεργοποιημένα, εξακολουθούν να υπάρχουν στην εγκατάσταση του WordPress και τυχόν ελαττώματα ασφαλείας ή ευπάθειες μπορούν να αξιοποιηθούν. Για παράδειγμα, οι πιο διάσημες από τις θεματικές αμυχές του WordPress είναι η εκμετάλλευση TimThumb, η οποία συνεχίζει να επηρεάζει ορισμένα ιστολόγια μέχρι σήμερα.

Σε γενικές γραμμές, εάν χρησιμοποιείτε θέματα καλής ποιότητας και βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένα, τότε δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα. Ωστόσο, εάν έχετε παλιά θέματα που δεν χρησιμοποιούνται στο backend του ιστότοπού σας, τότε η πρότασή μου θα ήταν να τα διαγράψετε αμέσως. Λόγω της τεράστιας κλίμακας χρήσης του, το WordPress είναι ένας μεγάλος στόχος για τους χάκερ. Μην κάνετε τον εαυτό σας έναν εύκολο στόχο.

3. Μην χρησιμοποιείτε τη λειτουργικότητα SEO του θέματος σας

Αυτή η πρόταση είναι λιγότερο από «εσείς πρέπει κάντε αυτό »και περισσότερο μια πρόταση που σας καλώ να ακολουθήσετε.

Ανάλογα με το θέμα που έχετε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι διαθέτει ενσωματωμένες δυνατότητες SEO. Σας συμβουλεύω να αποφύγετε τη χρήση αυτών των λειτουργιών για δύο λόγους:

 1. Εάν αποφασίσετε ποτέ να αλλάξετε θέματα, τότε τα δεδομένα SEO στο θέμα σας ενδέχεται να χαθούν (ή δύσκολο να εξαχθεί)
 2. Το δωρεάν WordPress SEO από Yoast Το plugin έχει την καλύτερη λειτουργικότητα SEO από οποιοδήποτε διαθέσιμο plugin ή θέμα

Είναι μια τολμηρή αξίωση, αλλά είναι γενικά αποδεκτή από ορισμένους από τους πιο σεβαστούς χρήστες και προγραμματιστές της κοινότητας του WordPress. Για παράδειγμα, από τις 31 Οκτωβρίου 2012, το WooThemes καταργεί τη λειτουργικότητα SEO στα θέματα τους, λόγω του ότι το SEO από το Yoast είναι «πιο ευεργετικό» για τους χρήστες του WordPress. Τα WooThemes που παραδίδουν τα ηνία SEO σε έναν άλλο προγραμματιστή είναι ένα τολμηρό σημάδι της πίστης τους στο plugin του Yoast και μια ένδειξη για το πόσο αγαπούσε.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το SEO από το Yoast, ελέγξτε τον οδηγό μας για κοινά λάθη SEO WordPress.

4. Μην κατηγοριοποιείτε και προσθέτετε ετικέτες κατά κύριο λόγο

Υπάρχουν λίγα πράγματα που μου αρέσουν περισσότερο από την κακή χρήση κατηγοριών και ετικετών στο WordPress.

Ας πάρουμε ένα πράγμα ευθεία – οι κατηγορίες και οι ετικέτες μπορούν να διαδραματίσουν και οι δύο ρόλο στον ιστότοπό σας. Σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν ορισμένοι, οι ετικέτες δεν είναι παλαιός τύπος ταξινομίας που δεν έχει καμία σχέση με τη σύγχρονη εποχή blogging. Επιπλέον, δεν υπάρχουν κατηγορίες για χρήση και κατάχρηση.

Ο αγαπημένος μου ορισμός κατηγοριών και ετικετών προέρχεται από τη Lorelle:

Οι κατηγορίες είναι ο πίνακας περιεχομένων του ιστότοπού σας [και] οι ετικέτες είναι οι λέξεις ευρετηρίου του ιστότοπού σας.

Τώρα σκεφτείτε αυτό – εμφανίζεται το ίδιο κείμενο σε ένα βιβλίο σε διαφορετικά κεφάλαια; Φυσικά και όχι. Αυτή η μορφή πρέπει να μεταφερθεί στο ιστολόγιό σας. Αυτό που εννοώ με αυτό είναι ότι μια θέση σπάνια πρέπει να κατανέμεται σε περισσότερες από μία κατηγορίες. Εάν αισθάνεστε την ανάγκη να το εκχωρήσετε σε δύο ή περισσότερα, πιθανότατα έχετε πάρα πολλές επικαλυπτόμενες κατηγορίες (7-10 είναι ο κανόνας μου για έναν βέλτιστο αριθμό).

Οι κατηγορίες πρέπει να αντιπροσωπεύουν τα ευρεία θέματα που καλύπτονται στο ιστολόγιό σας (π.χ. “συνταγές δείπνου”) και οι ετικέτες πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένες (π.χ. “κοτόπουλο”). Το περιεχόμενο πρέπει να επισημαίνεται μόνο όταν οι εν λόγω ετικέτες σχετίζονται άμεσα και σχετίζονται με το περιεχόμενο. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο όχι περισσότερες από 50 ετικέτες.

Το θέμα μου είναι αυτό: και οι δύο κατηγορίες και οι ετικέτες πρέπει να χρησιμοποιούνται για να ωφελήσουν τον χρήστη. Αυτός είναι ο πρωταρχικός τους σκοπός. Εάν το ξεχάσετε, τότε η πλοήγηση στον ιστότοπό σας θα γίνει μια ενοχλητική εμπειρία. Βεβαιωθείτε τουλάχιστον ότι οι κατηγορίες σας είναι σαφώς καθορισμένες και καλά εφοδιασμένες. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να προσθέσετε ετικέτες, διαβάστε περισσότερα σχετικά με το θέμα ή αφήστε τα μόνοι.

5. Μην αφήνετε τα σχόλια Ενεργοποίηση

Θα τελειώσω με ένα πραγματικό μίσος για τα κατοικίδια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό για μένα όταν σχολιάζω ένα blog όταν έρχομαι αντιμέτωπος με το ακόλουθο μήνυμα:

Πιστωτική εικόνα: WPMU

Εάν πρέπει να περιμένετε να ελεγχθεί το σχόλιό σας πριν δημοσιευτεί, αισθάνεστε ενθαρρυντικοί να σχολιάσετε; Αισθάνεστε πολύτιμοι από τον blogger; Υποθέτω ότι η απάντηση και στις δύο ερωτήσεις είναι όχι.

Κατά τη γνώμη μου, η μετριοπάθεια σχολίων αντιπροσωπεύει την έλλειψη σεβασμού εκ μέρους του blogger για την ώρα του σχολιαστή και πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος. Το αστείο είναι ότι συχνά βρίσκετε τη μετριοπάθεια σχολίων σε μικρότερα ιστολόγια – σπάνια χρησιμοποιείται σε μεγαλύτερα (που είναι πιθανό να λαμβάνουν περισσότερα ανεπιθύμητα μηνύματα). Θα υποθέσω ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι μεγαλύτεροι μπλόγκερ γνωρίζουν ότι δεν ανταγωνίζονται τους πιο πιστούς υποστηρικτές τους (δηλαδή αυτούς που σχολιάζουν).

Στην πραγματικότητα το spam δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα – πρόσθετα όπως Ακίσμετ κάντε εξαιρετική δουλειά για να σταματήσετε τα περισσότερα ανεπιθύμητα μηνύματα. Έγραψα ένα άρθρο εδώ στο WPExplorer σχετικά με την πρόληψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Και όταν ένα ιστολόγιο μεγαλώνει και λαμβάνει πολλά σχόλια, μετριάζοντας ξεχωριστά το καθένα γίνεται άσκοπα τεράστιο έργο. Απενεργοποιήστε την εποπτεία σχολίων μέσω της οθόνης Ρυθμίσεις> Συζήτηση προσβάσιμη από την πλευρική γραμμή.

Τι να κάνετε Εσείς Προτείνετε την αποφυγή?

Παρακάτω έχω περιγράψει πέντε πράγματα που νομίζω ότι πρέπει να αποφύγετε να κάνετε στο WordPress – από σοβαρά ελαττώματα ασφαλείας έως μίσους για κατοικίδια. Υπάρχουν φυσικά πολλές ακόμη προειδοποιήσεις και προτάσεις που μπορεί κανείς να κάνει σχετικά με τη χρήση του WordPress και γι ‘αυτό θέλω να το ανοίξω σε εσάς.

Πείτε μας λοιπόν – τι προτείνετε να αποφύγουμε να κάνουμε στο WordPress για να διατηρήσουμε τους ιστότοπούς μας ασφαλείς και εύκολους και ευχάριστους στη χρήση; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map