Vodič za dokumentaciju i upotrebu upotrebne teme za WPExplorer

Sljedeći post prikazuje korake za postavljanje i korištenje jedne od naših Besplatno WordPress tema. Ovaj će post prelaziti preko određenih značajki koje možda neće biti dostupne svim temama, pa vas pažljivo pročitajte. Ako naiđete na bilo kakve probleme, slobodno pošaljite izvještaj o pogrešci na Github.


Važna napomena za početnike: Sljedeći vodič pretpostavlja da znate kako koristiti izvorne WordPress funkcije. Ako ste novi u WordPressu, možda biste trebali provjeriti naše WordPress video vodiče koji objašnjavaju puno osnovnih WordPress funkcija.

Instalacija teme

Instalacija je vrlo ravna prema naprijed. Idite na Izgled-> Teme i kliknite na “Dodaj novo” i odaberite zip datoteku koju ste prethodno preuzeli. To bi trebalo nazvati nešto poput wpex-elegant.zip gdje je naziv teme “elegantan”.

install-tema

Postavljanje početne stranice

Ispod su koraci za postavljanje početne stranice. Sljedeće opcije ovise o tome podržava li vaša tema razne značajke ili ne. Na primjer, ako koristite temu za bloganje, morat ćete provjeriti samo korak 1, no ako koristite poslovnu temu poput Elegantne WordPress teme, tada ćete morati provjeriti sve korake osim prvog koje se odnose na vašu temu, pažljivo pročitajte!

1. Tema bloga

Ako koristite temu bloganja, onda ne morate ništa raditi, početna stranica bi trebala prema zadanom prikazivati ​​najnovije postove.

2. Poslovanje / Portfolio / Ostale teme

Ako tema koju koristite nije uobičajena tema za bloganje, onda je za postavljanje početne stranice potrebno samo stvoriti novu stranicu i odabrati predložak početne stranice. Zatim idite na Postavke-> Čitanje i postavite ovu stranicu kao opciju “Naslovnica”.

Predložak početne stranice

Postavke za čitanje u WordPressu

3. Klizač

Ako tema koju koristite uključuje podršku za klizač na početnoj stranici (znat ćete jer to možete vidjeti i na demonstraciji), nećete morati instalirati dodatke treće strane ili raditi bilo što komplicirano da biste je postavili. Tema uključuje prilagođenu vrstu posta pod nazivom “Prezentacije” i dodaćete ih kao i uobičajene postove, a svaki će post biti u klizaču.

Važno: Ako ste pravilno dodali svoje slajdove i ne možete ih vidjeti na početnoj stranici, to obično znači 1 od 2 stvari. Prvo, niste uredno postavili početnu stranicu kako je gore spomenuto. Drugo, na vašoj web lokaciji postoji sukob JavaScripta, pokušajte deaktivirati sve aktivne dodatke kako biste bili sigurni da nijedan ne uzrokuje problem.

Klizač početne stranice

Postavljanje klizača početne stranice

4. Značajke kuće

Neke od naših besplatnih tema uključuju prilagođeni tip posta nazvan „Značajke kuće“. Ova prilagođena vrsta posta dodana je kako biste olakšali dodavanje “značajki” na svoju početnu stranicu. Primjer možete vidjeti na demonstrativnoj prezentaciji Elegantne WordPress teme. Početna značajke su ikone i tekst ispod klizača, pogledajte snimku zaslona u nastavku:

Početna stranica Značajke WordPress

Dodavanje značajki početne stranice vrlo je jednostavno.

Postavljanje stranice bloga

Ako koristite poslovnu temu na kojoj biste blog mogli imati na zasebnoj stranici (a ne na početnoj stranici), to je lako postaviti! Jednostavno stvorite novu stranicu (dodijelite joj naziv što god želite), a zatim idite na Postavke-> Čitanje i definirajte ovu stranicu kao opciju za “stranicu postova”.

Stranica bloga

Postavljanje portfelja

Ako tema koju koristite uključuje prilagođenu vrstu poštanskog portfelja, slijedite dolje navedene korake za dodavanje stavki vašeg portfelja kao i stvaranje stranice svog portfelja..

Dodavanje predmeta

Dodavanje predmeta izuzetno je jednostavno. Portfeljski postovi uglavnom funkcioniraju poput standardnih postova. Kreirajte svoj post, dodajte svoj sadržaj, postavite svoju istaknutu sliku… itd. Nakon što objavite stavku, ona će se prikazati na predlošku vaše početne stranice, stranici portfelja i arhivama portfelja.

Izdvojena slika: Ne zaboravite postaviti svoju istaknutu sliku! Neke teme ovise o tome i ako istaknuta slika nije postavljena, može prikazati ništa.

WordPress portfelj

Izrada vaše stranice portfelja

Stranica Portfolio je vrlo jednostavna za postavljanje. Sve što trebate napraviti je stvoriti novu stranicu i odabrati predložak „Portfolio“.

Predložak portfelja

Ponovno naručivanje postova

Često me pitaju kako naručiti svoje postove u WordPressu. Prema zadanom kada objavite novi post (bilo da je to standardni, portfelj ili značajka posta) on će se prikazati na vašoj web lokaciji redoslijedom kojim je objavljen. Ako želite promijeniti zadani poredak, pogledajte sljedeći post o ponovnom naručivanju postova u WordPressu.

Uvoz uzoraka podataka (samo Premium verzija)

Određene teme mogu se kupiti po premium cijeni na Creative Marketu (na stranici teme će biti obavijest koja kaže da je u pojedinostima o temi dostupna premium verzija), a te teme sadrže .xml datoteku s podacima o uzorku koju možete koristiti za uvoz demo uživo kao uzorak za početak.

Da biste uvezli uzorke podataka, idite na Alati-> Uvoz, kliknite na “WordPress” i slijedite upute!

Uvoz WordPress-a

Promjena boja tema (samo premium verzija)

Ako ste kupili Premium verziju ove teme, imat ćete pristup postavkama boje kako biste lako promijenili dizajn svoje teme. Jednostavno idite na Izgled-> Prilagodi i pronađite karticu “Stil” u alatu za prilagođavanje tema. Ovdje možete koristiti biranje boja kako biste promijenili svoj dizajn. Yay!

WordPress Prilagoditelj tema

Prijavljivanje grešaka i podrške

Ažuriranje naših tema i besplatne programske pogreške za nas je vrlo važno. Napravili smo Github skladišta za naše besplatne teme u kojima možete prijaviti problem. Dok primamo izvješća, ako doista postoji pogreška u temi (ne korisnička pogreška), odgovorit ćemo s ažuriranom temom.

Važno: Naš sustav za prijavu grešaka nije traženje podrške (pitanja o korištenju tema ili pomoć oko modifikacija). Sve naše besplatne teme koriste samo izvorne WordPress funkcije i stoga biste trebali biti u mogućnosti koristiti ih bez dodatnih uputa. Ako imate pogrešku, to je drugačija priča i želimo znati kako bismo je mogli ispraviti!

Podrška je dostupna za “premium” korisnike. Ako je na raspolaganju premium verzija, možete kupiti da biste dobili dodatnu pomoć ako niste sigurni kako koristiti temu ili imate pogrešku kojoj treba odmah obratiti pažnju. Podrška, međutim, ne uključuje besplatne usluge prilagođavanja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me