WordPress.com till WordPress.org

Enkel WordPress.com till WordPress.org MigrationsguideWordPress.com är ett bra alternativ om du bara kommer igång.


Men ganska snart kommer du att inse att du inte exakt kan anpassa din webbplats helt, särskilt om du har en gratis plan.

WordPress.org har å andra sidan mycket mer anpassningsalternativ. Anledningen bakom detta är ganska enkelt: WordPress.org är en öppen källkodsplattform vilket innebär att med rätt kodningskunskap kan du enkelt utveckla vilken typ av webbplats du vill ha. Dessutom finns det mycket fler teman och plugins tillgängliga för WordPress.org och de teman innebär vanligtvis fler design- och stylingsalternativ som gör det enkelt att anpassa din webbplats som du vill.

Eftersom WordPress.org är en öppen källkodsplattform kan du fritt ändra den underliggande koden som gör WordPress så att den passar din webbplats. Du är också fri att använda det värdföretag du vill och flytta till ett annat värdföretag när du vill.

3 verktyg du behöver för framgångsrik migrering

Nu när vi har täckt varför du ska migrera från WordPress.com, låt oss gå igenom de saker du behöver innan du migrerar din webbplats.

1. Domännamn

Om du har använt den kostnadsfria planen på WordPress.com, är chansen stor att du kommer att behöva ett domännamn för din webbplats. Även om det visar sig vara mer och mer utmanande att hitta ett bra domännamn med en .com-förlängning, är det inte uppdraget omöjligt.

Om du inte har ett domännamn ännu, använd dessa steg för att registrera ett domännamn.

2. Hosting-konto

Det finns ingen brist på WordPress-värdföretag online. Att hitta rätt kan vara svårt så här är några saker att tänka på:

 • Kontrollera alltid tredjepartsrecensioner för att se till att kunderna är nöjda med tjänsten
 • Kom ihåg att billigare inte alltid betyder bättre. Om du väljer en billig webbhotell riskerar du att din webbplats laddas långsamt eller utsätts för olika säkerhetsrisker. Det är en bra idé att betala mer för ditt värdkonto och se till att ditt webbhotell erbjuder grundläggande säkerhetsåtgärder
 • Kontrollera kundsupport genom att initiera en chatt eller kontakta dem via e-post. Se till att företaget du har valt svarar i tid eftersom det sista du vill ha är långa väntetider när du behöver support snabbt

WordPress.org är ett bra ställe att börja med att hitta ett värdföretag värdsida.

3. Ny installation av WordPress

Slutligen behöver du också en ny installation av WordPress.org. När du har köpt ditt värdkonto skickar din webbhotell inloggningsinformationen för ditt kontoområde.

WordPress installation

Med namnet och lösenordet de har försett dig kan du logga in och leta efter WordPress-ikonen. Därifrån kan du starta installationsprocessen och följa instruktionerna för att installera WordPress. Detta inkluderar att ställa in din webbplatstitel och skapa ett användarnamn och lösenord för din WordPress-instrumentpanel.

När du har angett den informationen kommer WordPress att slutföra installationsprocessen vid vilken punkt du kan gå vidare till migreringsprocessen.

Flytta WordPress.com till själv värd WordPress.org

Steg 1: Exportera ditt innehåll från din WordPress.com-webbplats

Först måste du exportera ditt innehåll från din gamla WordPress.com-webbplats. Börja med att logga in på WordPress.com och gå sedan till Min sida och klicka på WP Admin.

När du är inne i din instrumentpanel navigerar du till Verktyg> Export. Som du kan se från skärmdumpen kan du välja mellan två alternativ: Guidad överföring som sätter tillbaka dig $ 129 eller det gratis exportalternativet. Välj den Exportera genom att klicka på Start knapp.

Att välja exportalternativ

Kontrollera det på nästa sida Allt innehåll är vald och tryck sedan på Hämta exportfilen. Detta kommer att se till att alla dina inlägg, kommentarer, kategorier och media exporteras i den slutliga XML-filen.

Exportera inställningar

Det är värt att nämna att om du har haft din WordPress.com-webbplats i flera år kan din slutliga XML-fil vara större än 32MB. Om så är fallet kommer du att stöta på problem som försöker importera den till din nya WordPress.org-webbplats. Du måste installera WXR-fildelare att dela din XML-fil i flera mindre filer. Alternativt kan du kontakta ditt webbhotell och fråga dem om de tillfälligt kan höja din uppladdningsgräns.

Steg 2: Installera WordPress Importer Plugin på din WordPress.org-webbplats

Nästa steg är att installera WordPress Importer-plugin på din WordPress.org-webbplats. Se till att du är inloggad på din WordPress.org-instrumentpanel och navigera till Verktyg> Importera.

Välj det sista alternativet, WordPress, och klicka sedan på Installera länk. Plugin installeras och du kan sedan fortsätta med nästa steg.

Installera importörens plugin

Steg 3: Importera ditt innehåll

Du har exporterat innehållet från din gamla webbplats och du har förberett din nya webbhotell WordPress.org. Nu är det dags att importera ditt innehåll.

Börja med att klicka på Kör importör länk. Klicka på Välj din XML-fil och navigera till det på din dator. Tryck sedan på den blå knappen som står Ladda upp fil och import.

Importerar webbplats

På nästa sida blir du tillfrågad om du vill tilldela importerade inlägg till den befintliga användaren eller om du vill skapa en ny användare. Om din blogg hade flera författare måste du göra det för varje författare. Det enda som borde påverka ditt val är om du vill behålla samma märke och användarnamn som du har haft på WordPress.com eller om du vill ha en fullständig rebrand.

När du har fattat ditt beslut, se till att rutan bredvid raden som läser ladda ner och importera bifogade filer är kontrollerad. Detta kommer att säkerställa att dina bilder från den gamla webbplatsen överförs. Tryck sedan på knappen Skicka och vänta tills importprocessen är klar.

När det är klart ser du ett meddelande i ditt instrumentpanelområde som betyder att det är dags för nästa steg i migreringsprocessen.

Steg 4: Kontrollera ditt innehåll och bilder

Nu när du har importerat innehållet från din WordPress.com-webbplats är det dags att kontrollera och se till att allt överförts smidigt. I vissa fall, särskilt om din gamla webbplats hade många bilder, kommer du att upptäcka att inte alla bilder importerades.

Du kan dock använda ett plugin som Ladda upp bilder automatiskt. Detta plugin skannar dina inlägg efter externa bildlänkar och sedan gör det tre saker:

 • ladda upp och importera externa bilder automatiskt till WordPress-uppladdningskatalogen
 • lägg till bilder i mediebiblioteket
 • ersätta nya bild-URL: er med gamla URL-adresser

Allt du behöver göra är att installera och aktivera insticksprogrammet och konfigurera inställningarna efter dina önskemål, även om standardinställningarna borde vara bra som det är.

Steg 5: Omdirigera din WordPress.com-webbplats till din nya WordPress.org-webbplats

Det sista steget i migreringsprocessen är att omdirigera din WordPress.com-webbplats till din nya WordPress.org-webbplats. Det främsta skälet till att göra detta är att du riskerar att tappa din sökmotorrankning om du helt enkelt flyttar din webbplats till en ny domän.

För det andra riskerar du också att förlora dina besökare om du helt enkelt flyttar din webbplats utan att meddela dem om förändringen.

Tyvärr kommer denna del av processen att kräva en extra avgift eftersom WordPress.com inte tillåter dig att ändra kärnfilerna på din webbplats. Tack och lov är avgiften inte orimlig och kostar dig $ 13 per år. Här är vad du behöver göra.

Gå tillbaka till din gamla WordPress.com-webbplats och navigera till Min sida flik. När du är där, klicka på inställningar. Hitta Webbplatsadress och klicka sedan på omdirigeringslänken under URL-fältet.

Omdirigera en webbplats

Ange ditt nya domännamn på nästa sida och tryck sedan på knapp. Du kommer att kunna skicka in betalning på nästa sida och du är klar.

Din gamla WordPress.com-webbplats kommer nu att omdirigera till din nya WordPress.org-webbplats med en permanent omdirigering av 301. Det är en bra idé att behålla omdirigeringen i minst ett år om inte två för att säkerställa att alla har ditt nya domännamn memoriserat eller bokmärkt.

Alternativt, om du inte vill betala för omdirigeringen, kan du överväga att skicka e-post till dina prenumeranter och meddela dem om din nya webbplats medan du ställer in din gamla WordPress.com-webbplats till Privat. Du kan göra detta genom att gå till Min webbplats> WP-administratör. När du är i instrumentpanelen, gå till Inställningar> Läsning och kryssa i rutan där det står Jag vill att min webbplats ska vara privat och endast synlig för mig själv och användare jag väljer. 

Du kan också uppdatera dina sociala medieprofiler så att de innehåller en länk till din nya sida så att dina följare enkelt kan komma åt din nya webbplats.

Allt som återstår att säga nu är grattis! Om du har följt alla stegen i den här tutorialen bör din webbplats nu vara live på WordPress.org.

Slutgiltiga tankar

Att migrera din webbplats från WordPress.com tar lite arbete men fördelarna inkluderar fler anpassningsalternativ för din webbplats samt fullständigt ägande av din webbplats och innehåll.

När du tar hänsyn till det är det väl värt att spendera en eftermiddag på att migrera din webbplats så ta steget och migrera din WordPress.com-webbplats till WordPress.org.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map