Wix till WordPress

Wix till WordPress Migration GuideWix är en enkel att använda sidbyggare, som gör att du kan få en grundläggande webbplats igång snabbt tack vare dess dra och släpp-gränssnitt och mallar. Många företagare på en budget eller som gillar användarvänlighet väljer Wix när det gäller att bygga sin webbplats.


Även om Wix kan vara en livskraftig lösning för en grundläggande webbplats kan den inte skalas med ditt företag när det börjar växa. Som sådan kommer du oundvikligen att behöva migrera till en kraftfullare plattform vid någon tidpunkt.

Om du vill flytta från Wix finns det ingen bättre plattform än WordPress. Det driver mer än 50% av Internet och låter dig bygga en webbplats som kan stödja tillväxten av ditt företag.

I det här inlägget visar vi dig steg för steg hur du konverterar din Wix-webbplats till WordPress, trots att Wix inte låter dig exportera dina data enkelt. Med lite arbete kan du flytta din webbplats från Wix till WordPress utan att behöva börja om igen.

Låt oss börja.

Vad du behöver veta och göra innan du konverterar din Wix-webbplats till WordPress

Innan du hoppar in i migrationsprocessen är det några saker du behöver veta. Som nämnts tidigare är Wix inte en plattform utrustad för att hantera tillväxten av din webbplats. Bortsett från det är det en värdlösning som innebär att allt från din domän till din webbhotell har hanterats av dem.

När du väljer att flytta till en egen värdplattform kommer du att ansvara för att hitta din egen värd och se till att ditt domännamn inte löper ut.

Det sista att tänka på är att din Wix-mall inte kan återskapas i WordPress pixel för pixel. Som sådan kommer din webbplats troligen att se annorlunda ut än den gjorde på Wix.

Det finns dock många vackra teman att välja mellan, både gratis och betalda, så chansen är stor att du kan hitta ett tema du kommer att bli förälskad i.

Med detta i åtanke är det här du behöver göra innan du startar migreringsprocessen.

Steg 1: Köp värd

Bluehost

Det första steget är att köpa en värdplan för din webbplats. Det finns många värdleverantörer där ute; från billiga delade värdplaner till dyrare hanterade WordPress-värd.

Delad WordPress-värd är ett bra val om du har en utvecklare i ditt team som hanterar din webbplats och tar hand om underhållsuppgifterna som är involverade i att äga en webbplats.

Detta inkluderar att se till att WordPress med dess plugins och teman som du använder på din webbplats är uppdaterad. Det handlar också om att optimera din webbplats för att ladda snabbt och implementera korrekt säkerhetspraxis. Med andra ord, delade värdplaner har ett stort ansvar från din sida när det gäller underhåll av webbplatsen.

Men om du inte vill oroa dig för underhållsuppgifter är hanterad WordPress-värd det bästa valet för dig. Med en hanterad värdplan kommer värdföretaget att hantera de tekniska aspekterna som är associerade med din webbplats. Detta inkluderar optimering av din webbplats för att ladda snabbt, säkra och övervaka din webbplats för att förhindra hackförsök.

Vissa hanterade värdplaner tillämpar till och med uppdateringar av WordPress och plugin för dig så att allt du behöver oroa dig för är att uppdatera din webbplats med nytt innehåll och driva ditt företag.

Vad om mitt domännamn?

Kom ihåg att om du har använt den gratis Wix-planen eller om du vill ändra namnet på din webbplats eller domänen, måste du också köpa ett nytt domännamn.

Medan de flesta delade värdleverantörer erbjuder dig ett gratis domännamn när du registrerar dig för värd är det bättre om du registrerar ditt domännamn hos en leverantör som Namecheap eller Google Domains.

Om du redan har köpt ett domännamn med Wix kan du behålla det och överföra det när du har flyttat över allt ditt innehåll från din Wix-webbplats.

Överför ditt domännamn

När du har fått din nya värd är det dags att överföra ditt domännamn till en ny registrator eller ditt webbhotell om du vill hålla allt på ett ställe.

Så här måste du göra:

 1. Om du köpte ditt domännamn från Wix börjar du med att logga in på ditt Wix-konto.
 2. Hitta länken Mina domäner och välj ditt domännamn.
 3. Under fliken Avancerat klickar du på Överför bort från Wix.
 4. Klicka på Skicka kod.
 5. När koden anländer till din inkorg, kontakta ditt webbhotell och ge dem koden. De kommer sedan att slutföra domänöverföringsprocessen för dig och se till att den pekar på din WordPress-webbplats.
 6. Annars, om du överförde domännamnet till en separat registrator, måste du peka ditt domännamn för att använda värdens namnserver genom att ändra DNS-inställningarna.

Steg 2: Installera WordPress

De flesta WordPress-värdplaner, som de som erbjuds av BlueHost eller Siteground, kommer att ha WordPress förinstallerat. Hanterade WordPress-värdplaner innehåller också WordPress som förinstallerats som standard.

Men om WordPress inte konfigurerades som standard måste du installera det. Lyckligtvis är detta lätt att göra eftersom de flesta värdar har en WordPress-installationsfunktion med ett klick som vanligtvis kan hittas när du loggar in på ditt webbhotell-instrumentpanel.

För att installera WordPress, allt du behöver göra är att följa anvisningarna på skärmen som ber dig om din webbplatstitel, domänen du vill installera WordPress på och önskat användarnamn och lösenord som du kommer att använda för att logga in på WordPress instrumentpanel.

När du har fyllt i all den informationen måste du klicka på knappen Installera nu och vänta tills processen är klar. När detta är gjort kan du logga in på din WordPress-instrumentpanel.

Det är en bra idé att ställa in dina WordPress-permalänk. Detta kommer att bestämma webbadressen för varje blogginlägg och sida på din webbplats. Som standard kommer WordPress att inkludera datumet i permalänk men du kan ändra det till något enkelt www.yourwebsite.com/blog-post-title.

För att göra detta, gå Inställningar> Permalinks och välj den permalänkstruktur du vill ha. Klicka sedan på knappen Spara ändringar.

Steg 3: Installera och anpassa ett WordPress-tema

Som standard kommer WordPress med ett tema förinstallerat. Standardtemat, TwentyTwenty, är dock ganska barben. Lyckligtvis kan du hitta tusentals gratis teman i det officiella WordPress-temförvaret.

WordPress-teman

Om du letar efter ett tema som liknar Wix drag-och-släpp-byggare är ditt bästa alternativ att installera ett plugin för sidbyggare som Elementor, Beaver Builder eller Divi. Detta ger dig dra-och-släpp-gränssnittet och designflexibiliteten du är van vid. På toppen av sidbyggaren behöver du emellertid också ett tema som är kompatibelt med en plugin för sidbyggare. Några teman som fungerar med sidbyggarna ovan inkluderar Astra, OceanWP och GeneratePress.

Gå till om du vill installera ett av dessa teman Utseende> Teman och sök sedan efter det. Klicka sedan på Installera och aktivera.

Du kan sedan gå till Utseende> Anpassa för att anpassa hur din WordPress-webbplats ser ut genom att ändra färger, teckensnitt och andra visuella stilar.

När du har anpassat temat efter din smak kan du nu börja processen med att konvertera din Wix-webbplats till WordPress.

Konvertera din Wix-webbplats till WordPress

Så nu när förarbetet är gjort är det dags att konvertera din Wix-webbplats till WordPress. Det finns tre alternativ för det: du kan migrera din Wix-webbplats manuellt, du kan automatisera processen med hjälp av ett plugin eller så kan du använda en tredje parts tjänst. Låt oss gå igenom vart och ett av dessa alternativ, steg för steg.

1. Hur man konverterar din Wix-webbplats manuellt till WordPress

Den första lösningen vi kommer att täcka är den manuella migreringen av din Wix-webbplats till WordPress. Det här alternativet innebär att kopiera och klistra in innehållet på dina sidor och blogginlägg från Wix till WordPress.

Om du inte har mycket innehåll (mindre än två dussin sidor och inlägg tillsammans) kan det vara den bästa lösningen eftersom du kommer att se till att varje inlägg och sida på din webbplats överförs tillsammans med alla dina bilder.

Allt du behöver göra är att följa stegen nedan:

 1. När du är inloggad på din WordPress-instrumentpanel öppnar du en ny webbläsarflik och navigerar till din Wix-webbplats.
 2. Börja med hemsidan, markera all text och klicka på kopiera.
 3. Byt till fliken med din WordPress-instrumentpanelen och naviger till Sidor. Klicka på Lägg till nytt.
 4. När sidredigeraren laddats, namnge sidan med det sidnamn du kopierar från och klistra in innehållet i. Du kan också använda Gutenberg-redigeraren för att layouta sidan på samma sätt som din Wix-hemsida eller någon annan sida har lagts ut.
 5. För att se hur din hemsida ser ut och se till att all formatering är korrekt, spara som utkast och sedan visa sidan.
 6. Slutligen publicera sidan.

Upprepa bara den här processen för varje sida och publicera på din Wix-webbplats. Du kan till och med påskynda denna process genom att installera ett plugin som Massa sidor / inlägg skapare och skapa alla dina sidor och inlägg i förväg och sedan enkelt redigera dessa inlägg och sidor för att klistra in innehållet i.

Massa sidor post skapare

Men om din webbplats har mycket innehåll, kan denna process vara ganska tråkig och tidskrävande. Som sådant kanske du vill överväga ett av de följande två alternativen som beskrivs nedan.

2. Hur man semi-automatiserar Wix till WordPress migreringsprocess

Om du vill spara tid kan det vara ett bättre alternativ att använda en halvautomatisk metod för att migrera din Wix-webbplats. Eftersom Wix är en stängd plattform finns det inget enkelt sätt att exportera ditt innehåll därifrån.

Det finns dock goda nyheter. En av de fantastiska sakerna med WordPress är att det stöder import av innehåll från andra plattformar som inlägg. Lyckligtvis kan Wix-blogginlägg sparas som ett RSS-flöde och därmed importeras till WordPress.

Tänk på att du fortfarande måste använda den manuella metoden för att flytta innehållet på dina sidor till din WordPress-webbplats. Du måste också lägga till bilder från dina blogginlägg och sidor manuellt eftersom RSS-flödet inte sparar bilder.

Lägga till RSS-knappen i Wix

 1. För att starta den här processen måste du spara Wix RSS-flödet först på din dator. Om du har en gammal Wix-blogg, gå till www.yourdomainname.com/feed.xml. Högerklicka på sidan och välj Spara som… spara sedan filen på din dator.
 2. Om du har en nyare Wix-blogg, måste du lägga till en RSS-knapp till din blogg genom att klicka på + signera och välja RSS-knappen. Se till att du använder Wix webbplatsredigerare för att se det här alternativet. Spara ändringarna och navigera sedan till din live-webbplats.
 3. Klicka på bloggsidan och klicka sedan på RSS-knapp.
 4. Högerklicka var som helst på sidan och välj Spara som… och spara XML-filen.
 5. Gå tillbaka till din WordPress-webbplats och gå till Verktyg> Importera.
 6. Installera WordPress RSS Importer och aktivera den.
 7. När RSS-importören har installerats klickar du på Kör importör.
 8. Klicka på Bläddra-knappen och leta efter XML-filen du sparat från din Wix-webbplats.
 9. Klick Importera.
 10.  Ibland importeras inte hela flödet vid första försöket. Kontrollera hur många inlägg som importerades genom att gå till Inlägg> Alla inlägg. Om vissa inlägg saknas, redigera XML-filen med en textredigerare som Anteckningar och ta bort de inlägg som importerades. Därefter importerar du XML-filen igen.
 11.  För att importera dina sidor, följ den manuella metoden som beskrivs i det första alternativet.
 12. Det sista steget är att importera bilderna. Det enklaste sättet att göra detta är att använda ett plugin som Ladda upp bilder automatiskt. Detta plugin söker efter bild-URL: er i inlägg och laddar automatiskt upp och importerar externa bilder till WordPress-uppladdningskatalogen. Det kommer också att lägga till bilder i mediebiblioteket och ersätta nya bild-URL: er med gamla webbadresser.

Ladda upp bilder automatiskt

Den här processen är en bra lösning om du har mer än ett par dussin blogginlägg att migrera över. Det är dock fortfarande en besvärlig process om du hade en något stor webbplats med massor av sidor och blogginlägg. I så fall kanske du vill överväga det tredje alternativet nedan.

3. Använda en tredje parts tjänst för att migrera din Wix-webbplats till WordPress

Det sista alternativet är att använda en tredje parts tjänst som CMS2CMS för att migrera din Wix-webbplats. Det är värt att nämna att det här är en betald tjänst och priset kommer att bero på antalet inlägg och sidor du har på din befintliga webbplats.

CMS2CMS

Deras prissida anger att fullständiga migreringar börjar på $ 9 och du kan dra nytta av den gratis Demo-migreringen för att se hur processen fungerar.

Välja gratis demo-migration

Följ stegen nedan för att komma igång med denna process.

 1. Först måste du installera CMS2CMS Connector Plugin. Gå till Plugins> Lägg till nytt och sök efter det, installera och aktivera sedan plugin.
 2. När du har installerat och aktiverat plugin-programmet klickar du på Plugins> CMS2CMS-anslutning.
 3. Skapa ditt konto med CMS2CMS Connector.
 4. När du har upprättat en anslutning till CMS2CMS webbplats klickar du på Fortsätt.
 5. Välj Gratis demonstrationsmigration.
 6. Ange webbadressen för din Wix-webbplats och verifiera anslutningen.
 7. Ange webbadressen för din WordPress-webbplats och verifiera anslutningen.
 8. Bekräfta CMS-typer på nästa sida och kartlägg taxonomierna
 9. Välj önskade extra migreringsalternativ som inkluderar migrering av bilder, gör webbadresser SEO-vänliga, få designförslag och webbadressomdirigeringar.
 10.  Klick Börja migrera. Demomigrationen migrerar upp till tio sidor med innehåll med bilder som finns på dessa sidor.
 11. Om du är nöjd med migreringsresultaten kan du nu fortsätta med själva migreringsprocessen.

Bekräfta taxonomier

Det är värt att nämna att detta paket inte kommer med något stöd från CMS2CMS-teamet, men du kan starta om migreringsprocessen senare om du upptäcker att den faktiska migreringen inte gick som förväntat.

Demo-migrering slutförd

Om du vill ha en komplett, hands-off upplevelse, kan du välja ett av deras premiumpaket som börjar på 299 $ och inkluderar migrering av ett stort antal sidor, anpassad migrering och migrering av din Wix webbplatsdesign.

Vad du ska göra efter att du har migrerat din webbplats

När migreringsprocessen är klar är det några fler saker du behöver göra innan du kan avbryta din Wix-plan.

Installera saknade funktioner

Det första du behöver göra när migreringsprocessen är klar är att konfigurera alla inbyggda funktioner du har haft på din Wix-webbplats. Detta kan inkludera valfritt bokningsformulär för möten eller kontaktformulär, prenumerationsformulär för e-post, knappar för social delning och liknande.

Med andra ord måste du hitta plugins som har den här funktionen. Till exempel kanske du vill använda kontaktformuläret 7-plugin på din kontaktsida eller ett plugin som Amelia för att boka tid.

Gå till om du vill installera ett nytt plugin Plugins> Lägg till nytt och sök sedan efter en funktion eller funktion du vill ha.

Söker efter plugins

Du kan klicka på Fler detaljer för att se om plugin gör vad du vill göra och se plugin recensioner. Installera och aktivera sedan plugin.

Skapa din navigationsmeny

Nästa steg är att se till att dina besökare enkelt kan gå från en sida till nästa. Du måste ställa in en navigationsmeny genom att gå till Utseende> Menyer. Skriv namnet på din primära meny och klicka på Skapa meny knapp.

Skapa en meny

Du kan sedan välja de sidor du vill lägga till i den här menyn och klicka på knappen Lägg till i menyn. Var noga med att välja menypositionen från rullgardinsmenyn och klicka sedan på Spara meny knapp.

Testa din webbplats

Du är nästan färdig med migreringsprocessen så det är den perfekta tiden att testa din webbplats och se till att allt fungerar som avsett. Kontrollera varje inlägg och sida och testa varje länk för att se till att den går till rätt plats.

Du kan påskynda processen genom att använda ett plugin som Bruten länkkontroll för att se om några länkar på din webbplats behöver uppdateras.

Avbryt din Wix-plan

Det sista steget är att avbryta din Wix-plan när webbplatsen och domänöverföringen är klar. Du måste logga in på din Wix-webbplats och navigera till prenumerationer. Härifrån avbryter du ditt betalda prenumeration och sedan stäng ditt Wix-konto.

Slutgiltiga tankar

Att migrera din Wix-webbplats till WordPress är inte en lätt uppgift men om du förbereder dig ordentligt och du vet vilka steg som är involverade i processen kommer du att hitta det mycket lättare.

Om du är redo att migrera bort från Wix, avsätta dig lite tid och följ stegen i den här artikeln för att framgångsrikt konvertera din Wix-webbplats till WordPress. När processen är klar har du full kontroll över din webbplats och din webbplats kommer att kunna skala och stödja tillväxten av ditt företag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map