Shopify vs. WordPress (WooCommerce) för e-handel?


Shopify vs WordPress


“Jag vill bygga en e-handel butik … men ska jag använda Shopify eller WordPress?”

Det är faktiskt en ganska vanlig fråga som vi får här på websitesetup.org. Vi får dem faktiskt mer än 2-3 gånger om dagen.

Anledning? Varje dag beslutar fler och fler att starta egna e-handelsbutiker, men nästan omedelbart möts de med fler frågor än svar:

Vilken plattform ska jag använda?

Måste jag betala några avgifter?

Kan jag sälja e-böcker och nedladdningar eller bara fysiska produkter?

Kan jag “dropship”?

Vad är för- och nackdelarna med Shopify kontra WordPress?

etc…

Som med de flesta saker i livet är det korta svaret på om du ska gå med Shopify eller WordPress: det beror …

Vi vet att du hatar det svaret lika mycket som vi gör, men fortsätt – med det korta svaret ur vägen kan vi nu fokusera på det användbara. Låt oss dyka in i ämnet och se när det är bättre att använda Shopify via WordPress, för vem det kommer att bli en bättre lösning, och varför skulle du till och med överväga Shopify (eller WordPress) i första hand.

Är WordPress för allt, inklusive en e-handelswebbplats?

Vi har alltid varit en ivrig WordPress-fan och våra go-to-råd när någon behövde en webbplats för något syfte – något syfte! – var, “Hej, varför inte WordPress?”

När vi tittade igenom vad som är möjligt med Shopify och hur lätt det är, till och med vi började ha andra tankar.

Vi menar, WordPress är säkert fantastiskt som en webbplatsplattform. Den kan enkelt hantera allt du kastar på den och göra din webbplats tillgänglig och tillgänglig för hela världen att se.

Samtidigt är en e-handel butik ett mycket specifikt djur, och det är det mycket mycket skiljer sig från en vanlig blogg eller en nyhetswebbplats.

WordPress är byggt kring innehåll – innehåll som är tänkt att konsumeras gratis, mer eller mindre. Du kan publicera blogginlägg, videor, bilder och etc., men huvudprincipen är att det är allt tillgängligt för vem som helst som stöter på webbadressen.

Verkligheten i e-handelsbutiker är annorlunda.

Det de erbjuder sitter bakom en betalvägg. Hela webbplatsen måste vara försiktig när du hanterar kundens avgörande data (som kreditkort, personlig information). Det måste vara säkert. För att fylla på allt måste den också kunna hantera inkommande order, bearbeta dem och se till att ingenting faller genom sprickorna på vägen.

Med andra ord, det finns många saker som skiljer sig åt e-handelsbutiker jämfört med standard publiceringsplattformar.

Vid den tiden måste vi till och med vara redo att acceptera det faktum att WordPress inte är perfekt för allt. Ibland behöver du bara en plattform som har byggts för att hantera en e-handelsbutik.

Den största skillnaden mellan Shopify och WordPress

I en mening är den största skillnaden mellan Shopify och WordPress den Shopify är ett onlineverktyg / tjänst, medan WordPress är fristående programvara att du måste installera själv.

För att kunna använda Shopify behöver du bara gå till Shopify.com och registrera dig för att skapa ett konto. När du är klar behöver du bara gå igenom en snabb installation och din e-handelsbutik är igång.

För att använda WordPress som din e-handelsplattform krävs å andra sidan mycket fler steg:

 1. Först måste du köpa en domän och ett webbhotellkonto där du kan ha standardversionen av WordPress installerad.
 2. Du måste välja ett tema (design) för din webbplats, plus en handfull plugins för att ta hand om SEO, sociala medier integration och etc.
 3. Efter det behöver du ett plugin som WooCommerce för att ge dig alla e-handelsfunktioner (de är inte inbyggda i WordPress).
 4. Slutligen måste du gå igenom konfigurationsprocessen för din e-handelsbutik (butiksdetaljer, betalningsportalintegrationer, produkter och etc.). De kan också ta sitt tag ett tag.

Sist men inte minst, med Shopify får du också support, vilket innebär att om du någonsin stöter på några problem med plattformen, kan du helt enkelt kontakta supportteamet, och de kommer (sannolikt) att lösa det.

Med WordPress finns det inget stöd i sig.

Tänk på det här sättet, Shopify är som att åka till IKEA, köpa ett bord från hyllan och sedan bara montera det hemma. WordPress är som att gå till järnaffären, köpa plankor, naglar, lim, verktyg och sedan komma hem och bygga bordet själv.

Full information: WebsiteSetup tjänar en provision om du slutligen köper shopify eller bluehost + woocommerce genom hänvisningslänkarna i denna jämförelse. Tack för ditt stöd!

Shopify – Vad är det?Shopify

Här är fakta:

 • En allt-i-ett-e-handel lösning / verktyg. Det låter dig bygga en funktionell e-handelsbutik från grunden utan hjälp av en designer eller utvecklare.
 • Det krävs inga kodningsfärdigheter för att använda Shopify.
 • Det är ett betalt verktyg – från $ 29 till $ 299 per månad.
 • Det gör att du kan sälja vad du vill (varor, tjänster, produkter, både digitala och fysiska, samt dropship).
 • Använd den offline och online (du kan använda den som din onlinebutik, men använd också något som heter Försäljningsstället med Shopify, som är deras system för detaljhandlare som låter dig integrera din butik på plats med din installation i Shopify).
 • Mer än 100+ online-butiksdesigner att välja mellan (några av dem betalade).
 • Varje ny webbplats får ett anpassat underdomän gratis – till exempel YOURSTORE.shopify.com.
 • Det finns support dygnet runt.

WordPress (WooCommerce) – Vad är det?Wordpress

Första saker först, WordPress är många saker, men för denna resurs fokuserar vi främst på e-handelssidan av spektrumet och utelämnar en stor del av WordPress funktioner och förmågor.

 • En allt-i-ett-webbplats programvara. Det låter dig bygga alla typer av webbplatser, förutsatt att du kan hantera den något tekniska installationen – involvera installation av själva programvaran, installation av plugins, installation av ett tema och sedan installering av ett e-handelsplugin för att hantera butikens verksamhet.
 • Vissa kunskaper om att bygga webbplatser krävs. Beroende på vilka anpassningar du vill utföra kan du också behöva kodnings- eller designfärdigheter.
 • WordPress-programvaran är gratis. För att kunna använda det måste du registrera dig för en webbhotell och köpa ett domännamn. När allt är sammansatt kan du komma igång med WordPress för ungefär $ 5 / månad.
 • Stora innehållshanteringsfunktioner.
 • Tusentals teman / design att välja mellan, både gratis och betalda.
 • Exceptionella förlängningsmöjligheter via plugins.
 • Inget direkt stöd, utan en mycket hjälpsam supportgrupp.

När ska du använda Shopify över WordPress?

Shopify sticker ut som en skräddarsydd e-handelslösning för alla. vari alla, vi menar personer som kanske inte har någon webbplatsbyggande eller kodningskompetens men ändå vill kunna skapa en fantastisk onlinebutik ensam.

Den största fördelen med att arbeta med Shopify är att du kan komma igång på några minuter och börja betjäna dina första kunder nästan omedelbart.

Även om du lägger kodnings- och webbplatsbyggnadsfärdigheter åt sidan – som du inte behöver – behöver du inte vara helt bekant med olika verkligheter inom själva e-handeln. Shopify hjälper dig att ställa in saker som inventering, skatter, fraktinställningar och så vidare. Med andra ord – det löser alla sista tråkiga aspekter av verksamheten.

För det andra är Shopify också en riktigt prisvärd lösning. För att komma igång behöver du bara $ 9 per månad. För det priset får du tillgång till mer än tillräckligt webbplatsdesign och anpassningsalternativ.

jagn-a-nutshell svar på “när man ska använda Shopify?”:

 • Alternativ a): Använd den om du inte har någon form av webbplats och du snabbt vill lansera en e-handelsaffär.
 • Alternativ b): Använd det om du inte har någon formgivning, kodning eller webbplatsbyggande färdigheter, och du inte vill anställa någon för att ställa in en e-handel butik åt dig.
 • Alternativ c): Använd den om du vill integrera din onlinebutik med din offline butik på plats.
 • Alternativ d): Använd den om du behöver en bra e-handelsplattform med tillgång till kundsupport … för fall.

Om något av ovanstående beskriver dig, gå till Shopify.

Det spelar ingen roll om du vill sälja fysiska produkter, digitala nedladdningar, tjänster eller till och med göra dropship. Shopify kan hantera vad som helst. Antalet produkter du erbjuder är inte heller en faktor (vare sig det är 1 eller 1000).

När ska man använda WordPress Over Shopify?

WordPress är ett kraftcenter. Det är nästan den perfekta webbplatsplattformen som kan köra alla typer av webbplatser.

Men det finns en fångst. Eller, ett par fångster, snarare.

 • WordPress är en mjukvara = du kan få den gratis, men sedan måste du installera den på en webbhotell själv, konfigurera den och så småningom starta en webbplats med den.
 • Ut ur rutan är WordPress främst en bloggplattform. Det ger inga e-handelsfunktioner alls. De du kan få via plugins. Så som den populära WooCommerce.
 • Förutom e-handelspluginet behöver du ett gäng andra plugins för att hantera vissa standardalternativ som SEO och sociala medier. Du behöver också en snygg och brandable tema (design) – så att din e-handelsbutik ser unik och original ut.

Vad allt betyder är att WordPress kanske är en lösning för lite mer kunniga användare. Du måste känna dig bekväm att redigera PHP-filer för hand, ansluta till din server via FTP och spendera eftermiddagen i en viss inställningspanel.

Med det sagt, nämnda WooCommerce är ett bra e-handelsplugin. Det ger dig alla funktioner du kan begära, t.ex. kundvagnar, produktkataloger, betalningar online, kuponger och så vidare. Det viktigaste är att plugin-programmet är gratis!

Du kan hitta alternativa WordPress kundvagnar här.

woocommerce

jagn-a-nutshell svar på “när man ska använda WordPress för e-handel?”:

 • Alternativ a): Använd den om du redan har en WordPress-webbplats och känner till gränssnittet. Till exempel använder WooCommerce samma administrationspanelorganisation för dina produkter och beställningar, så det finns ingen ytterligare inlärningskurva.
 • Alternativ b): Använd den om du redan har en WordPress-webbplats och vill minimera kostnaderna genom att inte behöva investera mer pengar i en ny e-handelsplattform.
 • Alternativ c): Använd den om du är bekväm att experimentera med källkod ibland.
 • Alternativ d): Använd den om du klarar dig utan snabbreagerande kundsupport.

Om den sista delen: Just nu kanske du känner att kundsupport inte är så stort. Men kom ihåg att det är din verksamhet vi pratar om här. Om det till exempel händer något som får din webbplats att gå ner, kan och inte ha den online online hela dagen och det kommer att innebära en allvarlig hit för din affärsinkomst. Också mycket stress medan vi är på det.

Det är de tider då vi tenderar att värdesätta kundsupport som fungerar dygnet runt!

WordPress eller Shopify? Ett ännu kortare svar.

Om alternativen ovan inte tillfredsställer din smak, har vi ett ännu kortare svar till dig.

Tänk bara på att det är en enorm förenkling. I många scenarier är du bättre att följa ett av alternativen ovan. Men om du vill ha ett uber-kort svar är det här:

 • Om du redan har en WordPress-webbplats, installerar du bara WooCommerce och startar en e-handelsbutik som en del av den befintliga webbplatsen.
 • Om du inte har en webbplats ännu, starta din e-handelsbutik med Shopify.

Mina motiv för den delen är tvåfaldiga: Att spara både tid och pengar.

Helt enkelt – om du redan har en WordPress-webbplats som körs, kommer det alltid att bli snabbare och billigare att bara lägga till en e-handelskomponent till den webbplatsen istället för att bygga något nytt. Å andra sidan, om du inte har en webbplats ännu, är det snabbare och lättare att gå den andra vägen och starta en e-handelsbutik med en specialiserad plattform som Shopify. Det är allt!

Vidare läsning:

 1. Hur man installerar och använder Shopify
 2. Hur man installerar och använder WordPress / WooCommerce
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me