Shopify handledning för att skapa en onlinebutik

Hur man använder ShopifyShopify är ett prenumeration på en mjukvarutjänst som erbjuder dig att skapa en webbplats och använda deras kundvagnslösning för att sälja, skicka och hantera dina produkter. Med hjälp av deras tjänst kan du få tillgång till en enkel att använda adminpanelen där du kan lägga till produkter, bearbeta beställningar och ange butiksdata.


För en månatlig prenumeration på $ 29 / mo kan du bygga en fullt fungerande onlinebutik som du kan använda för att sälja digitala eller fysiska varor. Shopify erbjuder också en begränsad kostnadsfri testversion.

Om du vill skapa en onlinebutik med Shopify har du kommit till rätt plats.

I den här guiden visar vi dig hur du använder Shopify så att du kan starta din onlinebutik så snart som möjligt.

Redo? Låt oss börja…

Total tid för att skapa en onlinebutik med Shopify: ~ 1-2 timmar
Skicklighetsnivå: Nybörjare

Så här ställer du in din egen onlinebutik med hjälp av Shopify

Full information: Vi tjänar en provision om du slutligen köper Shopify via mina länkar i denna guide. Detta hjälper oss att hålla webbplatsuppsättningen igång och uppdaterad. Tack för ditt stöd.

Att registrera dig med Shopify och starta din butik kan inte bli enklare och de erbjuder till och med en 14-dagars gratis provperiod för att få dig igång.

För att starta din Shopify-butik måste du registrera dig för ett konto.

1. Registrera dig med Shopify

Besök Shopify.com. Använd registreringsformuläret för att skapa ett konto.

Ange önskad information och klicka på ‘Påbörja gratis provperiod’ knapp.

Shopify hemsida

Ditt butiksnamn måste vara unikt, annars ber Shopify dig välja något annat.

Efter den här första skärmen kommer du att bli ombedd att få några fler detaljer, inklusive ditt namn, adress, land och kontaktnummer.

Du blir också frågad om du har produkter och i så fall vad du vill sälja. Om du bara provar Shopify för att se om det fungerar för dig kan du välja “Jag spelar bara runt” i ‘Har du produkter? ‘ rullgardinsmenyn och ‘Jag är inte säker’ i “Vad kommer du att sälja?” sektion.

När du är klar klickar du på ‘Jag är klar’.

2. Börja ställa in din webbutik

När du har anmält dig kommer du att dirigeras direkt till din butiksadministrationsskärm. Nu är du redo att anpassa din butik, ladda upp produkter och ställa in betalningar och frakt.

shopify admin panel Din hemadministratörskärm berättar allt du behöver veta för att komma igång.

3. Välj ett “tema” eller “layout”

Shopify har sin egen officiella temabutik. Dessa teman är alla garanterade fullt stöd från formgivarna så att du vet att din butik är i goda händer.

Alla teman har en omfattande lista med ändringar du kan göra utan att behöva röra en kodrad. Premium-teman har fler modifieringar, men du kan också uppnå en snygg webbplats med en gratis webbplats. Dessa ändringar beskrivs i nästa avsnitt.

Om du vill göra grossiständringar i ett tema finns det mycket få begränsningar för vad som kan uppnås genom att komma åt HTML och CSS. Oroa dig inte om du inte har någon kodningsupplevelse. Shopify har ett internationellt team av designbyråer som de kallar “Shopify Experts” som du kan hyra för att helt anpassa din webbplats.

För att hitta ett tema som passar dina behov rekommenderar vi följande:

1. Bläddra i temabutiken

Logga in i Shopify och besök Shopify Theme Store på themes.shopify.com. Du hittar över 70 temavariationer att välja mellan, inklusive ett bra urval av gratis.

Du kan också hitta Shopify teman på andra marknadsplatser, som TemplateMonster.
Välj bara kategori, funktioner för att välja ditt tema.

Du kan filtrera efter betalt eller gratis, bransch och funktioner. Du kan också sortera teman efter pris, popularitet och senaste.

Shopify temaval

 Shopify Theme Store.

2. Kontrollera funktionalitet och recensioner

När du hittat ett tema du gillar klickar du på tematets exempelbild. Du får mer information om temat, till exempel om temat är lyhört / mobilklart bland andra funktioner.

Rulla ner för att läsa några recensioner om vad andra e-tailers som använder temat tycker om det.

3. Förhandsgranska temat

Klicka på om du vill se temat i aktion Visa demo. Detta ser du under den gröna knappen “Förhandsgranskningstema i din butik”.

Om temat finns i en rad stilar kan du också visa demos av de olika stilarna genom att klicka på dem.

4. Skaffa temat

När du hittat ett tema du gillar klickar du på den gröna knappen.

Shopify ber dig bekräfta att du vill installera temat.

Klick Publicera som min butiks tema.

Oroa dig inte om du inte är 100% säker på att det är rätt tema för dig. Du kan alltid ändra dig senare.

Efter att temat har installerats, kommer Shopify att meddela dig och ger dig möjlighet att Gå till din temahanterare.

Din temahanterare visar publicerade teman (det du installerade eller aktiverade senast) och opublicerade teman nedan (tidigare installerade teman).

Shopify teman

4. Redigera Shopify-inställningar

De flesta Shopify-teman låter dig göra enkla förändringar som massivt kan förändra utseendet på din butik, så att du kan vara säker på att du inte kommer att sluta med en webbplats som ser ut som en klon av tusentals andra butiker.

shopify butiksmallar

Dessa butiker är alla byggda med samma tema.

Välj på din admin-skärm ’Teman’ från vänster navigationsmeny. På den här sidan ser du ditt live-tema i en ruta längst upp, i det övre högra hörnet av rutan finns två knappar. Den första är av tre punkter, vilket ger dig några grundläggande inställningsändringar. En av dessa låter dig göra en duplikat av temat. Vi rekommenderar att du gör detta om du gör några ändringar du inte gillar, du kan ta bort duplikatet och börja om igen.

Den andra knappen säger “Anpassa tema”. Om du klickar på den kommer du till en sida som kontrollerar all basfunktion i din butik. Detta är en bra tid för dig att spela grundligt med inställningarna och testa alla funktioner så att du kan ta reda på vad din webbplats kan.

shoppa anpassade temainställningar

Dina teman i anpassade inställningar.

De vanligaste funktionerna kommer att omfatta:

 • ladda upp logotyper
 • ladda upp bilder till en startsida-karusell
 • lägga till relaterad objektfunktionalitet på produktsidorna
 • välja hur många objekt som ska visas på varje rad på samlingssidorna
 • färgscheman
 • typsnitt val.

Vissa teman låter dig också flytta om element på sidor som att visa produktbilder till vänster, höger eller mitt på sidan. Du kan också välja om du vill visa sociala knappar / tweet / pin / + 1-knappar.

5. Lägg till dina produkter i butiken

Navigera i fältet till vänster och välj ‘Produkter’. Du kommer då att se en blå “Lägg till en produkt” -knappen mitt på sidan. Använd följande skärm för att lägga till så mycket information som behövs om dina produkter. Speciellt titta på de som hjälper till med SEO som namn, beskrivning och URL. Inkludera så många detaljer som möjligt för att informera kunderna om dina artiklar.

Det här är skärmen där du laddar upp produktbilder. När bilderna har laddats upp kan du ordna dem så att du inte oroar dig för att ladda upp dem i någon särskild ordning.

Din produktskärm

Produktskärmen. Se till att du fyller i så mycket information som möjligt.

Produktbilder kan göra en försäljning så se till att du visar dina produkter på sitt bästa och markerar alla speciella eller unika funktioner med närbildsfoton. För att hålla din butik snygg, föreslår vi att du håller alla bilder i samma dimensioner. Om du inte planerar att låta dina samlingssidor se ut som ett Pinterest-bräde.

När allt är fyllt, kom alltid ihåg att klicka på “Spara produkt” knappen i det övre och nedre högra hörnet.

Ställ in samlingar (grupper av produkter)

En samling är varje grupp produkter som har vissa funktioner gemensamt som kunder kan leta efter när de besöker din butik. Till exempel kanske dina kunder handlar efter:

 • kläder specifikt för män, kvinnor eller barn
 • föremål av en viss typ, såsom lampor, kuddar eller mattor
 • föremål till försäljning
 • objekt i vissa storlekar eller färger
 • säsongsprodukter, som helgkort och dekorationer.

Produkter kan visas i valfritt antal samlingar. Vanligtvis skulle du visa dina samlingar på din hemsida och i navigeringsfältet. Detta hjälper kunder att hitta det de letar efter utan att behöva klicka igenom hela katalogen.

Shopify lägga till en produkt

Uppsättningsskärmen för samling fungerar på exakt samma sätt som skärmen Produkt

Manuella och automatiska samlingar

När du lägger till en ny kollektion kan du välja hur produkter ska läggas till den. Dessa är de två alternativen:

 • Manuellt – Du lägger till och tar bort produkter i en manuell samling individuellt.
 • Automatisk -Du kan ställa in valvillkor för att automatiskt inkludera produkter som uppfyller vissa kriterier.

Betalningsportar

Med en betalningsport kan du ta betalning från dina kunder via din webbplats. Pris och provision är viktigt, men det är också viktigt att se vilka funktioner de erbjuder. Inte alla betalningsportar skapas lika.

Du måste titta på följande när du väljer rätt betalningsport för dig.

 1. Transaktionsavgifter

När du betalar kommer vissa gateways att hålla en liten procentuell eller fast avgift (eller ibland båda) för att låta dig använda deras tjänst. Jämför dessa baserat på vad din förväntade försäljning är.

 1. Korttyper

Du måste veta vilka typer av kort som accepteras av din valda Payment Gateway. Alla accepterar VISA och Mastercard, medan de flesta accepterar American Express. Paypal blir också mer populärt för betalningar online.

 1. Kassa på plats

Vissa gateways tar betalningen på sina egna servrar via sin egen form. Detta innebär att kunden tas bort från din kassa och de betalar på det formulär som tillhandahålls av din betalningsport. De omdirigeras sedan till din bekräftelsessida när kunden har betalat. Detta gör att du kan ha lite mer kontroll över kassaprocessen.

Du kan kringgå Shopifis begränsningar – de låter dig inte anpassa kassan på annat sätt än med CSS.

Betalningsportal transaktionsavgifter läggs till ovanför Shopifys egna transaktionsavgifter. Från november kan butiker med bas i USA och Storbritannien använda Shopify Payments. Beroende på din Shopify-plan kan du spara på dessa extra kostnader. Beroende på din plan får du dessa mycket tilltalande priser.

 • Grundläggande 2,4% + 20 p
 • Professionell 2,1% + 20 p
 • Obegränsad 1,8% + 20p

Beroende på hur många transaktioner du gör varje månad kan det vara värt att uppgradera för att dra fördel av dessa besparingar.

6. Få din webbutik “LIVE”

Innan din webbplats kan gå live måste du lägga till några fler detaljer om ditt företag och hur du planerar att leverera och betala skatt.

Allmän

Se till att all din företagsinformation fylls i i nedre vänstra inställningsområde. Se till att använda Google Analytics-funktionen. Detta kan visa sig vara en ovärderlig källa för att spåra dina butiksbesökare.

Shopify-inställningar

Skatter

 1. Gå till Produkter sida av din adminpanel.
 2. Klicka på namnet på en viss produkt.
 3. Rulla ner till det avsnitt som heter ”Varianter”.
 4. Se till att kryssrutorna bredvid Avgiftsskatter och Kräver frakt kontrolleras om du behöver inkludera dessa i dina produkter.
 5. Vissa butiker behöver inte ta ut skatter eller frakt på produkter som digitala varor. Å andra sidan kommer en T-shirtbutik troligen att behöva ladda båda.
 6. Om du planerar att skicka din produkt till kunder, se till att ange produktens vikt i rätt fält.

Frakt

Om dina fraktpriser är för smala eller om du inte ger tillräckligt med alternativ kan du tappa vissa försäljningar. Shopify beräknar endast en fraktfrekvens för dina kunder baserat på reglerna som du definierar på Frakt-sidan för administratören. För att se till att du inte tappar försäljningen:

lägga till anpassade domäner på shopify

 1. Gå till din butiksadministratör Inställningar> Frakt sida.
 2. I avsnittet ”Fraktpriser”, se om du har ställt in en viktbaserad fraktfrekvens och justera den enligt dina produktspecifikationer.

Testa ditt beställningssystem

För att testa ditt system kan du simulera en transaktion med Shopifys Bogus Gateway.

Använda Bogus Gateway:

 1. Från din butik Administration, klick inställningar, sedan betalningar att gå till din Betalningsinställningar
 2. Om du har en kreditkortsport aktiverad ska du inaktivera den innan du fortsätter. (Klick Redigera, sedan Avaktivera, bekräfta sedan din inaktivering.)
 3. I Acceptera kreditkort avsnitt, klicka Välj en kreditkortsport för att öppna rullgardinsmenyn.
 4. Rulla ner listan till Övrig, klicka sedan (för test) Bogus Gateway.
 5. Klick Aktivera (eller Aktivera, om du har använt Bogus Gateway tidigare).
 6. Gå till din butik och gör en beställning som kunden skulle göra. Ange följande kreditkortsinformation i kassan i stället för äkta nummer:

Testa en riktig betalningsport med en äkta transaktion:

 1. Se till att du har konfigurerat betalningsport du vill testa.
 2. Gör ett köp från din butik som kunden skulle göra, och slutför kassan med äkta kreditkortsuppgifter.
 3. Avbryt beställningen omedelbart, för att återbetala dig själv och undvika att betala transaktionsavgifter.
 4. Logga in på din betalningsport för att se till att medlen har gått igenom.

Är detta gratis?

Ja – se till att du avbokar och återbetalar beställningen strax efter att du har gjort den.

Om din faktureringscykel träffar efter att du har lagt testbeställningen men innan du avbryter den visas transaktionsavgifterna på din faktura. Du kan fortfarande avbryta efter att ha betalat din räkning till Shopify, men du får en återbetalning som transaktionskredit på ditt konto. Du kan använda transaktionskrediter för att betala framtida transaktionsavgifter.

7. Lägg till ett domännamn

För att få din webbplats live behöver du ett domännamn. Du har två val.

Först kan du köpa en domän från Shopify och den läggs till i din butik automatiskt. Detta sparar tid, särskilt om du inte har några kunskaper om värd för en webbplats. Dessa domäner kostar vanligtvis $ 9- $ 14 USD per år. Ditt andra alternativ är att köpa en domän från en tredje part som GoDaddy. Dessa domäner börjar från $ 10,00 USD per år. Nackdelen är att du måste omdirigera DNS-posterna själv som kan verka skrämmande i början.

Om du inte kan komma med ett bra domännamn, läs våra tips om hur du väljer ett bra domännamn.

Här är stegen för att sätta din nya Shopify-butik live på ett tredjeparts domännamn.

 1. Lägg till den nya domänen i Shopify

Gå till Shopify-administratören till vänster inställningar och då domäner och lägg till ditt domännamn med hjälp av “Lägg till en befintlig domän” knapp.

 1. Uppdatera DNS-poster

Logga in på din domänregistrator och gör följande ändringar i DNS-poster:

 • Byt ut @- eller huvud A-posten med följande IP-adress: 23.227.38.32
 • Lägg till eller ersätt www CNAME med storename.myshopify.com (dvs. din butik Shopify-länk utan HTTP, som du kan se på domänens inställningssida)
 1. Ta bort alla lösenord på butiksfronten

Annars kommer ingen att kunna komma åt din webbplats även när den är live.

 1. Ställ in som primär om relevant

Även i Onlinebutik> Domäner, kan du välja din huvuddomän genom att använda rullgardinsmenyn högst upp på skärmen:

primär butiksdomän

Se till att du också kontrollerar “Omdirigera all trafik till den här domänen”. Detta innebär att trafik till alla andra domäner kommer att riktas till din primära domän. Detta är avgörande för bra SEO.

 1. Lägga till andra domäner 

Du kan upprepa steg 1 och 2 med andra domännamn du äger. Alla domännamn omdirigeras till ‘Primär’ domän, som du kan ändra när som helst med ‘Ange som primär’ alternativ bredvid varje domännamn.

Observera att antalet domännamn du äger inte har någon inverkan på SEO.

lägga till anpassade domäner på shopify

Grattis, din nya Shopify-butik är redo!

Om du har lyckats på det sättet – grattis. Du bör nu ha en fullt fungerande onlinebutik. Om du vill utforska alternativ, se nedan:

Alternativ för Shopify?

Du kan också använda WooCommerce för att starta din onlinebutik. Det är lite billigare men kräver en brantare inlärningskurva. Hursomhelst kan det vara ett bra alternativ.

För mer detaljerad granskning mellan de två, läs detta – Shopify vs WordPress (WooCommerce) Här kan du också hitta andra e-handelswebbplatser som låter dig skapa en onlinebutik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me