Så överför du din webbplats till WebHostingHub

Kan jag överföra min webbplats till WebHostingHub?

Webbhotellföretaget WebHostingHub stöder och tillåter webbplatsöverföringar, så svaret är definitivt ja. Ja, du kan överföra din webbplats till WebHostingHub. Att överföra din webbplats till WebHostingHub är faktiskt en enkel process. Först måste vi dock tydligt definiera vad du behöver överföra, vare sig det bara är webbplatsen och inte domänen eller om du vill överföra din domän till WebHostingHub. Tekniskt sett finns det en grundläggande skillnad mellan att bara överföra din webbplats till en ny värd och att överföra din domän. För vissa kan detta låta lika, men det är det faktiskt inte.


Du förstår, skillnaden är att i princip domännamnregistrering och domänvärd, även känd som webbhotell, som två olika saker. Domännamnsregistrering är ditt ägande av ett domännamn som, med undantag för inställningarna du gör i registrarens kontrollpanel, inte har mycket att göra med din faktiska hosting medan Domain Hosting är det företag som äger servern där du placerar din webbplats, inklusive dina filer och mappar. Din webbhotell behöver inte vara samma företag där du registrerade din domän.

Följande diskussion fokuserar på frågan om att överföra en webbplats och inte domänen.

Finns det ett enkelt sätt att överföra min webbplats till WebHostingHub?

Ett av de enklaste sätten att överföra din webbplats som tidigare är värd av en annan värd till WebHostingHub är genom användning av cPanel. Det är naturligtvis om din tidigare värd använder cPanel. Om så är fallet, bör överföringen av din webbplats vara mycket enklare. Det du behöver göra först är att generera en cPanel-säkerhetskopia hos företaget som för närvarande är värd för din webbplats. När du har skapat säkerhetskopian måste du ladda ner den till ditt skrivbord med hjälp av FTP eller från en nedladdningslänk som är tillgänglig i värdens cPanel. När du har slutfört nedladdningen måste du ladda upp den igen genom att använda FTP till / hemkatalogen för ditt nya WebHostingHub-konto. Naturligtvis innebär detta att du tidigare bör ha ett konto hos WebHostingHub innan du börjar överföra din webbplats. När överföringen är klar måste du begära WebHostingHub för att återställa din säkerhetskopia åt dig. För detta ändamål måste du informera företaget där du laddat upp säkerhetskopian. Företaget kan också be dig lämna ditt lösenord eller de fyra sista siffrorna på ditt kreditkort för verifiering.

När cPanel-säkerhetskopian har återställts testar du din webbplats med den tillfälliga URL-adressen i din välkomst-e-post. Efter att ha testat och fått reda på att webbplatsen fungerar kan du nu ändra DNS-inställningarna för din domän genom att peka den till WebHostingHub-servrarna. Detta kan göras genom att logga in på registraren för domänen och ändra namnservrarna till ns1.webhostinghub.com och ns2webhostinghub.com. När ändringen har genomförts, vänta i cirka 4 – 24 timmar tills ändringarna träder i kraft.

Vad ska jag göra för att överföra min domän?

För att migrera din webbplats till WebHostingHub måste du följa följande steg:

 •  Hämta först filerna på din webbplats till ditt skrivbord med FTP-klienten. Observera att FTP inte kommer att kunna komma åt MySQL-databaser, så om din tidigare värd erbjuder phpMyAdmin för att hantera databaser, kan du behöva exportera databasen i phpMyAdmin.
 •  När nedladdningen är klar måste du ladda upp filerna till WebHostingHub-databasen igen med FTP-klienten. Men den här gången kommer du att ansluta till din webbhotell som är WebHostingHub. Men om din webbplats använder en databas, vad du behöver göra är att skapa en databas först i cPanel och sedan importera databasen med phpMyAdmin.
 •  Efter att ha laddat upp och placerat filerna på rätt plats är det dags att testa om din webbplats fungerar. För att testa din webbplats använder du den tillfälliga webbadressen som finns i e-postmeddelandet som du fick Det är viktigt att notera att den nya standardmappen för alla WebHostingHub-konton ska vara public_html.
 •  När testet är klart måste du peka din domän till WebHostingHubs namnservrar genom att logga in på registrarens gränssnitt för domänhantering och ändra namnservrarna till ns1.webhostinghub.com och ns2.webhosting.com.
 •  Vänta i minst 4 timmar till så länge som 24 timmar tills ändringarna träder i kraft, men det rekommenderas att du regelbundet.  

Hur exporterar jag en MySQL-databas i phpMyAdmin?

Eftersom FTP inte kan komma åt databaser kan det finnas ett behov av dig att exportera din MySQL-databas i phpMyAdmin. Detta gör att du kan göra en säkerhetskopia av din databas som kan användas för att överföra databasen till en annan server eller helt enkelt för förvaring. För att exportera din MySQL-databas måste du följa följande steg:

 •  Först måste du logga in på cPanel.
 •  Klicka sedan på phpMyAdmin-ikonen som finns under databaserna.
 • Välj den databas som du vill exportera från listan i den vänstra menyn genom att klicka på databasnamnet.
 • Klicka sedan på fliken Exportera.
 • Se till att alla tabeller och SQL-alternativet är valda.
 •  Under “Struktur” aktiverar du sedan alternativet “Lägg till DROP TABELL / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION.”
 • Om din databas är stor kan du komprimera filerna genom att välja “zippad” eller “gzippad”. Se till att ”Spara som fil” är valt.
 •  Klicka sedan på Go-knappen som finns på skärmens nedre del.
 •  För att ladda ner databaseksporten till ditt lokala skrivbord väljer du “Spara” när du uppmanas att öppna eller spara filen. Se till att du noterar filnamnet och platsen där säkerhetskopian är sparad.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map