Populära CMS efter marknadsandel


populära cms


Om du är ny i världen med innehållshanteringssystem (CMS) är här en superenklad definition:

Innehållshanteringssystem tillåter världens icke-tekniker att skapa fullskaliga, fungerande och professionella webbplatser utan att behöva röra lite kod.

När du använder ett CMS behöver du inte förstå hur webbplatser fungerar. Och det coola är det nästan hälften av alla 1 271 920 923 webbplatser online använd ett CMS så att du är i gott sällskap.

Vi kommer att leda dig genom topp 10 mest populära CMS-plattformar efter marknadsandel. Vi gräver också in alla funktioner i CMS-plattformen, krav på användarnas kompetensnivå, de typer av företag som passar bäst för plattformen och mer.

Snabb statistik och innehållsöversikt:

 1. WordPress (27+ miljoner levande webbplatser)
 2. Wix (3,8+ miljoner levande webbplatser)
 3. Squarespace (1,9+ miljoner levande webbplatser)
 4. Joomla! (1,8+ miljoner levande webbplatser)
 5. Shopify (1,1+ miljoner levande webbplatser)
 6. Drupal (630+ tusen levande webbplatser)
 7. Blogger (430+ tusen levande webbplatser)
 8. Prestashop (285+ tusen levande webbplatser)
 9. Magento (265+ tusen levande webbplatser)
 10. Bitrix (223+ tusen levande webbplatser)

De 10 mest populära CMS-plattformarna

Alla uppgifter som ingår i denna artikel kommer från den här resursen: BuiltWith.

1. WordPress (27+ miljoner levande webbplatser)


Wordpress

WordPress anses beteendet från populära CMS: er fortsätta att leda marknaden med stor marginal. När det gäller hela Internet (webbplatser byggda med eller utan CMS), 35,6% av dem är WordPress-webbplatser.

WordPress är öppen källkodsprogramvara, vilket innebär att det är gratis att ladda ner och använda. Att skapa och ladda upp din WordPress-webbplats kräver dock köp av en anpassad domän och värd.

En annan fördel med WordPress är att plattformen erbjuder tusentals professionella teman och du kan installera praktiskt taget alla funktioner via tusentals plugins. De flesta plugins är gratis (premium-plugins finns för specialiserat bruk) och WordPress-teman sträcker sig vanligtvis från $ 15 till $ 60+.

Här är Avada, ett av de mest sålda WordPress-teman på ThemeForest-marknaden:

Avada
Bildkälla: Avada.

Färdighetsnivå: 1-2

De flesta kommer att säga att WordPress är lätt att använda. Det är, men detta kommer med en varning. Det kommer att bli lite av en inlärningskurva, och manövrering runt admin backend kan vara svårt för nykomlingar. WordPress är också en hacker dröm, så att hålla koll på versionuppdateringar är viktigt.

Eftersom WordPress är öppen källkod måste du ladda ner och installera det själv på din webbhotell. Tack och lov har de flesta värdar en installation med ett klick som sparar tid (manuell installation är också något tekniskt). Om du behöver hjälp kommer en snabb Google-sökning att returnera information om nästan alla tekniska WordPress-problem.

Affärstyper:

WordPress-webbplatser passar alla typer av företag. Från e-handel till bloggare till servicebaserade företag och teknikfokuserade nystart, erbjuder WordPress många funktioner och funktioner som gör att nästan alla företag kan komma igång snabbt. Men e-handelswebbplatser kräver specialiserade plugins som WooCommerce.

Fördelar:

 • �� SEO-vänliga funktioner
 • �� Mobilvänliga funktioner
 • �� Användarvänlig
 • �� Bloggfunktion (WordPress-programvara skapades för bloggning)
 • �� E-handelsfunktioner

Nackdelar:

 • �� WordPress är användarvänligt, men det kan vara svårt att lära sig och hantera om du är ny på plattformen.

NOTERA: Vi hänvisar till WordPress.org här. Detta ska inte förväxlas med WordPress.com, en mindre robust version av WordPress som inte kräver att du skaffar dig värd. Här är skillnaden mellan WordPress.org och WordPress.com.

2. Wix (Paid)


Wix

Wix är en annan allt-i-ett-webbplatsbyggare som är designad för hela nybörjaren. Det är också fullt värd och Wix hanterar alla tekniska detaljer.

Wix prissättning
Wix-prissättning.

Wix erbjuder en gratis, begränsad plan. Premium-uppgraderingar ingår i betalda paket, som börjar på $ 13 – $ 39 per månad för grundläggande webbplatser och $ 23 – $ 500 + per månad för affärs- och e-handelswebbplatser.

Affärstyper:

Wix passar bäst för solo-företagare eller småföretag av alla slag; emellertid saknas dess e-handels- och bloggfunktioner jämfört med Shopify respektive WordPress. I likhet med Squarespace är det begränsat om du vill anpassa din webbplats kraftigt. Anpassning kan kräva hjälp av en utvecklare.

Wixs SEO-funktioner har saknats under de senaste åren, men den populära CMS-plattformen har gjort förbättringar. För småföretag är detta inte ett problem, men medelstora till stora företag kommer att hitta bättre resultat på en mer robust plattform.

Färdighetsnivå: 1

Wix är användarvänligt och lätt att använda. Det kommer att kräva en liten inlärningskurva för att bekanta dig med plattformen, men det är generellt enkelt att använda.

Fördelar:

 • �� SEO-vänliga funktioner (bättre de senaste åren)
 • �� Mobilvänliga funktioner
 • �� Användarvänlig
 • �� Bloggfunktioner (inte lika robust som WordPress)
 • �� E-handelsfunktioner (inte lika robust som Shopify)

Nackdelar:

 • �� Kostnad – det finns en månatlig avgift för att använda plattformen; dock erbjuder Wix en gratis, begränsad plan
 • �� Funktioner och anpassning är något begränsad för mer etablerade företag

Här är vår handledning om hur du använder Wix.

3. Squarespace (Paid)


Squarespace

Squarespace är en plattform som bygger och släpper webbplats som inte kräver installation på din webbhotell eftersom den inte är öppen källkod. I likhet med Shopify har Squarespace värd, SSL-certifikat, support och andra funktioner inbyggda i plattformen. Alla dessa ingår i avgiftspriserna, som sträcker sig från $ 12 till $ 40 per månad.

Squarespace Pricing
Kvadratmåns prissättning.

Squarespace är känt för sina rena, moderna mallar. Dess estetiska lutar sig mot enkel och elegant, och mallarna innehåller mycket vitt utrymme.

Fyrkantmall
Kvadratmall.

Affärstyper:

Alla typer av företag kan hitta ett hem på Squarespace. Om du är ny inom webbplatsbyggnad kan Squarespace vara ett bra ställe att börja. En av nackdelarna med en webbplatsbyggare som Squarespace är dock att plattformen inte erbjuder lika stor anpassningsflexibilitet som en öppen källkodsplattform som WordPress. Du måste anställa en utvecklare om du vill anpassa utöver tematens parametrar.

Färdighetsnivå: 1-2

Att komma igång kommer att kräva lite utbildning i hur man använder plattformen. Men det är relativt enkelt att manövrera när du har tagit hand om det, och Squarespace erbjuder många genomgångna videoklipp.

Fördelar:

 • �� SEO-vänliga funktioner
 • �� Mobilvänliga funktioner
 • �� Användarvänlig
 • �� Bloggfunktioner (inte lika robust som WordPress)
 • �� E-handelsfunktioner (inte lika robust som Shopify)

Nackdelar:

 • �� Kostnad – det finns en månatlig avgift för att använda plattformen
 • �� Funktioner och anpassning är något begränsad för mer etablerade företag

4. Joomla! (1,8+ miljoner livewebbplatser)


Joomla!

Även om Joomla! tar andra plats bland de mest populära CMS-plattformarna, det är fortfarande ganska långt ifrån ledaren, WordPress, som är vägen framme när det gäller marknadsandelar.

Som sagt, Joomla! är ett livskraftigt CMS för många typer av webbplatser. Det är gratis och öppen källkod som WordPress, och kommer också att kräva köp av en anpassad domän och värd för att konfigurera. En klickinstallation är tillgänglig för de flesta webbhotellleverantörer.

Liknar WordPress-plugins, Joomla! erbjuder tillägg som gör att du kan anpassa webbplatsens funktioner.

Färdighetsnivå 2-3:

Vi har tilldelat Joomla! en färdighetsnivå på 2-3 eftersom det kan vara lite mer utmanande än WordPress att ställa in. Med det sagt är webben full av självstudier och råd om hur man gör praktiskt taget allt du vill på plattformen.

Affärstyper:

Liknar WordPress, Joomla! kommer att rymma alla typer av företag webbplats, oavsett hur stor eller liten.

Fördelar:

 • �� SEO-vänliga funktioner
 • �� Mobilvänliga funktioner
 • �� Bloggfunktioner
 • �� E-handelsfunktioner

Nackdelar:

 • �� Inte särskilt användarvänligt för nybörjare

5. Shopify (1+ miljoner levande webbplatser)


Shopify

Shopify är branschledande inom e-handelsutrymmet. Till skillnad från de tre första populära CMS-plattformarna är Shopify SaaS (programvara som tjänst). Du betalar plattformen en avgift (från $ 29 till $ 299 per månad) för att hantera de tekniska detaljerna i din butik som värd, säkerhet, SSL-certifiering och alla andra funktioner du behöver för att driva din butik.

Shopify prissättning
Shopify prissättning.

Shopify har inbyggt i plattformen alla funktioner som e-butiksägare behöver, till exempel betalningssamling, frakt, lager och rabatthantering och mer. Shopify erbjuder också flera plugins som låter dig anpassa din butik.

Gillar WordPress men vill prova Shopify? Du kan också integrera Shopify med din WordPress-webbplats.

Affärstyper:

Shopify fokuserar endast på e-handelsbutiker.

Färdighetsnivå: 1

Shopify är en lättanvänd plattform för nybörjare. Även om det kommer att ta lite tid att lära sig plattformen, tar Shopify hand om alla tekniska detaljer. Om du har problem är Shopifys support tillgängligt för hjälp.

Fördelar:

 • �� SEO-vänliga funktioner
 • �� Mobilvänliga funktioner
 • �� Användarvänlig
 • �� Bloggfunktioner
 • �� E-handelsfunktioner

Nackdelar:

 • �� Kostnad – det finns en månatlig avgift för att använda plattformen

6. Drupal (Öppen källa)


Drupal

I likhet med WordPress och Joomla !, är Drupal gratis, öppen källkodsprogramvara som kräver ett anpassat domänköp och installation på din webbhotell. Programvaran erbjuder också teman och moduler som låter dig anpassa webbplatsens funktioner och funktioner.

Varför välja Drupal framför WordPress? Medan WordPress är enklare att använda, är Drupal ett kraftcenter som fokuserar på komplexa webbplatser för social publicering som är innehållstunga och har stora databaser..

Affärstyper:

Alla typer av företag passar Drupal, men vissa företag kan kräva ytterligare Drupal-plattformar och tillägg.

Färdighetsnivå: 2-3

Drupal kan vara mer utmanande att arbeta med än till och med Joomla !, särskilt när du ändrar utseendet på din webbplats. Uppdatering av tillägg kan också vara en utmaning när de är inkompatibla, vilket kan hända oftare än inte. Om du driver en e-handel butik, Drupal handel och Ubercart är alternativ; de kan dock kräva hjälp av en utvecklare för att konfigurera.

Fördelar:

 • �� SEO-vänliga funktioner
 • �� Mobilvänliga funktioner
 • �� Bloggfunktioner
 • �� E-handelsfunktioner

Nackdelar:

 • �� När det gäller användarvänlighet kan Drupal kräva hjälp av en utvecklare

WordPress vs. Joomla! mot Drupal? Kolla in vår jämförelse guide för att hjälpa dig att välja.

7. Blogger (Fri)


Blogger

Blogger är en gratis bloggplattform som ägs av Google. Google är värd för dessa bloggar, så ditt domännamn kommer att inkludera underdomänet blogspot.com. Du har också möjligheten att ställa in värd och omdirigera din Blogger-domän till en anpassad domän du väljer.

Affärstyper:

Blogger är en plattform för casual bloggare som inte vill bygga upp ett företag. Dess enkelhet riktar sig till nybörjare och de som bloggar för personlig njutning.

Färdighetsnivå: 1

Blogger är lätt att använda och använda.

Fördelar:

 • �� SEO-vänliga funktioner
 • �� Mobilvänliga funktioner
 • �� Användarvänlig
 • �� Bloggfunktioner (inte lika robust som WordPress)

Nackdelar:

 • �� E-handelsfunktionalitet (inte avsedd för e-handelsföretag)

8. Prestashop (Paid)


Prestashop

I likhet med Magento är Prestashop en öppen källkodsplattform fokuserad på e-handelsföretag. Prestashop är gratis att använda men du måste köpa en anpassad domän och ställa in hosting. Om du vill ha en mer prisvärd, användarvänlig lösning än Magento, kan Prestashop vara vägen att gå.

Prestashop erbjuder också Prestashop Ready, en allomfattande lösning som kommer helt säkrad och värd. Denna plan kostar € 24,90 per månad.

Affärstyper:

Prestashop är inriktad på e-handel endast och ger mer till små och medelstora företag.

Skicklighetsnivå: 2+

Även om dess funktioner och anpassningsalternativ är något begränsade, är Prestashop mer användarvänlig än Magento och billigare att använda. Av dessa skäl vänder det sig till småföretag. Nybörjare kan dock hitta stöd begränsat. Prestashop Ready-planen kommer att vara mycket lättare att använda och underhålla än att installera open source-programvaran själv.

Fördelar:

 • �� SEO-vänliga funktioner (Magento erbjuder fler SEO-funktioner)
 • �� Mobilvänliga funktioner
 • �� Användarvänlig
 • �� Bloggfunktioner
 • �� E-handelsfunktioner

Nackdelar:

 • �� Funktioner och anpassning är något begränsad för mer etablerade företag

9. Magento (Paid)


Magento

Magento är en gratis open-source e-handelsplattform. I likhet med WordPress köper du en anpassad domän och laddar ner och installerar Magento på dina värdservrar.

Magento erbjuder flera lösningar beroende på storleken på ditt företag. De börjar från noll dollar (Magento Open Source) och inkluderar också en allt-i-ett-molnlösning (Magento Commerce) och skala till funktioner på företagsnivå som kan kosta tusentals dollar per år.

Affärstyper:

Magento är enbart fokuserad på e-handel och kan hantera större varumärken och företagsnivåer.

Färdighetsnivå: 3+

Till skillnad från annan mer populär öppen källkodsprogram erbjuder värdleverantörer vanligtvis inte ett installationsklick för Magento med ett klick. Det kan också vara svårt att komma online och köra, särskilt för nybörjare.

Fördelar:

�� SEO-vänliga funktioner (bättre de senaste åren)

�� Mobilvänliga funktioner

�� Bloggfunktioner

�� E-handelsfunktioner

Nackdelar:

�� När det gäller användarvänlighet kan Magento kräva utvecklarens hjälp

10. Bitrix (Bitrix24)


Bitrix

Bitrix startade som en webbplatsbyggare 1998. Den har sedan dess utvecklats till ett fullskaligt samarbetsverktyg för företag och har bytt namn till Bitrix24.

Med paket från fritt till $ 199 per månad erbjuder denna populära CMS-plattform funktioner som projekt, HR, dokument- och tidshantering, samarbetsfunktionalitet, en webbplatsbyggare, kundrelationshantering och mer.

Webbplatsbyggaren erbjuder värd, bandbredd, SSL-kryptering och funktioner som formulär, e-postmarknadsföring och obegränsade sidor.

Affärstyper:

Bitrix24 vänder sig till mer etablerade företag från små till företagsnivå i valfri vertikal. Inlärningskurvan är brant men funktionaliteten är omfattande. Om du enbart letar efter en webbplatsbyggare kanske det här verktyget inte är för dig.

Färdighetsnivå: 2

Du behöver inte förstå koden, men det finns en brant inlärningskurva för hur man använder programvaran.

Fördelar:

 • �� SEO-vänliga funktioner
 • �� Mobilvänliga funktioner
 • �� Användarvänligt (ja, men tar tid att lära sig systemet)
 • �� Bloggfunktioner (inte lika robust som WordPress)
 • �� E-handelsfunktioner

Nackdelar:

 • Att använda programvaran kräver en brant inlärningskurva

Snabbstarttips för vilken CMS-plattform du ska välja

Här är en sammanfattning av de mest populära CMS-plattformarna:

 1. WordPress (gratis, öppen källkod)
 2. Wix (gratis till betald all-inclusive-lösning)
 3. Squarespace (betalad all inclusive-lösning)
 4. Joomla! (gratis, öppen källkod)
 5. Drupal (gratis, öppen källkod)
 6. Shopify (betald all-inclusive eCommerce-lösning)
 7. Blogger (gratis bloggplattform)
 8. Prestashop (gratis e-handelslösning med öppen källkod; betald allt inklusive plan)
 9. Magento (gratis e-handelslösning med öppen källkod; betalda alternativ, företagsnivå)
 10. Bitrix24 (betalt allt inklusive samarbetsplattform)

Ett av de första besluten att ta är om du vill ha en open-source eller all-inclusive SaaS-lösning. Open-source-lösningar kräver att du själv är värd för din webbplats. Med en webbhotell med egen värd behåller du full kontroll över din webbplats (du äger i huvudsak den), men denna process är mer teknisk och kräver löpande underhåll.

Klara SaaS-lösningar eliminerar de tekniska utmaningarna men de driver din webbplats på deras webbhotell och har därför full kontroll över den.

TL; DR

WordPress är fortfarande högsta bland alla CMS-plattformar.

Om du letar efter en skräddarsydd lösning är Wix eller Squarespace ett bra val, beroende på din affärsmodell.

Om du driver ett e-handelsföretag och är intresserad av en open source-lösning, kan Shopify eller Prestashop vara ett bra val. E-handelsbutiker på företagsnivå bör överväga Magento.

Slutligen, om du vill ha en omfattande samarbets- och CMS-plattform, kommer Bitrix24 att vara ett alternativ för dig.

Är du redo att bygga din webbplats? Börja här med den här steg-för-steg-guiden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me