Låter WebHostingHub dig att äga din webbplats?

Låter WebHostingHub dig att äga din webbplats?

För de flesta verkar frågan om vem som äger sin webbplats absurd. Vissa skulle tro att de som har använt tillräckligt med pengar och betalat för de tjänster som krävs för att driva webbplatsen gav dem rätten att äga sin webbplats. Detta är dock inte alltid fallet. Inte om kontraktet uttryckligen anger att du äger din webbplats är du aldrig dess ägare. För att göra det mycket lättare att förstå måste vi först definiera begreppet ”eget”. Att äga din domän är som att äga ditt telefonnummer hemma som du egentligen aldrig äger men bara leasar det från företaget.


Denna fråga är ganska svår. Inte alla värdföretag tillåter dig att äga din webbplats. Med WebHostingHub står det tydligt i del 4.ai i deras användarvillkor / användaravtal att “Kunden är ägare eller giltig licensinnehavare av Kundinnehållet och varje del därav, och Kunden har säkerställt alla nödvändiga licenser, samtycke, tillstånd, undantag och frisläppanden för användning av kundinnehållet och varje element därav, inklusive utan begränsning, alla varumärken, logotyper, namn och likheter som finns däri, utan någon skyldighet från företaget att betala några avgifter, rester, guildbetalningar eller annan kompensation av någon form för någon person eller enhet; ”(Citerat från WebHostingHubs användarvillkor / användaravtal) vilket innebär att klienten bara får äga innehållet på webbplatsen men företaget helt enkelt hyr ut webbplatsen till kunden.

Tekniskt, vad kan jag inte äga på min webbplats?

För att göra det enkelt och enkelt äger du inte din webbplats så mycket som din webbplats faktiskt består av många delar, av vilka du äger och andra du bara hyr. Här är en enkel guide över vad du äger och du hyr helt enkelt ut.

 • Du äger inte webbservern. Webbservern är datorn som driver serverplattformen som är värd för din webbplats. Vanligtvis äger datacentret webbservern och hyr den till dig. Det är uppenbart att du inte äger din webbplats om du inte köper en själv.
 •  Du äger inte webbserverplattformen, företaget äger det. Exempel på detta inkluderar Linux Apache MySQL PHP (LAMP), ASP.NET, Windows IIS + och Microsoft SQL Server.
 •  Du äger inte Content Management System (CMS) som WordPress, Joomla och Drupal. Du kan ha ditt eget CMS om du författar en källkod och att du skrev den själv. Ägaren till CMS är dess skapare; du har bara licens för att använda den.
 •  Du äger inte databasprogramvaran som MySQL. Att aldrig äga databasprogramvaran innebär också att du inte äger själva databasen utan att du äger webbplatsens data och innehåll som är lagrat i databasen förutsatt att du författar den.
 •  Vanligtvis äger du inte webbplatsens källkod om du inte själv författar den. En källkod är ett program som skapas på webbserverns plattformsspråk som innehåller anslutningar till annan programvara och används också för att kommunicera med externa systemservrar. Det används för att generera HTML / CSS / JavaScript för att webbläsaren ska fungera på din skärm.
 •  Du äger inte webbläsaren; du har bara licens för att använda den.
 •  Det förvånande är att du inte äger ditt domännamn. Överraskad? Egentligen äger du inte domännamnet även om du är ägare till registrerat domännamn. Du leasar bara det.

Vad får jag då att äga?

Som “ägare” av din webbplats och som författare till dess innehåll får du äga följande:

 •  Du borde vara ägare till HTML / CSS / JavaScript /. Dessa är byggstenarna på din webbplats och är de språk som webbläsarna förstår.
 •  Du bör vara ägare till den visuella designen på din webbplats. Detta inkluderar layouten och de grafiska tillgångarna som färger, typografi, fotografering som används för att skapa användargränssnittet, webbplatsens läsbara innehåll och bilder och videor som den innehåller.
 • Du bör äga textinnehållet på din webbplats. Detta inkluderar all läsbar, formaterad, kan kopieras och klistras in samt kan indexeras i sökmotorns webbplatstext som kan återges i din webbläsare. Detta innebär att du bör vara författare till textinnehållet för att göra det till ditt eget.
 •  Du ägde bilderna på din webbplats, det vill säga om du tagit bilderna själv, annars, om du bara kopierade det någonstans från det, är fotot bara licensierat till dig.

Vad är den juridiska verkligheten för webbplatsägande?

Det kan komma överraskande att efter att du har spenderat tid och pengar på webbplatsen får du information om att du inte äger den. Det här är följande fakta som du bör tänka på om den rättsliga verkligheten för ägandet av din webbplats . För det första bör du komma ihåg att du aldrig lagligt kan äga webbserverplattformen, ditt domännamn, webbplattformen, databasprogramvaran, CMS och till och med språket som används för att bygga din webbplats. Du skulle också aldrig få äga servern som är värd för din webbplats och att du bara har beviljats ​​licens för att använda immateriella rättigheter för skaparen av webbplatsen och plattformen som används för att bygga den.

Du kan bara äga webbplatsens källkod om du skapade programmet själv eller har någon “jobbar för uthyrning” under dig. Men du får äga innehållet på din webbplats och den visuella designen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me