Konvertera HTML till WordPress (steg för steg)


Konvertera HTML till WordPressVägen från webbplatser byggda med ren HTML till WordPress var inte en kort väg. Från en helt textupplevelse har webbdesign gått vidare till en mycket interaktiv webb-närvaro. Utöver detta behöver vi inte längre skriva märkning utan kan låta innehållshanteringssystem göra det tunga lyft.


Det betyder dock inte att statiska HTML-webbplatser inte finns längre. Faktum är att HTML5, den senaste iterationen av markeringsspråket, är mycket kraftfull och gör att du kan bygga kvalitetswebbplatser utan CMS bakom dem..

Ändå visar den växande marknadsandelen för WordPress att fler och fler människor byter till plattformen.

WordPress Market Share 2019

För vissa av dem betyder det att gå från statisk HTML till WordPress. Detta kan vara en skrämmande uppgift, men det här inlägget kommer att försöka förklara hur man gör det på några enkla sätt.

Nedan visar vi dig flera sätt hur du konverterar från HTML till WordPress. Först kommer du att lära dig vad de olika alternativen är såväl som deras för- och nackdelar. Efter det kommer vi att visa dig hur du kör alla av dem steg för steg.

Nu går vi.

De tre sätten att flytta från statisk HTML till WordPress

För att flytta från HTML till WordPress måste du förvandla din HTML-design till ett WordPress-tema. Ett tema styr utseendet och känslan av en WordPress-webbplats, medan funktionaliteten tillhandahålls av själva CMS samt ytterligare plugins.

För att göra omkopplaren har du flera alternativ. Vilken som är rätt för dig beror på faktorer som den tid och pengar du är kapabel och villig att investera, dina kodningsförmågor och personliga preferenser. Följande är de viktigaste alternativen.

A) Konvertera HTML manuellt till ett WordPress-tema

Det första alternativet är också det mest tekniska. Om du går denna väg tar du din befintliga kod och använder den som en utgångspunkt för att skapa WordPress-temafiler.

Det är inte för komplicerat, särskilt om du har koderfarenhet. Du kan dra bort den med lite HTML-, CSS- och viss PHP-kunskap. Mycket av det är att kopiera och klistra in.

Nackdelen: medan du kommer att hamna med ett fungerande WordPress-tema, kommer det inte att ha alla de funktioner som WordPress har att erbjuda. Om du till exempel inte bygger in den efter det faktum kommer din webbplats att vara utan widgetområden eller möjligheten att ändra din meny från WordPress-backend.

Även om din webbplats kommer att göra sitt jobb kommer du inte att kunna hantera den helt via WordPress. Av den anledningen föredrar vi personligen nästa alternativ.

B) HTML till WordPress via WordPress Child Theme

Enligt vår åsikt är detta förmodligen den enklaste och mest rimliga vägen när det gäller ansträngning och monetära investeringar. Istället för att använda din befintliga webbplats som avstängningspunkt använder du ett färdigt WordPress-tema istället. Du justerar sedan bara dess design så att den liknar din gamla webbplats.

Om du gör det kan du dra fördel av WordPress helt och hållet medan du fortfarande behåller din gamla webbplats. Du behöver inte heller lägga till WordPress-funktioner efteråt. Istället kan du bygga på ett befintligt tema – något som WordPress-plattformen uttryckligen är skapad för.

C) Importera innehåll från HTML till WordPress med hjälp av plugin

Uppenbarligen, om du inte insisterar på att använda din nuvarande design och är öppen för att ändra den, blir sakerna ännu enklare. I så fall behöver du bara ställa in en webbplats, installera temat och importera ditt HTML-innehåll. Som ni ser nedan är detta en mycket snabb och smärtfri process.

A) Hur man konverterar HTML manuellt till ett WordPress-tema

Om ditt mål är att börja från början och skapa ditt eget WordPress-tema som liknar din befintliga HTML-webbplats börjar du härifrån.

Oroa dig inte om det låter skrämmande, du ser att det är allt annat än. Bara några filer och mappar, liksom en del kopia och klistra, är allt som krävs.

1. Skapa en temamapp och grundfiler

Det första du behöver göra är att skapa en ny temamapp. Du kan göra det på skrivbordet som på en katalog på din dator. Namnge vad du vill att ditt tema ska kallas.

Gå sedan till kodredigeraren och skapa ett antal textfiler. Namnge dem följande:

 • style.css
 • index.php
 • header.php
 • sidebar.php
 • footer.php

Gör ingenting med dem än, håll filerna öppna i redigeraren. Du kommer att behöva dem snart.

2. Kopiera befintlig CSS till WordPress Style Sheet

Nu är det dags att förbereda WordPress-formatmallen (filenstyle.css du just skapade) för att kopiera din gamla webbplatsens CSS till den. För det, öppna filen och klistra in följande:

/ *
Temanamn: tjugo tretton
Tema URI: http://wordpress.org/themes/twentythirteen
Författare: WordPress-teamet
Författare URI: http://wordpress.org/
Beskrivning: 2013-temat för WordPress tar oss tillbaka till bloggen, med ett komplett utbud av inläggsformat, alla visade vackert på sitt eget unika sätt. Designdetaljer finns i överflöd, börjar med ett livfullt färgschema och matchande sidhuvudbilder, vacker typografi och ikoner och en flexibel layout som ser bra ut på alla enheter, stora eller små.
Version: 1.0
Licens: GNU General Public License v2 eller senare
Licens URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Taggar: svart, brun, orange, solbränna, vit, gul, ljus, en-kolumn, två kolumner, höger sidofält, flexibel bredd, anpassad huvud, anpassad meny, redigeringsstil, presenterade bilder, mikroformat, postformat, rtl-språkstöd, klibbig post, översättningsklar
Textdomän: tjugonde

* /

Det här är den så kallade stilarkrubriken (viktigt: lämnar inte kommentaren/*...*/ taggar ut!). Fyll i varje del så här:

 • Teman namn – Här kommer namnet på ditt tema. Det kan vara vad du vill, men det är vanligtvis samma som namnet på din temamapp.
 • Tema URI – Du skickar vanligtvis tematets hemsida här men du kan använda din egen webbplatsadress.
 • Författare – Det är du. Sätt ditt eget namn här eller vad du vill bli kallade.
 • Författare URI – En länk till din hemsida. Det kan vara den du bygger eller vad som är vettigt.
 • Beskrivning – En valfri beskrivning av ditt tema. Detta kommer att visas i WordPress-backend.
 • Version – Versionen av ditt tema. Eftersom du inte publicerar det spelar det ingen roll. Vi lägger vanligtvis 1,0 här.
 • Licens, licens URI, taggar – Dessa saker är bara viktiga om du planerar att skicka ditt tema till WordPress temakatalog. Du kan lämna dem ute i det här fallet, vi inkluderade dem bara för att fullborda dem.

Kopiera och klistra in existerande CSS från din statiska HTML-webbplats efter rubriken. Spara sedan filen i din nya temamapp och stäng den. Dags att flytta till resten.

3. Separera din befintliga HTML

För nästa del måste du förstå att WordPress vanligtvis använder PHP för att hämta information från sin databas. Av den anledningen måste du hugga upp din befintliga HTML i olika delar så att CMS kan sätta ihop dem ordentligt.

Även om detta låter komplicerat, betyder allt att du kopierar och klistrar in delar av ditt HTML-dokument i flera PHP-filer. För att demonstrera detta bättre har vi satt ihop en enkel exempel-sida som du kan se nedan.

html till wordpress exempel sida

Som ni ser är det mycket en vanlig HTML-mall som innehåller en sidhuvud, ett innehållsområde, en sidofält och en sidfot. Den medföljande koden är denna:

Webbplatsens titelWebbplatsens titel

 • nav artikel nr 1
 • nav artikel nr 2
 • nav artikel nr 3

Artikelrubrik

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas temporärt. Nunc vel vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, eget molestie nisl pharetra i. I semper consequat est, eu porta velit mollis nec.

UNDERRUBRIK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas temporärt. Nunc vel vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, eget molestie nisl pharetra i. I semper consequat est, eu porta velit mollis nec. Curabitur posuere enim eget turpis feugiat temporärt. Etiam ullamcorper lorem dapibus velit suscipit ultrices. Proin in est sed erat facilisis pharetra.

UNDERRUBRIK

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas temporärt. Nunc vel vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, eget molestie nisl pharetra i. I semper consequat est, eu porta velit mollis nec. Curabitur posuere enim eget turpis feugiat temporärt. Etiam ullamcorper lorem dapibus velit suscipit ultrices. Proin in est sed erat facilisis pharetra.

Om din design är annorlunda kanske du måste justera stegen nedan. Den övergripande processen förblir dock densamma.

Öppna först din nuvarande index.html (din HTML-webbplats huvudfil). Gå sedan igenom dina nyligen skapade WordPress-filer och kopiera följande till dem (exemplen nedan är min markering):

header.php

Allt från början av din HTML-fil till huvudinnehållsområdet (vanligtvis betecknat med

eller

) går in i den här filen. Utöver det, precis innan det står, kopiera och klistra . Detta är avgörande för att många WordPress-plugins fungerar korrekt.
Webbplatsens titel


Webbplatsens titel

 • nav artikel nr 1
 • nav artikel nr 2
 • nav artikel nr 3

sidebar.php

Allt som hör till sektionen

Efter det är du klar med index.html och kan stänga den. Spara alla andra filer i din temamapp och stäng dem förutom header.php och index.php. Du har lite mer arbete att göra med dem.

4. “WordPressify” Header.php och Index.php

För rubriken är det enda som återstår att ändra samtalet för formatmallen från HTML till WordPress-format. För att göra det, leta efter en befintlig länk i sektion. Det kan se ut så här:

Byt ut det med detta:

Cool, nu kan du spara och stänga header.php. Vänd dig sedan till index.php. Det borde vara tomt just nu. Så först kopiera och klistra in dessa kodrader:
Det här är samtal för de andra filerna som innehåller resten av din webbplats. Du kanske märker utrymmet mellan samtalet för rubriken och sidofältet. Det är där du kommer att lägga till Loopen.

Det senare är den del av WordPress där CMS skickar ut innehåll skapat i backend. Det är avgörande om du vill att WordPress ska lägga till innehåll dynamiskt till dina sidor som du kommer att importera senare. Klistra in det här direkt efter :


Spara nu index.php arkivera och stäng den. Bra gjort! Ditt grundtema är klart. Nu kan du lägga till den till din nya WordPress-webbplats.

5. Skapa en skärmdump och ladda upp tema

Nu kommer du att lägga till en temaskärmdump som tillsammans med informationen från din stilmallhuvud fungerar som en förhandsvisning av din webbplats i WordPress-backend.

För att göra det, öppna din befintliga webbplats i en webbläsare och ta en skärmdump med din önskade metod. Därefter öppnar du bildredigeringsprogrammet du väljer och beskär det till 880 × 660 pixlar. Spara det som screenshot.png och lägg till den i din temamapp. Nu är du redo att ladda upp ditt tema.

För att få det nya temat på din WordPress-webbplats har du flera alternativ. Förutsättningen är dock att alla filer finns i din temamapp.

Det första alternativet är att skapa en zip-fil ur den. Gå sedan till din WordPress-webbplats och sedan till Utseende> Teman. Klicka här Lägg till ny överst och sedan Ladda upp tema.

ladda upp konverterat tema

I den kommande menyn använder du knappen för att bläddra till platsen för din zip-fil. Markera det och klicka Öppna, sedan Installera nu. När det är klart aktiverar du temat.

Alternativt kan du ansluta till din server via FTP (eller bara gå till den lokala katalogen på din hårddisk) och navigera till wp-content / teman. Ladda sedan upp din (opackade) temamapp där. Därefter aktiverar du temat från samma plats som tidigare.

Trevlig! Framsidan på din nya webbplats ska nu se ut som din gamla webbplats. Allt som finns kvar för att slutföra övergången från HTML till WordPress är att importera ditt befintliga innehåll. Vi kommer att täcka detta ytterligare nedan när vi talar om att använda ett befintligt WordPress-tema.

Var dock medveten om att det grundläggande temat fungerar nu, men det finns fler saker du kan göra för att integrera din HTML bättre med WordPress. Detta inkluderar gör din bloggtitel och beskrivning redigerbar, lägga till widgetområden, kommentarer och mycket mer. Du kanske också måste lägga till CSS-markering eftersom innehållet inte är en del av din ursprungliga design som bilder.

Eftersom det är mycket arbete, gillar vi personligen att använda en lösning som redan har all den funktionaliteten och bara behöver en designändring. Det är vad vi kommer att visa dig nästa gång.

B) HTML till WordPress via WordPress Child Theme

Om ovanstående verkar för intensivt för dig, kan nästa metod vara mer hanterbar. Det låter dig dra fördel av tusentals befintliga WordPress-teman samtidigt som du behåller din ursprungliga design.

Det är genom att använda ett så kallat barntema. Dessa teman är byggda ovanpå ett annat tema (föräldern) som inte står på egen hand men bara ändrar överordnade temat för att passa dina behov. Lätt nog att göra men det kräver lite detektivarbete.

1. Välj ett lämpligt tema

Det första steget är att välja ett lämpligt tema att basera din design på. För det hjälper det att hitta ett tema som ligger nära din befintliga design eller använda ett temaramverk eller ett starttema, som båda är gjorda för att fungera som en bas för anpassade teman..

Kolla WordPress temakatalog, vår lista med fantastiska teman eller titta på premiumtema att hitta en lämplig kandidat. Efter en del sökning beslutade vi att Tjugo tolv tema skulle vara en bra utgångspunkt för min övergång från HTML till WordPress. Vanligtvis skulle vi välja något mer aktuellt, men det går bra med den enkla designen vi arbetar med.

När du har tagit ditt val, installera temat på din WordPress-webbplats som om du skulle installera något tema. Du behöver inte aktivera den. Som nämnts är det bara där för att skapa en bas för dig att arbeta med. Resten sker i barnets tema.

2. Skapa en ny mapp

På samma sätt som den tidigare metoden, för barntema, måste du skapa en temamapp. Här kommer du att lägga till alla filer som tillhör den.

När du skapar underordnade teman är det vanligt att kalla mappen samma namn som överordnade temat plus -barn. Så eftersom vårt barntema är baserat på tjugo tolv temat, kallar vi dess katalog twentytwelve-barn.

Oavsett vilket namn du väljer, var bara säker på att inte inkludera några mellanslag eftersom det inte fungerar på det sättet.

3. Ställ in formatmallen

Barnetema behöver också ett stilark. Den här kommer att fungera nästan samma sak som det formatmall som skapats ovan. Den har emellertid en något annan rubrik och kommer att innehålla mindre kod.

Vi kommer till den andra delen senare. För nu, skapa det vanliga style.css och placera den i temamappen. Lägg sedan till följande:

/ *
Temanamn: tjugo femton barn
Tema URI: http://example.com/twenty-fifteen-child/
Beskrivning: Twenty Fifteen Child Theme
Författare: John Doe
Författare URI: http://example.com
Mall: tjugofem
Version: 1.0.0
Licens: GNU General Public License v2 eller senare
Licens URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Taggar: ljus, mörk, två kolumner, höger sidofält, responsiv layout, redo för tillgänglighet
Textdomän: tjugofemtonbarn
* /

Som ni ser är det väldigt likt stilmallhuvudet du använde tidigare med ett undantag: det innehåller Mall märka.

I det avsnittet ska du ange namnet på temat som fungerar som förälder. Utan det fungerar inte barntemat. För att undvika detta, ange mappnamnet för överordnad. Så för tjugo tolv skulle det vara det Mall: twentytwelve.

4. Skapa Functions.php och ärva förälderstiler

Med bara mallen och mappen är det redan möjligt att aktivera underordnatema. Men det skulle inte göra mycket bra eftersom just nu din webbplats skulle se ut som en HTML-sida utan någon styling.

För att ändra det måste du först ärva föräldrarnas stilar och för det behöver du functions.php. Denna fil är en viktig del av alla WordPress-installationer och gör att du kan göra stora ändringar på din webbplats.

Men i det här fallet använder du det bara för att kalla föräldrarnas styling. För det skapar du en ny fil och kallar den functions.php. Det första du lägger till i början är det här:

Med en öppnande PHP-tagg är filen teoretiskt klar men den gör inget ännu. Så dessutom måste du ange detta:

funktion child_theme_enqueue_style () {

$ parent_style = 'parent-style';

wp_enqueue_style ($ parent_style, get_template_directory_uri (). '/style.css');
wp_enqueue_style ("barnstil",
get_styleheet_directory_uri (). '/Style.css',
array ($ parent_style),
wp_get_theme () -> get ( 'Version)
);
}
add_action ('wp_enqueue_scripts', 'child_theme_enqueue_style');

Den här koden säger till WordPress att gå till mallkatalogen (alldeles föräldertema) och använda stilarna som finns där. Det gör det också möjligt att ändra temat via ditt barntema (mer om det senare).

5. Aktivera barntema

Vid denna tidpunkt är barnets tema redo att aktiveras.

Du kan lägga till en skärmdump till det som i instruktionerna ovan om du vill. Bortsett från det kan du antingen zipa upp det och lägga till det i WordPress via Utseende> Teman> Lägg till nytt> Ladda upp tema eller genom att helt enkelt lägga till mappen som den är wp-content / teman.

I båda fallen, när du aktiverar temat, bör din webbplats nu se ut precis som dess överordnade.

6. Justera designen

Här börjar det nämnda detektivarbetet. Det är nu dags att ändra utformningen av det befintliga temat så att det liknar din ursprungliga HTML-webbplats.

En av de första sakerna som sticker ut är till exempel att vårt WordPress-tema lägger till utrymme ovanför sidhuvudet och under sidfoten som vår HTML-webbplats inte har.

html till wordpress via exempelsida för barntema

För att avhjälpa detta kan vi titta på HTML-webbplatsen med vår webbläsarutvecklarverktyg för att hitta markeringen ansvarig. När vi gör det möter vi detta:

kropp {
marginal: 0;
}

Sedan gör vi samma sak med mitt nya WordPress-tema där vi hittar dessa stilar:

body .site {
margin-top: 48px;
marginal-topp: 3.428571429rem;
marginalbotten: 48px;
marginal-botten: 3.428571429rem;
}

Mitt mål är nu att tillämpa stylingen från HTML-webbplatsen till WordPress-temat. I det här fallet kan vi uppnå detta helt enkelt genom att lägga till följande i mitt barntema style.css:

body .site {
marginal: 0 auto;
}

Efter att du har sparat har WordPress-temat de nya stilarna tillämpats på det:

html till wordpress via barntema redigerad exempel sida

Det beror på att allt du lägger till i barntemaets stilblad överstiger stilarna i dess överordnade. Resten av markeringen förblir dock intakt, så att du bara kan ändra de saker som är relevanta.

Dessutom, om du använder en HTML5-mall som en start och ett modernt WordPress-tema som din förälder, kommer en hel del av den grundläggande markeringen att motsvara, vilket gör ditt liv mycket enklare.

Det finns mycket mer du kan göra med barntema som du kan lära dig här. När du är klar med att anpassa designen är det dags att importera ditt innehåll. Låt oss nå det.

C) Importera innehåll från HTML till WordPress med hjälp av plugin

Slutligen använder listan över att flytta från HTML till WordPress ett befintligt tema och är helt enkelt att migrera ditt innehåll från din HTML-webbplats till den. Detta är det enklaste sättet - allt du behöver göra är att installera och aktivera det tema du väljer (vi antar att du vet hur du gör det nu) och följ sedan stegen nedan.

Förresten, även om denna process inte är superhård, finns det saker som kan gå fel. Av den anledningen måste du säkerhetskopiera din WordPress-webbplats innan du går igenom den.

1. Installera importpluginet

Det första du behöver göra är att installera plugin-programmet HTML-import 2. Det enklaste sättet att uppnå detta är att gå till Plugins> Lägg till nytt och sök efter det med namn. Klicka på om du hittar den på listan (den kan ligga längst ner) Installera nu. Aktivera det när det är klart.

html till wordpress import plugin

2. Förbered importen

För att importera flera sidor på en gång måste du ladda upp dem till samma server som din WordPress-installation. Plugin kommer att föreslå något liknande html-filer till import  mappnamnet men du kan välja vad du vill. Se bara till att komma ihåg sökvägen.

Som du ser i följande kan du också importera enstaka sidor en efter en. Gå till WordPress och för någon av metoderna Inställningar> HTML-import. Vi kommer nu att gå igenom de mest grundläggande inställningarna. Om du behöver ytterligare information eller om något är oklart, se till officiell användarhandbok.

filer

html till wordpress-importfiler

Konfigurera den här skärmen på följande sätt:

 • Katalog som ska importeras - Ange sökvägen som du just kopierade dina befintliga filer till.
 • Gammal webbadress - Används för omdirigeringar. Ange din gamla URL. Vi kommer att ta itu med det igen senare i den här artikeln.
 • Standardfil - Vanligtvis är standardfilen för kataloger på den gamla webbplatsen index.html.
 • Filändelser att inkludera - Utökningarna av filer du vill importera.
 • Kataloger att utesluta - Om du har några kataloger på den gamla webbplatsen som du inte vill importera anger du dem här.
 • Bevara filnamn - Om du vill att plugin automatiskt ska använda dina filnamn som den nya webbadressen, markerar du den här rutan. Det är meningsfullt om dina titlar är väldigt långa eftersom importören vanligtvis använder dem för att skapa snigeln.

Innehåll

Under innehåll måste du konfigurera HTML-taggen som innehåller webbplatsens innehåll.

html till wordpress importinnehåll

Välj alternativet för att göra det HTML-tagg på toppen. Konfigurera sedan taggen i följande tre fält. Till exempel, om ditt innehåll finns i en tagg som heter

, informationen du matar in skulle vara div, id och huvud.

De andra inställningarna på denna sida ska vara självförklarande och göra det möjligt för dig att importera bilder, dokument, uppdatera interna länkar och mer.

Titel & metadata

html till wordpress importtitel och metadata

Den här delen liknar innehållsdelen tidigare. Men det handlar om sidtitlar. I början måste du berätta för plugin-programmet hur titlar markeras i din HTML-mall så att de kan importera dem till rätt plats.

Dessutom kan du filtrera bort överflödiga saker som webbplatsens titel som ofta visas av WordPress-teman som standard. Om dina titlar finns i innehållet kan du också be importören att ta bort dem så att de inte ingår två gånger.

Det som är viktigt är att du bestämmer dig för att importera ditt gamla innehåll som inlägg eller sidor. Resten är ganska självförklarande och låter dig konfigurera WordPress-inställningar för nya sidor.

Anpassade fält

html till wordpress importera anpassade fält

Om du har data som måste importeras till anpassade fält kan du konfigurera det här.

Kategorier & Taggar

html till wordpress importera kategorier och taggar

Här kan du tilldela ditt importerade innehåll kategorier, taggar och postformat. Plugin kommer att visa den befintliga taxonomin på din webbplats för att underlätta detta steg.

Verktyg

html till wordpress importverktyg

Den här skärmen visar ett antal användbara verktyg för att framgångsrikt importera från HTML till WordPress.

3. Börja importera

När du är klar sparar du inställningarna. Detta aktiverar Importera filer knapp. Klicka på den för att komma igång.

html till wordpress import

(Obs! Du kan också komma hit via Verktyg> Importera och sedan plocka Kör importör under html alternativ.)

Välj sedan om du vill importera en katalog med filer eller en enda fil (du måste bläddra till den) och tryck sedan på Skicka in. Plugin kommer sedan att fungera.

När du är klar bör du ha allt existerande innehåll på din WordPress-webbplats och formateras av det nya temat. Eller, om du gick en av de andra rutterna, bör din webbplats i princip se ut som din tidigare HTML-webbplats. Snyggt gjort!

Ytterligare steg

Om du planerar att distribuera WordPress-webbplatsen på samma plats som den statiska HTML-webbplatsen brukade vara, finns det några fler saker att göra innan du är klar.

Den första är att kontrollera webbadresserna till dina nyligen importerade inlägg och sidor för att se till att de är sökmotorvänliga (dvs. inkludera de nyckelord du vill rangordna). Det är väldigt enkelt - bara gå till en sida eller inlägg och titta på webbadressen under rubriken.

kontrollera permalänk efter html till wordpress import

Klicka på om du vill ändra det Redigera till höger, ändra till den URL du väljer och slå Ok.

En andra sak är att implementera omdirigeringar från de gamla webbadresserna till de nya. På så sätt förlorar du inte det befintliga SEO-värdet.

Om du har fyllt i den gamla webbplatsadressen i HTML-plugin skapar den omdirigeringskoden för dig. Du kan kopiera och klistra in detta i filen.htaccess som finns på din server (vanligtvis i rotkatalogen).

Du går åt den via FTP, men du kanske måste aktivera att se dolda filer eftersom de inte är synliga som standard. Redigera sedan .htaccess och mata in reglerna.

Var medveten om att det bara fungerar om du har lämnat webbadresserna oförändrade. Om du inte har och behöver ange anpassade omdirigeringar använder du Omdirigeringsplugin. Det är en mycket bekväm lösning som också spårar när någon landar på en obefintlig URL på din webbplats. På så sätt kan du också implementera omdirigeringar för dessa länkar också.

Flyttade du framgångsrikt från HTML till WordPress?

Och det är allt. Du har precis lärt dig hur du konverterar en statisk HTML-webbplats till WordPress. Som en följd av detta har du blivit en del av en av de största samhällena på nätet och fått tillgång till tusentals resurser för att göra din webbplats ännu bättre.

Beroende på vilken lösning du valt ovan har du redan fått intryck av hur WordPress fungerar. Härifrån är det ganska enkelt att grenas ut och dyka djupare i att skapa webbplatser med WordPress-plattformen. Om du behöver ytterligare hjälp på det här området har det mycket av det här. Du kan lära dig att:

 • Anpassa WordPress steg för steg
 • Flytta din webbplats från HTTP till HTTPS
 • Lägg till anpassade teckensnitt till WordPress
 • Snabba upp din WordPress-webbplats
 • Lägg till ett kontaktformulär till din WordPress-webbplats

Bortsett från det önskar vi dig lycka till med din nyligen präglade WordPress-webbplats. Vi hoppas att du gillar att arbeta med WordPress så mycket som vi gör.

Flyttade du din webbplats från HTML till WordPress? Hur var din upplevelse? Några tips att lägga till? Vänligen meddela oss i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map