Kan jag överföra min webbplats bort från FatCow?

Ja, och här är en sammanfattning av stegen:


 1. Skaffa ett konto hos den värd du vill flytta till.
 2. Kopiera din webbplats från FatCow till ditt nya värdkonto.
 3. Avbryt ditt FatCow-konto

Om du inte har ett nytt värdkonto ännu rekommenderar vi BlueHost, vilket ger dig:

 • GRATIS domän- och webbplatsbyggare
 • 1-klicka på WordPress-installationer
 • 24/7 support
 • 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Med allt detta sagt, så här får du den lägsta pris som finns på BlueHost:

Steg 1 – Gå till BlueHost

Gå till www.BlueHost.com och klicka på knappen “komma igång nu”. Om du använder den här länken får du också de lägsta priserna och en GRATIS domän.

Steg 2: Välj din webbhotellplan

När du har valt ditt domännamn kan du välja din värdplan.

Välj Grundläggande – det är perfekt för helt nya webbplatser.

Det finns inget behov av Plus- eller Prime-konton om du inte är värd för två eller flera webbplatser redan, eller om du redan får över 100 000 besökare per månad till din webbplats.

Steg 3: Ange din webbplats domännamn

När du har klickat på “Kom igång nu” blir du ombedd att välja ditt domännamn och klicka på “nästa” för att fortsätta.

Eftersom du redan har en befintlig webbplats som du vill överföra till BlueHost, ange din domän i rutan “Jag har ett domännamn” på höger sida.

Steg 4: Slutför din registrering

Fortsätt bara resten av registreringsprocessen för att slutföra den. När du har registrerat dig får du ett e-postmeddelande med din inloggningsinformation. grattis! Du är nu redo att överföra din webbplats från FatCow till BlueHost.

Steg 5: Bestäm hur du ska överföra din webbplats

Vilken typ av webbplats har du?

 • WordPress-webbplats / blogg
 • Statisk HTML-webbplats (ingen databas)
 • Dynamisk webbplats (html / php / mysql-databas och liknande)

Om du har en WordPress-webbplats fortsätter du till steg 6.

Om du har en statisk HTML-webbplats fortsätter du till steg 7. Om du har en dynamisk webbplats med en databas men den inte är WordPress, fortsätt till steg 8.

Steg 6A – Överför en WordPress-webbplats:

Det enklaste sättet att överföra en WordPress-webbplats är med ManageWP, som är GRATIS att använda. Det är allvarligt en livräddare för att hantera många WordPress-webbplatser samtidigt som jag gör, och jag rekommenderar starkt att du provar det.

Steg 6B – Överför en statisk HTML-webbplats:

I det här fallet skulle du:

 1. Anslut till ditt fatcow-konto via FTP med exempelvis FileZilla. Om du inte är säker på dina FatCow FTP-referenser ska du kontrollera din FatCow-kontrollpanel.
 2. Ladda ner alla dina filer till en ny mapp på din dator
 3. Anslut till ditt nya värdkonto (till exempel BlueHost) via FTP och ladda upp alla filerna där.
 4. Det är allt! Statiska HTML-webbplatser är enkla ��

Steg 6C – Överför en dynamisk webbplats:

I det här fallet skulle du:

 1. Anslut till ditt fatcow-konto via FTP med exempelvis FileZilla. Om du inte är säker på dina FatCow FTP-referenser ska du kontrollera din FatCow-kontrollpanel.
 2. Ladda ner alla dina filer till en ny mapp på din dator
 3. Anslut till ditt nya värdkonto (till exempel BlueHost) via FTP och ladda upp alla filerna där.
 4. Tillbaka till ditt FatCow-konto, exportera din webbplats databas via PHPMyAdmin som du kan komma åt från kontrollpanelen. Den borde ladda ner en .sql-fil åt dig.
 5. På ditt nya värdkonto (till exempel BlueHost), gå till MySQL-databasguiden i cPanel och skapa en ny databas och databasanvändare och ge användaren alla behörigheter för den databasen. Se till att du använder samma databaslösenord som användes i databasen på ditt FatCow-konto; eller använd ett nytt lösenord om du vill, men se till att uppdatera konfigurationsfiler på din webbplats så att det fortfarande kan ansluta till databasen.
 6. Starta PHPMyAdmin på ditt nya värdkonto och öppna den databas som du just skapade. Gå sedan för att importera och importera .sql-filen som du laddat ner tidigare från ditt FatCow-konto.

Steg 6D – Ändra ditt domännamns DNS

Nu är det dags att ändra ditt domännamns DNS-poster för att peka på namnservrarna för din nya värd. Om ditt domännamn finns på FatCow skulle du gå till att hantera domänen i din kontrollpanel och uppdatera DNS (domännamnservrar) där.

Eftersom vi använder BlueHost i det här exemplet skulle det vara ns1.bluehost.com och ns2.bluehost.com.

Steg 7: Valfritt – Överför ditt domännamn från FatCow

 1. Du måste logga in på ditt FatCow-konto, gå vidare till Översikt och välj Säkerhet. Klicka bara på Lås upp domänens integritet. Klicka sedan också på Inaktivera domänens integritet.
 2. Kontrollera e-postinformationen för din domän och se till att den är uppdaterad så att du får bekräftelselänken för din överföring. Hitta bara din kontaktinformation från fliken Kontakt i ditt konto.
 3. Gå till domäncentralen på ditt FatCow webbhotellkonto, klicka på den specifika domänen och välj sedan Överför. Klicka sedan på Skicka Auto-Info-kod. Autorisationskoden skickas till det e-postmeddelande som tilldelats den domänen.
 4. Webbplatsen som du vill överföra bör vara aktiv. Enkelt uttryckt bör domänen för den webbplatsen finnas och kan nås på World Wide Web.
 5. Vid denna tid bör du ha valt det nya värdföretaget som du vill att din webbplats ska överföra till. När det gäller företaget själv, bör du skicka e-post till administrationen av det värdföretaget och be om godkännande av din domänöverföring. I din e-postadress, tata grundläggande information om din webbplats, dess domän, din tidigare webbhotellleverantör, namnservrar och kontaktinformation. Vänta på deras svar.
 6. Om din begäran hade godkänts, registrera dig till det värdföretaget och prenumerera på en webbhotellplan.
 7. Logga in på ditt webbhotellkonto från den nya webbhotellleverantören. Navigera dig till kontrollpanelen för ditt konto.
 8. Gå till Domain Central för det kontot och välj Lägg till existerande domän. Fyll i domännamnet som du kommer att överföra från ditt FatCow-konto och klicka sedan på Lägg till.
 9. I listan över domäner klickar du på den domän du just har lagt till. Vänta tills dialogrutorna laddas.
 10. Ange nycklarna för domänöverföring från rutan som ber om godkännandekod. Välj Överför.
 11. Kontrollera dina e-postmeddelanden om bekräftelse av domänöverföringen. Läs och följ de ytterligare instruktionerna. Klicka på bekräftelselänken om den ges.
 12. Vänta i högst en vecka för att domänöverföringen ska lyckas.
 13. Senare kommer du att informeras om att du har lyckats överföra din webbplats från FatCow till vår nya webbhotellleverantör..
 14. Glöm inte att låsa din domän för att säkra filerna på din webbplats i webbhotellkontot för din nya webbhotell.

Om du till exempel vill överföra din webbplats till iPage, följ bara stegen och hänvisa till iPage som den nya värdleverantören. Det finns inga dolda avgifter efter att domänöverföringen har slutförts. Att överföra din webbplats till andra värdar är en del av att prenumerera på sina planer. Med iPage är överföring av domän från FatCow eller andra webbhotellleverantörer inte bara alternativet. Det är möjligt för dig att hoppa över steg för domänöverföring genom att ändra webbplatsens DNS-inställningar för att ta hand om iPage-servrar, men det kommer att orsaka nästan samma arbetsbelastning för att du måste bry dig med DNS-inställningar. Så bättre bara följa de 14 stegen för domänöverföring.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me