InMotion-pengar-tillbaka-garanti (detaljer)

Vad betyder pengarna-tillbaka-garanti?

Som ett sätt att bevisa sina kunder att företaget kan tillhandahålla en garanterad värdtjänst för tillfredsställelse, erbjuder webbhotell återbetalningsgarantier som ett “förtroendeband” till sina kunder. Egentligen är denna garanti en av de marknadsföringsstrategier som används av de flesta företag, särskilt de som säljer sina tjänster till kunder. Återbetalningsgarantin, mer lämplig kallas ”tillfredsställelsesgarantin”, är avsedd som en tätning av kundnöjdhet och löfte om leverans av kvalitetsservice. Det innebär i princip att företaget försäkrar kunden att han ska få service av högsta kvalitet och total servicetillfredsställelse, annars kommer de att ge dina pengar tillbaka.


Återbetalningsgarantier varierar från företag till företag, vissa erbjuder en låg 15-dagars återbetalningsgaranti till så hög som en 90-dagars återbetalningsgaranti. Denna garanti kan verkställas, när klienten av någon anledning avbryter sitt prenumeration hos värdföretaget innan den period som anges i avtalet. Detta betyder emellertid inte att kunden inte får något från företaget när avbokningen sker efter den överenskomna återbetalningsgarantiperioden eftersom vissa företag också samtycker till att återbetala sina kunder ett pro-nominellt belopp beroende på hur lång tid som gått innan avbokningen trädde i kraft.

Vad behöver jag veta om InMotion’s Money Back Garanti?

InMotion-värden erbjuder en 90-dagars Money Back-garanti för alla deras hostingtjänster. Detta är företagets sätt att försäkra sina kunder om att företaget är säkra på att det kan leverera en högkvalitativ, garanterad service till sina kunder. Denna garanti innebär att om kunden, oavsett anledning, beslutar att avbryta sitt värdabonnemang hos InMotion innan 90-dagarsperioden har förflutit, ska företaget återbetala klienten i sin helhet för värdetjänsten, inga frågor ställda.
Även om kunder har rätt att avbryta sitt webbkonto när som helst, betyder det inte nödvändigtvis att du också är fri att göra det enligt dina önskemål och behov. Såsom anges i användarvillkoren, även om klienten kan avbryta sitt konto när som helst, har avbokningspolicyn gjort det klart att klienten kan göra det “med korrekt meddelande till företaget, före utgången av den inledande terminen eller någon annan period därefter ”(Användarvillkor, Användaravtal 2.c).
Dessutom ingår i användarvillkoren, användaravtal 2.c.i-iii, att en, kunden är skyldig att betala alla avgifter och avgifter som uppkommit före den period då avbokningen träder i kraft; två, att företaget får, men inte är skyldigt att betala eller återbetala klienten för alla förutbetalda avgifter för de grundläggande värdtjänsterna under hela månaderna som återstår efter avbokningen och tre, att klienten är skyldig att betala fullt ut för alla andra tjänster, utom den grundläggande hostingavgiften, för varje månad under återstående löptid.
Avbeställningen träder i kraft 30 dagar efter korrekt meddelande om avbokning, det officiella formuläret för avbokningsansökan ska ha mottagits av företaget.

Vad menas med InMotion: s 90-dagars Money Back-garanti?

InMotion: s 90-dagars Money Back-garanti är garantin för en full återbetalning av alla avgifter som betalas av klienten i samband med hostingtjänsten innan de 90 dagarna efter det att den inledande terminen började upphöra. Termen “full återbetalning” betyder dock inte nödvändigtvis att den ska inkludera avgifter som har betalats som inte är kopplade till den grundläggande värdtjänsten och anses icke återbetalningsbar. Det här är vad som menas med frasen “i anslutning till värdtjänsten”. Dessa tjänster som inte återbetalas är, men begränsas inte till:

 Gratis domännamn:

  •  Om klienten har registrerat ett domännamn under kampanjen “Gratis domännamn” under registreringsprocessen, ska återbetalningen dras av ett belopp på $ 11,99 per år plus en administrativ avgift på $ 5. Klienten får dock behålla ägandet och kontrollen över sitt domännamn.
  •  Kunder som köpte en dedikerad IP-adress ska återbetalas till en förhöjd ränta, vilket innebär att det belopp som ska återbetalas ska baseras på den period som löpt ut mellan registreringsdatum och avbokningsdatum och servicevillkor.
  •  Andra icke-återbetalningsbara avgifter, såsom det belopp som betalats för SSL-tjänsterna och sekretess för domäner.

Vad ska hända om jag avbryter mitt InMotion-konto efter att 90 dagarsperiod har gått ut?

Om och när avbokningen äger rum efter att 90-dagarsperioden har gått, kommer kunderna att återbetalas, på följande villkor:

  •  Klienten kommer att få en pro-rankad återbetalning för de avgifter som betalas i samband med hostingtjänsten, med förbehåll för $ 11,99 avdrag per domännamn om klienten har registrerat ett domännamn under promot “Gratis domännamn”.
  •  Klienten får inte återbetalas de avgifter som betalats för de icke-återbetalningsbara avgifterna;
  •  Klienten får inte återbetalas installationsavgifterna, som automatiskt återbetalas efter 90 kalenderdagar.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me