InMotion Control Panel Guide

Vilken kontrollpanel använder InMotion?

InMotion använder den kraftfulla, funktionsrika men ändå användarvänliga cPanel som kontrollpanel för alla deras värdkonton. CPanel är en Linux-baserad webbhotellpanel som är utformad för att tillhandahålla ett grafiskt gränssnitt och automatiseringsverktyg för att förenkla webbhotellprocessen. Som sådan kan du med cPanel göra en hel del saker som har att göra med din webbplats, som att skapa e-postadresser, ändra DNS-poster, ladda upp filer och mycket mer, förutom allt som har att göra med faktureringsprocessen. Kontohanteringsuppgifter som hantering av dina databaser, filredigering, säkerhetskopiering av konton, visning av webbplatsens statistik och läggning av tilläggsdomäner görs enklare och enklare med cPanel.
Det är viktigt att notera att cPanel är annorlunda och separat från din kontohanteringspanel. Medan cPanel används för att hantera ditt konto, hanterar AMP de administrativa funktionerna för ditt konto, t.ex. faktureringsinformation, ändring av dina kreditkortsuppgifter och beställning av nya domäner och applikationer.


Hur kan jag logga in på min cPanel?

I princip finns det två sätt att logga in på din cPanel. Den ena är via webbläsarens adressfält och den andra via AMP. Låt oss diskutera var och en individuellt.

 •  Åtkomst till cPanel från Account Management Panel (AMP)
 •  Först måste du logga in på din AMP;
 •  Nästa, under ditt kontonamn, leta efter cPanel-knappen och klicka på den.
 •  Om du klickar på knappen kommer du automatiskt att omdirigeras och loggas in på din cPanel. Men om du inte automatiskt omdirigeras till din cPanel, kommer du att presenteras inloggningssida där ditt användarnamn redan är automatiskt fyllt. Du måste ange ditt lösenord för att logga in. Men om du har glömt ditt lösenord kan du uppdatera det genom att klicka på knappen Återställ lösenord.
 •  Åtkomst till din cPanel via webbläsarens adressfält
 •  Först måste du besöka webbsidan genom att besöka följande URL: “YourDomain.com/cpanel”, “YourDomain.com” är ditt faktiska domännamn. Så som ett exempel är ditt domännamn “snaalumni.com”, besöker du webbplatsen med URL-adressen “snaalumni.com/cpanel”.
 •  På webbplatsen blir du ombedd att ange ditt cPanel-användarnamn och lösenord. Dessa detaljer kan hittas i de tekniska detaljerna i din AMP.

Vad händer om jag glömmer mitt lösenord, kan jag fortfarande få åtkomst till mitt cPanel?

Du behöver inte oroa dig även om du glömmer ditt lösenord eftersom du fortfarande kan komma åt din cPanel. Allt du behöver göra är att återställa det via din kontohanteringspanel. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att endast lösenord för cPanel-konton för Shared Hosting kan ändras genom AMP. Dedikerad värd och delad värd cPanel-lösenord kan bara återställas med hjälp av InMotion’s Support Team.
Här är vad du behöver göra för att återställa ditt lösenord med hjälp av AMP:

 •  Logga in först på din AMP;
 •  Klicka sedan på cPanel-knappen.
 •  Vanligtvis kommer du automatiskt att loggas in i cPanel om ditt cPanel-lösenord är detsamma som ditt AMP-lösenord. Det är emellertid inte fallet och om du råkar glömma ditt cPanel-lösenord kan du återställa det genom att klicka på länken Återställ lösenord.
 •  Så snart sidan Återställ lösenord har laddats kommer du att ombeds fylla i ditt nya lösenord två gånger.
 •  Klicka på knappen “Skicka”. Så snart det accepteras bör du se ett meddelande om att “ditt lösenord har återställts.”

Vad kan jag hitta i min cPanel?

I din cPanel kan du hitta allt du behöver för dina webbplatshanteringsuppgifter. Du kan bli lite överväldigad till att börja med antalet ikoner och annan information som kan hittas särskilt om det är första gången du loggade in och första gången du försökte arbeta med cPanel. Dela först och främst panelen i två, den vänstra panelen och den högra panelen.
På vänster sida av panelen hittar du all din webbplatsstatistik. Det här bör visa allmän information som ditt Diskutrymme, vilken server är du på, hur många e-postkonton du har, hur många databaser du har, vad är din IP-adress och mycket mer. Denna information kommer att ändras i enlighet med de ändringar du gör på ditt konto.
På den högra sidan av panelen finns funktioner som du har kontroll över. Det kategoriseras enligt avsnitt med varje egen sektionsrubrik. Vanligtvis är de vanligaste avsnitten e-post, filer och databaser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map