Hur man designar / skapar en logotyp


Hur man utformar en logotyp (för en webbplats)


Att designa din logotyp är ett stort företag eftersom logotyper är avgörande för ditt företags varumärke och webbplatsens övergripande design. Det kan vara en skrämmande process om du aldrig har designat en logotyp förut.

Om du vill lära dig att designa en logotyp har du kommit till rätt ställe. Nedan följer en 7-stegs guide till en typisk logotypdesignprocess. Varje steg ger detaljerade råd om hur man tänker kreativt för att designa din logotyp. Det finns också en snabb uppdelning om att använda ett gratis online-designverktyg och ladda upp din logotyp till din WordPress-webbplats.

Snabb statistik och innehållsöversikt:

  1. Hitta rätt inspiration
  2. Identifiera tre färger som återspeglar din webbplats
  3. Välj din logotypdesign
  4. Hitta rätt teckensnitt
  5. Skapa din logotyp på en gratis designplattform
  6. Lägg till den på din webbplats
  7. Det kan ta några försök

1. Hitta rätt inspiration

Att designa en logotyp är mycket enklare om du har tagit dig tid att leta efter inspiration som ditt första steg. På det här sättet tar du dig tid att samla olika idéer och du vet tydligare vilka idéer du gillar och vilka du inte gör. När du tar dig lite tid för att leta efter inspiration får du en bättre känsla för vilken riktning du ska gå med din logotypdesign.

Den goda nyheten är att det finns gott om logotypdesign där ute för att driva dina inspirationsbehov. Att hitta bra exempel på logotypdesign är lätt om du vet vart du ska leta. Du vill samla åtminstone tre designexempel som du dras mest till.

Kolla in en webbplats som Under Construction helt nya, som består av ett stort urval av företagsnyheter. Helt nytt har många av de välkända märkena som Staples och Pandora. Och deras samling går tillbaka många, många år.

Det finns också webbplatser som Kreativ marknad, som har mycket billig grafik och förprovade logotypprover. Du behöver inte köpa någon av dem om du inte vill. Målet här är att titta igenom alla olika tillgångar som är till salu i Creative Market för att få en uppfattning om kreativa möjligheter inom logotypdesign och inspireras.

Dribbble
Bildkredit: Dribblare.

Slutligen kan du bläddra igenom webbplatser som Dribbble, som också har ett stort urval av mönster och många vackra exempel på logotypdesign.

Dessa två webbplatser är offentliga portföljer, så du har tillgång till otaliga logotypdesign i alla typer av stilar.

Om du tar dig tid att bekanta dig med olika design och grafiska koncept kan du starta din logotypdesignprocess på höger fot och i en stark riktning. Du kan skapa något som ser liknande ut utan att känna dig frustrerad, oinspirerad eller förvirrad om var du ska börja. Glöm inte att samla minst tre underbara exempel som talar till dig.

2. Identifiera tre färger som återspeglar din webbplats

Att välja färger för din logotypdesign behöver inte vara svårt. Om du har din riktlinjer för varumärken redan definierat, använd dessa färger för din logotyp. Du kanske måste finjustera färgerna lite när du utvecklar logotypens design, men dessa märkesfärger är där du ska börja.

Men om du inte redan har fördefinierade riktlinjer för varumärke eller webbplatsfärger att arbeta med, oroa dig inte. Det du vill göra i stället är att ta lite tid till undersöka lämpliga färger för din nisch, bransch och målgrupp. Så om ditt företag är inom fordonsindustrin och riktar sig främst till äldre män, vill du välja färger som kanske är mörkare eller rikare i ton. Men om du är i skönhetsindustrin och riktar dig till en yngre, feminin publik, så kanske du går för ljusare färger, kanske till och med metall kan vara ett bättre samtal.

Pinterest
Bildkredit: Pinterest.

Överväg allvar din målgrupp inom nisch.

Om du till exempel är i fordonsindustrin, men du riktar dig till unga vuxna, kommer du med en mörkare, mer maskulin palett kanske inte fungerar lika bra som ett ljusare, livligare färgutbud..

Det handlar inte bara om branschen. Det handlar om hela bilden, som också inkluderar din nisch och målgrupp.

Ett annat exempel är om du är i skönhetsindustrin men riktar dig mot män. I det här fallet kanske ljusa rosa och gula kanske inte gör susen. Gör din forskning och välj dina färger i enlighet därmed.

Du kan använda de webbplatser som nämns i det första steget för din färgundersökning. Alternativt är Pinterest en utmärkt källa för färginspiration och nischforskning.

Försök också att tänka mer på dina färger, vilket betyder hur dessa färger kan användas på din övergripande webbplats och inte bara inom din logotypdesign. Det beror på att din logotypdesign kommer att bli en del av ditt övergripande varumärke.

Som du antagligen kommer att märka när du letar efter inspiration kommer logotyper i en mängd olika stilar. Det är många olika logotypkategorier eller -typer. Men de två viktigaste för dig skulle vara textbaserade logotyper som Disney eller Google och symbolbaserade logotyper som Instagram eller Nike.

Det finns också fall där en logotyp kombinerar de två, till exempel Domino’s eller Target. Välj och välj en logotypdesigntyp som passar dig bäst.

Dessutom finns det olika visuella designstilar, såsom retro-logotypdesign. Det finns också ultramoderna, minimala, klassiska stilar och många olika former också.

Behance
Bildkredit: Behance.

Låt oss prata om logotypformer först. Runda logotyper är fantastiska, särskilt som fristående symboler. De är fantastiska som avatarer på sociala medier och fungerar bra med andra grafiska element. Cirklar är sammanhängande och inkluderande former. De har ett centralt fokus och kan vara lätta på ögonen. Rektangulära logotyper är lika effektiva. Den rektangulära formen betraktas ofta som solid och stark, vilket ger logotypen en känsla av styrka eller stabilitet.

Du bör också vara medveten om de olika designstilarna som logotyper finns, till exempel minimala eller klassiska. För att välja rätt stil måste du erkänna två saker.

Först, ta hänsyn till din nisch, företag och målgrupp. I likhet med färgforskningen kan du behöva ta lite tid för att ta reda på vilken typ av visuell stil som passar bra på din webbplats nisch. Om du vill sälja moderna sovrumsmöbler, överväg en modern logotypdesign snarare än retro.

Andra, överväga din preferens. Naturligtvis måste du också gilla logotypen. Hämta inspiration från bitarna du har samlat i steg ett och följ i riktning mot de logotyper som du gillade.

4. Hitta rätt teckensnitt

Om du utformar en logotyp med ett textelement, måste du välja rätt teckensnitt för den.

Det saknas platser för dig att hitta det perfekta teckensnittet. Om du letar efter ett gratis alternativ kan du börja med Google-teckensnitt. Nackdelen är att deras teckensnittssamling används kraftigt av många webbplatser, företag och designers.

Om du vill ha ett unikt teckensnitt för din logotyp, överväg att köpa ett billigt teckensnitt från en plats som Creative Market. De har en mängd fantastiska anpassade teckensnitt som inte kommer att bryta din budget. Ett annat alternativ är att skura en webbplats som Behance, som har många anpassade teckensnitt för nedladdning. Några av dem kommer att betalas, men många av dem är gratis och är gjorda av mycket begåvade designers.

Kreativ marknad
Bildkredit: Creative Market.

Tänk på typsnittet när du letar efter din logotyps typsnitt. Teckensnittet ska matcha övergripande utseende och känsla av din logotyp. Om du går med en ultramodern logotypdesign bör du välja ett teckensnitt som också är ultramodernt i stil. Annars kommer din logotyp att ha ett felaktigt utseende och kommer inte att se bra ut. Om du kämpar för att välja rätt teckensnitt kan du titta tillbaka på din inspirerande logotypdesign och försöka matcha deras teckensnitt.

5. Skapa din logotyp på en gratis designplattform

Idag finns det så många olika resurser som du kan använda för att designa en logotyp. Naturligtvis betalas några av dem, till exempel Photoshop. Men det finns ett bra antal högkvalitativa gratisverktyg också. Vissa av dem är riktigt bra och har inte en brant inlärningskurva.

Shopify’s Hatchful är ett fantastiskt verktyg om du är helt fast eller osäker på hur du ska gå vidare. Den ställer dig några frågor om din logotypbehov och ger dig många olika alternativ att välja mellan för din logos basdesign. Under tiden, Squarespace’s Logo Maker är perfekt för att skapa en minimalistisk logotyp.

Duk
Bildkredit: Canva.

Då finns det Canva. Det är ett mycket berömt gratis online-designverktyg och det är fantastiskt för att designa logotyper. Låt oss gå igenom hur du använder Canva för att designa din logotyp. När du har skapat ditt konto eller loggat in möts du med en tom duk och ett stort urval av mallar. Bläddra igenom dem om du vill.

Duk
Bildkredit: Canva.

Annars kan du gå vidare och hoppa till fliken Element, som har ett brett utbud av grafik och ikoner. Ta dig tid att hitta rätt för din design. Du kan ändra färger, placering och opacitet för dina valda grafiska element efter behov.

Duk
Bildkredit: Canva.

Om din logotyp kräver text, gå över till fliken Text. På den här fliken hittar du olika textkompositioner. Det är roligt eftersom de låter dig förhandsgranska och spela med olika typsnittskombinationer och hierarkier. Om du har en god uppfattning om din textkomposition, lägg bara till en rubrik på tavlan och få styling.

Duk
Bildkredit: Canva.

Varje typografielement i Canva har några olika anpassningsfunktioner, till exempel färg och textstorlek. Det viktigaste är att Canva har ett stort urval av teckensnitt att välja mellan. Men appen låter dig också ladda upp dina teckensnitt (via en textlänk längst ner i teckensnittslistan).

Duk
Bildkredit: Canva.

När du är redo att exportera kan du göra det med knappen Hämta i övre högra hörnet på skärmen. Välj din filtyp så är du redo.

6. Lägg till den på din webbplats

Att lägga till en logotyp på din WordPress-webbplats är inte en svår process. Naturligtvis, vad du vill göra först är att logga in på din webbplats WordPress-konto. Från menyn till vänster väljer du Utseende och sedan Anpassa. Du kommer att tas till ditt temas anpassningsområde.

Hur lägger du till en logotyp till din WordPress-webbplats

Varje WordPress-tema kan ha några olika inställningar här, och det är okej. För tillfället är vi bara intresserade av fliken Webbplatsidentitet. När du klickar in på den ser du några olika webbplatsinställningar, inklusive webbplatsens logotyp och ett område för att ladda upp eller ladda upp en ny..

Ladda upp din nya logotyp, klicka på den blå publicera-knappen längst upp, och din nya logotyp visas direkt på din webbplats!

7. Det kan ta några försök

Tyvärr kan det ta några försök att få den perfekta logotypen. Särskilt så om du utformar en logotyp för första gången.

Som med de flesta färdigheter tar det tid och öva att bli bra på det. Så om du inte är nöjd med ditt första försök är det okej. Du måste helt enkelt försöka igen.

De flesta professionella designers får inte rätt logotyp vid deras första försök antingen för design är en helt iterativ process. Så blir inte alltför avskräckta.

Om du inte är nöjd med din logotypdesign har du två alternativ:

  1. Den första är att upprepa din design.
  2. Det andra är att börja om och försöka igen från början.

När du upprepar en design bör du sträva efter att göra några små förändringar åt gången. Kanske ändra färgpaletten eller typsnittet. Experimentera med olika former eller prova ett annat designverktyg helt och hållet. Om vi ​​talar om det, har designverktyg ofta olika förtillverkade tillgångar, och en av dem kan vara nyckeln till att få logotypdesignen precis rätt.

Eller helt enkelt börja om. Välj en ny uppsättning inspirerande mönster och kör igenom hela processen som beskrivs i den här artikeln igen. Med varje gång du upprepar logotypdesignprocessen kommer du inte bara att närma dig din perfekta logotyp utan du kommer också att bli bättre på att designa den.

Bli inte frustrerad, fortsätt. Du har det här!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me