Hur man blir webbutvecklare


bli webbutvecklare


Vissa färdigheter växer i efterfrågan. Färdigheter som nästan kan garantera dina jobb och möjligheter i år och decennier framöver.

En av dessa färdigheter är webbutveckling.

Har du undrat hur man blir webbutvecklare?

I motsats till vad som vanligt tror, ​​behöver du inte ha en fin kandidatexamen i datavetenskap för att bli webbutvecklare och skapa en funktionell webbplats.

Om du följer instruktionerna i den här artikeln kan du faktiskt bli en webbutvecklare mycket snabbare än du tror (men det kommer fortfarande att kräva lite hårt arbete!).

Redo? Nu går vi…

Vad / vem är en webbutvecklare?

Här är det enkla svaret på denna fråga: De bygger och underhåller webbplatser.

Med andra ord – de skapar bokstavligen hur du upplever webben. De webbplatser som vill att användare ska njuta av sin upplevelse behöver bra webbutvecklare – och de är vanligtvis villiga att gaffla över några allvarliga pengar för att få dessa fantastiska webbutvecklare.

Webbutvecklarens ansvar:

 1. Skriv webbsidor med en kombination av markeringsspråk.
 2. Skapa kvalitetsmodeller och prototyper.
 3. Bygg en WordPress-webbplats från grunden.
 4. Förstå HTML och CMS.
 5. Förstå UI och UX.
 6. Utveckla funktionella och tilltalande webbplatser och webbaserade applikationer.
 7. Ge webbplatsunderhåll och förbättringar.

Det här är de vanligaste kraven, men dina ansvarsområden och uppgifter kommer att variera beroende på webbutvecklingsprogram och din webbutvecklingsspecialitet..

På tal om webbutvecklingsspecialiteter finns det tre som du bör vara medveten om:

 1. Utveckling av frontend. “Frontend” hänvisar till “grejer” på en webbplats som du ser och interagerar med, t.ex. menyer, dropdowns osv.
 2. Utveckling av backend. “Backend” är som delen av isberg under ytan. Utan den kan webbplatsen inte fungera. Backend handlar om servrar, applikationer, databaser osv.
 3. Utveckling i full stack. Detta är kombinationen av både backend och frontend-utveckling.

Varför ska du bli webbutvecklare??

Webbutveckling är en bransch som inte kommer att dö ut när som helst snart.

Faktum är att US Bureau of Labor Statistics förutspådde en 13% tillväxt i tillgängliga webbutvecklingsjobb till 2028.

Enkelt uttryckt – om du kan utveckla denna färdighet har du inte svårt att hitta arbete under överskådlig framtid.

Här är FEM stora fördelar / fördelar med att vara webbutvecklare:

 1. Du kan arbeta på distans. Någonsin undrat hur det skulle vara arbeta var som helst i världen, på din egen tid? Som webbutvecklare har du många möjligheter att arbeta på distans. Kanske kan du äntligen uppfylla den drömmen om att resa världen och samtidigt spara pengar.
 2. Du kan använda dina kunskaper för att bygga dina egna webbplatser och webbapplikationer. Vill du göra en lönsam webbplats eller applikation? Med den här färdigheten behöver du inte betala massor av pengar för att få den byggd. Du kan bygga den själv för en bråkdel av priset.
 3. Du kan arbeta självständigt. Du behöver inte längre arbeta under paraplyen av en chef om du inte vill. Du kan frilansa eller starta ditt eget företag mycket lättare när du vet om webbutveckling.
 4. Gå in i den lönsamma teknikindustrin. Webbutveckling är i princip din biljett till teknikindustrin. De flesta tekniska startups har ett visst behov av webbutvecklare, så det kan vara din väg att få din fot i dörren.  
 5. Du kan bygga fantastiska saker! Det roliga är att du kan vara så kreativ som du vill. Istället för att titta på webbplatser och tänka, “Wow, det ser fantastiskt ut. Jag önskar att jag kunde skapa något sådant, “du kan nu skapa din helt egen fantastiska webbplats.

Vad tror du? Gör allt detta dig upphetsad över idén att bli webbutvecklare? Om så är fallet är du på rätt plats – för att du ska lära dig de steg du behöver vidta för att bli ett!

Hur man blir webbutvecklare

1. Lär dig grunderna i HTML, CSS och Javascript

Hypertext Markup Language

Det här är muttrar och bultar för all webbplatsutveckling som du kommer att arbeta med dagligen om du bestämmer dig för att bygga webbplatser för att leva.

 • HTML dikterar strukturen
 • CSS kommer att göra det snyggt
 • Javascript får den att fungera

Låt oss diskutera var och en av dessa och hur du kan lära dig dem.

html

HTML står för Hypertext Markup Language. Det är en av huvudingredienserna på varje webbplats och ett av de så kallade frontend-språken.

Kort sagt – det ger det grundläggande skelettet på en webbplats, främst genom en serie taggar.

En tagg är HTML-koden som styr utseendet på HTML-dokumentets innehåll.

Här är några vanliga HTML-taggar du bör bekanta dig med:

 • – Den här taggen visas i början och slutet av ett HTML-dokument. Det indikerar att dokumentet är skrivet i HTML5.
 • – Titeltaggen är titeln på sidan. Detta är användbart både för sökmotorer (när de skannar och indexerar sidor) och användare (det visas i webbläsarens titelfält) genom att uttryckligen ange det primära ämnet på varje sida
 • – Den här innehåller information om den specifika sidan, inklusive titeltaggar, metadata och länkar till skript och stilark.
 • – Detta inkluderar allt innehåll som kommer att visas för användare, inklusive allt de ser och läser.

Obs! Alla taggar börjar som ““Och slutar som””. “/” Indikerar att den specifika taggen inte längre används efteråt. Det är viktigt att sätta slutetiketten i. Annars använder hela dokumentet den taggen.

Här är några resurser för att lära dig HTML:

 • HTML nybörjarguide
 • HTML fuskark

CSS

CSS står för Cascading Style Sheets.

Det sätter stilen bakom HTML-strukturen. I grund och botten, utan CSS, HTML och följaktligen skulle hela webbsidan se ut tråkigt.

Så här kombinerar de: Inom din HTML-kod refererar du till ett CSS-formatmall.

Här är ett exempel på hur CSS ser ut i handling:

CSS-exempel

Här är en bra resurs för att lära sig CSS: CSS fuskark

Javascript

Javascript är ett programmeringsspråk som låter dig implementera element på webbsidor. Det ger funktioner som interaktiva kartor, 2D / 3D-grafik och mer.

Här är en bra resurs som hjälper dig att lära dig Javascript: Javascript Cheat Sheet

2. Lär dig grunderna i WordPress

Innehållshanteringssystem

För att bli webbutvecklare måste du bekanta dig med WordPress. Trots allt – 58% av alla webbplatser drivs av denna kostnadsfria programvara med öppen källkod som du i princip kan installera för alla webbhotell.

När du har skapat en WordPress-webbplats är det ganska enkelt för dina kunder att lägga till innehåll själv (även om de inte har någon webbutvecklingsupplevelse).

Jag har massor av WordPress-guider på den här webbplatsen. Kolla in länkarna nedan:

 • Hur man skapar en WordPress-webbplats
 • Hur man skapar en WordPress-blogg
 • Hur du anpassar WordPress

3. Lär känna UI och UX 

UI (User Interface) och UX (User Experience) är grunderna i design av användarupplevelser.

De flesta utvecklare är inte designexperter – det här är två olika områden. Du behöver inte vara en designstjärna.

Det är fortfarande viktigt att notera att genom att lära dig grunderna i användarupplevelsedesign kan du bättre förstå hur en webbplats ska fungera. Det kommer att hålla fler användare på sajten, hjälpa dem att hitta det de letar efter och i slutändan spendera mer pengar på den webbplatsen.

För att lära dig byggstenarna i designfärdigheter rekommenderar vi att du lär dig Adobe Creative Suite. Photoshop borde vara det första du dyker in i, eftersom det är det bästa för seriösa designers. Om du inte gillar Adobe kan du också dyka in Skiss, vilket är en stigande stjärna bland designers.

Här är några resurser för att förstå och lära dig UI och UX:

4. Lär dig SQL och PHP (valfritt)

Vi klumpar samman dessa två eftersom de är som två sidor av samma mynt.

SQL är en databasteknologi (se SQL-fuskark) som lagrar information. PHP är ett “skriptspråk” som placerar eller drar saker från en databas (se PHP-fuskark).

Tänk till exempel på WordPress.

Den använder MySQL för att lagra och hantera information (blogginlägg, sidinnehåll, kommentarer, användarinformation etc.) i en databas ‘tabell’. PHP är det som gör en WordPress-webbplats dynamisk, interagerar med alla dessa olika element och korrekt uppdaterar databasen när du går.

Lär dig mer om hur SQL och PHP arbetar tillsammans kan hjälpa dig att bemästra WordPress-webbplatsutveckling, som bokstavligen hundratals (om inte tusentals) människor letar efter varje dag på jobb och projekttavlor över internet.

Ytterligare resurser för att lära sig PHP och SQL:

Det är inte lätt. Du kommer inte att behärska alla dessa under en vecka eller två. Men med tiden, att bli bekant och sedan bra på dessa färdigheter sätter att du alltid kommer att ha en lönsam karriär framför dig.

5. Lär dig grunderna i SEO

SEO står för sökmotoroptimering. Detta hänvisar till processen att förbättra en webbplats rankningar inom en sökmotor som Google. Det är en av de viktigaste färdigheterna i online-företag.

Du kanske tänker, “Om jag är en utvecklare, varför måste jag oroa mig för hur väl en webbplats rankas i sökmotorerna? Är det inte jobbet för bloggarna och innehållsskaparna? ”

Jo, en stor del av en webbplatss SEO har att göra med innehållet. Men webbplatsens faktiska struktur och kod spelar också en roll.

Exempelvis är rubriktaggar (HTML) oerhört viktiga för SEO. De berättar för sökmotorer vad som verkligen är viktigt på en webbplats.

Nu måste du vara SEO-expert? Absolut inte. Men du bör lära dig grunderna i SEO och ha SEO i åtanke när du skapar varje webbplats. Genom att göra det kommer du att ge webbplatsen en mycket större chans att lyckas och göra din webbutvecklingsklient så mycket gladare.

Här är några SEO-tips för webbutvecklare:

 • Få dina metataggar optimerade. På söksidan berättar metataggen webbläsare vad din webbplats handlar om – desto bättre är det, desto mer troligt är de att klicka igenom till webbplatsen.
 • Se till att rubriktaggarna är i en specifik ordning. H1 bör vara huvudrubriken, och sedan bör du gå ner genom rubriker på lägre nivå genom sidan (dvs. H2, H3, H4 och så vidare). Detta gör det lättare för sökmotorerna att navigera på webbplatsen.
 • Se till att din titellapp beskriver webbsidan ordentligt. Titeln bör betona vad sidan handlar om.

Här är några resurser för att lära dig grunderna i SEO:

Tillägna minst 3-5 timmar att läsa igenom resurser och lära sig grunderna. Detta kommer att förbereda dig för att utveckla webbplatser med SEO i åtanke.

6. Se till att din webbplats är lyhörd

När du skapar din egen webbplats (vilket är en bra idé om du vill få fler kunder) – bör du se till att din webbplats svarar.

Responsive innebär att webbplatsens delar justeras beroende på skärmstorlek. Detta betyder att din webbplats kommer att se bra ut oavsett om besökaren är på en bärbar dator eller mobil enhet.

År 2018 var responsiv design avgörande. Alla dina kunder förväntar sig det – led med exempel och se till att din webbplats är lyhörd.

***

Okej, så när du har gått igenom dessa sex steg kommer du att ha en grundläggande förståelse för webbutveckling. Du vet hur du gör det (åtminstone på en grundnivå).

Ta dig tid med dessa steg – efterfrågan på webbutvecklare går inte ner någon gång snart, så du har tid att lära dig.

Men här är den stora frågan: När du känner att du har den grundläggande förståelsen nere, hur hittar du faktiskt klienter för webbutveckling?

Du har tur – det är vad vi ska prata om nästa!

Hur du hittar din första webbutvecklingsklient (eller bli en FREELANCER)


Bara för att du har skickligheten betyder inte att människor bara kommer att gaffla över pengar till dig. Du måste göra lite arbete och sälja dig själv. Du måste också placera dig själv på rätt platser för att få möjligheter.

Nu som webbutvecklare har du två val. Du kan 1) försöka landa ett heltidsarbete på plats med ett företag eller 2) gå på frilansvägen och leta efter spelningar online.

Vi rekommenderar freelancing. Även om det inte har samma garanterade lönecheck som ett heltidsjobb gör, finns det tre stora fördelar:

 • Frihet: Inga fler klockor in och utklockning. Du kanske fortfarande arbetar samma timmar (eller mer), men ditt schema, plats och boendeförhållanden är helt upp till dig. (Plus – ingen pendling, vilket sparar timmar varje vecka!)
 • Pengar: När du har blivit en bra frilansare har du ett bättre skott på att tjäna mer pengar (än att vänta på en mäktig 3% höjning varje år).
 • Prestige: Med tiden har du möjlighet att bygga ditt eget personliga arbete och varumärke så att du så småningom garanterar dig en stadig tillströmning av nya kunder (utan att ens behöva leta efter dem!).

I följande avsnitt kommer vi att fokusera på hur du får din första freelancing spelning som webbutvecklare.

1. Gå på jobbtavlor

De flesta frilansare träffar jobbtavlor för att hitta sina första spel på webbutveckling. De kan vara bra för att samla erfarenhet, men du vill förmodligen inte använda dem som en långsiktig strategi.

Kvalitet på klienter kan vara mycket hit-eller-miss. Vissa kan vara bra. Andra mindre …

Många gånger lockar de människor som är oerfarna med att anställa, vilket kan skapa en hel del problem när du försöker arbeta med dem. Ofta kommer jobbstyrelser också att locka människor med orealistiska tidsramar och budgetar.

Att förlita sig på jobbtavlor (för länge) ger dig inte möjlighet (eller ledig tid) att börja bygga ditt eget varumärke. Att locka “inkommande” uppmärksamhet till ditt arbete kommer till slut att landa dig de bästa (och högst betalande) klienterna i slutet av dagen.

Men som vi sa, det är inte ett dåligt alternativ att komma igång och få erfarenhet.

Förstå bara att varje spelning du får på ett jobbkort (även om det kanske inte betalar väldigt bra) hjälper dig att få erfarenhet och få mer framtida arbete.

Det är också ganska lätt att komma igång med jobbtavlor …

Nedan är en bild av resultaten från en snabb sökning på UpWork:

(Som ni ser finns det massor av jobbmöjligheter för webbutvecklare!)

Webbutvecklingsjobb

Här är några jobbtavlor där du kan hitta spel på webbutveckling:

2. Sätt ihop en portföljsida

För att göra det enkelt att få fler kunder (och att kunder hittar dig) bör du skapa en portföljsida. Det är här du ska visa upp dina senaste projekt, visa vittnesmål från nöjda kunder, ge potentiella kunder ett enkelt sätt att kontakta dig och även visa upp dina webbutvecklingsfunktioner.

Här är några tips för att skapa din webbutvecklingsportföljsida:

 • Använd vittnesmål från tidigare och nuvarande klienter. Detta kommer att försäkra besökarna att du gör bra arbete och att andra gärna arbetade med dig. (Gör det till en vana att be vittnesmål när du är klar med ett projekt.)
 • Infusera din personlighet. Vad är bra med att arbeta med dig, och vad gör att du sticker ut? När du tillför personlighet på din portföljsida kommer du automatiskt att skilja dig ut.
 • Inkludera rätt element. Yvårt namn, den korta versionen av din berättelse om hur / varför du blev webbutvecklare, dina kontaktuppgifter, ditt senaste arbete och dina färdigheter.
 • Svara “Vad finns det för mig?” fråga. Låt dem i princip veta den största fördelen med att arbeta med dig, det vill säga vad kunderna får av att arbeta med dig.

Framför allt – du bör se till att din portföljsida ser fantastisk ut! Du vill att potentiella kunder ska se det och tänka, “Wow! Jag vill ha något sådant för min webbplats också! ” På så sätt kommer de att vara mycket mer intresserade av att arbeta med dig.

Här är några exempel på fantastiska webbplatser för webbutvecklare som du kan använda som inspiration:

 • MattFarley.ca
 • Caferati.me (På tal om att infusera personlighet gör den här utvecklaren på ett stort sätt på sin webbplats. Gå till hemsidan så ser du vad jag menar!)
 • Pierre.io

Här är några resurser för att hjälpa dig bygga din webbplats för webbutvecklingsportfölj:

3. Börja nätverk

Lägg inte bara all din tid på att skura online jobbtavlor. Om du vill få stora möjligheter måste du också komma ut i den verkliga världen.

Gör det en punkt att delta i minst 2-3 relevanta nätverksevenemang varje månad. Förutsatt att du bor i eller inom en timme eller två i en storstad, borde det inte vara svårt att hitta sådana evenemang.

Börja med att söka efter möten på Meetup.com och Eventbrite. Enbart på dessa två plattformar bör du hitta massor av relevanta evenemang.

Sikta för evenemang som lockar företagare, eftersom dessa människor är de mest troliga att vilja bygga en ny webbplats. När du ansluter och nätverkar med fler av dessa människor (och låter det vara känt att du är en webbutvecklare), kommer du att utsätta dig för fler och bättre spelningar än de du hittar på jobbtavlan. Du börjar också växa ditt personliga varumärke.

Här är en annan bra resurs som hjälper dig att hitta händelser:

Hur man hittar nätverkshändelser som verkligen är värda att delta

Fördelarna med en heltids webbutvecklare

Vi pratade mycket om frilans som webbutvecklare. Att jobba heltid i ett företag har dock sina egna fördelar:

 • Du arbetar med andra utvecklare – Detta ger dig fördelen med en delad upplevelse, särskilt om du är helt ny. Att arbeta med andra gör att de kan dela sin erfarenhet med dig, vilket är ganska värdefullt.
 • Kundstöd är organiserat – när du arbetar i ett företag är du inte skyldig att arbeta vid olika tider på dagen. Detta innebär att företagskunder vet när de ska kontakta och förväntar sig att ditt arbete ska vara klart.
 • Mycket mer fokuserad arbetsbelastning – flera frilansare arbetar idag med olika projekt samtidigt. Detta delar deras fokus som kan påverka den totala kvaliteten. Som heltidsutvecklare är det mer troligt att du arbetar med ett enda projekt som kräver din fulla uppmärksamhet.

Slutsats

Arbetsmarknaden blir tuffare. De mer traditionella arbetena fasas ut varje dag. Så varför inte lära dig en färdighet som kommer att hålla dig anställd (och eventuellt rik) under överskådlig framtid?

Det är den stora fördelen med webbutveckling. Den stora delen är att du inte behöver en snygg dyra examen för att komma in i fältet. Genom att följa stegen som vi har listat här kan du börja med att bli webbutvecklare.

Det finns också många integrerade utvecklingsmiljöer (IDE) -programvarualternativ som gör utvecklarens liv mycket enklare.

För att sammanfatta, här är de grundläggande stegen för att bli webbutvecklare:

 1. Lär dig grunderna i HTML, CSS och Javascript
 2. Gå igenom WordPress Tutorials
 3. Lär dig grunderna i UI och UX
 4. Lär dig SQL och PHP
 5. Lär dig grunderna i SEO
 6. Se till att din webbplats är lyhörd

Och här är de grundläggande stegen för att hitta ditt första webbutvecklingsspel:

 1. Gå på jobbtavlor
 2. Sätt ihop en portföljsida
 3. Börja nätverk

Nu är det dags att vidta åtgärder och visa världen vilken fantastisk webbutvecklare du kan vara!

Om du har några frågor på vägen kan du gärna kommentera nedan eller Mejla oss och låt oss veta. Vi har din rygg under hela denna process!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map