Hur du säkerhetskopierar och återställer WordPress

Hur du säkerhetskopierar och återställer WordPressOavsett om du driver en företagswebbplats, en onlinebutik eller en hobbyblogg; en sak är säker: du måste implementera ett regelbundet reservschema. Säkerhetskopiering av din webbplats är avgörande eftersom den ger dig trygghet och säkerställer att du enkelt kan återställa din webbplats om det värsta skulle hända.


En säkerhetskopia skyddar dig mot hackare, skadlig programvara och oavsiktliga serveravbrott som annars kan göra din webbplats oanvändbar eller få dig att bygga om din webbplats från början.

Lyckligtvis är det inte svårt att säkerhetskopiera din webbplats och det kan göras gratis tack vare ett antal WordPress-backup-plugins. Vissa av dessa plugins gör det till och med enkelt att återställa din webbplats från en säkerhetskopia gratis och i den här artikeln visar vi dig hur du gör det.

Hur du säkerhetskopierar och återställer din WordPress-webbplats med Backup Guard

Ett av de enklaste sätten att säkerhetskopiera din WordPress-webbplats är med gratis Backup Guard plugin.

Backup Guard

Översikt över Plugin för säkerhetskopiering

Backup Guard är ett gratis plugin med mer än 70000 aktiva installationer och ett 4,5-stjärnigt betyg. Det är en av de få sällsynta plugins som erbjuder både alternativ för säkerhetskopiering och återställning gratis. Det är också mycket enkelt att använda. Huvudfunktioner inkluderar:

 • Säkerhetskopiera din webbplats manuellt så många gånger du vill
 • Välj mellan säkerhetskopiera filer, databas eller båda
 • Ladda ner säkerhetskopior till din dator eller lagra dem i din Dropbox
 • Återställ din webbplats från en säkerhetskopia med ett klick
 • Avbryt säkerhetskopieringsprocessen
 • Stöd för multisite WordPress-installationer

Nu när du vet vad allt ingår, låt oss ta en titt på hur du använder pluginprogrammet Backup Guard för att säkerhetskopiera och återställa din WordPress-webbplats.

1. Installera Backup Guard

Det första steget är att installera plugin-programmet Backup Guard. Gå till din WordPress-instrumentbräda Plugins> Lägg till nytt. Sök efter Backup Guard, ladda ner och installera plugin-programmet. När den har installerats klickar du på Aktivera knapp. Du är nu redo att börja säkerhetskopiera din WordPress-webbplats.

Installera Backup Guard

2. Säkerhetskopiera din WordPress-webbplats med Backup Guard

Gå till för att säkerhetskopiera din webbplats med Backup Guard Säkerhetskopiavakt> Säkerhetskopior. Allt du behöver göra nu är att trycka på backup-knappen. Plugin ger dig möjlighet att namnge din säkerhetskopia och välja om du vill ha en fullständig säkerhetskopia eller en anpassad.

Säkerhetskopior med Backup Guard

Om du väljer det anpassade alternativet kan du välja om du vill säkerhetskopiera dina filer eller din databas. Du kan också välja att ladda upp din säkerhetskopia till molnet men du måste ansluta ditt Dropbox-konto först. Gå vidare till Backup Guard> Cloud och växla till växeln .

Du kommer sedan att omdirigeras till Dropboxs webbplats där du måste godkänna plugin-anslutningen. Klicka bara på Godkänna och du kommer att omdirigeras tillbaka till din WordPress-instrumentpanelen där du kan se att ditt Dropbox-konto har anslutits.

Backup Guard Dropbox-anslutning

För den här självstudien har vi valt alternativet Full säkerhetskopiering och benämnt min säkerhetskopiering Testbackup. Du kan använda namnet på månad och år så att du enkelt kan hålla reda på dina säkerhetskopior.

När du har konfigurerat din säkerhetskopia trycker du bara på Säkerhetskopiering -knappen och vänta tills säkerhetskopian är klar. Du kan sedan ladda ner säkerhetskopian och lagra den på din dator eller en extern hårddisk.

3. Planera säkerhetskopior

Manuell säkerhetskopiering av din webbplats är lätt men det kan vara tråkigt att hålla reda på förra gången du säkerhetskopierade din webbplats. Det är därför möjligheten att schemalägga säkerhetskopior och få dem att hända regelbundet är en fantastisk funktion.

Gå till om du vill schemalägga säkerhetskopior med Backup Guard Backup Guard> Schema. Först växla växeln till och ange sedan namnet på ditt backupschema. För den här självstudien har vi namngivit det Weekly Backups.

Planera säkerhetskopior med Backup Guard

Nästa alternativ är att välja säkerhetsfrekvens. Du kan välja mellan timliga, dagliga, veckovisa eller månatliga säkerhetskopior. Vi har ställt mina till varje vecka.

Slutligen kan du ställa in om du vill utföra den fullständiga eller anpassade säkerhetskopian som du gjorde med det manuella alternativet. Vi har valt den fullständiga säkerhetskopian och allt som återstår att göra är att klicka på Spara knapp.

4. Återställa en säkerhetskopia med Backup Guard

Gå till om du vill återställa en säkerhetskopia med Backup Guard Säkerhetskopiavakt> Säkerhetskopior. Du kommer att se en lista över alla säkerhetskopior som utförs på din webbplats. För att återställa din webbplats från vilken säkerhetskopia som helst, klicka på den gröna återställningsikonen och vänta sedan på att processen ska slutföras.

återställa en säkerhetskopia för säkerhetskopiering

När det är klart kan du kontrollera din webbplats och se till att allt fungerar som det ska.

Backup Guard Pro

Det är värt att nämna att Backup Guard Pro har en premiumversion om du behöver fler funktioner. Pro-versionen innehåller följande:

 • Mer kontroll över reservalternativen, t.ex. möjligheten att inkludera eller utesluta vissa filer och mappar
 • E-postmeddelanden för framgångsrika säkerhetskopior
 • Möjligheten att migrera din webbplats från en domän till en annan
 • Flera schemalagda säkerhetskopior
 • Och mer

Betalda planer börjar på $ 25 och inkluderar ett års support och uppdateringar.

Hur du säkerhetskopierar och återställer din WordPress-webbplats med UpdraftPlus

Backup Guard är ett bra val att säkerhetskopiera din webbplats om du vill ha en snabb och enkel lösning. Det är dock något begränsat på en gratis plan, särskilt när det gäller lagringsalternativ för säkerhetskopior. Om du vill ha ett mer robust plugin är UpdraftPlus ett annat fast val.

UpdraftPlus

UpdraftPlus Plugin-översikt

UpdraftPlus har över 2 miljoner aktiva installationer och ett 5-stjärnigt betyg. Liksom Backup Guard är det en av de få sällsynta gratis backup-plugins som erbjuder både säkerhetskopierings- och återställningsfunktioner. Gratisplanen erbjuder något fler funktioner som inkluderar:

 • Utför manuella eller schemalagda säkerhetskopior
 • Möjligheten att säkerhetskopiera filer och databas separat
 • Lagra säkerhetskopior i Dropbox, Amazon S3 och Rackspace
 • Kan dela din webbplats i flera arkiv
 • Återupptar och försöker automatiskt misslyckade uppladdningar
 • Återställ enkelt din webbplats från en säkerhetskopia

Med det sagt, låt oss ta en titt på hur du kan använda UpdraftPlus för att säkerhetskopiera och återställa din WordPress-webbplats.

1. Installera UpdraftPlus

För att installera UpdraftPlus, gå till webbplatsens instrumentpanel och klicka på Plugins> Lägg till nytt. Sök efter UpdraftPlus, klicka på Installera, och klicka sedan på Aktivera när plugin-programmet har installerats. Plugin ger dig sedan en kort rundtur i inställningarna och alternativen.

Installera UpdraftPlus

2. Säkerhetskopiera din WordPress-webbplats med UpdraftPlus

För att säkerhetskopiera din WordPress-webbplats med UpdraftPlus, gå till Inställningar> UpdraftPlus-säkerhetskopior. Om du klickar på den blå Backup-knappen kan du utföra din första manuella säkerhetskopia.

Säkerhetskopior med UpdraftPlus

Du kan välja om du vill säkerhetskopiera dina filer, din databas eller båda och sedan trycka på knappen Säkerhetskopiera nu.

3. Planera säkerhetskopior

UpdraftPlus låter dig planera säkerhetskopior. För att skapa ditt backupschema, klicka på inställningar i UpdraftPlus. Där kommer du att kunna skapa ett schema för säkerhetskopiering av filer samt för säkerhetskopiering av databaser.

Du kan ställa in dem till säkerhetskopiering samtidigt eller så kan du ställa in din databas för att säkerhetskopieras dagligen och ställa in dina filer att säkerhetskopieras varje vecka, beroende på hur ofta du publicerar nya inlägg eller gör andra ändringar på din webbplats.

När du har ställt in ditt schema måste du ansluta UpdraftPlus till en lagringsplats. Välj ditt lagringsalternativ, välj vilka filer som ska inkluderas i säkerhetskopian och spara sedan ändringarna. Du måste sedan följa anvisningarna som visas i popup-fönster för att auktorisera anslutningen.

UpdraftPlus Dropbox-anslutning

När godkännandeprocessen är klar säkerhetskopieras din webbplats automatiskt enligt ditt schema.

4. Återställa en säkerhetskopia med UpdraftPlus

Att återställa en webbplats med UpdraftPlus är lika enkelt som att säkerhetskopiera den. Gå över till Backup / Restore fliken under Inställningar> UpdraftPlus-säkerhetskopior. Du kommer att se en lista över alla säkerhetskopior som tagits på din webbplats.

Om du vill återställa din webbplats klickar du på knappen Återställ. Du måste då välja vad du vill återställa. Detta inkluderar filer, databas, teman, plugins och andra delar av din webbplats.

Välj önskade element och tryck på återställningsknappen. Pluginet återställer sedan funktionen och låter dig återgå till instrumentpanelen. Du kan också ladda ner loggfilen om du behöver kontakta plugin-supportteamet.

Restaurering Successul UpdraftPlus

UpdraftPlus Premium

UpdraftPlus har en premiumversion, vilket erbjuder ännu fler funktioner. Dessa inkluderar:

 • Inkrementella säkerhetskopior
 • Enkelt kopiera eller migrera webbplatser (med Migrator)
 • Multisite / multi-nätverk kompatibel
 • Säkerhetskopierar icke-WP-filer och databaser till flera avlägsna destinationer
 • Ännu fler lagringsdestinationer som inkluderar OneDrive BackBlaze, Azure och SFTP.
 • Datakryptering
 • Avancerad rapportering
 • Och mer

Premiumplaner börjar på $ 87,50 för 2 webbplatser och ett års uppdateringar och support.

UpdraftPlus eller Backup Guard: Vilket plugin ska du välja?

Båda plugins som nämns i denna handledning är ett utmärkt alternativ för att säkerhetskopiera och återställa din WordPress-webbplats gratis. Om du undrar vilket alternativ du ska välja är det du behöver veta.

Om du vill ha en enkel, enkel och utan krusiduller, gå med Backup Guard. Denna plugin är ett bra val om du har en enkel webbplats som inte publicerar innehåll ofta.

Men om du vill ha fler lagringsalternativ och möjligheten att schemalägga olika reservscheman för din databas och filer gratis, gå med UpdraftPlus. Denna plugin är ett bra val om du har en webbplats som publicerar mycket innehåll eller om du vill ha mer kontroll över dina alternativ för säkerhetskopiering.

Slutgiltiga tankar

Säkerhetskopiering av din WordPress-webbplats är nödvändig om du vill se till att din webbplats förblir säker och säker. Det ger dig trygghet att du enkelt kan återställa din webbplats och fortsätta göra affärer som vanligt istället för att drabbas av stillestånd medan du bygger om din webbplats.

Du vet nu hur du säkerhetskopierar och återställer din WordPress-webbplats gratis så det finns ingen ursäkt för att försena. Ladda ner någon av de plugins som nämns i den här tutorialen och ställ in ditt backupschema.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map