Hur du överför din webbplats till eHost

Uppdatering för 2017: eHost såldes till ny ledning och försämrades snabbt, som du kan se i min uppdaterade eHost-granskning. De stängdes 2017, så guiden nedan bör endast ses som generisk vägledning för webbplatsöverföring.


Som du kanske redan vet accepterar eHost för närvarande inte inkommande domänöverföringar.

Med andra ord, om du till exempel har din domän registrerad hos FatCow och du vill överföra din webbplats till en annan värd som BlueHost (vårt toppval), måste du hålla ditt domännamn någon annanstans och peka det till ditt eHost-konto med DNS-inställningarna hos din registrator.

För många låter det förmodligen så förvirrande. Låt oss göra det enklare, steg för steg:

Här är vad du behöver:

 • åtkomst till ditt befintliga värdkonto hos en annan värd.
 • ett cPanel Hosting-konto (inte längre tillgängligt på eHost)
 • Behöver eventuellt ett konto hos en domänregistrator som t.ex. Namecheap (kuponger här)

Låt oss börja!

Steg 1 – Ladda ner webbplatsfiler

Anslut till det gamla webbhotellkontot via FTP och ladda ner alla dina filer.

Steg 2 – Ladda ner databas (om tillämpligt)

Ladda ner säkerhetskopior av din databas (er) från ditt gamla värdkonto. Detta kan göras genom att logga in på phpMyAdmin, välja den databas du vill säkerhetskopiera och sedan exportera den, som kommer att ladda ner en .sql-fil till din dator.

Steg 3 – Ladda upp filer till ditt eHost-konto

Anslut till ditt eHost-konto via FTP och ladda upp alla filer du säkerhetskopierade i steg 1.

Steg 4 – Importera dina databaser till ditt eHost-konto (om tillämpligt)

 • Logga in på ditt eHost-cPanel-konto och hitta “Wizard för skapande av databaser”
 • Följ stegen för att skapa en ny databas och en ny databasanvändare och ge användaren alla standardbehörigheter.
 • Se till att spara användarnamnet och lösenordet du skapar för den här nya databasen, eftersom du kommer att behöva dem senare.
 • Gå tillbaka till cPanel och hitta phpMyAdmin. Gå till phpMyAdmin och välj databasen du just skapade. Gå sedan till “Importera” och klicka på Välj fil. I fönstret som dyker upp väljer du databasbackupfilen som du laddade ner tidigare i steg 2
 • Det bör importeras framgångsrikt, och du är klar.

Steg 5 – Kontrollera konfigurationsfiler för databasanvändare / lösenord

Om din webbplats använder en databas har den nästan säkert en konfigurationsfil någonstans. På WordPress-webbplatser är det till exempel wp-config.php i huvudmappen på din webbplats. Öppna filen och leta efter omnämnande av databasnamn, databasanvändare och databasanvändarlösenord. Ändra dem för att matcha namn och referenser för databasen du skapade i en del av steg 4.

Steg 6 – Bestäm om du behöver överföra ditt domän

Om din gamla webbhotell tillåter dig att avbryta ditt webbkonto men fortsätter att betala för din domännamnsregistrering kan du gå till steg 7.

Om din gamla värdleverantör inte tillåter dig att behålla ditt domännamn såvida du inte betalar för en webbhotellplan, bör du överföra ditt domännamn till en annan registrator som NameCheap, vilket jag rekommenderade i avsnittet “Vad du behöver” högst upp på denna sida.

Steg 7 – Ställ in domänens DNS (domännamnservrar) så att den pekar på eHost

När du registrerade dig för eHost borde du ha tagit emot och e-post från eHost som bekräftar dina kontouppgifter och berättar för dig vilka namnservrar du kommer att behöva peka din domän. De kan se ut som ….

“Ns1.ehost.com” och “ns2.ehost.com” till exempel. Men de kan vara annorlunda. Om du inte har det ursprungliga e-postmeddelandet av någon anledning följer du stegen nedan:

 • Logga in på ditt eHost-konto och klicka på Mina webbplatser i menyn till vänster.
 • Leta reda på cPanel-kontot du vill peka ditt domännamn till och klicka på Hantera-knappen
 • Inifrån cPanel, leta upp och klicka på länken “Serverinformation” i den vänstra panelen. Om du inte kan se det klickar du på “Expand Stats” för att visa det.
 • Här hittar du ditt servernamn.
 • Gå till den här sidan (ny flik) och skriv / klistra in ditt servernamn i tabellen. Det visar dig dina namnservrar.
 • Skriv ner namnservrarna.

Gå nu till din domännamnsregistrator och redigera DNS-inställningarna för ditt domännamn. Byt namnservrarna till de du fick från eHost.

Dricks: Vänta ungefär 24 timmar innan du gör något arbete på din webbplats. Det kan ta upp till 24 timmar innan namnserverförändringarna sprids genom alla Internetleverantörer runt om i världen. Anledningen till att jag betonar detta är att även om du ändrade namnservrar kan det fortfarande betjäna din webbplats från ditt gamla värdkonto när du besöker i din webbläsare, så alla ändringar du gjorde skulle försvinna när DNS spridits helt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me