Hur du byter webbhotell för din WordPress-webbplats


Hur man byter webbhotellAtt räkna ut hur man byter webbhotell kan vara en skrämmande uppgift. Det finns dock ett antal skäl till varför du borde göra det.


Där du är värd för din webbplats påverkar många saker – säkerhet, webbplatshastighet och säkerhetskopior. Dessutom finns det många typer av webbhotell, och du måste se till att du väljer rätt för dina behov.

Om din nuvarande leverantör inte längre uppfyller dem är det dags för en förändring.

Hur flyttar du din webbplats från en värd till en annan? Det är exakt vad vi kommer att prata om i den här recensionen.

Redo? Låt oss komma igång!

Snabbanmärkning: Några av de bästa WordPress-värdleverantörerna erbjuder gratis migrationstjänster. Det betyder att de kommer att ta hand om allt som behövs för att byta webbhotell för dig. Det är värt att kontakta din nya leverantör innan du går igenom processerna nedan.

Samla dina resurser

För att byta från en webbhotell till en annan behöver du följande:

 • Tillgång till båda värdkonton – Under processen måste du göra några ändringar av både dina gamla och nya värdkonton. Om du inte är säker på dina inloggningsuppgifter för endera, är det nu dags att ta reda på det.
 • Åtkomst till din databas – Att flytta från en webbhotell till en annan kräver åtkomst till din webbplats databas. Detta händer ofta i administrationsområdet för ditt värdkonto, vilket innebär att det finns ytterligare en anledning att se till att du vet hur du kommer dit.
 • FTP-klient – Varje fall vi diskuterar nedan kräver att data flyttas från eller till en FTP-server. För det behöver du en FTP-klient. Ett bra gratisalternativ är FileZilla, men du kan använda valfri klient.
 • Textredigerare – Du behöver också en kodredigerare för att ändra viktiga filer. Ett av de bästa alternativen är Anteckningar++ (det är också gratis) men du kan gå med vad du vill.

Har du allt tillsammans? Cool, låt oss sedan hoppa rätt till hur du byter webbhotell för din WordPress-webbplats.

Flytta din webbplats från en värd till en annan manuellt

Vi börjar med att göra omkopplaren manuellt. Om du letar efter en lösning som använder ett WordPress-plugin, bläddra bara längre ned.

1. Säkerhetskopiera dina filer

Det första du ska göra är att säkerhetskopiera dina webbplatsfiler. Det kommer troligtvis ta längsta tid, så låt oss börja med det. Steg ett är att logga in på din FTP-server. Avsluta helt enkelt FTP-klienten vi pratade om, sätt in dina referenser och anslut.

Efter det ska du hitta rotkatalogen på din WordPress-webbplats (om det inte är din målsida som standard) och markera alla filer.

hur man byter webbhotell - överföra wordpress-filer med filezilla

Observera att din webbplats kan innehålla filer som inte är synliga som standard (t.ex. .htaccess). Se därför till att din FTP-klient också visar dessa filer. I FileZilla hittar du det här alternativet under Server> Kraft som visar dolda filer.

När du har markerat alla filer, kopiera dem till en katalog på din dator. Beroende på storleken på din webbplats kan det ta ett tag så vi kan gå vidare till steg två under tiden.

2. Exportera databasen

Databasen är den andra delen av din webbplats. Hur du får tillgång till det skiljer sig från värd till värd. I de flesta fall hamnar du i phpMyAdmin:

phpmyadmin huvudpanel

Välj databasen du vill exportera från vänster. Om du inte vet vilken som är, kolla bara i wp-config.php fil på din nuvarande webbplats där det står:

definiera ('DB_NAME', 'database_name_here');

Detta kommer att berätta namnet på databasen som din webbplats använder.

Gå sedan till Exportera flik.

exportera databasen för att byta webbhotell

Välja Beställnings under Exportmetod. Gör följande val i menyn:

 • Formatera – Lämna som SQL.
 • tabeller – Markera alla tabeller du vill exportera. Vanligtvis är det alla av dem. Inaktivera något om du har en god anledning till det (t.ex. om du är värd för databaser för flera webbplatser med olika prefix).
 • Produktion – Uppsättning Kompression till blixtlås eller gzippat för att göra nedladdningen snabbare.
 • Formatspecifika alternativ – Lämna allt som det är.
 • Alternativ för att skapa objekt – Se till att välja Lägg till DROP-TABELL / VISNING / FÖRFARANDE / FUNKTION / EVENT / TRIGGER.
 • Alternativ för att skapa data – Lämna allt som det är.

När du är klar klickar du på  på botten. Detta bör resultera i en filnedladdning. Spara den komprimerade databasen på din dator och gå vidare till nästa steg.

3. Skapa en databas på din nya värd

Nu är det dags att skapa ett nytt hem för databasen du just exporterade. Gå till din nya värd och logga in på ditt konto. Hitta det avsnitt som behandlar MySQL-databaser.

Skapa följande:

 1. En ny databas
 2. En databasanvändare med full behörighet för den databasen
 3. Ett säkert databasanvändarlösenord

Notera alla tre, du behöver dem snart. Ta också reda på namnet på din MySQL-server. I många fall kommer detta att vara lokal värd men kontakta din webbhotell för att vara säker.

4. Redigera config.php

Nu bör dina webbplatsfiler ha slutfört nedladdningen. Om så är fallet är det dags att gå till katalogen där du sparat dem och hitta en fil som heter wp-config.php.

Det är en viktig systemfil som bland annat styr kommunikationen mellan din webbplats filsystem och databasen.

Det första du bör göra är att göra en kopia av den befintliga filen och lagra den någonstans säkert. Öppna sedan originalet med din textredigerare och hitta följande avsnitt:

definiera ('DB_NAME', 'database_name_here');

/ ** MySQL databas användarnamn * /
definiera ('DB_USER', 'användarnamn_här');

/ ** MySQL-databaslösenord * /
definiera ('DB_PASSWORD', 'password_here');

/ ** MySQL-värdnamn * /
definiera ('DB_HOST', 'localhost');

Byt ut där det står database_name_here, username_here och lösenord_här med databasnamnet, användarnamnet och lösenordet du skapade tidigare. Observera att det i ditt fall faktiskt inte kommer att säga database_name_here osv, men kommer att innehålla informationen om din nuvarande värd. De kommer att vara i samma position.

Se till att du sätter in din MySQL-serverinformation på platsen för lokal värd (eller lämna det som om din webbhotell använder lokal värd för den här inställningen). Spara filen när du är klar.

5. Ladda upp dina filer till den nya värden

När allt detta är klart kan du starta processen i omvänd riktning. Det första steget är att ladda upp dina filer till servern hos din nya webbhotell. Det kommer troligtvis att ta lång tid så vi kan starta det och göra andra saker medan det körs.

Nu vet du borrmaskinen. Avbryt din FTP-klient och anslut den här gången till den nya servern. En snabb varning: Vanligtvis skulle du använda webbadressen för att ansluta via FTP. I det här fallet pekar domänen fortfarande på din gamla server, så den fungerar inte.

Det finns en lösning som istället använder din nya serverns IP-adress. Du kan vanligtvis hitta detta i ditt värdkonto. Om inte, se till att kontakta supporten – de ska kunna hjälpa dig.

När du är klar ska du hitta filerna som du laddat ner tidigare och ladda upp dem (inklusive de modifierade config.php fil) till rotkatalogen. När överföringen är igång, gå vidare till nästa steg.

6. Importera databasen

Under tiden kan vi ta oss tid att importera databasen. Logga in för databasadministrationsverktyget på din nya server för det. Vi antar att det är phpMyAdmin igen.

Välj databasen du skapade tidigare från listan och välj Importera längst upp på skärmen.

importera databasen för att byta webbhotell

Klicka på Bläddra -knappen och välj filen du exporterade tidigare. Efter det bläddrar du ner till botten och klickar . Importen startar sedan.

Tiden det tar att slutföra beror på storleken på din databas. Du får ett framgångsmeddelande när det är klart.

Valfritt: Ersätt den gamla URL-adressen i databasen

Om du inte bara flyttar din webbplats till en ny webbhotell utan också ändrar din URL är det ett extra steg. I det här fallet måste du ersätta referenser till din gamla URL i databasen mot den nya. Om du inte gör det kommer alla slags saker att gå fel!

Det finns flera sätt att göra detta. Det enklaste jag har hittat är Sök Ersätt DB-skript. Du kan ladda ner den gratis (i utbyte mot din e-postadress). Ladda bara upp den till din webbplatskatalog (i en hemlig mapp) och navigera dit med din webbläsare.

Sök ersätt databasskripthjälp för att byta webbhotell

Sätt bara in din gamla och nya URL i fälten ovan. Allt annat borde vanligtvis hålla sig som det är. Använd torr springa för att testa allt. När allt ser bra ut gör du live-körningen.

Viktigt: Under inga omständigheter ska du lämna skriptet på servern när du är klar. Det är väldigt kraftfullt och kan göra verkliga skador på din webbplats om någon annan hittar den.

Om manuset inte fungerar för dig kan du också byt ut URL via SQL-kommandon.

7. Byt din DNS-server

När du är klar med alla ovanstående är det dags att lägga din URL på den nya servern. Det betyder att du ändrar dina DNS-serverinställningar.

Processen beror på var din domän är registrerad. Om du till exempel registrerade dig hos din gamla webbhotell är den bästa idén att överföra hela domänen till den nya leverantören. Prata med supporten om hur du gör det.

Om du har köpt den från en domänregistrator som Domain.com, måste du uppdatera namnserverinställningarna. Du behöver namnserveradresserna för din nya värd. De ser vanligtvis ut något så här:

ns1.yourhost.com
ns2.yourhost.com

Du måste ansluta dessa till din domän. Som nämnts kommer processen att vara något annorlunda beroende på var du har köpt den. Här är instruktioner för några av de vanligaste fallen:

Prata med vem som är ansvarig om du behöver hjälp. När du är klar ska du vara medveten om att det kan ta upp till 48 timmar innan ändringarna sker. Du kan använda ett verktyg som Vad är min DNS för att se om det är klart.

Fram till dess, se till att inte göra några ändringar på din webbplats. Du kan ändra den gamla webbplatsen istället för den nya platsen.

När allt är klart bör din webbplats migreras utan driftsstopp. Eftersom båda dina webbplatser har samma innehåll kommer besökare inte att märka ändringen.

8. Rengöring

När DNS-förändringen har gått igenom kan du gå tillbaka till din gamla värd och ta bort dina webbplatsfiler och databaser. Du kanske vill vänta upp till en vecka innan du gör det för att se till att allt fungerar bra.

Se i alla fall till att förvara dina lokala kopior (inklusive originalet wp-config.php) runt. Det kan finnas ett behov av att rulla tillbaka migreringen. I så fall kommer du att vara glad att du fortfarande har dem.

Hur man byter webbhotell via WordPress Plugin

Allt ovan kan förkortas kraftigt med hjälp av ett plugin. Det låter dig automatisera delar av processen. Det finns andra alternativ där ute, men jag rekommenderar starkt Duplicator-plugin. Det är gratis och gör processen till en bris.

1. Installera duplikatorn

Naturligtvis är det första steget att installera plugin-programmet. Detta kräver vanliga steg. Logga in på din WordPress-webbplats och navigera till Plugins> Lägg till nytt. Skriv plugin-namnet i sökrutan för att hitta det och klicka Installera nu när den visas på listan.

installera duplikatorn för att byta webbhotell

När din webbplats är klar med nedladdningen trycker du på Aktivera för att kunna använda plugin.

2. Exportera den befintliga webbplatsen

När Duplicator är installerad och aktiv, hittar du ett nytt menyalternativ med dess namn i ditt WordPress admin-område. Om du klickar på den kommer du till detta:

duplicator plugin-vy i wordpress

Plugin sparar dess så kallade paket. Dessa är sammanfogade versioner av din webbplats och databas. Eftersom du inte har skapat något ännu är listan tom. Dags att ändra det. Klick Skapa ny i det övre högra hörnet för att komma igång.

exporterar webbplats med dupliceringsinställning

På nästa skärm har du flera alternativ.

 • Lagring – Du kan konfigurera var du ska lagra din webbplats säkerhetskopia. Var medveten om att såvida du inte har Pro-versionen av Duplicator, är ditt enda alternativ din egen server, så det finns inget att göra här.
 • arkiv – I det här avsnittet kan du utesluta att både filer och delar av databasen migreras. Använd detta om du har goda skäl.
 • Installer – Du kan fylla i databasinformationen för din nya servermiljö. Detta är också en del av den senare installationen så att du kan ignorera det för tillfället.

Troligtvis klickar du helt enkelt på Nästa. Plugin genomför sedan en systemkontroll för att se om den har allt den behöver för att fungera korrekt. Du kan se resultaten när det är gjort.

kopieringssökning klar

Om allt är bra börjar du byggprocessen genom att klicka på knappen längst ner. Det kan ta flera minuter så att du inte stänger din webbläsare. När det är klart ser du detta:

färdig säkerhetskopiering i duplikatorn

Ladda ner både installationsprogrammet och arkivet genom att klicka på knapparna separat eller med nedladdningslänken med ett klick. Bra gjort!

3. Ladda upp filerna via FTP

Nästa steg är att ladda upp dessa filer till servern. Du måste använda IP-adressen snarare än domänen för att ansluta via FTP.

När du är ansluten, se till att du laddar upp både installationsfilen och arkivet. Placera dem i rotkatalogen och se till att de är tomma i förväg.

4. Skapa en ny MySQL-databas

Med plugin-metoden behöver du också en MySQL-databas för din nya webbplats. Vi har talat om det i detalj tidigare. Gör vad du måste göra för att sluta med en ny databas, ett användarnamn med fullständiga behörigheter för databasen och databaslösenordet. Se till att notera den MySQL-server som din värd ger dig för din webbplats.

5. Anslut till den nya webbplatsen

För nästa steg kanske du stöter på ett problem. För att distribuera webbplatsen måste du komma åt filerna på din server via en webbläsare. Det händer vanligtvis genom att skriva in domännamnet.

Om du använder samma domän som tidigare, pekar den inte på din nya server ännu. Naturligtvis kan du ändra det för att komma runt problemet. Detta skulle emellertid a) ta ett tag innan det faktiskt händer och b) kommer att innebära driftstopp för din webbplats.

Lyckligtvis finns det en väg runt, som använder din dators värdar fil. Du kan lokalt kartlägga domännamn till specifika IP-adresser. På så sätt kan du komma åt filer på den nya servern via den gamla domänen utan att ändra något för dina besökare.

(Om du använder en annan domän på din nya värd kan du hoppa över detta steg helt.)

Det första du behöver är din nya serverns IP-adress. Din leverantör bör visa den informationen åt dig. Om du inte hittar det, fråga!

Efter det måste du öppna din värdens fil. Så här gör du på olika plattformar:

 • Windows – Öppna aktivitetsfältmenyn, sök efter “anteckningsblock”. Högerklicka på resultatet och välj “kör som administratör”. När du kört använder du programmet för att öppna C: \ WINDOWS \ system32 \ drivers \ etc \ värdar. Se till att du söker efter “Alla filer” för att se filen i fråga.
 • Mac OS – Öppna terminalen och ange kommandot sudo nano / etc / hosts. Du kan bli ombedd att ange ditt administratörslösenord.
 • Linux – För Linux kan du använda samma metod som med Mac OS.

När du har tillgång till filen måste du infoga både IP-adressen du hittade tidigare och domännamnet. Det kommer att se ut så här:

192.168.1.10 http://yoursite.com

Notera: utrymmet mellan IP-adressen och domänen är en flik. Se också till att byta ut adressen mot din serverns faktiska adress och yoursite.com med din riktiga domän. Spara ändringarna och du bör kunna komma åt den nya servern med ditt befintliga domännamn.

Viktigt: När du är klar med migreringen måste du ändra din värdar arkivera tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd!

6. Kör migreringsprocessen

Nu är det dags att starta migreringsprocessen på allvar. Navigera till http://yoursite.com/installer.php (infoga din faktiska domän), detta bör leda dig till den här skärmen:

dupliceringsinstallation steg 1

Se till att installationsprogrammet ger dig en Passera för arkivering och validering, markera sedan villkoren och klicka på Nästa på botten. Detta kommer att starta distributionsprocessen.

Efter det blir du ombedd att infoga din databasvärd, namn, användarnamn och lösenord.

dupliceringsinstallation steg 2

Du borde ha dem till hands från förr. Du kan använda Testdatabas för att se till att allt fungerar. Klicka sedan Nästa om igen. Plugin kommer att importera databasen.

I nästa steg har du chansen att ersätta nämnda gamla URL med den nya. Se till att rätt URL finns i fältet! Duplicator slutför sedan processen.

dupliceringsinstallation steg 4

Den sista skärmen ger dig en länk för att logga in på din webbplats och rapporterar om allt gick bra. Se till att logga in och kolla om allt fungerar som det ska. Glöm inte att följa Duplicators instruktioner för att rensa upp efter dig själv.

hur man byter webbhotell städar upp efter migrering

7. Uppdatera DNS Nameserver

Med den här metoden måste du ändra din domän från din gamla server till den nya.

Vi har redan talat om detta i detalj ovan så att du kan hänvisa till det avsnittet. Hämta namnserveradresserna från din nya värd och anslut dem till din domän. Vänta sedan tills ändringarna har gått igenom innan du gör ändringar på din webbplats.

Efter det är du klar – grattis! Du har precis lärt dig hur du byter webbhotell för din WordPress-webbplats. Fantastisk sås!

Byta webbhotell för WordPress-webbplatser i ett nötskal

Att byta din WordPress-webbplats från en webbhotell till en annan kan vara en skrämmande uppgift, särskilt för de första tidtagarna. Tänk på att precis som allt annat som rör driver din egen webbplats, det blir mindre svårt när du bryter ner det till steg.

Om du har följt med ovanstående borde du nu ha flyttat din webbplats till din nya webbhotell. Oavsett vilken process du beslutade om, låt oss snabbt sammanfatta de grundläggande stegen:

 1. Säkerhetskopiera dina webbplatsfiler och databaser
 2. Förbered den nya värdmiljön för växeln
 3. Importera dina filer och databas till den nya värden
 4. Byt namnserver på din domän

Det är i princip det. Grattis igen för att ha gjort det så långt – bra gjort!

Har du frågor eller ytterligare tips om hur du byter webbhotell? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me