Din kompletta guide för att anställa webbutvecklare (från början till slut)


Hur man anställer en webbutvecklare


Varför skulle du behöva en guide för att anställa en webbutvecklare? Varför skulle du behöva anställa en webbutvecklare i första hand?

Är inte websitesetup.org byggt på förutsättningen att vem som helst kan skapa en webbplats?

Det är sant. Även om du tidigare behövde vara en webbutvecklare själv eller anställa en webbutvecklare om du ville ha en webbplats, så är det inte idag längre.

Innehållshanteringssystem som WordPress, Joomla och Drupal har gjort det möjligt för många att bygga webbplatser själva. Dessutom låter webbplatsbyggare som Wix dig skapa webbplatser med enkel dra och släpp.

Det finns dock fortfarande två mycket goda skäl att anställa en webbutvecklare:

 1. Det skulle spara tid.
 2. Du kanske behöver hjälp med några av de mer tekniska bitarna.

I båda fallen är det viktigt att veta hur man hittar, anställer och arbetar med en webbutvecklare så att ditt projekt går smidigt. Av den anledningen kommer vår guide för hur du anställer en webbutvecklare att gå igenom alla nödvändiga steg för att göra det.

Låt oss börja!

P.S. Behöver du bara en lista med webbplatser där du kan hyra webbutvecklare? Klicka här (hopplänk).

Webbutvecklare anställningsguide – Definiera ditt projekt

För att anställa en webbutvecklare måste du först ta reda på vad du exakt försöker åstadkomma. Om du inte vet det vet du inte vem du ska leta efter och vad du ska säga till dem.definiera ditt projekt

För webbplatsändringar, oftast kommer uppgifterna från två olika områden:

 1. Design – Det här kan vara allt från att designa din logotyp eller sidhuvudbild till översyn av hela sidlayouten eller lägga till designeffekter.
 2. Funktionalitet / kodande – Till exempel lägga till en kundvagn, anpassad bildreglage eller göra ändringar i webbplatsens hanteringspanel.

Beroende på vilket område ditt projekt fokuserar på måste du anställa olika personer (mer om det nedan). Om du planerar att skapa en hel webbplats behöver du människor för båda.

Här är den viktigaste delen:

Du måste vara helt klar över vad du behöver och skriva ner det i detalj. Om du gör det kommer du att hjälpa dig att:

 • Eliminera fel kandidater – Om arbetsbeskrivningen är klar kan du redan slösa bort personer som inte är kvalificerade. Om du håller det vagt och brett, kommer mycket fler kandidater att ansöka om din inlägg i motsats till om du ger information.
 • Spara tid på förhand – Om du är klar över dina förväntningar kan din webbutvecklare spendera mindre tid i upptäcktsprocessen. Istället kan de hoppa rätt till hur du implementerar ditt projekt.
 • Få bättre uppskattningar – Att veta omfattningen av arbetet gör det möjligt för kandidaterna att bättre uppskatta tid och kostnader i förväg. Det kommer också att göra kostsamma förändringar mindre troliga.
 • Uppnå tydlighet för dig själv – Att skriva ut saker är också en bra övning för dig själv. Det hjälper dig att verkligen tänka igenom vad du försöker åstadkomma och gör dina idéer mindre dimmiga. Det är ett viktigt steg mot att uppnå dem.

Vilken typ av utvecklare behöver jag?

Nu när du är klar på vilken typ av webbplats du vill ha eller vilka ändringar du behöver på din befintliga webbplats är det dags att fundera över vilken typ av webbutvecklare du behöver anställa. Termen “webbutvecklare” täcker i verkligheten olika färdigheter och arbetsbeskrivningar.

Utvecklare mot designer

För det första:

Det finns en skillnad mellan en utvecklare och en designer. En designer är en person som ser på en webbplats och skapar tillgångar som bilder, ikoner osv. Deras expertis är Photoshop och andra grafiska designprogram.

En ren grafisk formgivare implementerar inte webbplatsen. Istället förbereder de en representation av hur det kommer att se ut i slutändan. Någon annan kommer att göra själva webbplatsen baserad på den.

Pixography Photography Theme

Nuförtiden gör fler och fler designers också implementeringen. De kallas vanligtvis webbdesigners och deras expertis inkluderar markeringsspråk som HTML, CSS och allt mer JavaScript.

Vad det betyder är detta:

En utvecklare är en person som skriver kod. Vilket innebär att de kan komma in på din webbplats och redigera filer för att göra ändringar eller skapa en hel webbplats från början. De arbetar också med kodredigerare och andra utvecklingsrelaterade verktyg.

Front-end vs Back-end utvecklare

Utvecklare har också undergrupper. De viktigaste är front-end och back-end utveckling.

Om du inte vet:

Framsidan är den del av webbplatsen som besökarna kommer att se i sin webbläsare. Baksidan är allt bakom det. Det är både platsen där du hanterar din webbplats och hur webbplatsen kommunicerar med din server eller databas.Fornt-end utvecklare vs back-end utvecklare

Front-end-utvecklare och webbdesigners är ofta desamma. De använder samma språk och båda tar hand om utseendet och känslan på din webbplats. Front-end-utvecklare kan också beteckna den som implementerar designen men inte kommer på det i första hand. Det finns mycket överlappning i dessa områden.

Back-end-utvecklare är fokuserade på hur din webbplats fungerar. De hanterar funktionaliteten och handlar också om webbplatsens hastighet och andra tekniska problem. Deras kompetensbunt inkluderar PHP (särskilt när du arbetar med WordPress), Java, Ruby on Rails, Python och andra programmeringsspråk.

Full-stack utvecklare

Front-end-back-end-utvecklare är specialister. Det betyder att de vanligtvis är ganska bra i sitt eget domän men inte känner till den andra personens disciplin.

Med andra ord:

Beroende på dina behov kanske du måste anställa två eller tre personer (grafisk designer, front-end-utvecklare, back-end-utvecklare) för att implementera din webbplats eller de ändringar du behöver. Uppenbarligen resulterar det i fler arbetstimmar och högre kostnader.

koda

Ett annat val att anställa en webbutvecklare är att anställa en generalist som kan göra allt, en så kallad full-stack utvecklare. Det här är uttag av alla branscher som kan bygga kompletta webbplatser från grunden inklusive design, implementering och kodning. Även om deras kunskap inte alltid är så djupt inom alla områden som specialisterna, kan de fortfarande producera de resultat du vill ha.

Medan utvecklare av full stack kan vara dyrare kräver de mindre samordning. Följaktligen kan det påskynda processen och spara pengar.

Frilans vs heltid

Slutligen, när man letar efter en webbutvecklare, är frågan om man ska arbeta med en frilansare eller anställa någon på heltid. Detta beror på detaljerna i ditt projekt.

Om du bara har en engångsarbete, att arbeta med en frilansare är ofta bra nog. Du håller med om tidsram, pris och leverans, de skapar webbplatsen och du tar över därifrån. Dessutom kan du anställa dem igen om du behöver ändringar.

Detta är det vanliga arrangemanget med mestadels statiska webbplatser eller webbplatser som inte behöver mycket underhåll. Det är också ett idealiskt sätt om du planerar att göra den dagliga driften av din webbplats själv.

I alla fall…

Om du behöver någon ständigt ta hand om din webbplats, du kanske är bättre på att anställa en webbutvecklare på heltid. Det är meningsfullt om du till exempel bygger en komplex nyhetssajt som behöver mycket praktiskt arbete, ofta förändras och har mycket olika innehåll. En permanent kan också betyda för en begränsad tidsram eller “projektbaserad” som är den officiella lingot idag.

Har du en uppfattning om vilken typ av webbutvecklare du behöver nu?

Bra, låt oss prata om var du hittar dem.

Var du kan anställa en webbutvecklare

anställa webbutvecklare

Tack vare tekniken är det nu lättare än någonsin att hitta och anställa en webbutvecklare. Tidigare behövde du bläddra i de lokala annonserna för att anställa någon. Idag har du webbplatser fulla av proffs världen över som kommer att arbeta med dig på kort varsel.

Platser du kan hyra webbutvecklare:

 • Codeable – Outsourcingtjänst specifikt för WordPress. Skriv ut vad du behöver och match snabbt med rätt webbutvecklare. Från små uppgifter till full stack-utveckling – du kan ha allt.
 • Odesk – Det mest populära stället att anställa frilansare. Lätt att använda och har många verktyg som tidsspårning och automatiska betalningar för uppnådda milstolpar.
 • Freelancer.com – Liknar Upwork med miljoner tillgängliga fjärrarbetare. Det kommer med realtidschatt, ett milstolpsbetalningssystem och mer.
 • Guru – Ett tredje alternativ. Mer än tre miljoner frilansare väntar på att arbeta med dig. Funktioner inkluderar olika betalningsalternativ (per milstolpe, per uppgift, varje timme) och säkra betalningsportar.
 • Toptal – En frilansande webbplats med mycket hög standard. De accepterar bara tre procent av de sökande så att du vet att du arbetar med högsta talang (därav namnet). Ingen offentlig information om priser men troligen dyrare än andra alternativ.
 • Outsourcely – Anställ fjärrarbetare direkt och betal dem direkt. Fokuserar på stabilt, långsiktigt arbete. Perfekt om du vill få en permanent webbutvecklare.
 • 99designs – Ursprungligen en samhällstjänsttjänst för grafiska designers, den låter dig nu också hitta webbdesigners och utvecklare. Lägg upp vad du behöver och proffs från hela världen skickar dina idéer. Du kan se resultaten, erbjuda feedback och välja en vinnare. Betala endast när du är nöjd.
 • Dribbble – Inte riktigt en plats där du kan anställa människor. Frilansare presenterar emellertid sitt arbete på Dribbble och du kan komma i kontakt med dem via plattformen om du gillar vad de gör.
 • Craigslist – Gratis annons för webbplatser. Bra eftersom det låter dig hitta lokalbefolkningen. Tänk på att det kan vara mer utmanande att bedöma kvaliteten på en webbutvecklare där.

Några fler alternativ är Stack Overflow-jobbfjärrkontroll OK, och Autentiska jobb. Du kan också använda Linkedin för att söka efter webbutvecklare. Dessutom har många webbplatsbyggnadsapplikationer sina egna marknadsplatser där du kan hitta frilansare:

Webbutvecklingsbudget – Vad man kan förvänta sig

beräkna webbplatsbudgetAtt uppskatta hur mycket ett webbplatsprojekt kommer att kosta är ett av de svåraste stegen. Priset beror på många faktorer – utvecklarens kompetens och erfarenhetsnivå, projektets storlek, var utvecklaren är baserad, vilken typ av jobbportal du använde för att hitta dem och mer.

Hur skapar du en budget?

Här är några tips.

Betala per timme mot fast avgift

programmerare tittar på klockanDen första frågan är om du betalar din webbutvecklare per timme eller en fast avgift. Båda har fördelar och nackdelar. Vilket som är rätt beror på ditt projekt och vem du arbetar med. Så här beslutar du:

 • Litet projekt (upp till en vecka) + erfaren webbutvecklare = HOURLY BAY
 • Litet projekt + oerfaren utvecklare = FAST PRIS
 • Stort projekt (flera veckor eller månader) = FAST PRIS

Argumentet är enkelt:

Erfaren utvecklare är snabbare och gör färre misstag. Därför kommer de att kräva mindre fram och tillbaka, vilket sparar tid. Av den anledningen blir timlön ofta billigare.

Oerfaren arbetare behöver troligen fler revideringar och korrigeringar. Det betyder mer arbetstid, därför är du bättre att komma överens om en fast avgift från början.

Stora projekt har ännu fler potentiella fel, felaktiga uppskattningar, designändringar, revideringar och korrigeringar. Om det betalas varje timme kan detta ge en hel del kostnader på svansen. Av det skälet är det bättre för dig att låta en utvecklare uppskatta den totala insatsen (inklusive potentiella korrigeringar) och komma överens om ett fast pris.

Det betyder också att du måste vara noggrann i ditt projektförslag och din kommunikation. Ju mer exakt du är i projektomfånget, desto mindre troligt kommer det att behöva ytterligare arbete.

Grova uppskattningar för prissättning

Vad betyder det i siffror? Hur mycket ska du förvänta dig?

Som nämnts beror det på många faktorer, inte minst platsen för personen du arbetar med. För att ge dig en idé, här är några referenspunkter för tim- och projektpriser du kan förvänta dig:

 • Grafisk designer: $ 25 – $ 120 / h
 • Front-end-utvecklare: $ 15 – $ 150 + / h
 • Back-end-utvecklare: $ 35 – $ 150 + / h
 • Full-stack utvecklare: $ 75 – $ 150 + / h
 • Hela webbplatsen
  • WordPress: $ 3.000 – $ 15.000
  • Joomla: 1 500 $ – 7 000 $
  • Webbplatsbyggare: $ 600 – $ 2500
  • E-handel: $ 3.000 – $ 20.000+
 • Fixa plugin- eller kodproblem: $ 40 – $ 600
 • Anpassade plugins och funktioner: $ 100 – $ 1000

Lägg upp ditt projekt

Nu är det dags att skapa det verkliga erbjudandet. Som nämnts måste du vara kristallklar om vad du vill. Först då kan du effektivt kommunicera det till en annan person.webbutvecklare önskad annons

Viktiga detaljer att inkludera

Här är vad som definitivt måste vara i ditt jobb:

 • Bakgrundsinformation – Presentera dig själv, ditt företag och ditt varumärke. Ange dina affärsmål såväl som den målgrupp du tillhandahåller. Detta kommer att ge webbutvecklare en uppfattning om projektets område.
 • Projekt sammanfattning – Vad är fågelns syn på projektet? Komplett webbplatsdesign, webbplatsimplementering, ändringar? Var exakt.
 • resultat – Vad vill du sluta med? En Photoshop-fil? Ett WordPress-tema? En komplett webbplats? Låt frilansare veta vad de ska leverera i slutet och i vilket format.
 • Befintliga tillgångar – Ange allt du kommer att tillhandahålla från din sida. Detta kan vara designriktlinjer, befintliga tillgångar, färgscheman, webbplatskopia, logotyper, trådramar eller vad du än har i lager.
 • Den perfekta kandidaten  – Ange både kompetensnivån du letar efter såväl som andra egenskaper som är viktiga för dig.
 • Tidsram – När behöver du ditt projekt för att vara klart? Var medveten om att det för det mesta kommer att bli förseningar så det är en bra idé att lägga ut en strängare tidsfrist än vad du faktiskt har. På det sättet har du någon buffert om något går fel.

Extra poäng

Bortsett från ovanstående, här är lite extra information för att göra ditt jobb inlägg effektivare:

 • prototyper – Skapa bilder för att visa hur du föreställer dig din webbplats eller den nya funktionen. En skiss på papper kan räcka men det finns också verktyg som Balsamiq eller bildredigerare som Photoshop.Balsamiq
 • exempel – Om du känner till webbplatser som liknar det du vill ska du inkludera dem. Detsamma för alla andra tillgångar du gillar. Detta kommer att ge din webbutvecklare en utgångspunkt. Du kan också inkludera exempel på saker du inte gillar och vill undvika.
 • Inkludera en miniuppgift – Många människor spelar ett siffrespel och skickar blindt e-postmeddelanden till alla jobb som de hittar. Om du vill ta bort dem, ta med en miniuppgift i ditt jobb som att använda en viss ämnesrad eller besvara en snabb fråga. På så sätt vet du vem som har läst det ordentligt.

Lägg upp din budget vs Begär en offert

dollarteckenDetta lämnar bara frågan, om du inkluderar din projektbudget eller väntar på att de sökande ska ange sitt pris?

Du har vanligtvis alternativet för båda och var och en har sina för- och nackdelar.

Om du inte har någon flexibilitet i din budget, inkludera det i ditt förslag. På så sätt lockar du bara kandidater som är villiga att arbeta för det. Naturligtvis kommer det också att skrämma vissa människor men det hade inte fungerat med dem ändå.

Om du har lite spelrum, be om offert. På så sätt diskvalificerar du inte potentiella stora kandidater bara för att du underskattar budgetkraven.

Är vettigt? Häftigt.

Hur man utvärderar kvaliteten på en webbutvecklare

När ditt projekt är online kommer du förhoppningsvis att se applikationerna rulla in. Nu är den stora frågan: hur bestämmer du vem du ska arbeta med? Nedan följer några riktlinjer för att förbättra dina chanser att välja rätt kandidat.

 1. Tekniska krav – Längre ovan har vi pratat om de färdigheter som olika typer av utvecklare behöver. Det första du ska göra är att se till att dina kandidater markerar dessa rutor.
 2. Respons tid – Att kunna nå din frilansare är viktigt. Om du behöver ändra något om projektet, vill du inte vänta flera dagar för att höra från dem. Skriv fram och tillbaka några gånger och se hur lång tid det tar att komma tillbaka till dig innan du anställer en webbutvecklare.
 3. Kommunikationsfärdigheter – Kontrollera samtidigt deras övergripande kommunikation. Pratar de tydligt? Svara på alla dina frågor? Verkar de som människor du vill arbeta med? Du kommer att prata mycket med dem, så se till att upplevelsen är produktiv och trevlig.
 4. Tidigare projekt – Be om och kontrollera det tidigare arbetet för dina webbutvecklare. På så sätt får du en bättre förståelse för deras erfarenhet, styrkor och svagheter. Detta kan också finnas på deras egen webbplats i form av skärmdumpar eller till och med kodavsnitt.
 5. Kundbetyg – Många av de jobbportaler som nämns ovan erbjuder kundåterkoppling. Titta inte bara på den totala bedömningen utan läs också kommentarerna från tidigare kunder innan du anställer en webbutvecklare. Detta är ett bra sätt att lära sig mer om personens arbetsetik, väntetid och andra funktioner.
 6. Erfarenhet – Erfarna utvecklare gör färre misstag, har kortare väntetider men kostar mer. Nybörjare kostar mindre men kan ta längre tid och skapa fler problem. Det är upp till dig att bestämma vad som fungerar bäst för dig och är oftast beroende av projektets tidsram.
 7. Betalda tester – När du har skrivit ner listan till några kandidater är det en bra idé att be dem att genomföra ett betalt test. Ge dem en liten uppgift att utföra och se hur det går. Var uppmärksam på både arbetet och deras kommunikation hela tiden. Det är en bra förutsägelse för framtida beteende.

Att få ditt projekt från början till slut

När du har bosatt dig på en webbutvecklare som du vill arbeta med är det dags att attackera projektet på riktigt. Här är de steg du tar från början till slut:

 1. Ställ in ett möte – Prata med kandidaten, helst via videosamtal. Kör igenom projektet från framsidan till slutet, adressera frågor eller potentiella problem, fråga efter deras input.
 2. Skapa milstolpar – Speciellt för större projekt är det en bra idé att komma med mindre milstolpar. På så sätt kan du granska vad som händer medan det händer istället för att se den färdiga produkten (och potentiella problem) i slutet av tidsfristen.
 3. Håller med om ett betalningsschema – Ta fram ett schema för betalningen som fungerar för er båda.
 4. Betala insättningen – Detta är ett tecken för båda parter att de är engagerade i projektet. Webbutvecklaren bör börja arbeta vid den punkten.göra en betalning via google betala
 5. Följ upp med milstolpar – Granska alla överenskomna milstolpar. Släpp betalningar när du är nöjd med det du ser, inte förut.
 6. Gör en sista granskning – När arbetet är klart ska du göra en slutrevision. Betala återstående avgift när du är nöjd. Det är också vettigt att komma överens om en garantiperiod där utvecklaren fortsätter att fixa saker som du kanske har förbises.

Din guide för att anställa webbutvecklare i ett nötskal

Även om vem som helst kan bygga en webbplats idag, finns det fortfarande många goda skäl att anställa en webbutvecklare. En professionell kan göra saker du inte kan och kommer att göra jobbet snabbare än du. Att lägga ut denna uppgift till någon annan ger dig också möjligheten att koncentrera dig på viktigare saker.

I vår guide för att anställa webbutvecklare hittade du tips om hur du spikar varje steg i processen. Det kan vara nervstängande i början men kommer att bli enklare med erfarenheten.

Dessutom kan du ofta fortsätta arbeta med dem när du har en arbetsrelation med goda kandidater. På så sätt behöver du inte göra alla steg varje gång.

Har du erfarenhet av att anställa en webbutvecklare och vill dela din erfarenhet? Är du själv webbutvecklare och har något att lägga till? Om så är fallet, gör det i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me