cPanel ökade priset – när cPanel beslutade att chockera webbhotellgemenskapen


cPanel

Den mest använda och mest populära kontrollpanelen för webbhotell, cPanel Inc., chockade webbhotellindustrin den 27 juni 2019. Chocken kom i form av en höjning av deras licensavgifter. Förändringen begränsades inte bara till licensavgiften, utan hela affärsmodellen hade genomgått en förändring. Och människor är fortfarande väldigt förvirrade över dessa förändringar och cPanel-prishöjningen. Låt oss veta mer om både den gamla prismodellen och den nya så att du tydligt kan förstå alla förändringar som har ägt rum och vad som påverkar dig.

cPanel Old Pricing v / s cPanel New Pricing

Så här ser cPanel-prissättningen ut innan förändringen av prissättningen.

cPanel prisökning

Som ni ser, innan prisökningen, var det bara cPanel VPS och cPanel dedikerade. Och när du fått licensen fanns det inga begränsningar för antalet användare eller e-postkonto osv.

Man kan köpa cPanel VPS eller dedikerad licens för $ 20 respektive $ 45 för obegränsade konton.

Många webbhotellleverantörer, särskilt de som erbjöd återförsäljarhotell brukade normalt ha ett obegränsat antal konton. Men detta har förändrats jämfört med den nya prissättningen.

Följande bild beskriver den nya prissättningen av cPanel-licensen. Och du kan se, under namnet på varje plan, det finns en gräns som nämns för ett antal cPanel-konton under den planen. När servern har överskridit denna gräns debiteras varje cPanel-konto som skapas efter att ha korsat den nämnda gränsen 0,02 $ per konto.

Uppdatering av cPanel-prisökningen

Om du köper administratörsnivå måste du betala 20 $ per månad och tillåta att ha 5 cPanel-konton på din server.
Om du men administratören planerar, kommer du att kunna ha 30 cPanel-konton på din server och måste betala 30 $ per månad.

Om du köper Premier-planen kommer du att kunna ha 100 cPanel-konton på din server och månadspriset är fastställt till $ 45 för detta paket.

Men vad händer om du har mer än 100 konton på din server? Du måste betala $ 0,2 för varje tilläggskonto efter att ha överskridit gränsen.

Vi gjorde matematiken. Och här är vad vi insåg.

Om du har 150 konton måste du betala $ 45 + $ 10 = $ 50 varje månad. Om du har 200 konton måste du betala $ 45 + $ 20 = $ 65 varje månad. Och om du har 300 konton, kommer din månatliga cPanel-räkning att kosta dig $ 45 + $ 40 = $ 85.

Och även om de småskaliga värdarna också påverkas av denna prishöjning, kommer påverkan på dem inte att vara särskilt allvarlig. Föreställ dig att en återförsäljarhotellleverantör har kastat tusentals cPanel-konton på en server. De måste betala $ 0,2 varje månad för varje konto efter att gränsen på 100 konton har korsats.

Detta har skapat mycket tänkande att göra. Webbhotellleverantörer måste antingen ändra prissättningen på de planer de erbjuder eller byta till ett alternativ till cPanel.

Vilka är alternativen för cPanel?

Det finns många gratis och betalda kontrollpaneler för webbhotell, men cPanel har varit kungen. Endast en annan kontrollpanel som kan stå upp lite mot cPanel är Plesk. Och om du inte är medveten, ägs både cPanel och Plesk av samma företag som heter Oakley. Medan Plesk redan har sett en prishöjning, är det inte cPanel, vars priser har höjts.

Följande är några av alternativen för cPanel

 • Direct
 • InterWorx
 • ISPConfig
 • Webuzo
 • VestaCP

Uppdatering: Reviderad cPanel-prissättning (efter enorma bakslag från webbhotell)

cPanels rörelse att massivt öka prissättningen på sin licens kritiserades kraftigt av webbhotellgemenskapen över hela världen. Detta drag sågs tydligt som inget annat än girighet. Och många webbhotellleverantörer hade redan börjat släppa cPanel från sin kitty. Och värmen i bakslaget har fått cPanel-teamet att tänka om prissättningen.

Och det var verkligen dags för cPanels konkurrenter att slå guld i denna situation. Men cPanel märkte snabbt att prisökningen kommer att göra mer skada än vinst. Därför har de kommit med en reviderad prissättning för cPanel-licens.

Följande prissättning är för Partners

cPanel-priser för partners

Och om du överskrider gränsen för 250 konton kommer du att debiteras ytterligare $ 5 i månatliga licensavgifter för varje ytterligare 50 konton.

Om du inte är en partner och vill fortsätta som en direkt kund måste du veta att Solo-licenser inte kan konverteras till administrationsplaner.

Du kan gå med i partnerprogrammet eftersom de har gjort processen att bli partner väldigt enkel och har också sänkt kraven på att bli partner om du tillhör ett utvecklingsland.

Även om detta verkar precis som en åtgärd för att svepa allt under mattan, delas webbhotellgruppen fortfarande när det gäller att acceptera prisrevisionerna..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map