BlueHost Privat WHOIS-guide

Tillsammans med den snabba utvecklingen av teknik kommer det ökande antalet människor som utnyttjar dagens moderna sätt. Internet är ett av de största genombrotten i teknikens historia. Här har du tillgång till all slags information och du kan till och med shoppa för olika produkter och tjänster. Men saken är att det finns nästan alltid en nackdel med allting. Förutom att det är en informationskälla, används internet också som ett medium för att utnyttja andra.


En del människor använder Internet för sina bedrägliga affärssystem. Har du någonsin fått ett e-postmeddelande från en anonym person som informerar dig om deras rabatterade produkter / tjänster och hetaste erbjudanden? Dessa är faktiskt skräppostmeddelanden eller oönskade e-postmeddelanden som vi inte vill se i vår inkorg. De är helt enkelt irriterande och kan vara lite störande, särskilt när du börjar undra hur i världen de kunde få tag på din e-postadress i första hand!

Vad är ett domännamn?

För företagare som vill skapa och driva sin egen webbplats rekommenderas starkt att du registrerar ditt eget domännamn för att förbättra ditt företags eller varumärkes trovärdighet. Vem vill ju göra onlineaffärer med dig om du inte har ett registrerat domännamn för din webbplats?

Ett domännamn hänvisar helt enkelt till namnet på din webbplats. Det används för att identifiera en eller flera IP-adresser. Domännamn används i URL: er för att identifiera specifika webbsidor. Till exempel i URL: n https://yournamehere.com/index.html, domännamnet skulle vara https://yournamehere.com.

Varje domännamn har ett suffix som anger vilket toppdomän (TLD) tillhör det. Några exempel på sådana domäner inkluderar .com, .org, .info, .gov, .edu och .net, bland många andra.

Du behöver inte vara i ett stort företag för att ha ett domännamn eftersom varje individ kan registrera ett för sig själv.

Hur man registrerar ett domännamn

Det finns många sätt du kan göra för att registrera ett domännamn. Här är några av dem:

Du kan registrera ett domännamn direkt via Internet Corporation för tilldelade namn och nummer (ICANN) domännamnregistrator. ICANN är en organisation som utsetts av regeringen för att övervaka och hantera domännamn.

Om du inte vill gå igenom processen att registrera din domän hos ICANN kan du välja att registrera den via en webbhotell som BlueHost. Företaget kommer att registrera domännamnet för din räkning, vilket är bekvämt från din sida.

Hur kan jag skydda min personliga information med ett BlueHost-konto?

När du har registrerat ett domännamn kräver ICANN din personliga information, som ditt riktiga namn, hem- och / eller företagsadress, e-postadress och kontaktnummer. Detta kommer att listas i en offentligt tillgänglig WHOIS-databas. Och eftersom alla kan se din personliga information i den här databasen skulle det betyda att vem som helst kan hitta och kontakta dig som ägare till ett domännamn. Och av vem som helst inkluderar detta spammare, hackare, identitetstjuvar och marknadsföringsföretag. Det här kan vara ganska riskabelt från din sida, särskilt om du driver ett onlineföretag.

BlueHost tillhandahåller en tjänst som heter Domain Privacy som skyddar din personliga information online. Domänens integritet kommer att fungera som din webbplatss sköld, så att säga. Med BlueHosts domänskydd visas bara din kontaktinformation i den offentliga databasen. De kommer att ersätta resten med generisk information. På detta sätt är din identitet online väl bevakad och du kan fortfarande uppdatera dina kontaktuppgifter enligt ICANN.

Hur du uppdaterar din BlueHost WHOIS-domänkontaktinformation

Som krävs av ICANN måste du uppdatera din kontaktinformation som domänägare. Du kan följa dessa enkla steg när du uppdaterar dina kontaktuppgifter via BlueHost:

 1. Logga in på cPanel.
 1. Leta efter Domäns avsnitt och klicka på Domänhanterare. Du kommer sedan att ledas till en annan sida.
 1. Klicka på den vänstra delen av panelen för att markera domänen. Flikar dyker upp på höger sida.
 1. Klicka på den högra panelen Kontakter
 1. Därifrån ser du tre avsnitt under Kontakter, nämligen Administratör, registrant, och välj enligt vad du vill uppdatera.
 1. Klicka på Uppdatera kontaktinformation när du har gjort nödvändiga justeringar.

Grattis, du har uppdaterat din WHOIS kontaktinformation! Det tar bara några minuter innan uppdateringen träder i kraft i WHOIS-databasen. Enkelt och enkelt, rätt?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map