Bästa forumprogramvara (gratis och betalt)

Bästa gratis och betald forumprogramvaraOm du letar efter det bästa forumet eller det bästa fri forumprogramvara för att skapa en online-community, det stora antalet alternativ kan vara överväldigande.


Men det finns flera som sticker ut som den bästa forumprogramvaran – bäst för att de är pålitliga och fullspäckade med de funktioner du behöver i ett forumprogram.

I den här guiden kommer vi att presentera 10 bästa programvaruprogram som bör göra ditt liv enklare när du söker efter rätt programvara för att bygga din online-community.

Låt oss dyka in.

Den bästa forumprogramvaran

Att välja rätt forumprogramvara kommer till det som passar bäst för dina behov.

Du kan inte riktigt gå fel med något av nedanstående program. Så du kan också gärna prova några alternativ innan du landar på den bästa forumprogramvaran för dig.

Det kan vara viktigt att notera att priserna för premiumalternativen på listan är korrekta vid tidpunkten för publiceringen men kan ändras senare.

1 – vBulletin (Paid)

VBulletin webbplats. Det är en av de bästa forumprogramvarorna.

VBulletin är ett premiumforumsprogramvara, men det är högst upp på listan eftersom det är snabbt att installera, har sofistikerade funktioner och har möjlighet att vara värd för forumprogramvaran själv, eller genom deras prisvärda och pålitliga molnhotell.

Detta forumprogram kan ställas in på 15 minuter och det är byggt med SEO och säkerhetsfunktioner så att du inte behöver oroa dig för att sortera det själv.

Den har också en AI-driven användarengagemangsfunktion som hjälper ditt samhälle att växa organiskt.

Dessutom är detta en av de bästa forumprogramvarorna eftersom det är mobilklart out-of-the-box. Mobilupplevelsen optimeras till och med automatiskt. Så kommer ditt onlinemiljö att visas bra på alla enheter och stationära datorer.

Administrationsalternativen är också okomplicerade så det är inte problem att hantera ditt forum på egen hand.

Du kan själv värd vBulletin för ett engångspris på $ 249, eller så kan du välja att vara värd för forumprogramvaran på deras molnservrar från $ 15 per månad. Om du väljer att vara värd med vBulletin ingår och underhålls och uppdateras forumprogramvaran.

Det är en mjukvara som passar bäst för alla som kräver ett lättanvänt forumprogram.

2 – Samtala (Paid)

Discourse-webbplatsen. Det är en av de bästa gratis programvarorna.

Discourse är verkligen en av de bästa gratis forumprogramvarorna där ute. Det är ett populärt alternativ eftersom det är open-source och har många användbara funktioner och integrationer.

Det passar bäst för alla som behöver integrationer för att effektivisera sina arbetsflöden.

Det finns ett rangordningssystem som inte bara används för att skilja nya medlemmar från erfarna användare, utan för att automatiskt ge större moderationsfunktioner till användare som har bidragit tillräckligt för att tjäna det.

På det sättet kan din community moderera sig själv och nya användare kommer inte att kunna posta eller privata meddelande någon som är olämplig.

Det kan också användas med WordPress för att förvandla din webbplats till ett forum. Varje blogginlägg blir ett foruminlägg. Det fungerar också med Akismet WordPress-plugin för att moderera skräppost.

Discourse erbjuder många andra användbara integrationer som Slack, IFTTT, Zapier, Zendesk, Patreon, GitHub, Google Analytics, Google Adsense, Amazon och mer. Sociala medierintegrationer som Facebook, Instagram, Twitter och andra är också representerade.

Om du föredrar en hanterad värdlösning istället för att själv värda din forumprogramvara finns det ett alternativ för det och det börjar från 100 $ per månad.

3 – phpBB (Fri)

PhpBB-forumets webbplats.

PhpBB är ett av de äldsta, fria forumalternativen där ute. Det är öppen källkod såväl som självhostad forumprogramvara.

Den har alla de grundläggande funktionerna du behöver i forumprogramvara, inklusive användarmoderering, privata meddelanden, meddelanden, möjligheten att ställa in användarrättigheter, etc..

Inte bara det, utan det har också inbyggd kapacitet för säkerhet, anti-spam och cache.

Du har också möjligheten att använda plugins för att lägga till funktioner som inte kommer ut ur lådan.

PhpBB har en lyhörd design. Så du behöver inte oroa dig om dina medlemmar vill komma åt din community på sina mobila enheter.

Även om dess grundläggande funktioner kanske inte verkar så speciella eftersom dessa borde vara standard med någon forumprogramvara, är de specifika funktionerna ganska robusta.

Till exempel är det privata meddelandesystemet ungefär lika bra som att skicka ett e-postmeddelande till vilken leverantör du använder. Du kan lägga till bilagor, skapa en adressbok, skapa utkast, lägga till bilagor, visa meddelanden i konversationsläge och mer.

Det är ett fast alternativ och det är därför det är en av de bästa gratis programvarorna.

Tänk dock på att medan phpBB är gratis, är det ett alternativ som är själv värd så att du behöver en webbhotell.

4 – SMF (Fri)

SImple Machines Forum-webbplats: Forumprogramvaran bäst lämpad för dem som har en budget.

Simple Machines Forum (SMF) är ett öppen källkodsprogram och har alla funktioner du kan förvänta dig i forumprogramvaran. Det passar bäst för alla med en budget som fortfarande behöver professionell forumprogramvara.

Dess användargränssnitt (UI) är rent och enkelt, vilket gör det ser ganska professionellt ut.

Den har också en avancerad pakethanterare så att du kan göra ändringar i ett par klick som snabbt tillämpar ändringarna i även stora samhällen. Så du kan glömma de dagar då det tog timmar att tillämpa flera ändringar i en stor databas med forummedlemmar.

SMF stöder också flera språk samtidigt. På så sätt behöver ingen känna sig utelämnad, vilket är bra.

Det är utformat för optimal prestanda och skalbarhet samt förbättrad SEO och cache. Så det är byggt för stora samhällen. Det är också anledningen till dess avancerade inställningar för behörighet och användarhantering.

5 – xenForo (Paid)

XenForo-webbplatsen.

XenForo är en självhostad premium-programvara som är bäst lämpad för företag. Den använder gamification för att öka användarnas engagemang och integreras med Facebook så att användare kan registrera sig via sociala medier. Det gör det lättare att dela med Facebook.

XenForo har ett senaste aktivitetsflöde så att medlemmar snabbt kan bli uppdaterade. Det finns också meddelanden för att göra det ännu mer enkelt att engagera sig i samhället.

Det har en elegant, elegant och professionell användargränssnitt och inbyggd SEO-optimering för att öka forumets funktionalitet.

Det finns över 2 000 tillägg som sträcker sig från olika gamificationfunktioner till administration och förbättrade söktillägg som den populära och kraftfulla ElasticSearch-programvaran.

Det är troligt att du hittar alla tillägg du behöver, men om du inte gör det kan de hjälpa dig att utveckla en av dina egna med deras ramverk.

XenForo sätter dig tillbaka $ 160 och det finns också tillägg som en installationstjänst, borttagning av varumärke och andra alternativ. Du måste också vara värd för det själv som tidigare nämnts.

6 – Vanilla Forums (Paid)

Vanilla Forums webbplats.

Vanilla Forums är en hanterad forumprogramvara som passar bäst för större företag som behöver ett forumprogram som kommer att packa en allvarlig punch när det gäller användarengagemang.

De tillhandahåller ett större utbud av användarrättigheter och funktioner. Detta gör det möjligt för användare att ha mer incitament att engagera sig i samhället.

Utöver användarengagemang finns det också fokus på effektivitet. Så om du är en företagare som vill använda detta forumprogram som ett supportbiljett-system kan du göra det. Den är byggd med användarupplevelse i åtanke så att du kan minska tiden som spenderas på support.

Det hjälper också att Vanilla Forums har ett kunskapsbaserat system inkluderat, så att företag kan skära ned supportbiljetter genom att ha ett självbetjäningsalternativ.

Du kan helt märka Vanilla Forums och den svarar också fullt ut på alla mobila enheter. Det finns en avancerad rapportering så att du enkelt kan hålla reda på prestandametriker för att se till att ditt team förblir i mål.

Planerna sträcker sig från $ 689- $ 10 000 och det finns också ett anpassat alternativ som överskrider det här prisklasset om du är ett företagsföretag med växande behov.

7 – MyBB (Fri)

MyBB-webbplatsen.

MyBB är en öppen källkod, självhostad forumprogramvara som passar bäst för företag som behöver ett elegant, men kostnadseffektivt forumprogram.

När du skapar ett forum med MyBB är det fantastiskt elegant, iögonfallande och professionellt. Det finns också en stor användarupplevelse med dess rena layout och design.

Dess gränssnitt är okomplicerat och det inkluderar också administrationssidor.

MyBB har alla grundläggande forumfunktioner du kan behöva, men det finns hundratals gratis plugins och teman om du vill utöka funktionerna, eller om du vill ändra design och layout.

Det kommer med många plugins och teman, så det är troligt att du kan hitta det du behöver. Till exempel cache, minifiering, CDN, gamification, säkerhet, anti-spam och administrativa plugins och många fler.

Det finns också en stark, långvarig gemenskap bakom MyBB som har översatt den till över 30 språk, och det finns alternativ för att öka användarnas engagemang med gamification.

Allt ovanstående gör det till en av de bästa fria programvarorna för både företag och privatpersoner.

8 – Flarum (Fri)

Flarums webbplats. Det är en nyare, gratis forumprogramvara.

Flarum är en ny utmanare på forumsmjukvarumarknaden. Även om denna öppen källkodsforumsprogramvara för närvarande är i beta-testning, är den fortfarande redan en professionell och elegant lösning med stort fokus på användarupplevelse.

Flarum är fullt lyhörd och supermobilvänlig. Den har större knappar, oändlig rullning, smidiga animationer och en meddelandekomponist som flyter på skärmen. Så du kan fortsätta rulla genom sidan utan att behöva lämna meddelanderutan och förlora det du skrev.

Dess funktioner påminner om en social mediewebbplats, till exempel med Pusher-förlängningen kan användare leva chatt. Det finns också aviseringar som organiseras av diskussioner så att de är lättare att konsumera.

När du kastar in det faktum att du kan lägga upp omnämnanden till andra användare, precis som Twitter, går Flarum från ett vanligt forumprogram till en av de bästa gratis forumprogramvarorna. Det kan till och med konkurrera med de bästa forumprogramvarorna som har premiumalternativ.

En WordPress-integration finns för närvarande i arbeten tillsammans med många andra funktioner som anti-spam, statistik, kortkommandon, privata meddelanden, alternativ för gamification och mer.

Det är en elegant forumprogramvara som passar bäst för såväl individer som företag.

9 – Invision Power Board (Paid)

Invision Power Board-webbplatsen.

Invision Power Board är ett premiumforumprogram som passar bäst för företag. Trots att det fortfarande kan vara bra för individer som är offentliga personer eller för dem som vill påverka sociala medier.

Inte bara kan du använda detta som ett forum, utan du kan också använda det som ett supportbiljetssystem, eCommerce-plattform, CMS, fildelningssystem, en blogg och mer.

Den har en rik textredigerare för utmärkt användarupplevelse och det är också lätt att hantera som administratör. Det är också lyhört så det fungerar bra på mobila enheter.

Invision Power Board är också oerhört flexibel, vilket innebär att du till och med kan anpassa aktivitetsflödet per användare.

Eftersom det är ett forumprogram kan användare också hjälpa varandra att mildra arbetsbelastningen för ett företags supportteam.

Invision Power Board är en hanterad lösning med planer från $ 45 – $ 130 per månad.

10 – NodeBB (Paid)

NodeBB-webbplatsen.

NodeBB är en av de bästa forumprogramvarorna på grund av modern design och flexibilitet.

Dess administratörspanel är intuitiv, slående och låter dig styra absolut allt om ditt forum. Forumet i sig har också en iögonfallande, naturlig design och layout.

Det gör verkligen en fantastisk allomfattande användarupplevelse för alla.

NodeBB är ett premiumalternativ som hanteras så att du inte behöver oroa dig för att få värd separat. Det använder molnhotell för att säkerställa att ditt forum laddas snabbt.

Det finns också många integrationer inklusive WordPress, Slack, MailChimp, Facebook, Google Adsense, Twitter, Amazon S3, Twilio och massor av mer.

NodeBB slutar inte där. Det finns också ett bibliotek med plugins för att utöka funktionerna i ditt forum. Det finns allt från praktiska plugins för säkerhet såväl som för effektivitet, gamification och användarengagemang.

Till exempel kan du installera ett plugin för att låta användare nämna andra medlemmar på andra sociala medieplattformar, till exempel på Twitter.

Den har en mobil-första design, den är SEO-optimerad, har en analyspanel och användare kan chatta i realtid.

NodeBB är en öppen källkodsforumsprogramvara som börjar på $ 250 per månad. Automatiska dagliga säkerhetskopior och obegränsad personal och samhällsmedlemmar kommer också med alla planer.

Avslutar

Där har du det: Inte bara är dessa den bästa forumprogramvaran, utan några av dem är de bästa fri alternativ för forumprogramvara.

Vi hoppas att du hittade den mest lämpliga programvaran som passar dina behov.

Dina nästa steg för att bygga din online-community skulle vara:

  • Ställa in din valda forumprogramvara i en värdplan.
  • Att välja ett domännamn och ansluta det till ditt forumprogram.

Du kan kolla in hur du väljer ett domännamn, registrerar dig med Bluehost och installerar WordPress och hur mycket kostar en webbplats för mer information.

Kan du välja den forumprogramvara som passar bäst för dina behov? Vad letar du efter i forumprogramvara? Vad anser du vara den bästa forumprogramvaran eller den bästa fri forum programvara? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me