Anställa en webbutvecklare eller gör det själv?

Hyr-a-Web-Developer-eller-Do-det-själv-Guide


Om du vill starta en ny webbplats – vare sig det är för affärsändamål eller för ett personligt projekt – finns det två huvudvägar du kan ta:

 • A: Anställ en webbutvecklare och låt dem hantera uppgiften åt dig
 • B: Skapa en webbplats själv (skrämmande, vi vet!).

När du anställer en webbutvecklare kan du i princip lossa alla dina idéer / planer på dem, betala $ 200 till $ 3000 och vänta bara på slutresultatet.

Fördelar och nackdelar med att anställa en webbutvecklare kontra att bygga en (WordPress) webbplats själv.

Om du har bråttom är här (nästan) allt du behöver veta utan att gå in på detaljer:

Anställa en webbutvecklare kontra att bygga en (WordPress) webbplats själv
Anställa en webbutvecklareDIY
Budget behövs: $ 500- $ 3000 för en grundläggande webbplats + $ 70 / år för domän och värd.Budget behövs: 70 $ / år för domän och värd + (valfritt) $ 40 för ett premium WordPress-tema.
Ingen WordPress-erfarenhet behövs.Grundläggande förståelse för hur WordPress fungerar krävs.
Webbplatsen kan byggas på en helt anpassad design.Webbplatsen är byggd på ett färdigt WordPress-tema.
Ytterligare funktioner kan skräddarsys.Ytterligare funktionalitet tillhandahålls av WordPress-plugins.
Utvecklaren kan registrera ett domännamn och köpa hosting för dig.Du måste registrera ett domännamn och köpa webbhotell på egen hand.
Du kan ha alla typer av webbplatser byggda.Vanligtvis bra för att bygga grundläggande webbplatser.
Det kräver mindre tid från din sida.Det kräver mycket tid från din sida.

Med det ur vägen, här är en mer djupgående uppdelning av ämnet:

(Följande är en steg-för-steg-guide – dvs en guide för varje steg på vägen, vi kommer att försöka hjälpa dig att fatta detta beslut baserat på dina krav och erfarenhetsnivån med webbplatser i allmänhet.)

1. Har du budgeten?

Problemet nr 1 med webbutvecklare är att de tenderar att vara dyra.

Även om marknadsgenomsnittet är mycket brett kan vi säkert uppskatta att att anställa en utvecklare kan sätta dig tillbaka allt från $ 500 till till och med $ 5 000 för en grundläggande webbplats.

Så här fungerar marknaden. Vi pratar om människor som gör detta professionellt … därav de måste tjäna sitt liv, därav de har barn att mata, därav de har räkningar att betala osv.

Så den första frågan du ställer dig själv är, har du minst $ 500 – $ 1000 eller mer att spendera på din webbplats?

I så fall kan du överväga att anställa en webbutvecklare. Om inte … ja, du har ditt svar – du bygger saken själv. I så fall oroa dig inte – vi har en riktigt cool guide som tar dig igenom processen steg för steg.

2. Känner du WordPress?

Vi pratar inte om några avancerade, erhålls-over-the-år kunskap här.

Allt du behöver just nu är en grundläggande förståelse för hur du arbetar med WordPress – publicera inlägg, sidor, installera plugins, installera teman.

Om det antingen är ett “ja” direkt eller om du är villig att lära dig när du går, borde du själv bygga en WordPress-webbplats. (Här är vår introduktion till WordPress för att få dig i rätt riktning.)

Om du inte blir besvärad eller helt enkelt inte har tid att investera i att få kunskap som det, så ledsen! Även om WordPress är det relativt lätt att behärska, det är det inte walk-in-med-no-förberedelse lätt. Du kommer att behöva hjälp av en utvecklare.

3. Vill du använda ett WordPress-tema eller få en helt anpassad design gjord?

Det finns mer än 4500 bästa flexibla teman tillgängliga i den officiella katalogen och troligen 2-5 gånger de på premiummarknaden.

Med allt det överflödet är det inte svårt att hitta ett tema som är 99% perfekt för dina behov … tidskrävande – ja, men svårt – nej!

Uppenbarligen behöver du inte en utvecklare som hjälper dig att leta efter teman. Du kan göra det själv. Några vanliga platser att kolla in, till exempel:

Men om du behöver något helt anpassat, är det verkligen svårt att göra något sådant själv. Det vi pratar om här bygger i grunden ett helt nytt WordPress-tema / design från början. Om du vill göra det behöver du professionell hjälp.

Kort sagt – om du hittat ett tema du gillar och du vill använda det på din webbplats kan du ställa in saker på egen hand. Ingen utvecklare behövs.

4. Behöver du någon anpassad funktionalitet som du inte kan hitta i ett WordPress-plugin?

WordPress-teman är ena sidan av spektrumet, WordPress-plugins är den andra. Pluginmarknaden är kanske till och med 10x större.

Och det här är bra! Med mer än 45 000 (!) Plugins tillgängliga i den officiella katalogen är det nära att hitta en som tillhandahåller den funktion du behöver. På samma sätt som hur saker fungerar för Apple-produkter – “det finns en app för det!” – det finns ett WordPress-plugin tillgängligt för nästan alla tänkbara funktioner. Du kan leta efter plugins här:

Kort sagt, om du kan hitta alla funktioner du behöver antingen i WordPress själv eller via plugins behöver du förmodligen inte en utvecklare för att installera plugins för dig.

I ett sällsynt fall 1 av 1 000 fall kanske du behöver en funktion som inte är tillgänglig via ett plugin. Kanske letar du efter något helt originalt som är avgörande för att ditt företag ska fungera. Eller något som helt enkelt har en differentierande faktor jämfört med vad din konkurrens har på deras webbplatser, etc. Om det är din situation, behöver du en utvecklare för att bygga den funktionen åt dig.

5. Är du bekväm kring domännamn och webbhotell?

Slutligen, låt oss prata om de mest tekniska aspekterna när du bygger en ny webbplats – du behöver ett domännamn och ett värdekonto för att allt ska fungera.

I all ärlighet är det inte så svårt att få det ene eller det andra som vissa människor vill att du ska tro.

Men först, bara för att se till att vi är på samma sida:

 • Ett domännamn är din webbplats adress på internet. Den här webbplatsens domännamn är websitesetup.org. För att få ett domännamn, allt du behöver göra är att gå till en domänregistrator och köpa det.
 • Ett webbhotellskonto – eller en webbserver – är där din webbplats lagras (detta involverar alla dina webbplatsfiler och data). Mer om ämnet här.

Som sagt, även om det kan låta skrämmande, är det inte svårt att få ett domännamn och värd. Om du till exempel bestämmer dig för att gå med ett företag som SiteGround (ett av våra granskade företag), kan du få både domän och värd på ett och samma ställe.

SiteGround tar dig igenom registreringsprocessen för hand. I slutet av det kommer du att få ett registrerat domännamn, ett webbhotellskonto och till och med en ren instans av WordPress installerat på det webbhotellkontot. Högt rekommenderad!

(Om du vill installera WordPress manuellt, följ denna guide.)

Om allt vi säger här inte låter särskilt lockande för dig kanske du vill anställa en utvecklare som kommer att hantera alla de värd- och domänrelaterade uppgifter åt dig.

Slutlig dom: Anställa en webbutvecklare eller bygga en webbplats själv?

Med beaktande av alla ovanstående kan vi sammanfatta detta:

Vilken av dessa beskriver dig bättre?

(A)(B)
 • Allt jag behöver är “en grundläggande webbplats.”
 • Jag är bekant med WordPress eller kommer att lära mig.
 • Jag har hittat (eller kommer att hitta) ett WordPress-tema för min webbplats.
 • Jag kommer att använda befintliga plugins för extra funktionalitet.
 • Jag kan hantera (eller är villig att försöka) att skapa ett domännamn och vara värd för mig själv.
 • Jag har den tid som behövs för att slutföra detta.
 • Jag har minst $ 500 – $ 1000 att spendera på webbplatsen.
 • Jag behöver anpassad funktionalitet. (I vilket fall kommer prislappen att växa lite mer …)
 • Jag behöver en anpassad design. (Lägg i så fall till ytterligare $ 500 +.)
 • Jag bryr mig inte om domänregistreringar eller värd.
 • Jag har lite tid att arbeta på min webbplats.
 • Om du är en (A) typ av person då kan du gå vidare och bygg saken själv. Här är en guide för att komma igång.
 • Om du är mer (B), anställa en webbutvecklare.

Det sammanfattar ganska mycket. Det finns verkligen ingen universellt bättre väg bland dessa två. Baserat på dina behov kommer en alltid att bli bättre än den andra. Det handlar om att ta reda på vad dina förväntningar är och hur mycket tid och pengar du kan investera.

Om du vill skapa en webbplats själv läser du den här steg-för-steg-guiden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map