Anledningar till att ditt företag behöver flytta till moln från delad hosting

molnservrar


Av de tusentals webbplatser som finns tillgängliga över internet, anses den delade webbhotell fortfarande vara den mest använda värden. Molnhotell och delad värd har många skillnader och är unika på olika sätt. Du måste välja en av dem utifrån dina krav.

Delad värd är bra så länge du är nybörjare. Delad hosting har sina nackdelar med att inte kunna uppfylla dina krav när du uppgraderar dina webbplatser. Det finns många chanser på brist på resurser, stillestånd och IP-svartlistning osv.

Å andra sidan är Cloud-värd känd för sin prestationshastighet. Cloud hosting tillhandahåller resurser som minne, lagringsutrymme etc. från uppsättning servrar (moln). Så, med enkla ord, har molnhostingen kommit fram som lösningen på nackdelarna med delad hosting.

I den här artikeln kommer vi att diskutera om molnhotell verkligen är bättre än delad hosting eller inte.

Hur fungerar delad webbhotell?

Vad är delad webbhotell

Delad webbhotell är den grundläggande typen av webbhotell där en enda server lagrar hundratals eller ibland tusentals webbplatser. Det är som att dela ett rum med dina vänner där du kommer att dela några resurser som vatten, el och mat osv.

Den delade värden tros vara den billigaste värdplattformen. Hostingleverantörerna erbjuder delad hosting till olika priser beroende på mängden resurser som utrymme, bandbredd, MySQL-databaser, e-postkonton och få andra.

Bästa 10 delade webbhotellplaner

Fördelarna med Shared Hosting

Kostnadseffektiv

Delad hosting är tillgänglig till de billigaste priserna beroende på planer och erbjudanden. Eftersom resurserna delas mellan användare fördelas hela serverns pris mellan dem.

Nybörjare vänlig

Delad hosting anses vara det bästa för dig som vill gå in i värdmiljön. Det är mycket föredraget för bloggare och småskaliga företag.
Lätt att hantera dina webbplatser

Den delade värdplattformen erbjuder användarvänliga kontrollpaneler som cPanel eller Plesk etc som är praktiska när det gäller att hantera din webbplats.
Inget behov av teknisk kunskap

Som delad värdanvändare behöver du bara fokusera på din webbplats. Servern hanteras, underhålls och uppdateras av värdleverantörens tekniska personal.

Downsides av Shared Hosting

Prestanda

Om det finns en populär webbplats på en delad server med relativt höga trafikspikar och den börjar använda fler resurser, kommer prestandan på din webbplats definitivt att bromsas.

Hot of Blacklisting

Eftersom webbplatserna på den delade servern använder en enda IP kommer närvaron av dåliga grannwebbplatser att skada din webbplats rykte genom IP-svartlista.
Inga serverkontroller

Servern hanteras av värdleverantörens personal. Alla problem på servern leder till att du befinner dig i mitten av ingenstans. Detta kan orsaka en konflikt mellan webbhotellleverantören och webbplatsägare. Relaterat: Grunderna om delad webbhotell för nybörjare

Hur Cloud Hosting fungerar?

En uppsättning servrar är grupperade för att fungera som ett system som kallas ett moln. Ett moln är värd för en uppsättning webbplatser och kan hantera hög trafik och spikar. Detta följer Cloud Computing-tekniken.

Molnvärdet är mycket tillgängligt i pris-per-användning-modellen på webbhotellmarknaden. Denna typ av hosting har förmågan att övervinna de problem som delas med delad hosting och andra typer av hosting.

10 bästa planer för molnvärd

Varför har molnhotell ökat mer popularitet under senare tid?

Som webbplatsägare vill du att det ska vara igång dag ut och dag ut. Det finns chanser att servern kraschar eller hårdvarufel i delad värdserver på grund av några orsaker. Men molnhotell är ett undantag. Uppsättning servrar fungerar tillsammans för att öka prestandan på din webbplats och eftersom det finns flera servrar i ett moln påverkar inte en servers brist på din webbplats från att fungera bra.

Fördelarna med Cloud Hosting

Hög prestanda

Ingen annan värdplattform kan matcha molnhotellprestanda. Detta beror på att uppsättningen servrar eller ett moln fungerar tillsammans och fungerar som en virtuell server.

Feltolerans

Om servern som är värd för din webbplats i molnhotell råkar ha någon form av misslyckande, fungerar den andra servern i molnet som ett ersättare och gör värdjobbet för din webbplats. Därför är det mycket pålitligt.

Rättvisa priser

Cloud hosting använder en betal-per-användning-modell. Du måste betala för exakt vad du använder. Du kan till och med få ytterligare resurser enligt dina krav.

Ulemper vid Cloud Hosting

Teknisk kunskap är ett måste

Molnvärd är helt annorlunda än de andra typerna. Du måste veta hur exakt fungerar när du hanterar moln. Därför föredras det inte för nybörjare

Relativt dyrare

Även om molnhotell är tillgängligt till ett pris per användning är det dyrare än den andra typen av värd. Därför är det inte överkomligt för uppstart. Relaterade: Vad är Cloud Hosting? Hur fungerar det verkligen?

Slutsats:

Valet av delad hosting och molnhotell beror på många faktorer som din budget, typen av webbplatser och många andra.

Om du är nybörjare eller om du har en webbplats för ditt småskaliga företag är det alltid bättre att ha en delad webbhotell för din webbplats. När ditt företag växer måste din webbplats kunna hantera hög trafik och spikar. Så flytta till molnhotell när du börjar tjäna anständiga pengar.

Det är allt vi har för den här artikeln. Vi hoppas att du fick lära dig något nytt och det hjälpte dig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me