50+ sätt att driva webbplatstrafik

50+ sätt att driva webbplatstrafik


Har du provat alla metoder där ute men din webbplats får fortfarande inte webbplatstrafik?

Kämpar du med att göra din webbplats till en inkomstgenererande tillgång?

Oroa dig inte – att köra trafik till din webbplats kan ta lite tid, men om du följer de rätta stegen påskyndar du processen.

Här är 50 effektiva sätt att öka din webbplatstrafik 2020.

Contents

Hur man kör trafik till din webbplats med SEO

# 1. Förbättra din on-page SEO

Vad som kan hjälpa dig att ladda dina resultat är att lära dig rätt SEO-strategier och bästa praxis för att använda målsökord.

Du kan förbättra din SEO på sidan genom sökordsundersökningar och precis rätt optimering av innehållet på din webbplats.

Till exempel kan du:

 • Optimera nyckelorden i din SEO-titel
 • Lägg nyckelord i rubrikerna i hela artiklarna på webbplatsen
 • Lägg till nyckelord i dina bildfilnamn så att sökmotorer vet vad de handlar om
 • Gör dina webbadresser så SEO-vänliga som möjligt genom att optimera sniglarna.
 • Se till att du inkluderar minst ditt huvudsakliga nyckelord i din metabeskrivning

Googles algoritmefaktorer i alla dessa rankingkriterier innan den bestämmer hur du ska ranka ditt innehåll.

För att göra det enklare för dig själv att optimera SEO på sidan kan du överväga att installera plugins som Yoast SEO och använda Ahrefs eller HubSpots SEO-verktyg.

# 2. Undersök nya nyckelord

Sökordsundersökning handlar inte om att hitta ett sökord med hög volym och rangordning för det enda sökordet.

Det handlar om att ta fram en nyckelordstrategi med en mängd olika termer som är relevanta för din produkt och bransch.

Men om det är för smalt, var inte rädd för att utöka olika sökord i din bransch. Till exempel är det helt acceptabelt för en webbplats som erbjuder värdtjänster att skapa en innehållsstrategi för en blogg som täcker ämnen om värd tillsammans med bredare ämnen om webbutveckling, CMS-plattformar, WordPress-fel och mer.

Om du utvidgar med nya sökordsfamiljer, glöm det inte identifiera söka avsikt bakom dem och försöka tjäna den sökanvändningen med ditt innehåll.

# 3. Optimera ditt innehåll med nyckelord med lång svans

Gå inte med de mest populära överordnade nyckelorden i din bransch. Använd till exempel inte ”affärsidéer” – eftersom detta är ett nyckelord på toppnivå som är mycket konkurrenskraftigt och det skulle vara svårt för en ny webbplats att ranka sig efter det.

Istället, använd nyckelord med lång svans som “mest lönsamma affärsidéer 2020.” Sökord som detta har vanligtvis en lägre volym, men de är inte lika konkurrenskraftiga – de är låghängande frukter som är lättare att rycka.

Ahrefs verktyg för nyckelordssvårigheter
Använda verktyg som Ahrefs eller Google Keyword Planner kan hjälpa dig undersöka sökordets volym och svårigheter.

Dessutom rankar sökmotorer webbplatser baserade på faktorer som storlek, popularitet och ålder på en skala från 1-100. Det här kallas DA (domänmyndighet), en sökmotor ranking poäng utvecklad av Moz.

Om din webbplats till exempel är ny – den har en domänmyndighet på 1, medan plattformar som Facebook har en domänmyndighet på 99.

Det är svårt för en webbplats med låg domänmyndighet att rangordna för korta svansord med 100 000 sökningar per månad. En ny webbplats kommer att ha högre chanser att rangordna för nyckelord med lång svans eftersom det är mycket mindre konkurrens.

# 4. Bygg på konkurrentens nyckelord

Du kan överväga att undersöka dina konkurrenters innehåll och sökordstrategier om du inte har idéer.

Ahrefs innehållsgapverktyg

Funktioner som Ahrefs “Content Gap” -analys kan hjälpa dig att identifiera de nyckelord som dina konkurrenter rankar efter, men det gör du inte.

# 5. Gör några bra gästposter varje månad

Länkbyggnad, eller för att vara mer exakt, en webbplats backlink-profil är en av Googles rankingfaktorer och ett bra sätt att öka din webbplatstrafik. Länkarna som leder till din webbplats heter bakåtlänkar.

Backlänkar visar sökmotorer att ditt innehåll får branschigenkänning och att det ger värde för både användare och webbplatser.

Nu kommer vi också att prata om naturlig länkbyggnad, och det är det perfekta sättet att få mer länkjuice – men det är mer av en passiv strategi – när du har producerat bra innehåll kommer du att sitta ankor.

Eller så kan du använda ett mer proaktivt sätt för att öka din backlinkprofil – gästpost.

Gästläggning kan hjälpa dig att både landa bakåtlänkar och stärka din backlinkprofil och driva trafik till din webbplats.

Om du når ut till webbplatser inom din nisch och din bransch betyder det att du kommer att få din länk framför potentiella nya läsare och besökare som är i din målgrupp..

Gästposting innebär naturligtvis vanligtvis ett slags utbyte mellan de två webbplatserna i fråga, och det kan vara det gamla gamla länkutbytet.

Men nyckeln till att landa några bra gästposter varje månad är en strömlinjeformad e-poststrategi. Och eftersom det inte är något du enkelt kan lära dig genom att bara läsa 100 ord, läs mer om det och börja optimera dina nuvarande processer!

Tänk på att vissa webbplatser har riktlinjer för inlämning av gästposter. Så följ noga varje webbplatss riktlinjer om du vill landa en länk.

# 6. Naturlig länkbyggnad

Naturlig länkbyggnad händer när andra webbplatser, bloggare och webbägare från din nischlänk till ditt innehåll själva.

Om det var enkelt att tjäna bakåtlänkar av hög kvalitet från auktoritära webbplatser skulle vi inte ha myntat uttrycket “länkbyggnad.” Med det sagt, med tillräckligt med ansträngning kommer du så småningom att få din webbplats uppe, och det enklaste sättet att göra det är genom att skapa värdefullt innehåll som folk vill länka till.

Men vad är “värdefullt innehåll?”

Tja, mer om det i nästa avsnitt.

Hur man kör trafik med innehållsmarknadsföring

# 7. Skapa innehåll som folk vill dela (och länka till)

Om du tänker på det är de saker vi tenderar att dela eller länka till på egen hand vanligtvis väl undersökta, verkligen hjälpsamma eller relevanta och något vi anser vara pålitliga. När det gäller bra innehåll, kommer du att upptäcka att det viktigaste är att tänka på värde det ger.

Om du tror att kvaliteten på din kopia är där med storheterna, är nästa steg att berika den med media – med övertygande och relevanta bilder.

Men varför inte gå hela vägen? Det är alltid en bra idé att lägga till en video till innehållet på din webbplats (en instruktionshandbok eller en produktutställning till exempel). Om du är orolig för produktionskostnader kan du alltid skapa en infographic. Eller fan, till och med en anpassad GIF.

Dessa visuella element har potential att göra ditt innehåll mer delbart – och media gör det alltid lättare att återanvända webbplatsinnehåll för sociala medier.

# 8. Skapa infografik

Varje fast innehåll kan pressas till utmärkt med rätt infographic som är både pedagogiskt och underhållande.

Infographic om hur man ökar webbplatsens trafik
Infographic om hur man ökar webbplatsens trafik. Källa: CometChat.

Iögonfallande infografik ökar trafiken på webbplatsen eftersom de kan användas av andra webbplatser som publicerar innehåll i samma nisch – och de kan lätt delas.

# 9. Producera videoinnehåll

Statistik visar att marknadsförare som använder video ökade intäkterna 49% snabbare än de som inte gör det och 92% av kunderna säger att grafik är den mest inflytelserika faktorn i deras köpbeslut.

# 10. Intervjuledare i branschen

Om du brainstormar innehållsidéer är här ett tips: du skulle bli förvånad över hur många stora namn i din bransch som är villiga att göra en intervju om du bara frågar dem. Skicka ut e-postmeddelanden eller kontakta branschledare inom din nisch på sociala medier och begär en intervju.

Förbered tankeväckande frågor och publicera detta innehåll på din webbplats.

Den bästa delen? De kommer sannolikt att dela sina intervjuer med sin publik.

# 11. Lägg till knappar för sociala aktier

Det är inte så att sökmotorer tar hänsyn till hur stor uppmärksamhet din webbplats får på sociala medier. Men det kan förstärka de faktiska rankningsfaktorerna, och att lägga till knappar för social delning kostar dig ingenting.

Att inte lägga till dem i dina webbplatsinlägg saknar en enorm möjlighet att öka organisk trafik.

# 12. Skriv Knowledge Base-artiklar

När det gäller innehållsmarknadsföring finns det något att säga om längd.

Artikelens längd är viktig av flera skäl.

För det första, Google gillar längd. En QuickSprout-undersökning fann det längre innehåll rankas högre i Googles sökresultat.

Den genomsnittliga innehållslängden för en webbsida som rankas i de 10 bästa resultaten för alla sökord på Google har minst 2 000 ord.

Andra, du vill inte ha ett gäng mindre, liknande artiklar som fokuserar på liknande nyckelord som kanibaliserar varandra i SERP: erna.

Tredje, om du fokuserar på att skapa den bästa, mest informativa och uttömmande artikeln om ett visst ämne, som också kommer att bli längre, har du chansen att ta itu med några mindre relaterade sökord naturligt, vilket innebär att din artikel dyker upp i flera sökresultat.

Och sist men inte minst, läsarna älskar verkligen hjälpsamma pelarartiklar och en lätt att navigera kunskapsbas.

Det är bra för webbplatsstrukturen, det är bra för läsarna och det är fantastiskt att länka till som en relevant resurs i gästposteringen, eller om du råkar göra lite nyckelmarknadsföring för att hjälpa människor i forum som Quora eller Reddit.

# 13. Länka ditt innehåll internt

Du förstår, styrkan på din webbplats bestäms inte enbart av hur många andra webbplatser som länkar tillbaka till dig. Det beror också på din intern länkstruktur.

Ha en ny artikel i kunskapsbaserad pelare redo?

Koppla samman det med dina mindre befintliga delar för att se till att du ger en bättre användarupplevelse och förbättrar din webbplats länkstruktur.

På det sättet tillåter du dina läsare att stanna kvar på din webbplats en stund längre, gabba upp andra resurser istället för att lämna din webbplats den andra de slutar läsa din artikel.

# 14. Lägg till nytt innehåll varje vecka

Regelbunden aktivitet på din blogg gör att du kan påskynda din tillväxt – ju mer innehåll du har, desto större är dina chanser att rangordna flera sökresultat. När du börjar etablera din närvaro kan du dessutom lära din publik att förvänta sig nytt innehåll vid en viss tidpunkt.

Om du inte lyckas skriva nya artiklar varje vecka, anställa en innehållsförfattare.

Ta dig lite tid att planera en riktig innehållsstrategi och använda någon typ av innehållskalender. Din innehållsproduktion borde inte vara en eftertanke.

# 15. Håll ditt innehåll uppdaterat

Åh, och en sak till – om du vill förbli en relevant spelare i din nisch – uppgradera gammalt innehåll.

Sökmotorer som nytt och nytt innehåll och uppgradering är ett bra sätt att öka en sida det är inte riktigt rankning.

Här är några bra sätt att uppgradera föråldrat innehåll:

 • Lägg till media – bilder, infografik, videor
 • Ta bort föråldrad information
 • Säkerhetskopiera ditt innehåll med fler externa källor
 • Koppla samman med nyare innehåll för att förbättra din webbplatsstruktur

Kör trafik genom att dela extra godsaker

# 16. Skapa gratis produkter / verktyg

Nu när ämnet för kvalitetsinnehåll är ur vägen finns det utrymme för några speciella omnämnanden: ge din publik ytterligare en anledning att besöka din webbplats genom att ge dem något gratis.

Vilken typ av gratis godsaker du kan erbjuda beror naturligtvis på din bransch, så det är smart att undersöka vad dina konkurrenter gör för inspiration. Men det kan vara vilken typ av produkt som helst – något du kan gåva till kunderna för ett visst antal beställningar eller för att köpa en specifik produkt.

Moz erbjuder gratis verktyg för att ge besökarna ett incitament att återvända till sin webbplats.
Moz erbjuder gratis verktyg för att ge besökarna ett incitament att återvända till sin webbplats.

Det kan till och med vara ett gratis verktyg – en strategi som fungerar särskilt bra för till exempel SaaS-företag.

# 17. Värdtävlingar och Giveaways

Ett annat sätt att dra fler webbplatsbesökare till din webbplats är genom att vara värd tävlingar och giveaways.  De spelar på kraften i brådskande och rädsla för att missa, och de är fantastiska för att generera leads och maximera varumärkesexponering.

De kan också lämna dig med alla möjliga värdefulla data du kan spåra och analysera – genom att A / B testa dina giveaway-annonser kan du få insikt i vad som lockar dina kunder.

# 18. Skapa GRATIS onlinekurser

Om du vill etablera din webbplats som en myndighet i din bransch, kan det vara precis sättet att skapa en gratis onlinekurs.

Dessutom får du ta med blygenereringsformulär för alla som vill registrera sig!

Beroende på din skicklighet, kunskap och ditt affärs karaktär – hitta ett ämne som du tror kommer att vara relevant för dina kunder. Naturligtvis bör detta vara ett ämne som du kan ge användbar och fördjupad kunskap om.

Men om du vill skapa en kvalitetskurs på nätet måste du tänka på produktionskostnader, så planera i förväg och fundera över om du investerar i det just nu är vettigt för din marknadsföringsstrategi.

# 19. Kör webbseminarier

Onlinekurser är vintergröna, men om du vill ha något liknande som utnyttjar FOMO kan du välja ett webinarium.

Webbseminarier är ett utmärkt sätt att dela din expertis och få kontakt med andra proffs och din målgrupp.

Till skillnad från konferenser finns det inga geografiska eller praktiska begränsningar för deltagarna i ett webinar.

# 20. Skapa frågesporter med en “Dela resultat” -funktion

Varför är frågesporter effektiva marknadsföringsverktyg?

När användare avslutar en frågesport får de delbara resultat och om de tycker att dessa resultat är intressanta eller roliga kommer de sannolikt att dela dem på sina sociala mediekonton, sprida ordet och locka fler besökare på webbplatsen.

# 21. Använd e-postmarknadsföring

En forskning utförd av Backlinko avslöjade att 91% av konsumenterna kontrollerar sin e-post dagligen. Så det är inte konstigt att amerikanska företag enligt samma forskning använde 360 ​​miljoner dollar på e-postannonsering just 2019.

Mot bakgrund av denna statistik kan några välkomsttillägg till din e-postmarknadsföringsstrategi leda till mer trafik till din webbplats.

Till exempel kan vem som helst skapa en registrerings-widget som gör det möjligt för användare att prenumerera på ett nyhetsbrev.

Om du har problem med att bygga en e-postlista eller hantera dina e-postmarknadsföringskampanjer rekommenderar vi att du använder ett av de många kvalitetsmarknadsföringsverktygen för e-post som finns där ute.

# 22. Varumärkespartnerskap

Ett annat sätt du kan utnyttja nya målgrupper och driva dem till din webbplats är genom att samarbeta med varumärken. Solid varumärkessamarbete kan byggas på:

 • Ömsesidig marknadsföring
 • Delade projekt

Att samarbeta med andra märken i ett delat projekt kan leda till publikövergång – och varumärkena behöver inte nödvändigtvis vara i samma exakta nisch.

Jeffree Star och Shane Dawson sålde ut sin skönhetspalett på mindre än 24 timmar
Jeffree Star och Shane Dawson sålde ut sin skönhetspalett på mindre än 24 timmar. Källa: Jeffree Star.

Skönhetsgiganten Jeffree Star samarbetade till exempel nyligen med en annan berömd YouTuber, Shane Dawson, för att tillsammans skapa en skönhetssamling som körde så mycket trafik till deras Shopify-butik på lanseringsdagen att den kraschade och de inte kunde behandla beställningar.

Hur man driver webbplatstrafik genom sociala medier

# 23. Skapa en Facebook-sida och bygg en gemenskap

När det gäller att driva trafik (både organisk och betald) förblir sociala medier ett av de bästa sätten att skapa surr runt ditt varumärke, och att bygga en stark online närvaro på Facebook är helt enkelt sociala medier marknadsföring 101.

Även om engagemang på sociala medier inte exakt är en rankingfaktor på egen hand, finns det en stark korrelation mellan antalet sociala medier och backlinks. Enligt EarnedLinks.com, “Social delning kan öka webbplatslänkar med upp till 245% under ett år.”

Så skapa en Facebook-sida och dela ditt blogginnehåll! Se till att du optimerar det för webbplatsklick genom att lägga till CTA: er som är utformade för att driva leads till din webbplats.

Borsta på bästa praxis för marknadsföring på Facebook – använd inbyggda Facebook-videor, lägg till övertygande bilder – som med allt innehåll, att lägga till visuella element driver mer engagemang.

# 24. Starta en YouTube-kanal

Som Jeffree Star-exemplet tydligt visar, med mer än en miljard aktiva användare, Youtube har blivit ett viktigt verktyg för marknadsförare som letar efter sätt att få webbplatstrafik.

YouTube-statistik
YouTube-statistik. Källa: HubSpot.

Eftersom du inte kommer att använda YouTube som en primär inkomstkälla, utan som en verktyg För att öka trafiken till din webbplats måste du tänka på hur du som varumärke kan utnyttja potentialen.

Generellt sett kan vi bara beskriva några få mycket effektiva videoinnehållstyper, så tänk på vilka som passar dina behov bäst:

 • Kundbedömningar
 • Hur du gör och handledning videor
 • Produktdemonstrationsvideor på begäran
 • Händelsesvideor

YouTube-videor kan enkelt återanvändas – förkortas för att användas som ursprungliga videor på Facebook och Instagram eller inbäddade i ett blogginlägg på din webbplats.

# 25. Gå och lev

Statistik visar att 80% av användarna hellre vill titta på livevideo från ett märke än läs ett blogginlägg. Om du använder livevideor för att marknadsföra ditt varumärke får du möjligheten att locka publikens uppmärksamhet.

Livefilmer är särskilt effektiva för att dela företagsnyheter och marknadsföra kommande evenemang och produktlanseringar – så se till att du använder dem för att få mer varumärkesexponering.

# 26. Använd Instagram för att driva trafik

En nyligen genomförd undersökning genomförd av HubSpot visade att sju av tio hashtags på Instagram är märkesvaror.

#PutACanOnIt - RedBull-märkt hashtag
#PutACanOnIt – RedBull-märket hashtag körde mer än 1 000 följare för att ta bilder av sig själva med en RedBull-burk. Källa: Instagram.

Så om du inte har kommit åt dig att skapa en anpassad hashtag för ditt varumärke är nu rätt tid!

När allt är detta den plattform där användare engagerar sig mest med märkesvaror. Statistik visar det varumärken får 10 gånger högre engagemangsgrader på Instagram än de gör på Facebook.

Det säger sig självt att du måste publicera högkvalitativa bilder som överensstämmer med ditt märkesestetiska.

Men det enbart kommer inte att minska det – varje användare på Instagram gör exakt samma sak.

Så, vad är några ytterligare sätt du kan driva webbplats trafik via Instagram?

 • Lägg till en uppmaning till dina Instagram-inlägg
 • Skapa engagerande, korta videor (eller återanvänd dem) och inkludera din webbadress
 • Samarbeta med påverkare
 • Erbjud din Instagram-publik till något extra – bonusar, rabattkoder och specialerbjudanden som hjälper dig att köra dem till din webbplats
 • Inkludera cirka 5 hashtags i dina inlägg för att se till att de visas i relevanta hashtag-flöden
 • Dela användargenererat innehåll
FashionNova på Influencer-marknadsföring och UGC på Instagram
FashionNova vet hur man kan dra nytta av Influencer-marknadsföring och UGC på Instagram och smyga in en uppmaning.

# 27. Bliv involverad med influenser

Här är ett roligt faktum: 89% av marknadsförarna säger att ROI från influencer marketing är högre jämfört med andra marknadsföringskanaler.

Att nå ut till påverkare med stora följningar kan vara en spelväxlare, men det kan också vara en stor investering, så vad du än gör, glöm inte om mikro påverkare.

Även om de har en mindre publik (låt oss säga mellan 1000 och 100 000), tenderar de att ha högre engagemangsgrader, och med lite forskning kan du identifiera individer vars nisch matchar din och vars varumärkespersoner anpassar sig till din varumärkesbild.

# 28. Bygg en lojal gemenskap på Twitter

Det finns många möjligheter att driva trafik via Twitter (beroende på din bransch naturligtvis) och hashtags står i centrum för det hela. På den här plattformen är det viktigt att använda nischspecifika hashtags och skapa dina hashtags också.

Men det viktigaste på Twitter är att veta WHO du pratar med. Ge ditt märke en distinkt röst, eller vinkla dina Twitter-inlägg för att specifikt adressera din målgrupp. Sparking konversationer och surr är kärnan i tweeting.

Glöm inte att smyga fängslande bilder i dina tweets. Enligt Buffer, tweets som har visuellt få 1,5 gånger fler aktier.

# 29. Var aktiv på LinkedIn

Glöm inte LinkedIn. Detta är en plattform speciellt skapad för affärsnätverk och fungerar exceptionellt bra för B2B-företag. Statistik visar det 97% av marknadsförarna använder LinkedIn för marknadsföring av innehåll.

Statistik över B2B-marknadsförare som använder LinkedIn
Statistik över B2B-marknadsförare som använder LinkedIn. Källa: Ironpaper.

Så hur man bygger en stark närvaro på LinkedIn?

Skapa först ett bra flöde mellan din webbplats och LinkedIn – se till att du har en LinkedIn-delningsknapp på dina inlägg och skicka ditt webbplatsinnehåll direkt till dina anslutningar med hjälp av LinkedIn-e-post.

Men vad du än gör, glöm inte att engagera dig i ditt nätverk! Kommentera andra kanals inlägg. När du publicerar artiklar, inkludera din personliga vy och lägg till frågor och omröstningar.

Ju mer engagerande du är, desto större chanser kommer du att få kontakt med din LinkedIn-community och bygga dig väg till myndighet.

# 30. Använd kraften i en bra podcast

Podcast är enorma just nu. En ny undersökning visade det 22% av amerikanerna lyssnar på podcast minst en gång i veckan. De är roliga, populära och når en bred publik, så de är ett utmärkt sätt att både öka webbplatstrafiken och öka varumärkesmedvetenheten – som du kan upptäcka av en ny publik.

Om du startar en podcast kan du göra intervjuer med tankeledare i din bransch. Eller, om du inte vill grenas in i denna typ av marknadsföring helt och hållet, kan du göra ett gästutseende på en podcast själv – tänk på detta som motsvarande gästpost.

Hur man kör trafik med reklam

# 31. Kör Facebook-annonser

Med sina algoritmer devaluerar hela tiden organisk räckvidd (forskning utförd av LYFE Marketing visade att sidor bara når 2% av sin publik genom organiska inlägg) en 100% organisk strategi kommer inte att skära ner den.

När allt kommer omkring ser 98% av din publik inte ditt innehåll regelbundet i sina flöden.

För att vara verkligt effektiv med dina annonser, köra split-tester och upptäcka vilka funktioner som är bäst för din publik för att förvandla Facebook-annonser till en hållbar, lönsam del av ditt företag.

# 32. Kör Reddit-annonser

Förutom att den är den tredje mest populära webbplatsen i USA, visar statistik också det Reddit har 330 miljoner aktiva användare varje månad.

För att framgångsrikt driva trafik genom Reddit är det första du behöver göra att hitta en bra subreddit med en publik som är intresserad av dina produkter eller tjänster.

Resten är bara att veta hur man ska få en bra balans mellan att erbjuda värdefull information och att vara reklam.

Om du vill lyckas måste du engagera dig i Reddit-gemenskapen genuint. Först då kan du komma undan med att publicera annonser och länkar till webbplatsens innehåll relevant till diskussionen.

Detta är viktigt eftersom marknadsförare som bara lägger ut annonser på Reddit vanligtvis nedröms.

När du engagerar dig i samhället i din subreddit kan du investera i ett sponsrat inlägg som garanterar att ditt inlägg fästs till toppen av subreddit.

# 33. Kör Twitter-annonser

Liksom med vissa andra sociala medienätverk, tack vare algoritmuppdateringar, minskar också den organiska räckvidden på Twitter.

Inte undra på det 75% av B2B och 65% av B2C företag kör Twitter-annonser – och om du inte annonserar på Twitter är dina konkurrenter redan ett steg före dig.

För att få din Twitter-kampanj till en bra start, integrera dessa tekniker:

 • Var kortfattad
 • Använd bilder
 • Mål nyckelord
 • Fråga frågor

# 34. Kör Google Ads (PPC)

Att investera i Google-annonser kan vara ett snabbt sätt att öka webbplatstrafiken från sökningar med högt värde i kommersiella avsikter – “65% av alla klick som gjorts av “användare som tänker köpa” går till sökannonser.”

Naturligtvis har Googles annonskampanjer lite av en inlärningskurva, men det finns ingenting en bra expertguide om ämnet och vissa A / B-tester kan inte lösa.

# 35. Kör YouTube-annonser

Innan du startar en YouTube-kampanj måste du tänka på din målgrupp och hur de konsumerar innehåll. Men som alltid är fallet med annonser finns det mycket test och fel – du kan göra A / B-test för att ta reda på vilka typer av annonser som fungerar bäst.

Youtube har tre typer av annonsformat du kan välja mellan:

TrueView-annons

Efter fem sekunder av att se den här annonsen kan användare välja att klicka på “hoppa över.” Du betalar för detta tillägg om användare tittar på det i 30 sekunder eller om de klickar på annonsen.

TrueView Discovery

Dessa typer av annonser visar underrekommenderade videor eller i Youtube-sökning. Du betalar för den här annonsen om användare klickar på den och tittar på videon.

Stötfångare

Bumper-annonser är kortare men också oskiftbara. De visas före, under eller efter en video. Du betalar för bumperannonser när din annons visas 1000 gånger.

# 36. Köp annonsutrymme på liknande webbplatser

Reklam för sociala medier är en sak, men reklam på liknande webbplatser är också ett bra sätt att öka webbplatsens trafik.

Här är några av de sätt som du kan köpa annonsutrymme:

# 37. Annonsera via annonsnätverk

Använder sig av annonsnätverk kan hjälpa dig att generera annonsintäkter från ditt innehåll. Detta ger dig chansen att skapa digitala annonser som riktar sig till en fokuserad grupp av kunder.

Annonsnätverk förbinder köpare och säljare. De riktar sig till kunder baserat på deras beteende, plats, jobb och intressen, vilket kommer att vara omöjligt för dig att göra det på egen hand.

# 38. Använd Retargeting

Majoriteten av besökarna kommer åt din webbplats ett par gånger innan de gör ett köp. Det finns dock ett stort antal besökare som kommer att öppna din webbplats bara en gång och aldrig kommer tillbaka.

Retargeting är en cookie-baserad teknik som använder enkel Javascript-kod för att följa dina kunder och få dem tillbaka genom att placera en annons för den produkt eller tjänst som de granskade.

Ommarknadsföring av annonser gör att du kan driva tillbaka potentiella kunder till din webbplats som alltid ökar oddsen för konvertering.

Kör trafik genom att engagera sig med gemenskaper

# 39. Delta i forum

Hitta var ditt samhälle är och nå ut till dem. Använder de Quora, Reddit eller Yahoo Answers? Eller kanske finns det en annan digital gemenskap där proffs i din nisch diskuterar och delar värdefull insikt?

Använd inte forum för att bara marknadsföra dina produkter – det är vanligtvis rynkade på. Istället, delta i diskussioner och lägg till värdefullt innehåll. Detta hjälper dig att bygga relationer med professionella inom din nisch och i tid, de kommer att bli intresserade av ditt företag.

# 40. Var aktiv i nischfokuserade online-gemenskaper

Känner du till nischforum relaterade till din bransch? Om inte, börja din sökning omedelbart. Denna typ av online-community är ett bra sätt att nå mycket specifika målgrupper.

# 41. Delta i Quora

Quora är ett populärt forum där människor deltar i diskussioner om alla möjliga ämnen du kan tänka dig. Det är ett bra ställe att upptäcka hur kunder reagerar och upplever tjänster och produkter i din bransch – eller till och med om ditt företag.

Denna typ av information kan vara ovärderlig – det kan hjälpa dig att lära dig hur du kan förbättra dina produkter och tjänster.

En sak du kan göra är att delta aktivt i Quora. Svara på folkens frågor om ämnen som är kopplade till din bransch – men försök att undvika att låta säljande.

I dessa typer av forum måste du bygga relationer och tjäna förtroende som medlem – inte skynda dig in med att publicera länkar till din webbplats blogg. Var relevant och vara hjälpsam.

Med tiden bygger du en lojal gemenskap som kommer att vara mottaglig för webbplatsens produkter och tjänster.

# 42. Använd Reddit för att marknadsföra ditt innehåll

Om du vill få stora mängder trafik bör du engagera dig i samhället på Reddit.

Men var försiktig, detta är en plattform där läsarna vill få ett djupgående, värdefullt och användbart innehåll. Kort och generiskt klarar sig inte bra – som vi sa kan du enkelt få nedtonat.

Så gör lite forskning på din subreddit, ta reda på vilken typ av inlägg som är populära och skriv bara ditt bästa innehåll.

# 43. Dela bilder på Pinterest

Om du har ett B2C-företag kan regelbundet (eller återanvända) tilltalande produktbilder och anpassade visuals och skapa brädor (med branschens nyckelord) regelbundet hjälpa dig i trafikavdelningen.

Faktum är att statistik visar det Pinterest driver 33% mer webbplatstrafik till köpsajter än Facebook.

Kom bara ihåg att Pinterest fungerar exakt samma som andra sociala medieplattformar – att publicera regelbundet är nyckeln till framgång.

# 44. Utveckla SlideShare-presentationer

Visste du att Slideshare finns på listan över de 150 mest besökta webbplatserna i världen?

Underskatt inte den här plattformen – över 80% av SlideShare 70 miljoner besökare på webbplatsen kommer genom organisk forskning!

Dessutom kan du enkelt återbruka blogginnehållet i en presentation och använda SlideShare som ännu en kanal som kommer att leda trafik till din webbplats.

Marknadsför din webbplats offline

# 45. Sponsorevenemang

Sponsring av evenemang är ett utmärkt sätt att öka din varumärkeseksponering och etablera affärsmyndighet i din bransch.

Välj ett evenemang som passar din varumärkesimage och kommer sannolikt att delta i din målgrupp. Exponering för media och en chans att få din märkeslogotyp ut där är alltid ett kraftfullt sätt att skapa mer intresse.

# 46. Annonsera vid konferenser

Om du får chansen att prata på en konferens om ett ämne relaterat till din bransch eller ditt företag, missa inte det. Dessutom är nätverk med branschledare aldrig en dålig sak, och det är inte heller någon möjlighet att locka till sig nya leder från deltagarnas pool.

Kör trafik genom att optimera din webbplats

# 47. Fokusera på mobil användbarhet

Internet-surfning görs inte längre endast på stationära datorer – fler och fler använder mobila enheter för att komma åt webben. Faktiskt, forskning visar att 70% av webbplatsens trafik händer på en mobil enhet.

Om din webbplats inte är optimerad för mobil kommer dina mobila besökare inte troligt att komma tillbaka.

Så se till att din webbplats svarar på alla enheter, välj ett mobilkänsligt tema och se till att webbplatsens innehåll ser bra ut på mobilen!

# 48. Snabba upp din webbplats

Att ha en snabb webbplats översätter till god användarupplevelse. Forskning visar att besökare på webbplatsen är förmodligen att lämna din webbplats om det tar mer än 3 sekunder att ladda.

Så, vad du alltid kan göra är att snabbtesta din webbplats, välja en bra webbhotell och optimera dina bilder (minska bildstorleken) åtminstone.

# 49. Optimera din CTR

Din CTR (Click-Through Rate) är en av dina viktigaste mätvärden.

Även om CTR-optimering inte alltid är det mest enkla, kan du:

 • Inkludera nyckelord i din titel tagg, URL och metabeskrivning
 • Håll dem alla inom teckengränsen med ett verktyg som SeoMofo Snippet Optimizer
 • Använd kraftord
 • Skriv övertygande titlar (se verktyg som Rubrikanalysator)

# 50. Granska analysdata

Analysverktyg som Google Analytics låter dig spåra:

 • Hur och var ditt innehåll delas.
 • Mobiltrafik
 • Mest besökta sidor
 • remisser
 • Organiska nyckelord

Detta kan ge dig otrolig inblick i din publik och mycket mycket mer.

Istället för att arbeta på en blind gissning, hjälper ett verktyg som Google Analytics dig att fatta datadrivna beslut om hur du kan förbättra din webbplats.

# 51. Undersök dina konkurrenter

Några av dessa sätt att få webbplatstrafik fungerar för dig, några av dem kommer inte.

I slutet av dagen finns det ingen allmän regel för alla typer av företag.

Men vad som vanligtvis fungerar för varje företag är att hitta framgångsrika exempel på deras affärsmodell i samma bransch och lära av branschledare.

Det är därför du behöver göra lite grävning – undersöka vad dina konkurrenter använder!

 • Vad är deras innehållsstrategi?
 • Vilka nyckelord använder de i PPC?
 • Vem samarbetar de med?

Det kommer alltid att vara den kunskap som är mest relevant för du.

# 52. Bestäm din bästa trafikkälla och skala

Slutligen är det upp till dig att spåra dina resultat, hålla ett öga på din analys och bestämma var det mesta av din trafik kommer från.

När du har ett bra grepp om vilken typ av källor som driver den högsta trafikvolymen och vilken procentandel av den trafiken konverterar, vet du vad du ska investera i. Fördubbla vad som redan presterar!

Har du fler idéer för att driva mer webbplatstrafik?

Dela dem nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map