33 sätt att tjäna pengar på en webbplats / blogg

Tjäna pengar-a-webbplatsAtt tjäna pengar på din webbplats är inte en myt. Det kan göras av vem som helst.


I själva verket – omvandla en deltid, hobbyblogg eller webbplats till en inkomstgenererande tillgång är ganska vanligt med lite tur och lite hårt arbete.

Åtminstone bör du kunna göra tillräckligt för att täcka dina grundläggande utgifter för en domän och värd. Du kanske till och med kan ersätta din inkomst (och sedan tjäna lite mer).

Tänk på att strategierna nedan sträcker sig från enkla och passiva, till de som kräver TON av pågående arbete (så se till att du väljer något som passar din webbplats och livsstilsinställningar).

Det finns 33 totala tips i den här guiden, men låt oss börja med de tio mest populära (och förutsägbara) tipsen för intäktsgenerering av webbplatser.

Om du vill skapa en webbplats som du planerar att tjäna pengar på kan du använda de här steg-för-steg-guiderna för att skapa din egen webbhotell till den billigaste kostnaden.

10 vanligaste sätten att tjäna pengar med din webbplats

Att tjäna pengar på din webbplats är inte lätt. Dessa tio tips är förmodligen det bästa sättet att komma igång.

1. Affiliate Marketing (.. och Affiliate Links)

Affiliate-marknadsföring (metod 1)
Exempel på en framgångsrik affiliate-webbplats: Booking.com

Affiliate-marknadsföring är ett av de mest populära (för att inte tala om snabbaste) sätt att tjäna pengar på din webbplats eller blogg.

Börja med att hitta en produkt du gillar och skulle rekommendera. Sedan på din webbplats stöder du produkten och marknadsför den för dina webbplatsbesökare och e-postabonnenter. Om produkten eller tjänsten resonerar med dessa människor klickar de på din anknuten länk, köpa produkten (medan du får en uppdelning av försäljningspriset).

Provisionen kan vara allt från 30% av produkt- eller tjänstepriset, upp till 70%. Om delningen till exempel är 50% och du marknadsför en e-bok som kostar $ 100, får du $ 50 för helt enkelt hänvisar köparen. Ganska söt affär, va?!

Var kan jag hitta produkter jag ska marknadsföra?

 • Kommissionens korsning – erbjuder pålitliga produkter med betalningar i tid.
 • Shareasale – mestadels kläder, accessoarer och andra offlinevaror.
 • Clickbank – höga procentuella utbetalningar, men det finns en brist på GODA produkter att marknadsföra.

2. “Betala per klick” -annonsering (Google Adsense)

AdWords är de annonser som visas på toppen av Googles sökresultatsidor.

AdSense är det omvända, vilket gör det möjligt för utgivare att utnyttja Googles enorma annonsnätverk så att andra annonsörer kan visa annonser på sin webbplats.

Det bästa med detta system är hur enkelt allt är.

När du registrerar dig kommer Google att placera en enkel kod på din webbplats som identifierar innehållet på din webbplats och börjar visa relevanta annonser. Om din webbplats till exempel handlar om husdjur (hundar och katter) börjar Google AdSense visa dina besökare annonser för kattmat, hundträning och mer.

Du får betalt varje gång någon klickar på annonsen. (Ja, det är verkligen så enkelt!)

Ditt snitt kan vara mellan $ 0,50 och $ 5 per klick. När din webbplats har tillräckligt med trafik kan du tjäna hundratals (om inte tusentals dollar) varje månad.

Hur man ansöker om Google Adsense?

 • Ansök om AdSense – Se till att hålla dig uppdaterad innan du ansöker Användarvillkor. Google har mycket strikta regler, så det är svårt att få (och stanna) godkänd.

3. Sälj annonsutrymme

ISälja annonsutrymme (metod 3)företagets Googles AdSense på din webbplats är bara ett sätt att tjäna pengar på annonser online.

En annan är att helt enkelt sälja ditt eget annonsutrymme direkt till företag som vill sponsra olika bloggar. Du kan komma med ett pris för varje utrymme, till exempel: advertising_on_website”Sidopanel banner annonser kostar $ xxx per månad”.

Du kan få betalt beroende på hur många besökare du får. Vanligtvis är det citerat som ett dollarbelopp per tusen visningar (eller CPM). Du kanske ser det som $ 5 CPM. Om webbplatsen får 100 000 besök i månaden, blir det annonspriset 500 dollar.

Det goda med detta tillvägagångssätt är att om din webbplats får massor av trafik från olika källor, kan din enkla bannerannonssprissättning gå upp till så högt som $ 5000 per månad! Den uppenbara nackdelen är att om din webbplats inte får mycket trafik kan du inte heller förvänta dig att tjäna mycket.

Den andra vanliga metoden när du säljer annonsutrymme direkt från din webbplats är en enkel direktpris. Du namnger helt enkelt ett pris (baserat på vad du tycker att det är värt, i förhållande till vad tävlingen kan ta ut) och får betalt i förväg i början av varje månad. Denna prissättning är också i allmänhet en enkel fast avgift, inte bunden till en kostnad per klick som AdSense.

Var kan jag låta andra veta att min webbplats säljer annonsutrymme?

 • BuySellAds – Den mest populära miljön att låta alla veta att du säljer annonsutrymme.

4. Sälj din egen digitala produkt (till exempel e-bok)

Försäljning av digital produkt (metod 4)Du har potential att tjäna mest pengar per försäljning när du kan sälja dina egna direkt.

Det beror på att det inte finns någon mellannivå eller människa mellan dig och köparen som tar ett “snitt” från de intjänade pengarna.

Den här metoden verkar ganska enkel eftersom du helt enkelt kan sälja dessa produkter direkt via din webbplats och få betalt direkt. Tyvärr är det inte så enkelt i verkligheten.

Att skapa bra produkter som är välgjorda och polerade kräver massor av tid och ytterligare resurser (som design, innehåll, etc.). Det finns många “dolda kostnader” både i tidsbruk och i entreprenörer att samarbeta med. Att sälja dina egna produkter på din webbplats ger också problematiska problem som betalningsportar, frakt och skatter.

Om det inte låter som tillräckligt med arbete redan, behöver du också en väl utformad, övertygande målsida för att se till att din produkt har en stark konverteringsgrad. Här hittar du en lista över de bästa landskapsbyggarna.

Ytterligare resurser:

Så här säljer du produkter på din webbplats.

5. Acceptera donationer från besökare

Acceptera donationer (metod 5)Om du inte har massor av månadsvisa besök, men du har en stark, engagerad gemenskap? Be bara dina läsare att donera!

Att acceptera engångsdonationer är inte en snabb väg till rikedom, men det kan hjälpa dig att täcka utgifter på kort sikt om människor gillar vad du har att säga och vill stödja din resa.

PayPal erbjuder till exempel små donationsknappar som bara tar cirka tio minuter att lägga till på din webbplats. Dessa knappar erbjuder dig ett snabbt sätt att få tillbaka vad du kanske vill spendera på en bra webbhotell, skapande av nya produkter, forskning och alla andra kostnader för att upprätthålla en sund, aktiv blogg.

Till exempel, web.archive.org tjänar mycket pengar från donationer (troligen på grund av deras miljoner besökare per månad).

Hur man ställer in donationsknappar?

6. Sälj sponsrade inlägg (… men använd Nofollow-taggen)

Sponsrade inlägg och artiklar (metod 6)Ett av de vanliga sätten att tjäna mer pengar på din webbplats innebär att få upp dessa besökarnummer.

När du har gjort det hårda arbetet med att bygga stadig trafik till din webbplats med en engagerad community finns det några olika sätt att tjäna pengar på ditt hårda arbete.

Till exempel, många företag går ut ur deras sätt att leta efter bloggar som kommer att innehålla deras sponsrade innehåll. ’Native reklam“Som det här fungerar bra eftersom det stämmer överens med din webbplats primära innehåll och kommer över som relevant och transparent.

Du kan också granska produkterna från ett företag i en “advertorial” som är delinnehåll, delannons. Till exempel, om din webbplats handlar om de senaste iOS-spelen för iPhones och iPads, skulle skaparen av en av dessa annonser ÄLSKA att du ska granska och presentera deras app till dina fans.

När du gjort rätt kan det skapa ett vinn / vinna-scenario. Men – gjort dåligt, med irrelevant eller inauthentiskt webbplatsinnehåll, det kan erodera all läsarens goodwill du har arbetat så hårt för att skapa i första hand.

För vidare läsning:

7. Generera “Leads” för andra företag

Få leads till andra företag (metod 7)Företag trivs med nya leads som kommer in i sina dörrar för att fråga om sina produkter eller tjänster.

Det är ingen överraskning att de är det alltid på jakt efter att leta efter kreativa sätt att hitta nya källor till leads som hjälper dem att växa.

Till exempel:

Låt oss säga att du har en webbplats om undervisning i matematiska färdigheter. Din läsares information (som deras e-postadress eller telefonnummer) skulle vara av stort värde för olika onlineskolor som vill sälja sina kurser till ivriga, aktiva studenter.

I princip ansluter du punkterna; spela matchmakaren genom att introducera två parter som kan gynna varandra. Det liknar hur affiliate-marknadsföring fungerar, men i det här fallet spelar det ingen roll om din läsare slutar köpa sin produkt eller inte. De letar bara efter en introduktion just nu.

Var kan jag hitta sådana erbjudanden?

8. Bygg en “e-postlista”

Skapa en e-postlista (metod 8)Spendera tid på att läsa bloggtillväxttips, och du kommer säkert att stöta på människor som säger “pengarna finns på listan”.

De hänvisar till din e-postlista, som består av dina mest lojala läsare. Målet är att konvertera så många främlingar som besöker din webbplats för första gången till passionerade följare som vill hålla sig uppdaterade om ditt senaste arbete eller innehåll..

Visst är detta en långsiktig strategi (och du blir definitivt inte rik över en natt). Men det är en av de bästa, långsiktiga metoderna för att lönsamt växa din blogg till ett fullfjädrat, pengarskapande företag.

Förlora aldrig att skapa relationer med dina följare. Att erbjuda bra information eller gratis hjälp är ett perfekt sätt att börja. Skräppost med oönskade erbjudanden är ett av de snabbaste sätten att missbruka läsarens förtroende och sabotera dina långsiktiga mål.

Hur fungerar det EXAKT?

9. Ställ in en e-handelswebbplats (hårt arbete krävs)

Ställa in en webbplats för e-handel (metod 9)Webbplatser behöver inte bara handla om innehåll. De kan centreras kring verktyg eller produkter i en onlinebutik.

Var försiktig:

Det finns bokstavligen hundratusentals e-handelswebbplatser eller onlinebutiker. Se till att din fyller en unik nisch, med en detaljerad strategi och senaste marknadsföringstekniker att stå ut från mängden.

Hur skapar jag en framgångsrik webbutik / butik?

 • Hur man skapar en WooCommerce-butik (WordPress)
 • Hur man gör Shopify E-commerce Store (Shopify)

10. Vänd dina webbplatser (Skapa -> Sälj -> Reinvest)

Sälj din webbplats (metod 10)Tro det eller inte, det finns nästan alltid en marknad där för din webbplats.

Det betyder att om du har byggt upp ett följande (eller kanske till och med sålt några produkter eller inkluderat reklam på din webbplats), kanske du kan sälja det till någon annan och göra en snabb pengar.

För att vara ärlig, föreslår vi vanligtvis inte att folk planerar att vända sin webbplats eller blogg (vi är mer fan av att skapa något på lång sikt).

Du kan inte förneka hur lukrativt det kan vara. Om din webbplats till exempel tjänar 500 dollar per månad genom att sälja annonsutrymme kan du kanske sälja webbplatsen för $ 5 000 – 10 000 dollar (vilket är ungefär 12x – 22x månadsinkomst).sellwebsite

Ett annat intressant alternativ är att sälja färdiga webbplatser, Dessa är MYCKET billigare, men det finns fortfarande några pengar att göra.

Var kan jag sälja min webbplats?

Nu har vi räknat ner några av de mest populära sätten att tjäna pengar på din webbplats.

Ändå är vi fortfarande bara bara repor på ytan.

Nedan finns ytterligare 23 sätt att tjäna pengar med din webbplats.

(Kom ihåg att några av dem är något ansluten med ovanstående är de liteutanför lådan’.)

Ytterligare 23 sätt att tjäna pengar på din webbplats

23-vägar till make-pengar-med-din-webbplats11. Sälj textlänkannonser (INTE REKOMMENDERAD) – Det finns fortfarande en efterfrågan på textlänkarannonser (tro det eller inte). Men kom ihåg att dessa kränker Googles användarvillkor (vilket innebär att du riskerar att bli straffad).

För att undvika det, helt enkelt behålla “nofollow’.

12. Ställ in “infolinks” – Infolinks är ett bra alternativ till AdSense-annonser, som är mycket enkla att installera. Nackdelen är att de inte har hög konvertering och utbetalningarna (per klickbasis) är också ganska små.

13. Använd monetiseringswidgets – Dessa liknar också Google Adsense, så de är värda att pröva som ett alternativ.

14. Ställ in RSS-flödesannonser. – Exakt hur de låter som. Annonsutrymme till salu i linje med innehåll från ett RSS-flöde.

15. Ge bort premiuminnehåll för extra $$$ – Om du producerar häpnadsväckande, fantastiskt innehåll som besökare inte kan få tillräckligt med … du kan alltid försöka be dem att betala för en del av det! (Galen koncept, va ?!) Jag är personligen bra med att betala för premiuminnehåll. Kom ihåg – inte be folk att betala direkt. Håll i stället fokuserat på att växa en publik och besökare först.

16. Starta ett privat forum eller coachningskurs – De flesta av oss har unika färdigheter som andra kan dra nytta av. Att inrätta ett enkelt forum eller klasser är ett enkelt sätt att hjälpa andra och generera återkommande inkomst samtidigt.

17. Skapa en jobbtavla – Att sätta upp ett jobbbräde på din webbplats är ett annat enkelt och enkelt sätt att samla in extra pengar när människor accepterar olika jobberbjudanden från olika företag eller individer.

18. Erbjud konsultation – Att erbjuda konsultinspelningar och tillhandahålla tjänster kan hjälpa dig att få anständiga summor pengar medan andra former av “passiva” intäkter tar lite tid att bygga upp. Du kan erbjuda dessa tjänster via e-post, forum eller till och med Skype.

19. Lägg till sidan “anställa mig” på din webbplats – Din nya webbplats eller blogg är också en perfekt plats att presentera dina frilanseringstjänster. Att visa prov eller bevis på tidigare arbete kommer att hjälpa till att öka dina chanser att bli anställda.

20. Sälj eller hyr interna sidor – Det här är inte så vanligt, men du kan bli förvånad över vad folk skulle vara villiga att hyra eller spendera pengar på!

21. Visa popup-annonser – Pop-ups kan vara extremt irriterande. Men de är också ett annat enkelt sätt att göra några snabba pengar.

22. Använd innehållsskåp – ‘Innehållslåsning “liknar dölja eller skydda delar av innehåll tills en besökare vidtar några åtgärder för att lösa in det. Till exempel kanske du vill att de ska betala ett litet belopp eller kanske klicka på en annons.

23. Visa ljudannonser – Dessa är relativt nya och blir allt vanligare. Personligen har jag inte provat det. Men jag har läst några artiklar och det ser definitivt lovande ut.

24. Sälj en e-bok – Den här är ingen hjärna. Många säljer e-böcker via sin webbplats. Några exempel: Om du har en webbplats om recept och matlagning kan du enkelt skapa och sälja din egen receptbok. Detsamma gäller nästan varje nisch.

25. Skapa en konferens runt din webbplats – Massor av arbete men en enorm potentiell vinst också.

26. Ställ in ett lärarprogram – Kinda som en korsning mellan att sälja ditt eget innehåll och erbjuda konsulter eller tjänster.

27. Värdbetalade webbseminarier – Liknar det sista tipset, som till stor del är en blandning av konsultation genom innehåll och ett lärarprogram.

28. Skapa en medlemskapssida – Ännu en nivå i “info-business” -modellen som har den extra fördelen att få in återkommande intäkter.

29. Erbjud kuponger (med affiliate-länkar) – Människor letar ivrigt efter rabatt- och kampanjkoder för allt från kläder till resor. Om du kan (hitta och) erbjuda en giltig kan du också få en minskning av intäkterna också.

30. Värdundersökningar på din webbplats – Svårt att tro, men lätt att göra!

31. Erbjudande att skriva spelningar – Du kan enkelt tjäna $ 20 – $ 30 per 500-ord artikel för andra företag eller individer. Det finns också en enorm potential för flytande talare på olika språk, eftersom många företag vill att deras webbplatser översätts av dem som talar modersmålet.

32. Skapa en betald katalog / företagssida – Du debiterar personer för att ha listat eller prenumererat på sidan.

33. Kopiera bara vad andra gör – Vår personliga favorit! ��


P.S. Om du vill använda den här infografin på din webbplats kan du gärna göra det.

 • Ladda ner hela infographic här (.png)

P.S.S. Om du känner till andra sätt att tjäna pengar på webbplatser, låt mig veta det i kommentaravsnittet. Vi lägger till den i listan och krediterar dig genom att lägga ditt namn under den.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map