SiteGround Domain Privacy Cost (granskning 2020): Är det värt det? Behöver jag det?

�� Vad är SiteGround Domain Privacy Protection?

Oskyddad WHOIS-information utan skydd mot tilläggsskydd för SiteGround-domänskydd

När du registrerar ett domännamn med SiteGround inkluderar processen att du avslöjar ditt privat information Till exempel Ditt namn, Adress, E-post, Telefonnummer, osv till din Domänregistrator (SiteGround i det här fallet). Men du bör också veta att när du är klar med din domänregistreringsprocess med SiteGround blir din personliga kontaktinformation nästan omedelbart tillgänglig för allmänheten (via Whois-databas).


Men du kan fortfarande hindra detta från att hända (om det behövs) genom att använda SiteGround’s Domain Privacy Protection-funktion, så kallad Domän-ID-skydd. Denna valfria betalda extra domänstjänst som erbjuds av SiteGround garanterar att all din kontaktinformation bevaras Privat och inte avslöjas till Allmänheten.

�� SiteGround Domain Privacy Protection Price: Är det värt att köpa de extra tjänsterna från SiteGround??

SiteGround-domänens integritetsskydd vs utan sekretess

Med en pris på cirka $ 1 per månad ($ 12 per år) För SiteGrounds tilläggsfunktion för domänskydd får du sinnesfrid över SiteGrounds domänregistrering. Förnyelsepriset för deras domänskyddstjänst är dock något högre eftersom det skulle kosta dig $ 2 per månad ($ 24 per år).

�� Behöver jag SiteGround Domain Privacy Protection?

Det beror helt på om du vill att din personliga information ska göras tillgänglig på en webbplats där andra kan leta upp dem när som helst eller inte? Många människor bryr sig inte riktigt om att välja det Domänskydd (Domän-ID-skydd) alternativ som erbjuds av SiteGround helt enkelt för att de kanske inte har tänkt på det till datum. Faktum är att de kanske inte ens varit medvetna om att detta är en allvarlig fråga. Men vi har redan informerat dig om det här problemet i förväg, så det är nu upp till dig att göra det bästa valet!

KORT SVAR
Det är ett JA om …
Du är orolig för din integritet!
Det är ett NEJ om …
Du har en stram budget och har också ett alternativ att köpa denna extra tjänst från SiteGround när som helst i framtiden också.

�� Hur döljer jag min personliga information om mitt domännamn registrerat på Siteground från WHOIS-databasen?

SiteGround-användare kan skydda sina personliga uppgifter med deras extra tilläggstjänst för domänskydd som kallas Domän-ID-skydd används för att skydda sekretessen för ditt domännamn registrerat med dem.

Du kan antingen köpa den här funktionen när du registrerar dig med SiteGround under den tid du köper både ditt domännamn och webbhotell eller så kan du också beställa den här funktionen senare. Gå till SiteGround’s Användarområde »Lägg till tjänster» Domänens integritet

Om din domän som är registrerad på SiteGround ägs av en person, kommer alla personuppgifter som rör ägaren att döljas. Därför är det bara information om domännamnsregistrering / utgångsdatum kommer att vara synlig.

Och om den SiteGround-registrerade domänen ägs inte av en person utan en Företag, sedan Organisation fältet kommer att få synligt i WHOIS-informationen E-postadressen, telefonnummer, adress osv. kommer fortfarande att vara dold.

�� Hur man hanterar (redigerar och skyddar) WHOIS-informationen för din SiteGround-domän?

Vi besvarar denna fråga genom att dela upp den i två olika ämnen för att tydligt förklara redigerings- och hanteringsprocessen för Domain Privacy Protection på SiteGround:

1. Redigera din domänadministrativ information

Om ditt domännamn är registrerat av SiteGround kan du enkelt redigera all administrativ information från SiteGround’s Användarområde »Mina konton» Hantera (alternativet ligger bredvid föredraget domännamn).

Du kan nu redigera din domännamn kontaktuppgifter.

Om ditt domännamn inte är registrerat av SiteGround kan du kontakta din domänregistrator och begära om WHOIS-informationsändringar (om någon).

2. Hantera sekretessinformationen för din domän

När det kommer till .com, .netto eller någon annan generiska domänstillägg på toppnivå, Domänens integritetsskyddstjänst måste beställas ytterligare. Genom att aktivera denna tilläggstjänst kommer dina personliga uppgifter att ersättas helt med informationen från SiteGrounds registrator. Detta är en kraftfull funktion som minskar skräppost, förhindrar identitetsstöld och skörd av e-post.

Om den här funktionen är tillgänglig för ditt domännamnstillägg kan du se en knapp som heter Add ID Protect i SiteGround’s Användarområde »Mina konton» Domäner

Vilka TLD: er tillåter funktionen SiteGround Domain ID Protect?

SiteGrounds Domain ID Protect-funktion kan köpas för populära allmänna TLD: er Till exempel .com, .netto, .org, .info, .BIZ, .namn, .cc, .TV, .mig och så vidare. Denna valfria funktion i domänregistrering av SiteGround är dock inte tillämplig på alla domännamnstillägg, särskilt inte landsbaserade TLD (ccTLD) Till exempel .oss, .Storbritannien, co.au, .ca, .nl och så vidare.

Varför vissa domännamnstillägg inte tillåter registrering av privat domän?

De flesta av Landsbaserade domänförlängningar (ccTLD) tillåter inte användning av SiteGrounds skydd för domänskydd eller domän-ID-skydd. Varje ccTLD har sin egen Registreringspolicy och de tillåter inte proxy domännamn registrering som förhindrar att registret visar korrekt data. För att följa sådana begränsningar ger SiteGround därför inte Domain ID Protect-tjänsten alla tillgängliga domännamnstillägg.

Kan jag använda SiteGround’s Domain ID Protection med .uk-domäner?

Nej, Domain ID Protection-funktionen i SiteGround är inte tillgänglig för .uk-domännamn.

Varför kan jag inte se whois-informationen för min .ca-domän registrerad med SiteGround?

Enligt det senaste CIRA-policy, alla ändringar av whois-informationen för din .ca-domän är endast synliga på specifika WHOIS-registratorers registrator. WHOIS-detaljerna kan inte utföras oftare än 60 dagar och det är därför någon av dina kontaktuppgifter inte syns (på de globala WHOIS-sökmotorerna).

Är funktionen Domain Privacy Protection tillgänglig gratis för SiteGround-kunder som äger en .it-domän?

De Europeiska dataskyddsförordningen vilket är tillämpligt från 25 maj 2018) har verkställt att tjänsten Domain Privacy Protection (Domain ID Protect) är tillgänglig GRATIS för alla SiteGround-kunder som registrerade / överförde en .it-domän med / till dem.

Jag hoppas att vår guide om SiteGround Domain Privacy Review (2020): Behöver du det & är det värt kostnaden? hjälpte dig att ta reda på om du borde gå till den här extra betalda domänstilläggsfunktionen från SiteGround webbhotell eller bara ge den ett hopp över och köpa den någonstans senare. För ytterligare hjälp med SiteGrounds domänrelaterade frågor, kontakta deras 24 × 7 Support Helpline.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me