Kako uporabljati WooCommerce za ustvarjanje spletne trgovine


Zagon spletne trgovine z WooCommerce in WordPressV tej vadnici vas bomo naučili, kako nastaviti spletno trgovino WooCommerce + WordPress, kjer lahko seznamate in prodajate fizične izdelke.


WooCommerce je brezplačen vtičnik, ki je preprost in preprost. V stavku je WooCommerce najboljši način, da spletno mesto WordPress spremenite v popolnoma funkcionalno trgovino za e-trgovino.

 • Brezplačno je in open-source – tako kot WordPress.
 • To je najbolj priljubljena e-trgovina vtičnik za WordPress tam.
 • Ti lahko nastavite in nastavite sami.
 • The namestitev je hitra. Običajno je le nekaj ur.
 • Deluje s katero koli zasnovo / temo ki jo trenutno imate na svojem mestu WordPress – ni vam treba izmikati trenutnega oblikovanja spletnega mesta.

Nadaljnji seznam bi lahko nadaljevali, ampak namesto tega povejmo, da vam WooCommerce preprosto nudi vse, kar boste kdaj potrebovali za izgradnjo visokokakovostne trgovine za e-trgovino z WordPressom.

Kaj lahko prodajate z WordPress + WooCommerce?

 • digitalni izdelki (npr. programska oprema, prenosi, e-knjige),
 • fizični izdelki,
 • storitve,
 • rezervacije (npr. za sestanke ali kar koli drugega, kar lahko rezervirate),
 • naročnine,
 • izdelke drugih ljudi – kot podružnica,
 • prilagoditve (npr. dodatne prilagoditve na vrhu seznamov izdelkov) in še več.

Z drugimi besedami – s svojim spletnim mestom lahko zaslužite.

Tvegali bi celo, da vam WooCommerce omogoča prodajo karkoli ki ji lahko dodeli cenovno ceno. Poleg tega ga lahko uporablja vsakdo (če vam je že uspelo zagnati spletno mesto WordPress, boste lahko upravljali tudi z WooCommerce).

Kako zgraditi spletno trgovino z WordPress in WooCommerce

Opomba: Cilj tega dela vodnika je prikazati najpreprostejši način gradnje funkcionalne trgovine za e-trgovino na WordPressu, da boste lahko svojo trgovino dobili v spletu čim prej. Zato se bomo osredotočili na samo bistvene stvari in preskočili naprednejše vidike.

KORAK 1. Pridobite ime domene in spletno gostovanje

Če želite ustvariti spletno trgovino ali drugo vrsto spletnega mesta, boste potrebovali dve stvari:

 • Domena je edinstveni naslov vaše trgovine v spletu. Nekaj ​​kot YOURSTORE.com
 • Spletno gostovanje je v bistvu oddaljeni računalnik, ki shrani vaše spletno mesto in ga nato služi vsem, ki ga želijo obiskati. (podrobnejša razlaga)

Popolno razkritje: Provizijo zaslužimo vsakič, ko kupite Bluehost. To nam pomaga, da WebsiteSetup vodimo kot podjetje. Hvala za tvojo podporo.

Obstaja na stotine različnih ponudnikov gostovanja / domen, običajno dobimo oboje od Bluehost.com. Ponujajo cenovno ugodno spletno gostovanje (vključno z brezplačnim domenskim imenom za eno leto) in zanesljivost. Prav tako so eden redkih, ki jih WordPress.org priporočajo (uradni) ponudniki gostovanja. Strošek? Od 2,75 dolarja na mesec.

Za začetek morate samo iti na Bluehost.com, in kliknite gumb »začnite«.

Prijavite se pri Bluehostu

Odprlo vas bo stran, na kateri lahko izberete načrt gostovanja za svojo trgovino. Začnete lahko z najcenejšo možnostjo, ki je označena kot “osnovna”:

izberi bluehost
Če uporabljate naše napotitvene povezave, lahko dobite Bluehost za 2,75 USD / mesec.

Naslednji korak je izbira imena domene za vašo novo spletno trgovino.

domena bluehost

Za to je potreben nekaj brainstorminga. Na splošno želite, da je vaše ime domene edinstven, enostavno zapomniti in privlačen. Če za trgovino že imate ustanovljen poslovni subjekt, ga morda pošljite kot ime svoje domene.

Ko se odločite za svojo domeno, lahko dokončate nastavitev in plačate začetno pristojbino za gostovanje.

Super! Pravkar ste si pridobili ime domene in načrt gostovanja, ki ga boste spremljali.

KORAK 2. Namestite WordPress (BREZPLAČNO)

Naslednji korak bo s WordPressom uradno označil začetek vaše pustolovščine – nameščali boste WordPress na svoj račun gostovanja.

To se morda sliši težko, vendar dejansko ni. Vse kar morate storiti je, da odprete svojo uporabniško ploščo Bluehost (Bluehost vam bo poslal potrditveno e-pošto) – običajno je na voljo na my.bluehost.com.

Ko se tam pomaknete, se pomaknite navzdol, dokler ne vidite ikone z oznako »Namesti WordPress«:

izberite WordPress

Kliknite nanjo in sledite navodilom na zaslonu. Skozi celoten postopek vas bo vodil korak za korakom, ničesar vas ne skrbi!

Če potrebujete več praktičnih informacij o izbiri domene in namestitvi čiste kopije WordPress-a, pojdite naprej in obiščite ta vodnik (pojdite na 2. korak).

Na tej točki bi morali imeti nameščeno prazno spletno mesto WordPress.

 • Ogledate si ga lahko tako, da odprete glavno ime domene (npr., YOURSTORE.com)
 • Na skrbniško ploščo se lahko prijavite na YOURSTORE.com/wp-admin

Zdaj je čas, da prazno spletno mesto WordPress spremenimo v popolnoma funkcionalno trgovino za e-trgovino z odličnim vtičnikom WooCommerce.

KORAK 3. Namestite vtičnik WooCommerce (BREZPLAČNO)

Kot pri vseh WordPress vtičnikih se zabava začne z navigacijo do vašega Nadzorna plošča WordPress / Vtičniki / Dodaj novo. Tam v iskalno polje vnesite »woocommerce«. Kot prvi rezultat iskanja boste videli WooCommerce:

namestite woocommerce

Samo kliknite gumb »Namesti zdaj« poleg vtičnika.

Po nekaj sekundah se besedilo na gumbu spremeni v »Aktiviraj«. Pojdi naprej in jo klikni.

woocommerce aktivirati

Na tej stopnji boste videli čarovnika za zagon / nastavitev WooCommerce. Ta stvar poenostavi postopek in vas popelje po roki skozi vse. Za začetek kliknite »Pojdimo!«

čarovnik za spletno trgovino 1

Ustvarite strani Essential Store

Spletne trgovine so zlasti vrsto spletnega mesta in jih potrebujejo zlasti strani za pravilno delovanje. Prvi korak v čarovniku WooCommerce je ustvarjanje teh strani za vas:

 • “Trgovina” – tu bodo prikazani vaši izdelki.
 • “Košarica” ​​- to je nakupovalna košarica, kjer lahko vaše stranke prilagodijo svoje naročilo, preden nadaljujejo s prevzemom blagajne.
 • “Preveri” – tu kupci izberejo način dostave / dostave in plačajo za vse, kar so kupili.
 • “Moj račun” – nekakšna profilna stran za registrirane stranke (tam si bodo lahko ogledali svoja prejšnja naročila in urejali druge podrobnosti).

V tej fazi čarovnika WooCommerce morate samo klikniti gumb »Nadaljuj«. WooCommerce bo te strani postavil za vas.

Nastavite Locale

Lokal je resnično pomemben del vaše nastavitve trgovine. Teh nekaj parametrov določa izvor vašega podjetja, valuto in želene enote:

čarovnik za spletno trgovino 2

Ko končate, kliknite »Nadaljuj«.

Razumevanje prometnega davka

Davek je daleč najmanj vznemirljiv del vodenja trgovine z e-trgovino, vendar žal žal ne smemo zanemariti..

Veseli boste, da vam pri tem delu pomaga tudi WooCommerce.

Najprej lahko izberete, ali boste pošiljali fizično blago ali ne. Če potrdite polje, bo WooCommerce v nastavitvah vnaprej določil preostale podrobnosti, povezane s pošiljanjem.

pošiljanje čarovnika za woocommerce

Naprej, davek! WooCommerce ima zelo urejen davčni modul, najboljše pri tem pa je, da vam pomaga ugotoviti davčne stopnje glede na lokacijo trgovine (to ste nastavili v prejšnjem koraku).

Če boste zaračunali prometni davek (v večini primerov ste), samo potrdite glavno polje. Takoj se prikaže nov nabor oken in vas obvesti, kaj se bo zgodilo naprej.

preklapljanje davkov na woocommerce

Opomba: Čeprav bo WooCommerce za vas predhodno izpolnil davčne nastavitve, morate še vedno dvakrat preveriti pri lokalnih organih, kakšna so trenutna pravila o obdavčenju, še posebej, če niste v ZDA. Če želite izvedeti več o načinu ravnanja z davki od prodaje WooCommerce, Preberi to. Vse lahko spremenite pozneje, zato ne skrbite, če trenutno niste prepričani v pravila.

Kliknite »Nadaljuj«.

Izberite način plačila (priporočljivo je PayPal)

Sposobnost sprejemanja plačil v spletu je temelj vsake trgovine za e-trgovino, WooCommerce res ponuja veliko glede na razpoložljive rešitve.

Tukaj lahko izbirate med:

plačila čarovnika za woocommerce

Dve najbolj priljubljeni možnosti plačila sta na samem vrhu – PayPal in Stripe – zelo priporočamo, da svoje spletno mesto integrirate z obema. Samo kliknite na njihova ustrezna polja.

Izberete lahko tudi druge načine plačila, ki se zdijo smiselni. Kasneje boste na plošči z nastavitvami WooCommerce na voljo še več možnosti.

Opomba: Če želite plačila prek spleta delovati, se morate ločeno prijaviti s PayPal ali Stripe. Nastavitve v WooCommerce so samo za integracijo obstoječih računov PayPal in Stripe z novim spletnim mestom za e-trgovino..

Ko končate, spet kliknite »Nadaljuj«.

Naslednji korak je le potrditveni zaslon, da je šlo vse dobro. Na tej stopnji je vaša osnovna namestitev spletnega mesta končana – pravkar ste zgradili prazno trgovino za e-trgovino z WooCommerce!

Naslednji korak je dodajanje izdelkov:

KORAK 4. Dodajte svoj prvi izdelek

Če želite poklicati prodajalno v operativni sistem, potrebujete nekaj izdelkov v bazi podatkov (ali storitev ali prenosov ali kar koli že želite prodati).

Če želite začeti delati z izdelki, pojdite na nadzorno ploščo Izdelki / Dodaj izdelek:

dodajte izdelek

Ogledali si boste klasičen zaslon za urejanje vsebine WordPress:

woocommerce dodaj izdelek

 1. Ime izdelka.
 2. Glavni opis izdelka. To veliko polje vam omogoča, da vnesete toliko podatkov o izdelku, kot želite. Ker je to WordPress, lahko vanj vstavite ne samo preprosto besedilo, temveč tudi slike, stolpce, naslove, celo video posnetke in druge medije. V bistvu, kar se vam zdi primerno!
 3. Osrednja oddelek s podatki o izdelku. Tu določite vrsto izdelka, ki ga dodajate, in ali je fizični, a naložljiv ali a virtualni izdelek (storitve se štejejo tudi za virtualne izdelke). Kot del tega osrednjega dela dobite tudi zavihke za različne parametre izdelka:
  1. Splošno. Tukaj lahko določite cene in davke.
  2. Inventar. WooCommerce vam omogoča upravljanje ravni zalog.
  3. Dostava. Nastavite težo, dimenzije in stroške pošiljanja.
  4. Povezani izdelki. Odlično za nastavitev prodajnih mest, navzkrižne prodaje itd. (Pomislite, »Kupci, ki so kupili to tudi kupil da.”)
  5. Lastnosti. Nastavite atribute izdelkov po meri. Na primer, če prodajate majice, lahko tukaj nastavite alternativne barve.
  6. Napredno. Dodatne nastavitve. Ni nujno.
 4. Kratek opis. To je besedilo, ki se prikaže na strani izdelka pod imenom. Najbolje deluje kot kratek povzetek izdelka.
 5. Kategorije izdelkov. Skupaj združite podobne izdelke. Npr. „Klobuki“. Deluje tako kot standardne kategorije WordPress.
 6. Oznake izdelkov. Dodaten način za pomoč pri organizaciji baze podatkov o izdelkih. Deluje tako kot standardne oznake WordPress.
 7. Slika izdelka. Glavna slika izdelka.
 8. Galerija izdelkov. Dodatne slike izdelkov, ki prikazujejo njihovo odličnost.

Ko prvič obiščete to ploščo, bo WooCommerce prikazal nekaj priročnih namigi za razlago, kaj je namen vsakega polja:

woocommerce dodajte navodila za izdelke

Ko končate vse zgoraj našteto, kliknite velik gumb Objavi – vaš prvi izdelek je pravkar dodan!

Po dodajanju peščice blaga v bazo podatkov mora biti razdelek izdelkov na nadzorni plošči videti nekako takole:

izdelki za spletno trgovino

KORAK 5. Izberite temo za svojo spletno trgovino (BREZPLAČNO)

Obstaja zelo dober razlog, zakaj smo najprej opisali, kako dodati izdelke v vašo trgovino, preden smo razpravljali o vizualnem izgledu celotne stvari.

Odkrito povedano, brez izdelkov v bazi podatkov posameznih strani trgovine ne bi mogli videti v nobenem reprezentativnem obrazcu. Ne bi mogli zagotoviti, da je vse videti v redu.

Zdaj, ko ste dodali večino svojih izdelkov, lahko poskrbimo, da bodo stvari v redu s čisto vizualnega vidika.

WooCommerce proti trenutni temi

WooCommerce privzeto deluje s katero koli temo WordPressa. To je odlična novica, še posebej, če ste že izbrali svoj dizajn in se ga želite držati.

Lahko pa uporabite posebne teme, optimizirane za WooCommerce. Te teme imajo vnaprej nastavljene sloge, zaradi katerih so vsi elementi WooCommerce videti super.

Tu je naše priporočilo:

izbira teme

Pokliče se uradna tema WooCommerce – in najbolj verjetno deluje pravilno Trgovina. Privzeta različica je zastonj, in to bi moralo biti dovolj, da se odpravite.

trgovina

Lahko pa obiščete tudi odsek za e-trgovino na spletnem mestu ThemeForest – največji imenik vrhunskih tem WordPress na spletu.

topic gozd

Ne glede na to, ali ste se odločili za svojo trenutno temo ali ste se odločili za nekaj novega in optimiziranega za WooCommerce, je treba poskrbeti, da bodo posamezne strani v trgovini videti dobro. Naredimo to zdaj:

Pravila oblikovanja elektronske trgovine

Pogovorimo se o peščici pomembnih vidikov, preden se prepustimo dušiku.

V glavnem – kaj naredi zasnovo trgovine za e-trgovino dobro (beri: dobičkonosno)? Tu so najpomembnejši parametri:

 • Dizajn mora biti jasno in nikakor ne zmede. Zmeden obiskovalec ne bo kupil ničesar.
 • Sredinski blok vsebine mora pritegniti pozornost obiskovalca takoj, ko pride na spletno mesto. V središčnem bloku bodo prikazani izdelki.
 • Nastavljive stranske vrstice. Morate biti sposobni izbrati, koliko stranskih vrstic potrebujete, in tudi onemogočiti stransko vrstico za nekatere strani (več o tem kasneje).
 • Odziven in optimiziran za mobilne naprave. Raziskave kažejo [2] da približno 80% ljudi na internetu ima pametni telefon. Po drugi raziskavi [3], 61% vaših mobilnih obiskovalcev bo takoj odšlo in se odpravilo k svojim tekmecem, če bodo imeli moteče brskanje. Z drugimi besedami, ključnega pomena je zagotavljanje, da je vaše spletno mesto optimizirano za mobilne naprave.
 • Dobra navigacijska struktura. Želite jasne menije, ki jih je enostavno razumeti – tako da bodo vaši obiskovalci našli stran, ki jo iščejo.

Glede na zgoraj navedeno je opisano, kaj lahko naredite s posameznimi stranmi trgovine:

Stran vaše trgovine

Tu najdete glavni seznam vaših izdelkov. Če ste šli po čarovniku za nastavitev WooCommerce, lahko to stran najdete na naslovu YOURDOMAIN.com/shop

To je standardna WordPress stran – urejate jo lahko prek Nadzorna plošča WordPress / Strani.

Stvari, ki jih je vredno storiti:

 • Dodajte nekaj izvodov, ki bodo obiskovalce spodbudili k nakupu z vami.
 • Odločite se, ali želite na strani imeti stransko vrstico. To se naredi prek predlog strani vaših tem. Na primer, Storefront mi omogoča, da grem v celotno širino, kar bomo naredili:

polna širina

Glavna značilnost strani Trgovine je, da je tik pod standardno vsebino ta del po meri, kjer so prikazani seznami vaših izdelkov. Tako izgleda na temi Storefront:

stran prodajalne woocommerce

Kot lahko vidite, so lepe slike izdelkov ključne, prva stvar, ki bi jo morali izbrati! Z drugimi besedami – verjetno bi morali na svojih izdelkih delati bolj kot na čem drugem.

WooCommerce vam tudi na tej strani omogoča prikazovanje izdelkov na druge načine. Ko greš nadzorna plošča WordPress / WooCommerce / Nastavitve / Izdelki in nato Zaslon oddelek:

woocommerce izdelki prikaz

… Na strani Trgovine lahko izberete, ali želite prikazati posamezne izdelke ali kategorije izdelkov. Izberite, kar je za vas najbolj smiselno, nato shranite nastavitve.

Posamezne strani izdelkov

Če si želite ogledati, kliknite kateri koli seznam izdelkov na strani Trgovine.

Če uporabljate kakovostno temo, na tej določeni strani ne bi smeli imeti težav. V bistvu je edino, kar lahko storite, da prilagodite količino besedila, ki ga uporabljate za posamezne opise izdelkov, in tako poskrbite, da se vse vizualno prilega in da ni praznih pik, ki bi lahko zmedle kupca.

Tu je primer s temo Storefront (brez dodatnih prilagoditev):

seznam izdelkov z woocommerce

Nakupovalni voziček

Še ena pomembna stran, ki ji je mogoče prilagoditi Nadzorna plošča / Strani.

Priporočili bi morali eno postavitev v polni širini. Na tej strani kupcu ne želite dati preveč možnosti, razen če se odpravite do blagajne.

woocommerce voziček

Preveri

Blagajna je morda najpomembnejša stran vseh. Kupci lahko dokončajo naročila in izvedejo plačila.

Pravzaprav vas ne spodbujamo, da na tej strani ne premikate ene same strani:

Stran na blagajni mora biti absolutno polna. Edini sprejemljiv izid strani za kupca bi moral biti, da dokonča svoje naročilo in ne moti stvari, ki je na voljo v stranski vrstici.

To lahko storite preko Nadzorna plošča / Strani (samo ponovite postopek, ki ste ga opravili s stranjo trgovine).

Poleg tega je privzeti videz strani Checkout odličen:

woocommerce blagajna

Na tej stopnji ste v bistvu končali s prilagoditvijo zasnove trgovine, zdaj pa poglejmo v možnostih za razširitev funkcionalnosti trgovine.

KORAK 6. Razširitev WooCommerce – kako?

Še ena stvar, zaradi katere je WooCommerce tako impresivna rešitev za e-trgovino, je ta, da je na voljo več deset ali celo na stotine razširitev in vtičnikov.

Naštejmo nekaj najbolj uporabnih:

WooCommerce razširitve

Začnimo z razširitvami – uradnimi dodatki, ki jih je odobrila ekipa WooCommerce.

Če si želite ogledati, kaj je na voljo, pojdite na ta stran.

Ta katalog je resnično impresiven in obsežen. Ne želimo, da se zaradi tega počutite ustrahovane. Vseh teh razširitev zagotovo ne potrebujete. Ta seznam obravnavajte kot bife – izberite kar se vam zdi kul.

Nekaj ​​vrednejših omenja:

 • Prehodi za plačila. Te razširitve omogočajo sprejemanje več načinov plačila poleg standardnega PayPala. Na splošno, več kot si lahko privoščite načine plačila (ti prehodi so pogosto plačani), tem bolje.
 • Razširitve pošiljanja. To bo priročno, če želite svojo trgovino samodejno integrirati z uradnimi cenami dostave podjetij, kot sta UPS ali FedEx.
 • Računovodske razširitve. Povežite svojo trgovino WooCommerce z računovodskim orodjem po vaši izbiri.
 • WooCommerce rezervacije. Dovoli strankam, da rezervirajo sestanke za storitve, ne da bi zapustili vaše spletno mesto.
 • Naročnine na WooCommerce. Stranke naj se naročijo na vaše izdelke ali storitve in plačajo tedensko, mesečno ali letno pristojbino.
 • EU številka DDV. Za tiste, ki delujejo v EU.
 • TaxJar. Dajte svoj prometni davek na avtopilot.

Če ne želite porabiti denarja za nove razširitve, lahko brskate po tem brezplačna kategorija. Tam je več kot dovolj stvari, da vas lahko zasedejo.

Vtičniki, ki polnijo vašo trgovino za e-trgovino

Če razširitve odložite, lahko z dodatki za WordPress dodate še dodatno polnjenje vaše trgovine. Tukaj je nekaj, kar morate dobiti:

Ustvarjanje spletne trgovine v matici

Kot lahko vidite, stopnja zahtevnosti pri ustvarjanju lastne trgovine z e-trgovino z WordPressom ni visoka, vendar boste še vedno potrebovali nekaj časa, da prečkate vse zgornje korake – verjetno popoldne ali dva.

To je še vedno neverjetno, saj bi, recimo, pred petimi leti morali najeti razvijalca in jim plačati severno 5000 dolarjev, da bi ustvarili nekaj podobnega. Zdaj lahko vse naredite sami!

Kakor koli, da vam pomagamo prebroditi vse potrebne naloge, tukaj je kontrolni seznam za izrez in ohranitev:

Preden začneš

 • Pridobite ime domene, prijavite se za spletno gostovanje in zaženite delujočo namestitev WordPress.
 • Prepričajte se, da vaše novo prazno spletno mesto WordPress deluje pravilno (brez očitnih napak pri pojavljanju itd.).

Namestitev WooCommerce

 • Namestite in aktivirajte glavni vtičnik WooCommerce.
 • Pojdite skozi čarovnika za nastavitev WooCommerce in bodite pozorni na:
  • Pridobivanje štirih potrebnih strani (Trgovina, košarica, blagajna, moj račun).
  • Nastavitev lokala trgovine.
  • Postavljanje davka na promet in pošiljanje.
  • Izbira začetnih načinov plačila.

Izdelki

 • V trgovino dodajte večino (ali vse) svojih izdelkov ali kategorij izdelkov.

Oblikovanje

 • Izberite pravo temo WordPress za vašo trgovino za e-trgovino. Pojdite bodisi z vašo obstoječo temo ali pa brskajte po drugih možnostih. Pri tem preglejte pravila oblikovanja trgovine z e-trgovino.
 • Prilagodite stran svoje trgovine.
 • Prilagodite posamezne strani izdelkov.
 • Prilagodite stran Košarica.
 • Prilagodite stran Checkout.

Podaljški

 • Namestite prehod za plačila, ki ga želite uporabiti.
 • Razmislite o nekaterih razširitvah pošiljanja.
 • Razmislite o računovodskem razširitvi.
 • Brskaj po drugih razširitve in brezplačna kategorija.

Vtičniki

Razmislite o namestitvi vseh vtičnikov, ki bodo dodatno napolnili vašo trgovino za e-trgovino:

 • Yoast SEO
 • Yoast WooCommerce SEO
 • WooCommerce večjezičnost
 • Kontaktni obrazec 7
 • UpdraftPlus
 • Gumbi za družabne dele, ki jih GetSocial
 • MonsterInsights
 • iThemes Varnost
 • W3 Skupaj predpomnilnik.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map