Kako uporabljati Wix (vadnica)


wix vadnica


Wix je enostaven za uporabo, zmogljiv in cenovno zelo dostopen graditelj spletnih mest, ki ga je mogoče uporabiti za ustvarjanje poslovnih / osebnih spletnih mest, spletnih trgovin in portfeljev.

Ta enostavna navodila po korakih vam pomagajo, da se naučite osnov graditelja spletnih mest Wix.

Pokazali vam bomo, kako sami izdelati spletno mesto z uporabo Wixa. To vključuje izbiro predloge, prilagoditev spletnega mesta, dodajanje strani, izdelkov in še več.

Pripravljeni? Začnimo…

Kako ustvariti spletno mesto s pomočjo Wixa (kazalo):

 1. Prijava s Wix-om
 2. Izbira vrste spletnega mesta, ki ga želite izdelati
 3. Izbira predloge
 4. Prilagajanje spletnega mesta
 5. Optimizacija spletnega mesta za mobilne naprave
 6. Ustvarjanje strani
 7. Zagon bloga
 8. Zagon trgovine z e-trgovino
 9. Spoznajte glavno nadzorno ploščo Wixa
 10. Dodajanje funkcionalnosti prek aplikacij
 11. Izbira načrta cen in zagon trgovine v javnosti

Skupni čas za izdelavo spletnega mesta z Wix-om: ~ 30 minut
Raven spretnosti: Začetnik

Popolno razkritje: Ta vadnica vključuje partnerske povezave Wix. Če se odločite za nakup Wixa prek naših referenčnih povezav, zaslužimo provizijo. Hvala za tvojo podporo.

1) Pojdite na www.Wix.com in kliknite »Začnite«

Wix vam omogoča, da skočite naravnost v gradnjo svojega spletnega mesta, ne da bi vam bilo treba razmišljati o tehničnih podrobnostih namestitve. Vendar je vseeno vzeti minuto, da razložite celoten postopek:

Prva stvar, ki jo morate vedeti o delu z Wix-om, je, da najprej postavite spletno mesto in se šele nato odločite, ali boste plačevali dodatne funkcije ali ostali s popolnoma brezplačno nastavitvijo.

Vse kar morate začeti je, da se pomaknete do glavnega spletnega mesta Wix in kliknite na velikem Začeti gumb in nato naprej Prijavite se.

wix.com

Vnesite svoje kontaktne podatke in kliknite na glavno Prijavite se gumb. Po tem boste preusmerjeni naravnost do tistega, kar se imenuje Wix ADI – oblikovalec umetne inteligence.

wix adi

Kliknite na Naredimo to začeti.

V teh začetnih korakih vam bo Wix postavil vrsto vprašanj in nato nastavil spletno mesto s posebnimi optimizacijami – na podlagi vaših odgovorov.

Prvo vprašanje je zelo preprosto:

wix adi 1

Tisto, kar si najverjetneje želite izbrati tam, je “jaz.”

Drugo vprašanje vas zastavlja o vrsti spletnega mesta, ki ga želite zgraditi:

wix adi 2

Kot vidite, je na voljo več možnosti. Tega koraka ne smete zanemariti, ker bo Wix prevzel vaš vložek in ga uporabil za predhodno optimizacijo spletnega mesta za vas.

Za ta vodnik bomo izbrali “podjetje”, saj gre za najpogostejšo vrsto spletnih mest, ki jih ljudje gradijo.

Naslednja vprašanja sledijo temu in vas vodijo k lepi, enomesečni definiciji vašega spletnega mesta in njegovemu namenu.

2) Izberite vrsto spletnega mesta, ki ga želite zgraditi

Z začetnimi vprašanji vas bo Wix vprašal, če zaupate ADI dovolj, da bo lahko sestavil zgledno spletno mesto za vas ali če želite vse sestaviti ročno. Sodelovanje z ADI je veliko bolj učinkovit pristop, še posebej, ker se lahko pozneje vrnete in prilagodite vse podrobnosti svojega spletnega mesta. Nisi zaljubljen v prvotne predloge, ki ti jih daje Wix.

začetek adi

Kliknite na Začni zdaj.

Odvisno od odgovorov, ki ste jih dali pred minuto, bo Wix imel nekaj nadaljnjih vprašanj, s katerimi bo natančno določil točno obliko in strukturo spletnega mesta, ki v vašem scenariju najbolj verjetno delujeta..

Prvo vprašanje je o vrsti podjetja, za katerega želite zgraditi spletno mesto.

vrsta spletnega mesta

⚠️ Opomba; če ste v prejšnjem koraku izbrali drugo možnost – ne »poslovnega mesta«, ampak morda »spletne trgovine« -, vam bo Wix pokazal drugačen izbor možnosti.

Takoj, ko začnete vnašati definicijo svojega podjetja, bo Wix sestavil vrsto predlogov. Na primer, ko vnesemo “masažo”, ima Wix te predloge:

predloge za masažo

To vam prikazujemo samo zato, da povemo, koliko različnih vrst podjetij podpira Wix in ima že izdelane modele in strukture spletnih mest. Na koncu smo za primer spletno mesto, ki ga gradimo, izbrali “Masažni terapevt” s seznama.

Kliknite na Naslednji ko najdete vrsto podjetja / spletnega mesta, ki vam najbolj ustreza.

Na podlagi vsega, kar ste izbrali do tega trenutka, bo Wix predlagal nabor funkcij za vaše spletno mesto.

izberite funkcije

V našem primeru Wix predlaga modul za spletne rezervacije, klepet, blog in še nekaj drugih stvari. Kaj boste videli na tem zaslonu, se lahko razlikuje glede na vaše odgovore. Pojdite skozi ta seznam in označite funkcije, za katere se zdi, da imajo smisel za vaše spletno mesto.

V naslednjem koraku bo Wix vprašal ime vašega podjetja, ki bo postalo ime vašega spletnega mesta.

ime podjetja

Če gre za spletno mesto za osebno blagovno znamko, ki ga gradite, lahko tam vnesete svoje ime.

Nato vas bo Wix vprašal, ali imate v spletu že nekaj vsebine, ki jo želite uvoziti na novo spletno mesto Wix. Wix omogoča uvoz z drugih spletnih mest in tudi s seznamov Google Mesta. Uvoz vsebine z drugih spletnih mest je v praksi lahko težaven, zato je najbolje, da to ne pustite. Samo kliknite na Naslednji.

uvoz z drugih mest

S tem storjenim vam bo Wix zdaj omogočil izbiro zasnove za vaše spletno mesto.

3) Izberite predlogo (oblikovanje)

Wix poskuša narediti postopek izbire oblikovanja čim bolj preprost, zato namesto da bi vam prikazal steno več sto predlog, ki jih lahko izbirate, se začne s spraševanjem o tem, kakšen slog oblikovanja imate najraje.

izberite slog oblikovanja

Obstaja nekaj možnosti in na podlagi vaših odgovorov vam bo Wix predstavil filtriran seznam predlog, ki so v skladu s prejšnjimi izbirami.

Čutimo, da je slog poklical “Breeze” bo pri masažnem terapevtu v redu, vendar lahko prosto izbirate sami.

Takoj ko se odločite, boste videli, da Wix sestavlja precej natančne možnosti za domačo stran, med katerimi lahko izbirate. Glede na vaše prejšnje izbire bodo te domače strani napolnjene z ustrezno grafiko in bodo ustrezale določenemu slogu oblikovanja. Tukaj je nekaj, kar nam predlaga:

wix predlogi za domačo stran

Opazili boste, da je na teh domačih straneh veliko slik, povezanih z masažo. Vedeti bi morali, da jih nismo dali tja. Vse napore Wix ADI poskuša napovedati, kaj bo delovalo zame in moje podjetje. Super!

Izberite domačo stran, ki vam je najbolj všeč, in nadaljujte.

4) Prilagodite spletno mesto

Po izbiri domače strani, ki vam je všeč, boste vrženi desno v urejevalnik Wix ADI, kjer lahko prilagodite vse podrobnosti o tem, kako je spletno mesto videti in katere elemente vsebuje.

Za začetek boste videli tak vmesnik:

wix urejevalnik

Vse to je zelo intuitivno, zato se skoraj vsak element na strani obnaša tako, kot bi pričakovali.

Če želite na primer urediti katero koli besedilo na strani, kliknite na določen del besedila. Pojavi se nova stranska vrstica, kjer boste lahko izvajali svoje spremembe.

Spodaj smo na primer kliknili na glavni blok v sredini (rekoč “Wyatt Collier”). Pojavila se je stranska vrstica, ki mi je omogočila, da uredim ime in dodam podnapis in opis.

sprememba glavnega bloka

Klik na katerega koli od drugih blokov na domači strani bo imel enak učinek – omogočil vam bo vmesnik za urejanje, kjer lahko spremenite vsebino tega bloka.

Tu je primer, kako delamo na bloku “Moje zdravljenje”. Vsak del besedila lahko uredimo posebej in tudi delamo na seznamu tretmajev.

moj blok zdravljenja spremeni

⚠️ Opomba; urejevalnik Wix ADI deluje s samodejnim shranjevanjem, zato vam ni treba skrbeti, da bi izgubili napredek.

Toda prilagajanje dizajna je bolj kot samo spreminjanje besedil tu in tam:

Uskladitev odsekov

Urejevalnik Wix ADI omogoča, da posamezne elemente povlečete in spustite po strani, prav tako pa spremenite vrstni red razdelkov.

Če pogledate katerega od razdelkov, v zgornjem desnem kotu razdelka vidite dve ikoni puščice:

blok puščice

Te puščice omogočajo premikanje določenega odseka navzgor in navzdol. Preprosto kliknite na njih in v nekaj sekundah boste videli, da se odsek premika po mestih.

Preklapljanje stilov oblikovanja sekcij

Poleg urejanja vsebin razdelkov lahko tudi sami spremenite celoten načrt. Na primer, ko s kazalcem miške pokažemo nad razdelkom »Moja obravnava«, se v zgornjem levem kotu pojavi majhen gumb z napisom »Oblikovanje«. Po kliku nanj se prikaže povsem nov panel z nekaj alternativnimi oblikami oblikovanja, med katerimi lahko izbirate:

zasnovo stikalnih blokov

Samo izberite tistega, ki vam je najbolj všeč, in ga z enim klikom postavite namesto starega.

Dodajanje novih odsekov

Prilagajanje odsekov, ki so že na strani, je ena stvar, lahko pa dodate tudi nove. Če želite to narediti, kliknite na Dodaj v zgornjem meniju in nato kliknite “Oddelek do strani.”

dodajte stran na stran

Videli boste, da je med njimi res veliko različnih razdelkov z vsebino. Na srečo so za to lažje razdelki vnaprej kategorizirani:

vrste odsekov

S stranske vrstice lahko zgrabite kateri koli odsek in ga povlečete in spustite na platno na desni.

Na primer, tukaj je nekaj pričevalno razdelek je videti, ko je dodan na stran:

izpoved na strani

Kot bi pričakovali, lahko natančno nastavite vse podrobnosti o tem odseku o pričevanju in besedilih v njem.

Nastavitev pisav in barv

Ko začnete z urejevalnikom Wix ADI, boste takoj dobili vrata z vnaprej določeno barvno shemo in nastavitvami pisave. Te so v večini primerov dovolj dobre, vendar jih lahko enostavno spremenite, da dobite bolj natančen videz.

Če želite to narediti, kliknite na Oblikovanje v zgornjem meniju in nato naprej Barve.

spremenite barve pisave

To je še en kraj, kjer bo Wix naredil vse, kar je bilo v naši moči, da vam olajša delo. Namesto da vam pokaže na tisoče barvnih možnosti, vas samo vpraša o glavni želeni barvi, na kateri želite oblikovati svoj dizajn, nato pa bo na podlagi tega predlagal posebne barvne sheme.

barve nakazujejo

 1. Izberite glavno barvo semena.
 2. Izberite barvni način (tonirana, barvita, živahna, svetloba, temno, premešamo).
 3. Izberite iz vrste priporočenih barvnih palet.

Na splošno bo sprememba celotne barvne sheme trajala le nekaj minut.

Enako velja za vaše pisave. Začnite z istim Oblikovanje v zgornjem meniju in izberite Pisave.

spremenite barve pisave

Ponovno bo imel Wix vrsto predlogov za vas.

pisave predlagajo

Najbolje je, da preklapljate med možnostmi naprej in nazaj, dokler ne najdete nečesa, v čemer uživate. Poskusite tudi z orodjem za velikost pisave, da zagotovite, da so vsa besedila na vašem spletnem mestu berljiva.

Dodajanje slik, diapozitivov in drugih vizualnih funkcij

Wix je pripravljen pozdraviti vse vrste vizualnih vsebin na vašem spletnem mestu. Naj bodo to slike, videoposnetki, diapozitivi, galerije, celo Instagram viri; Wix zmore vse!

Začnimo z osnovami; dodajanje slik na vaše spletno mesto ali spreminjanje obstoječih.

Preprosto kliknite razdelek, ki vsebuje sliko, ki jo želite zamenjati, nato pa na stranski vrstici kliknite Uredi in zamenjaj.

zamenjaj sliko

Ko kliknete ta gumb, vam bo Wix pokazal drugo ploščo, na kateri boste lahko izvajali nadaljnje prilagoditve slike.

zamenjaj sliko 2

Če želite zamenjati sliko, preprosto kliknite na Zamenjati gumb. Videli boste, da ima Wix vrsto priporočenih slik po isti temi. To so slike, ki jih lahko na svojem spletnem mestu prosto uporabljate, ne da bi vam bilo treba skrbeti za kakršne koli težave z avtorskimi pravicami.

slike na izbiro

Če želite naložiti svojo sliko, kliknite na + Naloži predstavnost gumb v zgornjem levem kotu. Po končanem prenosu boste sliko lahko po potrebi spremenili.

spreminjanje slike

Ko končate, kliknite na Prijavite se da bo na strani vključena slika.

Če želite dodati druge vrste medijev, kliknite na glavno Dodaj v zgornjem meniju, nato pa s seznama razdelkov, ki so na voljo, pojdite v želeno kategorijo:

dodajte vizualne kategorije

Postopek je zelo podoben dodajanju ali zamenjavi slik. Enostavno kliknite v blok in nato kliknite Uredi in zamenjaj, in ustrezno organizirati svoje medije.

5) Prilagodite svoje spletno mesto za mobilne naprave

Danes so mobilni telefoni pogosto primarne naprave ljudi za dostop do spleta. Pravzaprav več ljudi uporablja mobilne telefone kot namizne in prenosne računalnike skupaj (podatkov). Kaj to v praksi pomeni, je resnično preprosto, zagotovo morate poskrbeti, da bo vaše spletno mesto videti pravilno na mobilnih napravah! Če vam to ne uspe, bodo ljudje odšli in se verjetno nikoli več ne vrnili.

Poleg tega, če imate lokalno podjetje, je učinek mobilnih še večji. Različna iskanja v bližini so velik kos celotnega lokalnega prometa v Googlu (podatkov) in je, če želite zaslužiti z njihovim poslovanjem, izrednega pomena, da bi lahko hitro uporabljali te uporabnike.

Na primer, predstavljajte si, da vodite prej omenjeni salon za masažo. Če nekdo išče “Masaža blizu mene” in vaše spletno mesto se pojavi, vendar se ne naloži na njihov telefon, potem ta potencialna stranka ne bo prišla k vam.

Na srečo je vaše spletno mesto, optimizirano za mobilne naprave z Wixom, enostavno. Za začetek kliknite gumb s stikalom za pogled v zgornji vrstici. Tale:

preklopite na mobilno

To bo znova naložilo stran in pokazalo, kako se bo prikazalo na mobilnih napravah.

spletno mesto na mobilni

V večini primerov bo vaše spletno mesto videti popolnoma dobro, vendar lahko izvedete nekaj manjših prilagoditev, da poudarite pomembnejše elemente in skrijete ne tako pomembne.

Najbolj pomembno je, da vse spremembe, ki jih naredite tukaj, ne bodo vplivale na izgled vašega spletnega mesta na namizju. To je samo za mobilne naprave!

Tukaj je tisto, kar lahko storite, da bo vaše spletno mesto boljše v mobilnih napravah:

 • skrite slike, ki niso ključne in zasedejo prostor v pogledu mobilnih naprav
 • postavite svoje kontaktne podatke višje na stran – ljudje želijo hitro priti do tega
 • označite samo svoj glavni izdelek ali storitev

Wix vam omogoča, da tukaj resnično veliko prilagodite glede skrivanja različnih elementov na strani, preoblikovanja celotnih odsekov ipd. Izkoristite to in eksperimentirajte.

Ko končate, preklopite na pogled namizja ponovno. Vaše spremembe bodo samodejno shranjene.

6) Ustvarite druge strani

Zdaj, ko imamo domačo stran pripravljeno, je čas, da začnemo delati na nekaterih drugih straneh, ki jih bo imela večina spletnih mest. V glavnem morate ustvariti:

 • stran o strani
 • stran s stiki

Za zdaj se bomo osredotočili samo na to dvoje, da vam pokažemo načela, kako ustvariti nove strani.

O strani

Za začetek kliknite na Stran: Domov gumb v zgornjem levem kotu. Nato kliknite na + Dodaj stran.

doda stran

Wix že predlaga nekatere priljubljene vrste strani, ki bi jih morda želeli ustvariti. Ne naključno je prvi predlog na seznamu za stran About.

predlagane strani

Wix ne samo da predlaga strani, ki jih lahko sestavite, ampak ima na vsaki strani že pripravljene zasnove.

Če želite dokončati svojo stran About, se pomaknite po seznamu razpoložljivih modelov strani in izberite tistega, ki vam je najbolj všeč.

Urejevalnik Wix ADI bo znova naložil vmesnik in vam omogočil delo na vaši novi strani About. Vnosi in učinki, kako vse deluje, so popolnoma enaki kot pri domači strani.

Preprosto nadaljujte z dodajanjem razdelkov vsebine, za katere menite, da bi morali biti na vaši strani O strani, in jih ustrezno uredite.

Po tem, ko ste tukaj preživeli le nekaj minut, bi morali imeti na rokah precej čedno stran o strankah.

o strani

Stran za stike

Način izdelave strani za stike je zelo podoben, vendar bo na strani nekaj izvirnih elementov. Za začetek znova kliknite na Stran gumb in nato naprej + Dodaj stran. Preklopite na Kontakt in poglejte, kaj ima Wix za vas.

izberite kontakt

Izberite enega od predlaganih modelov.

Vmesnik za urejanje Wix ADI se bo ponovno naložil. Na tej strani boste verjetno videli nekaj originalnih blokov v primerjavi z vašo stran o strani ali celo domačo stran. Tisto so:

 • kontaktni obrazec
 • interaktivni zemljevid

stran za stike

Wix vas spodbuja, da uporabite oba elementa za lažje iskanje vašega podjetja. Kontaktni obrazec je popolnoma funkcionalen, kar pomeni, da ga lahko obiskovalci uporabljajo za neposredno pošiljanje sporočil.

⚠️ Če ne vodite podjetja in ne želite deliti svojega naslova, lahko onemogočite zemljevid in se samo držite obrazca za stik.

Druge strani, specifične za nišo

Glede na prvotne odgovore, ki ste jih dali ob prijavi na Wix, boste morda videli druge strani na vašem spletnem mestu, ki jih je Wix predhodno izdelal.

V našem primeru obstaja a Rezervirajte na spletu stran in Rezervacije Odjava stran. S klikom na to vidite, kakšno je stanje na vašem spletnem mestu Stran gumb spet v zgornjem levem kotu.

strani

Oglejte si, kako izgledajo te strani, in po potrebi delajte na njih. Načela so enaka.

Natančna navigacija po mestu

Vsaka nova stran, ki jo ustvarite, bo privzeto samodejno dodana v glavni meni vašega spletnega mesta.

Če želite spremeniti vrstni red, v katerem so strani prikazane v meniju, kliknite glavo vašega spletnega mesta in nato na Uredi gumb poleg MENU.

meni za urejanje

Če želite preurediti vrstni red, lahko strani povlečete in spustite.

meni za urejanje 2

Elemente v meniju lahko dodate tudi ročno, če želite povezati na mesta zunaj svojega spletnega mesta (na primer vaše profile socialnih medijev).

7) Dodajte blog (neobvezno)

Bloganje je eden najboljših načinov za doseganje nove ciljne skupine in njihovo občinstvo v potencialne stranke. Različno viri poročajo da je bloganje med najučinkovitejšimi trženjskimi kanali za podjetja na spletu. Pri tržarjih, ki imajo prednost pri spletnem dnevniku, je 13-krat večja verjetnost, da bodo v svojih spletnih prizadevanjih videli pozitivno donosnost naložbe, kot tisti, ki ne.

Z drugimi besedami, če želite, da ljudje aktivno iščejo vaše spletno mesto, jim morate navesti razlog. Blogging je lahko eden takšnih razlogov, če je vsebina, ki jo objavljate, kakovostna in ustreza potrebam in željam vaše občinstva..

S tehničnega vidika je začetek bloga na Wixu res enostaven – na voljo imate vsa potrebna orodja.

Ustvarjanje bloga na Wixu

V zgornjem meniju kliknite na Stran gumb in nato naprej + Dodaj stran. S seznama izberite Blog in nato izberite želeno postavitev spletnega dnevnika.

izberi postavitev spletnega dnevnika

Natančna postavitev, ki jo izberete, je odvisno samo od vas. Vsi skupaj bodo delovali odlično! Urejevalnik Wix se bo znova naložil in v akciji boste videli novo stran spletnega dnevnika:

stran za blog

To stran lahko uredite tako kot katero koli drugo stran, ki jo imate na spletnem mestu. Najpomembneje je, da lahko:

 • spremenite način objave vaših objav na spletnem dnevniku,
 • spremenite postavitev spletnega dnevnika (kamor gredo slike itd.)
 • spremenite prikazano ob objavah (ime avtorja, datum itd.)

Blog lahko tudi upravljate in pišete nove objave.

Pisanje novih objav na spletnem dnevniku

Kliknite glavni del bloga in nato naprej Upravljanje bloga.

upravljanje bloga

Od tam lahko upravljate obstoječe objave, pa tudi ustvarjate nove.

blog črtica

Vmesnik je zelo enostaven za uporabo in spominja na tisto, kar bi videli v MS Wordu ali Google Dokumentih.

blog pisanje ui

Tukaj je nekaj:

 • Vgrajena orodja za SEO – poskrbite, da se bodo vaše objave prikazovale v Googlu
 • Urejevalnik obogatenega besedila
 • Kategorije in hashtagi
 • Možnost dela z več pisci
 • Odlična mobilna izkušnja
 • Podpora po meri HTML

8) Dodajte spletno trgovino (neobvezno)

To za vas verjetno ne bo presenečenje, vendar lahko spletno trgovino z Wixom zelo hitro zaženete. Poleg tega bo to popolnoma funkcionalna spletna trgovina, ki vas na noben način ne bo omejila.

 • Lahko imate neomejeno število izdelkov.
 • Pridobite obliko trgovin in vozičkov po meri.
 • Prodaja fizičnih in digitalnih izdelkov.
 • Sledite naročilom.
 • Nastavite cene pošiljanja.
 • Sprejmite spletna plačila.
 • Prodaja preko Facebooka in Instagrama.
 • Z aplikacijo Wix upravljajte svojo prodajo na poti.

Ustvarjanje spletne trgovine z Wixom

V zgornjem meniju kliknite na Stran gumb in nato naprej + Dodaj stran. S seznama izberite Spletna trgovina in izberite postavitev trgovine, ki vam je všeč.

izberite postavitev trgovine

Če želite upravljati s trgovino in dodajati izdelke, kliknite razdelek trgovine in nato naprej Upravljajte izdelke.

upravljanje trgovine

Videli boste ločen vmesnik, na katerega boste lahko dodajali izdelke, spreminjali njihove opise, postavljali cene in tako naprej.

upravljanje trgovine 2

Izdelava uspešne spletne trgovine je tema lastnega posebnega vodnika, zato se tukaj ne bomo spuščali v podrobnosti. Glavna stvar, ki smo vam jo želeli pokazati, je, da je uvedba trgovine z e-trgovino z Wixom zelo mogoča. Resnično dobite vse funkcije, ki jih boste kdaj potrebovali.

9) Spoznajte glavno nadzorno ploščo Wix-a

Ukvarjamo se večinoma z Wix ADI in vsem, kar lahko dosežemo z njim, kar je veliko!

Vendar je na voljo celotna ločena nadzorna plošča Wix. Pomeni vam širši pogled na dogajanje z vašim spletnim mestom in vse različne meritve, povezane z njim.

Za dostop do nadzorne plošče se preprosto odjavite in prijavite nazaj v Wix. Videli boste nekaj takega:

wix crtica

Pojasnimo, kaj je na bloku strani po bloku:

 • (a) – primarna stranska vrstica, kjer lahko hitro dostopate do posameznih področij vašega spletnega mesta. Če imate spletni dnevnik ali spletno trgovino, boste tam videli razdelke za upravljanje svojih izdelkov, naročil, objav v dnevnikih ali rezervacij. Na voljo so tudi povezave do drugih orodij in aplikacij. Na dnu je povezava za urejanje vašega spletnega mesta, ki vas bo postavila v isti Wix ADI urejevalnik, ki smo ga uporabljali prej.
 • (b) – glavna nadzorna plošča vašega spletnega mesta. Tu lahko izbirate med različnimi dejanji na vašem spletnem mestu.
 • (c) – Začetni sprehod. Sledite tem korakom in se prepričajte, da je vaše spletno mesto pripravljeno, da ga bodo ljudje videli.
 • Na strani navzdol so na voljo tudi bloki z nadaljnjimi nasveti o uporabi spletnega mesta.

Eno področje, na katerem bi morda radi pogledali globlje, je Nastavitve meni – dostopen z glavne stranske vrstice. Tu najdete vse ključne nastavitve vašega spletnega mesta, kot so ime, splošne informacije, integracije z drugimi orodji, možnosti plačila, valuta in še veliko več. Tudi če ne boste na koncu ničesar spremenili, je vseeno dobro pogledati te možnosti in videti, kaj je na voljo.

nastavitve

10) Dodajte funkcionalnost prek aplikacij Wix

Če funkcije, ki jih dobite od Wix-a iz škatle, niso dovolj, si lahko ogledate Wix App Market. Tam boste našli več kot 200 različnih aplikacij, ki vam bodo pomagale pri izdelavi in ​​rasti spletnega mesta.

Za dostop do aplikacij kliknite na Aplikacije v glavni stranski vrstici armaturne plošče Wix.

aplikacije

Tam so aplikacije za najrazličnejše stvari. Od marketinških pomočnikov do SEO, klepetanja v živo, e-novic, integracije družbenih medijev, pojavnih oken, A / B testiranja, orodij opuščanja vozičkov, upravljavcev stikov in številnih veliko več.

Aplikacije lahko dodate z nekaj kliki. Na seznamu preprosto izberite želeno aplikacijo in kliknite na Dodaj aplikacijo.

dodajte aplikacijo

Glede na izbrano aplikacijo bo morda potrebna nadaljnja namestitev.

11) Izberite načrt cen in zaženite svoje spletno mesto

Na tej stopnji postopka je vaše spletno mesto že skoraj pripravljeno. Zdaj lahko to javno objavite. Potrebujete samo še nekaj stvari …

Če želite objaviti spletno mesto, se vrnite v urejevalnik Wix ADI (kliknite na Uredi spletno mesto gumb v spodnjem levem kotu nadzorne plošče Wix) in nato kliknite glavno Objavi gumb:

objavi spletno mesto

Izbrati boste morali, ali želite uporabiti brezplačno poddomene Wix (običajno je videti YOURUSERNAME.wixsite.com/website) ali povežite ime domene po meri.

poddomena

Preden se odločite za to, se pogovorimo o cenah različnih načrtov Wix, saj bo izbira določenega načrta narekovala tudi vašo izbiro domene.

Najprej, na voljo je popolnoma brezplačen načrt z Wixom. V okviru tega:

 • lahko uporabljate samo brezplačno poddomeno Wix in ne morete povezati imena domene po meri,
 • Oglasi Wix bodo prikazani na vsaki strani na vašem spletnem mestu,
 • dobite do 500 MB prostora za shranjevanje in 500 MB pasovne širine, kar ni veliko,
 • ne morete zagnati spletne trgovine,
 • ne morete povezati Google Analytics.

Če se s temi omejitvami ne strinjate, lahko nadaljujete in izberete to brezplačno možnost poddomene na zgornjem posnetku zaslona. Na tej stopnji bo vaše spletno mesto spletno in pripravljeno za sprejem obiskovalcev. ��

Če so po drugi strani teh omejitev preveč, boste morali nadgraditi na enega od premijskih načrtov. Samo kliknite enega od Nadgradnja gumbi vidni na armaturni plošči.

nadgradnja

Izberite načrt cen, ki vam najbolj ustreza. Na voljo sta dve vrsti načrtov:

 • Tu so cene, če želite predstaviti klasično spletno mesto z Wixom (brez spletne trgovine ali s čimer bi vaši obiskovalci plačevali za karkoli na spletnem mestu):

cena za wix 1

 • Tu so cene, če želite nekaj prodati s spletnega mesta:

wix cene 2

Kot vidite, je tukaj veliko, vendar vam ni treba porabiti preveč časa za odločitev. Razmislite o tej poenostavljeni predlogi za izbiro popolnega načrta Wix za vaše spletno mesto:

 • �� Želite prodati nekaj na spletnem mestu? Izberite Business Basic načrt 23 $ / mesec. Dobite vse funkcije e-trgovine, ki jih boste kdaj potrebovali.
 • �� Želite si le optimizirano osebno, poslovno informacijo ali spletno mesto bloga? Izberite Neomejeno načrt za 17 $ / mesec.

Zakaj priporočamo, kakšni so v osnovi najcenejši načrti? Enostavno; vedno lahko nadgradite na dražji načrt, če naletite na kakršne koli pomembne omejitve.

Če se lotite katerega koli od priporočenih načrtov, boste tudi prvo leto imeli dostop do brezplačnega imena domene. Ko izberete ime domene, si oglejte nekaj, kar si je enostavno zapomniti in ustreza vašemu podjetju / blagovni znamki.

Ko boste nadgradili enega od teh premijskih načrtov in zaključili postopek nakupa, bo vaše spletno mesto uradno na spletu in pripravljeno za poslovanje! ����

Končano!

Čestitke! Pravkar ste se naučili, kako sestaviti funkcionalno spletno mesto na Wixu in vse ste naredili sami.

Kot lahko vidite, je Wix neverjetno močan in sposoben v kraljestvu samih. Precej neverjetno je, kako lahko danes sami oblikujete profesionalno spletno mesto!

Če imate kakršna koli vprašanja, jih ne odlašajte in jih pošljite v komentarjih.

Če želite več informacij o promociji in rasti novega spletnega mesta, si oglejte druga navodila

 • 5 enostavnih načinov za povečanje prometa na spletnem mestu
 • 33 Načini zaslužka spletnega mesta
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me