WPTouch: Brz i jednostavan način da web lokaciju WordPress učinite mobilnom prilagođenom

Postoji nekoliko načina na koje možete upravljati posjetiteljima mobilnih uređaja. Jedan od načina je korištenje prilagodljivog dizajna koji koristi isti HTML kao i dizajn radne površine, ali mijenja način na koji se stranica prikazuje pomoću CSS-a. Ova metoda pogoduje tražilicama poput Googlea jer osigurava da postoji samo jedan URL po stranici.


Alternativna metoda je kreiranje mobilne aplikacije za vaše posjetitelje. To vam omogućuje da prilagodite način na koji se vaš sadržaj prikazuje posjetiteljima, no to znači da posjetitelji ne pregledavaju vaš sadržaj koristeći isti URL kao onaj na stolnim računalima.

Danas bih želio razgovarati o dodatku za WordPress WPtouch. Dodatak otkriva kada mobilni posjetitelji pregledavaju stranicu i prikazuje im modernu mobilnu temu prilagođenu za korisnike.

Ono što mnoge iznenađuje u WPtouchu je to što nudi istu vrstu sučelja kakvu biste očekivali i od namjenske mobilne aplikacije; međutim, dodatak jednostavno prikazuje prilagođenu temu posjetiteljima mobilnih uređaja. Stoga nudi poboljšano korisničko iskustvo koje je više povezano s namjenskim mobilnim aplikacijama, a SEO prednosti su više povezane s redovitim odazivom dizajna.

Dodatak također posjetiteljima nudi mogućnost onesposobljavanja WPtouch-a i pregledavanje dizajna radne površine vaše web stranice na njihovom pametnom telefonu. Ovo je korisna značajka jer mnogi pametni telefoni imaju zaslone promjera 5 inča ili više, pa će posjetitelji možda željeti vidjeti normalan dizajn.

WPtouch odlično funkcionira odmah, no dodatak vam daje veliku kontrolu nad dizajnom vašeg mobilnog uređaja. Pogledajmo dublje u ono što dodatak može učiniti.

Osnovne postavke

Naslov vašeg dizajna za mobilne uređaje počet će naslov vašeg web mjesta, no pruža vam mogućnost promjene. Tu je i način pregleda za administratore i okvir za dodavanje Google Analytics-a i drugog prilagođenog koda.

Kompatibilnost WPtouch Core postavki

Dodatak vam omogućuje da onemogućite styling prečice dok se koristi mobilni dizajn. Ovo je korisno ako koristite bilo koji kratki kod koji neće izgledati dobro s manjim dimenzijama teme za mobilne uređaje.

Također možete onemogućiti WPtouch za određene URL-ove i odrediti na kojim će se uređajima WPtouch koristiti. Velika većina korisničkih agenata već je definirana, uključujući iOS uređaje, Android, Blackberry i webOS.

WPtouch Core Settings

Teme i proširenja

WPtouch je besplatan za preuzimanje, no premium verzija dostupna je od 49 USD. Besplatna verzija dolazi u paketu s dizajnom pod nazivom Bauhaus. Četiri dodatna dizajna uključuju WPtouch Pro.

WPtouch teme

WPtouch Pro nudi i tri proširenja koja poboljšavaju funkcionalnost dodatka. To uključuje modul za spremanje podataka, modul koji smanjuje veličinu slika za mobilne korisnike i modul koji omogućuje prikazivanje određenog sadržaja mobilnim korisnicima.

WPtouch proširenja

Postavke teme

Postavke koje se koriste na vašoj glavnoj web stranici, kao što je broj prikazanih blogova, mogu se mijenjati i za vaš mobilni dizajn. Također možete odabrati prikazuju li se kategorije, detalji o autoru i komentari.

Klizač teme može prikazivati ​​vaše najnovije postove na blogu, postove s određenom oznakom ili postove iz određene kategorije (npr. Vijesti). Možete odabrati i točne postove i stranice koje bi se trebale prikazati koristeći post i ID stranice.

WPtouch postavke teme

Tematski fontovi i boje mogu se lako mijenjati kroz odjeljak marke. Također možete prenijeti logotip svoje web stranice, prikazati veze na društvenim mrežama i stvoriti vlastiti prilagođeni HTML footer.

WPtouch postavke robne marke

WPtouch vam također omogućuje da promijenite ikone koje su prikazane korisnicima Android-a i iOS-a kada obilježavaju vaše web mjesto.

WPtouch ikone oznaka tema

izbornici

Dodatak koristi sustav izbornika WordPress. Stoga je lako prilagoditi gornji izbornik. Sve što trebate učiniti je stvoriti novi izbornik, a zatim ga dodijeliti u području postavki.

WPtouch izbornici

Ikone se mogu povezati sa svakom stavkom izbornika. Sve što trebate učiniti je povući i ispustiti željenu ikonu na odgovarajuću stavku izbornika.

Postavljanje WPtou izbornika

Dvanaest skupova ikona uključeno je s dodatkom. Svi skupovi su uključeni s besplatnom verzijom dodatka tako da vam nije potrebno nadograditi da biste promijenili ikone koje se koriste. Postoji i mogućnost prijenosa vlastitih ikona.

WPtouch ikone izbornika

Mobilni dizajn

Sve konfiguracijske mogućnosti na svijetu ne bi značile ništa ako dizajn mobilnih uređaja nije dobar. Srećom, to nije slučaj. Kao što sam napomenuo na početku, dizajn ima izgled i osjećaj koji biste obično povezali s namjenskim mobilnim aplikacijama. Profesionalni dizajn izgleda sjajno i sadržajem se lako može kretati.

WPtouch Mobile Design

Posjetitelji se mogu kretati do drugih postova i objavljivati ​​komentare kao na dizajnu radne površine.

WPtouch Mobile Design

Pregled

WPtouch je jedan od mojih najdražih WordPress dodataka. To je daleko najlakši i najjeftiniji način za stvaranje mobilne prijateljske verzije vaše web stranice. To ga čini odličnim izborom za one od vas koji već ne koriste responzivnu temu.

Čak i oni od vas koji imaju odabran dizajn možda žele prebaciti se. Programeri tvrde da se njihov mobilni dizajn opterećuje dva do tri puta brže od većine dizajnerskih modela. Sam to nisam testirao, mada ima smisla da bi se minimalan dizajn brže učitao.

Besplatna verzija dodatka sadrži sve što vam je potrebno, no možda biste trebali razmotriti WPtouch Pro kako biste iskoristili proširenja. Konkretno, dodatak za predmemoriranje izgleda kao da bi mogao znatno poboljšati vrijeme učitavanja jer će preoblikovati slike u letu kako bi je optimizirao za različite uređaje. Premium verzija dodatka će vam također omogućiti pristup jednom od sustava za podršku ulaznicama.

Potičem vas da date besplatna verzija sustava Windows WPtouch prvo pokušaj. Ako vam se sviđa što radi, možete pregledati isplati li se nadograditi.

Nadam se da vam se svidjela ova recenzija. Ako je to slučaj, potičem vas da se pretplatite na WPExplorer radi ažuriranja na naše najnovije članke ��

Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me