WordPress za umjetnike: Jednostavni načini stvaranja internetskog portfelja

Izgradnja internetskog portfelja nikad nije bila jednostavnija. Uz dostupne alate to je sada postao nešto što svatko može učiniti.


U prošlosti ste morali zaposliti programera da biste stvorili nešto što izgleda sjajno i omogućilo vam da prikažete umjetnička djela na elegantan način. Unajmiti nekoga da vam napravi prilagođenu web stranicu može biti jako skupo i možda neće biti dostupna svima.

Srećom onih umjetnika s proračuna, WordPress je porastao u posljednjih deset godina. To više nije nešto što se koristi za stvaranje blogova za pisce kako bi prikazali svoje radove. S nekoliko dodataka ili posebno dizajnirane teme WordPress se lako može transformirati u zapanjujući internetski portfelj za bilo kojeg vizualnog umjetnika.

Upravljanje medijima postao je velika sastavnica novijih verzija WordPress-a. Programeri i dizajneri koriste se tim napredkom kako bi stvorili spektakularne teme i dodatke koje umjetnici mogu koristiti.

Pogledajmo nekoliko tih kreacija koje možete upotrijebiti za izradu vlastitog prekrasnog portfelja.

teme

Već smo odabrali cijeli izbor WordPress tema iz portfelja koje ćete pregledavati. Uspjeli smo pronaći ogroman broj njih, pa pogledajmo nekoliko mojih omiljenih tema od onih koje smo već pronašli.

Photocrati

Photocrati

Photocrati je stvoren posebno za fotografe da pokažu svoje radove.

Fotocrati, umjesto da je jednostavna tema, je okvir koji vam omogućuje korištenje 60 ugrađenih stilova kako biste stvorili web mjesto koje izgleda točno onako kako vi želite. Okvir ne uključuje samo moćno upravljanje galerijom, već je ugrađen i sustav e-trgovine kako biste svoj rad mogli prodavati izravno sa svoje web lokacije.

Pristup zajednici od preko 17 000 fotografa, ova je premium cijena povoljna cijena od 89 USD.

Ukupna WordPress tema

Ukupni demo i povuci WordPress teme tema

S mnoštvom demonstracija koje možete odabrati i ugrađenim opcijama ne možete pogriješiti s temom Total WordPress. To je višenamjenska tema s ugrađenom podrškom za stvaranje i povlačenje stranica, WooCommerce integracija za stvaranje trgovine, podrška za popularni dodatak Kalendara događanja za prikaz događaja i tona korisnih postavki prilagodbe kako bi tema izgledala najbolje za vaše potrebe.

ilustrirati

ilustrirati

Illustrate je sjajna tema premium portfelja koju je stvorio tim ovdje na WPExplorer uz pomoć dizajna tvrtke Blaž na Blazrobar.com.

Tema je čista, jednostavna i izgrađena s namjerom da vam omogući da jednostavno dijelite svoj rad na mreži. Tema vam omogućuje stvaranje neograničenih kategorija i oznaka za organiziranje vašeg portfelja. Na raspolaganju je jedinstveno prekrivanje boje portfelja i paleta boja slike kako biste dodali malo više stila i informacija vašim komadima portfelja.

Dodaci

Ako već imate web mjesto WordPress sa temom koja vam se sviđa, onda promjena možda nije najbolja opcija. Umjesto da redizajnirate cijelu stranicu oko nove teme, iskoristite jedan od mnogih portfelja dodataka vani.

Pomoću ovih dodataka možete transformirati dio svoje web stranice u fantastičan portfelj koji se lako integrira s trenutnim dizajnom web mjesta. Pogledajmo izbor dodataka koji su vam dostupni.

Affesome Filterable Portfolio

Affesome Filterable Portfolio

Ovaj dodatak ne samo da ima veliko ime, već donosi i točno ono što piše. Ovaj dodatak omogućuje vam stvaranje čistog i moćnog portfelja na vašoj web stranici.

Awesome Filterable Portfolio omogućuje vam stvaranje više kategorija stavki portfelja, a zatim filtriranje stranice portfelja koristeći ove kategorije. Postupak filtriranja događa se s vrlo glatkom i profesionalnom animacijom i ima izvrstan efekt lebdenja slike zbog kojeg se svaki predmet ističe.

Ovo je fantastičan dodatak koji će upravo ono što velika većina umjetnika traži. Besplatno je i dostupno iz skladišta dodataka WordPress.

Mreža medija

Mreža medija

Media Grid vrhunski je dodatak koji vam omogućuje stvaranje neograničenih mreža portfelja. Ove rešetke automatski mijenjaju veličinu prikaza svake stavke kako bi se uklopile u bilo koju veličinu rešetke koju ste postavili. To znači da što više dodajete stavke u svaku rešetku, prikaz se mijenja kako bi se mogao prilagoditi njima.

Dodatak dolazi s alatom za izradu vizualne mreže koji vam omogućuje ručno prilagođavanje izgleda svake mreže. Svaka mreža može se zatim dodati stranicama pomoću čarobnjaka za kratke kodove ugrađenog u dodatak. Postoji više opcija prilagodbe za svaku mrežu, uključujući dodavanje stavki u kategorije za filtriranje i dodavanje više boja prekrivanja stavkama rešetke koje omogućuju prikaz mrežnog prikaza točno onako kako želite.

ZoomFolio

ZoomFolio

ZoomFolio je vrlo elegantan dodatak za portfelj. Kao i kod ostalih, ona vam omogućuje kategorizaciju svake stavke i filtriranje onih stavki na stranici. ZoomFolio odvaja način na koji vam omogućuje prilagođavanje dizajna stranice.

Sa stvorenom stranicom portfelja postoji izbornik Quick Config koji vam omogućuje promjenu pozadine, boje tekstualnih veza i zadržavanja boje u pokretu. Ovaj izbornik konfiguriranja također vam omogućuje promjenu stila rešetke i zadanu širinu stavke uživo na stranici.

Svaka stavka u portfelju prikazana je u okviru za svijetlo kada se klikne i može se dalje proširiti u sliku preko cijelog zaslona. Ovo je sjajan način prikazivanja verzija veće razlučivosti vašeg rada. Dodatak također ima ugrađenu društvenu razmjenu u svaku stavku portfelja.

OnePage Portfolio

OnePage Portfolio

OnePage Portfolio dodatak je vrlo jednostavan dodatak za kreiranje portfeljskih stranica. Dodatak omogućuje dodavanje svih dijelova vašeg portfelja u jednu kategoriju, a zatim filtriranje stavki na stranici uz upotrebu oznaka.

Dodatak prikazuje stavke vašeg portfelja u stilu koji je Pinterest vrlo čist. Svaka stavka portfelja može prikazati opis kada se klikne na nju. Stavke se dodaju grupi stvaranjem novog posta i dodjeljivanjem kategoriji portfelja koju ste odabrali.

Vrlo je jednostavan, minimalistički dodatak koji će se svidjeti onima koji ne žele da njihove stranice izgledaju previše komplicirano. Besplatno je preuzimanje iz WordPress Repozitorija.

Imate li internetski portfelj?

Kao što vidite, postoji mnogo mogućnosti koje će vam pomoći da napravite zapanjujući portfelj. Iscrpio sam samo površinu onoga što vam stoji na raspolaganju za izradu vlastite web stranice portfelja.

Programeri i dizajneri svakodnevno dodaju izvrsne nove teme i dodatke na tržište, a na umu su fotografi i drugi vizualni umjetnici. Ako ovi o kojima sam ovdje govorio ne odgovaraju vašim potrebama, mogu vam garantirati da će za vas biti tema ili dodatak..

Imate li prijedloge za teme ili dodatke za stvaranje fantastičnih portfelja? Ako je to slučaj, voljeli bismo čuti o njima u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me