WordPress Toolkit iz Pleska – brzi i sveobuhvatni vodič

WordPress Toolkit iz Pleska - brzi i sveobuhvatni vodič

WordPress je nevjerojatno nevjerojatan i donosi nekoliko prednosti koje možda ne očekujete od sustava za upravljanje sadržajem (CMS). Vrlo je jednostavno upravljati svime na WordPressu, od novog bloga do objavljivanja vijesti. To je razlog zašto je tako popularan na mnogim kanalima. Uz to postoje dodaci za bilo koju nišu zahvaljujući dodacima i alatima koji se lako koriste.


Kada je u pitanju pokretanje WordPressa na vašoj web stranici, ostalo vam je nekoliko mogućnosti. Tvrtke kojima upravlja hosting kao što je WP Engine olakšavaju stvari i instaliraju WordPress za vas. Ali za one koji koriste zajednički hosting često imate na raspolaganju cPanel, Ubuntu ili Plesk.

Plesk je web hosting upravljačka ploča koja se može instalirati na Linux i Windows poslužitelje. Ako koristite Media Temple VPS, možda ste ga vidjeli i prije. No možete ga i sami instalirati i koristiti za lakše upravljanje instaliranjima WordPress-a na vlastitom poslužitelju.

Plesk 17 WordPress Toolkit je proširenje za Plesk za dodavanje niza WordPress funkcionalnosti. To je korisna (i laka) opcija za jednostavno upravljanje WordPress temama, dodacima, sigurnosti, ažuriranjima i mnogim drugim na jednostavan način.

WordPress Toolkit iz Pleska

Plesk je cjelovit, svestran i siguran alat za WordPress koji pruža jednu nadzornu ploču za jednostavno upravljanje više instanci WordPressa. S Pleskom je testirati nove dodatke, značajke i ideje za dizajn u pješčaniku vrlo jednostavno prije nego što ih objavite na svojoj web stranici uživo. Za to vam neće trebati dodatni dodaci ili zasebni poslužitelj – WordPress Toolkit u Plesku upravlja svim tim.

Možete koristiti i WordPress Toolkit da biste uklonili neke složenosti upravljanja web stranicama WordPressa. Postavljanje, kloniranje, sinkroniziranje, ažuriranje, premještanje i drugi složeni zadaci – lako je to učiniti jednim jednostavnim klikom.

WordPress Toolkit iz Pleska

WordPress Toolkit nudi jedno upravljačko sučelje za jednostavno instaliranje (instalacijski program jednim klikom), konfiguriranje i upravljanje WordPressom. Trebate instalirati proširenje WordPress Toolkit u Plesk i možete početi raditi s njim.

WordPress Toolkit zahtijeva Plesk (naravno) kao i poslužiteljsku PHP verziju 5.3 ili višu verziju. Ako vaš poslužitelj i dalje koristi PHP verziju ispod ove, morat ćete dodati a prilagođeni PHP handler. Da biste to omogućili, morat ćete odrediti put do binarnog PHP-a i pretplatu s WordPress Toolkitom prebaciti na prilagođeni PHP rukovatelj.

Štoviše, WordPress Toolkit je besplatan za vlasnike izdanja Plesk Web Host i Plesk Web Pro. Korisnicima programa Plesk Web Admin nudi se drugačija verzija SE s manje mogućnosti.

Pogledajmo sada kako možete koristiti WordPress Toolkit u Plesku.

Instalacija WordPressa s Pleskom

Prvo se morate prijaviti na ploču Plesk. Odavde bi vam trebale biti dostupne sljedeće mogućnosti instalacije:

  • Web stranice i domene> WordPress> Instaliraj
  • Aplikacije> WordPress> Instaliraj
  • Pretplata> WordPress> Instalacija

Instalirajte WordPress s Pleskom

Klikni na Web stranice i domene trebali biste vidjeti ikonu WordPressa u gornjem desnom kutu vaše Plesk nadzorne ploče. Klikni na WordPress ikona i kliknite na Instalirati gumb za instaliranje WordPress-a na vašu Plesk ploču.

Upravljajte WordPress instalacijama

Nakon uspješne instalacije WordPress-a s Pleskom (ili uvoza web stranice putem Web stranice i domene> WordPress> Uvoz), vaš sljedeći korak je odlazak na nadzornu ploču alata WordPress Toolkit da biste dobili širi uvid u web stranice WordPressa koje se prikazuju na vašem poslužitelju. S ove glavne stranice ukratko možete pregledati sve svoje instalacije.

Možete jednostavno prebacivati ​​između kartica, popisa ili pločica prema vašim vizualnim preferencijama.

Upravljajte WordPress instalacijama u Plesku

Od Informacije i alati kartica kartice imat ćete pristup kontrolama i alatima za svoju web lokaciju. Pomoću preklopnika brzo onemogućite indeksiranje tražilice, omogućite način održavanja i uklanjanje pogrešaka, uključite keširanje ili ograničite javni pristup uključivanjem zaštite lozinkom.

Pronaći ćete i brze veze za sinkronizaciju, kloniranje, upravljanje datotekama i sigurnosno kopiranje / vraćanje datoteka.

Savjet: Koristite Klon gumb za brzo pokretanje mjesta za postavljanje u svrhu testiranja.

Upravljanje dodacima za WordPress

Uz WordPress Toolkit u Plesku upravljanje dodacima je također jednostavno. Možete instalirati, aktivirati i ukloniti dodatke sa svoje nadzorne ploče.

Upravljajte WordPress dodacima na Plesku

Instalirajte dodatke

postoje dvije mogućnosti za instaliranje dodataka. Dodajte dodatak na određeno web mjesto, idite na: WordPress> kartica Dodaci za web mjesto> Instaliraj

Ili ako želite instalirati novi dodatak na sve svoje WordPress web stranice, tada idite na općenitije: WordPress> Dodaci> Instaliraj

U oba slučaja kliknite na ikonu pretraživanja i potražite dodatak. Prema zadanom, kada instalirate dodatak koristeći WordPress Toolkit, on se automatski aktivira.

Možete prenijeti i dodatak treće strane (poput onog koji ste kupili na CodeCanyonu ili novo proširenje iz WooCommercea). Jednostavno idite na: WordPress> Dodaci> Prenesite dodatak

Zatim odaberite zip datoteku dodatka i kliknite Prenesi. Da biste instalirali i aktivirali dodatak, idite na: WordPress> Dodaci

Kliknite da biste instalirali svoj novi dodatak, a zatim odaberite WordPress web mjesta koja želite da ga dodate.

Uklonite dodatke

Međutim, možete odabrati bilo koje dodatke koje želite ukloniti sa svoje WordPress odabirom i klikom na ikonu za brisanje da biste je uklonili iz odabrane instalacije.

Sada odaberite WordPress instalaciju koju želite aktivirati i deaktivirati bilo koji instalirani dodatak.

Idi na Upravljanje poslužiteljem> WordPress> Dodaci i odaberite dodatak koji želite aktivirati ili deaktivirati.

Upravljajte WordPress temama

Pomoću Pleska vrlo je jednostavno dodati, ukloniti, aktivirati ili deaktivirati bilo koju WordPress temu.

Upravljajte WordPress temama na Plesku

Instalirajte teme

Ići WordPress> kartica Teme> Instaliraj za dodavanje nove teme. Pomoću pretraživanja pronađite temu i potvrdite potvrdni okvir za temu koju želite dodati.

Baš kao kod dodataka, možete dodati istu temu za sve WP instance ili dodati određenu temu samo jednoj određenoj instanci (ili više). Da biste to učinili, morate kliknuti padajući izbornik, a zatim odabrati primjerke kojima želite dodati ili ukloniti temu.

Dodajte WordPress teme u Plesku

Osim toga, možete jednostavno ažurirati bilo koju temu s WordPress> Teme kartica. Jednostavno odaberite temu koju želite ažurirati za svoje instalacije (iako za sigurnost uvijek preporučujemo ažuriranje – ako za prilagođavanja upotrebljavate podređenu WordPress temu, ne biste se trebali brinuti).

Sigurnost WordPressa

Sigurnosnu provjeru svoje web stranice možete izvršiti pomoću Pleskovog WordPress Toolkita. Moći ćete vidjeti jesu li sve / readme.html / datoteke prazne. Također možete lako promijeniti sigurnosne postavke i vidjeti svoj sigurnosni status. Za to morate ići u S stupac u odjeljku Web stranice i domena> WordPress.

Sigurnost Plesk WordPress-a

Kliknite vezu “provjeri sigurnost” da biste vidjeli status svih svojih WordPress instalacija. Označite potvrdne okvire sa sigurnosnim poboljšanjem koje želite izvršiti, a zatim kliknite sigurnosni gumb.

Provjera sigurnosti sustava WordPress

Tako možete drastično umanjiti šanse da vam netko provali na web mjesto osiguravajući sigurnost web stranice WordPress na najvišoj razini.

Izrada sigurnosne kopije i vraćanja

Uz opću sigurnost web mjesta WordPress, WordPress Toolkit u Plesku također se može koristiti za izradu sigurnosne kopije vaše web stranice.

Plesk Toolkit za WordPress olakšava stvaranje zakazanih sigurnosnih kopija za vaše web mjesto. Slijedite korake kako biste bili sigurni da imate ažurirane podatke za vraćanje s mjesta gdje možete ponijeti sigurnosnu kopiju:

  • Prvo se prijavite na nadzornu ploču tvrtke Plesk
  • Kliknite na Domene
  • Zatim kliknite Upravljanje domenom ili Upravljanje hostingom
  • Sada kliknite na web stranice i domene
  • Kliknite na Upravitelj sigurnosnih kopija
  • Kliknite na Raspored rezervnih postavki

Plesk Backup Manager

Ovdje možete odabrati svoje opcije u Postavkama sigurnosne kopije, što uključuje dodavanje prefiksa vašem imenu sigurnosne kopije, odaberite višenamjensku sigurnosnu kopiju, mjesto pohrane sigurnosne kopije i postavite ograničenje sigurnosne kopije. (broj kopija sigurnosne kopije) na vašem poslužitelju. Možete čak postaviti upozorenje o obavijesti.

Ako idete na Raspored odjeljku, također možete aktivirati i automatizirati zadatak sigurnosnog kopiranja. Odaberite učestalost izrade sigurnosnih kopija za vaše web mjesto jer za vas postoje redovite sigurnosne kopije. Samo odaberite vrijeme za pokretanje sigurnosne kopije i uštedite.

Uređivanje globalnih postavki

Napokon u Globalna postavka područje za koje možete konfigurirati stranicu za održavanje i zadani prefiks poddomene za kloniranje, koji će vam omogućiti da promijenite URL stranice za postavljanje.

Plesk Global Settings

Zaključak

Ručno upravljanje web-mjestima WordPress-a može biti prilično složeno. Snažna upravljačka ploča poput Pleska olakšava rad, a pomoću WordPress Toolkit-a u Plesku možete upravljati svim svojim web mjestima s jedne nadzorne ploče.

Ako ste agencija koja ugošćuje više web lokacija klijenata ili entuzijastični pisac s blogom u svakoj niši, onda je WordPress Toolkit u Plesku jedna od najboljih opcija za upravljanje svim vašim web lokacijama. Radite pametnije i ne teže, a učinkovito upravljajte svojim WordPress web lokacijama bez ikakve žurbe.

Kakve su vaše misli o WordPress Toolkitu u Plesku? Ili imate pitanja o tome kako započeti s tim? Ostavite nam komentar u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me