Uvod u WordPress alat za prilagodbu tema

 1. 1. Trenutno čitam: Uvod u WordPress alat za prilagodbu tema
 2. 2. Interakcija s alatom za prilagodbu teme WordPress
 3. 3. WordPress Tema za prilagodbu teme kotlovske ploče
 4. 4. Proširenje ploče s kotlovskom pločicom za prilagodbu teme WordPress
 5. 5. Ploča s kotlovnicom za prilagodbu tema – uvjetne mogućnosti, teme za djecu i dodaci

Jedno mi se uvijek nije svidjelo na stranicama s postavkama tema bilo koliko će se one znatno razlikovati. Zamislite da svaki proizvođač automobila pokušava dodati svoj dodir jedinstvenim položajem na kotačima i vidjet ćete zašto je to loše za WordPress izdavače.


Srećom, od 3.4 i zahvaljujući API za prilagodbu tema stranice nam uopće ne trebaju.

Dotični blog jest Galerija mogućnosti tema, izlog “najboljih (i najgorih) zaslona mogućnosti tema u gradu”. Uglavnom najgore, ali pretpostavljam da je upravo zbog toga postao popularan. Prema Konstantinu, to će ga učiniti zastarjelim zbog prilagodbe teme.

Kroz ovu seriju posta razmotrit ćemo prednosti korištenja alata za prilagođavanje tema preko stranica starih postavki, proći kako funkcionira Theme Customizer, vidjeti kako možete to proširiti i na kraju stvoriti kotao s alatima Theme Customizer koji se može koristiti s bilo kojom WordPress temom.

Prednosti prilagoditelja tema

Sada, ne kažem da su stranice postavki tema (bile?) Sve loše – ako se izvrše ispravno, osjećaju se kao prirodno proširenje nadzorne ploče WordPressa – samo što sada postoji nešto bolje. Ono što Customizer radi, u usporedbi sa stranicom postavki, olakšava postupak postavljanja tema skidanjem očiju s glave korisnika.

Ako je nikad niste vidjeli na djelu, ovaj video ružino ulje je obavezno gledati:

Dakle, što je to točno Customizer tema? Prema Codexu:

Zaslon za prilagodbu tema (tj. “Prilagoditelj teme”) dozvoljava administratorima web mjesta da izvrtaju postavke teme i pogledaju pregled tih promjena u stvarnom vremenu..

Prilagoditelj tema u matici

Prilagoditelj tema ima tri glavne komponente – odjeljke, postavke i kontrole. Ako je prilagoditelj tema kuća, vaša dnevna soba bila bi jedan od dijelova, svako svjetlo u njoj bila bi postavka, a svako svjetlo prebacivanje kontrole. To je tako jednostavno.

Da biste komunicirali s alatom za prilagodbu tema, morate se uključiti u radnju customize_register. Time ćete se učitati $ wp_prilagodite objekt, instanca od WP_Customize_Manager klase koja radi sve dizanje teških tereta. Više o tome u 2. dijelu ove serije.

Već je tamo

Ako ne želite komunicirati s alatom za prilagodbu tema i trebate mu dopustiti da to uradi po vašoj temi, to postaje još lakše. Kad kreirate temu od početka, program za prilagodbu tema već će biti tamo, prikazujući ugrađene dijelove. U stvari, ovo je koliko će vas prazni index.php i style.css dobiti samo retci zaglavlja komentara:

Prilagođavač tema u praznoj temi

Prilagođavač tema u praznoj temi

Naravno da na toj snimci zaslona nema ništa za pregled, jer index.php ne radi ništa, ali to je poenta – ako ste programer teme, alat za prilagodbu tema samo vrišti „Kad god ste spremni!“ pa nema razloga da ga ne upotrebite u svojoj WordPress temi.

Postoji više zadanih odjeljaka, ali prikazuju se samo ako ih vaša tema podržava, evo potpunog popisa ugrađenih odjeljaka:

 • Naslov web stranice i oznaka
 • boje *
 • Slika zaglavlja *
 • Pozadinska slika*
 • Nalazite *
 • Statična naslovnica

Označeni (*) odjeljci pojavit će se samo ako vaša tema podržava njihove značajke, ako želite da se pojavi odjeljak slike zaglavlja, sve što trebate je add_theme_support (‘prilagođeno zaglavlje’) negdje u datoteci svoje funkcije.php.

Postojeće kontrole

Sa svim ugrađenim odjeljcima moraju postojati neke postojeće kontrole (prekidači svjetla, sjećate se?) Da biste ih mogli ispuniti. Evo što vam WordPress nudi, bez okvira:

 • Polje za tekst
 • potvrdni okvir
 • Radio
 • Odaberi
 • Birač boja
 • Prijenos datoteke
 • Prijenos slike
 • Pozadinska slika
 • Slika zaglavlja

Vjerojatno je dovoljno dobar za većinu tema, ali ako je vaša tema posebna (nagađam, je li?) I trebate neke prilagođene kontrole, možete to učiniti i vi. Stvaranje prilagođenih kontrola jedna je od stvari koje ćemo pokriti u ovoj seriji, tako da budite uvijek u toku.

To je sve za sada

WordPress trenutno ima šesnaest API-ja (pokušajte ih imenovati sve!) i ako ih sudite po tome koliko su prilagođeni korisnicima i koliko je lako uskočiti i početi ih koristiti, niti jedan se ne približava API-ju za prilagodbu tema..

Jeste li već učinili uslugu svojim korisnicima i prešli sa stranica postavki na alat za prilagodbu tema? Ako ne, volio bih čuti zašto i ako imate, što mislite o tome do sada?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map