Stvorite portal za agregiranje RSS vijesti s WordPressom

Stvorite portal za agregiranje RSS vijesti s WordPressom

Još 2013. godine, Google je odustao od podrške za RSS i ubio s njihove popularne usluge, Google Reader. Bio je to potez koji je izazvao veliko izlijevanje šoka iz blogosfere. Web stranice svugdje se probijaju kako bi sastavile popise alternativnih usluga za njihovo združivanje RSS vijesti i mnogi su to vidjeli kao kraj RSS.


Iako je Google odlučio da više ne žele trošiti vrijeme ili resurse koristeći RSS format, i dalje ga koriste puno i sigurno nije otišao nigdje u posljednjih nekoliko godina.

WordPress web mjesta, autor zadano, stvorite RSS feedove tijekom instalacije. Ovi feedovi mogu se koristiti za pretvaranje jednokratnih čitatelja u redovite pretplatnike, ali mogu se koristiti i za objedinjavanje sadržaja s drugih web stranica i njihovo objavljivanje na vlastitoj web stranici. Odgovorno korištenje RSS usluge omogućuje vam stvaranje web stranice koja može biti središnji portal koji prikazuje sadržaj s mnogih web mjesta u vašoj niši.

To se može učiniti na više načina.

Vaše mogućnosti uključuju:

  1. Napravite jednostavan popis postupaka koji se odnose na izvorni članak.
  2. Prikažite svaku stavku kao ulomak sadržaja s vezom na izvorni izvor.
  3. Prikažite kompletan post na svojoj web stranici, pripisujući izvornom izvoru.

ja stalno preporučujemo da izvornim izvorima pripisujete svaki put kada uvozite sadržaj, a kada je to moguće, uvozite samo isječke izvornog članka, a ne sve one (osim ako za to imate dopuštenje od izvornog autora).

Najlakši način za stvaranje vlastitog web mjesta sakupljanja vijesti RSS je da koristite WordPress dodatak. Postoji nekoliko opcija vani. Pregledat ćemo najsnažniji koji je trenutno dostupan: WP RSS Aggregator.

Dodatak WP RSS-a za agregaciju

WP RSS Dodatak za agregaciju

WP RSS Aggregator je najpopularniji dodatak za uvoz RSS koji vam omogućuje objedinjavanje više feedova web stranice i njihovo prikazivanje na vašoj web lokaciji na dva različita načina. Ove opcije prikaza su:

  1. Koristite kratke kodove za prikaz stavki na popisu u postu / stranici / widgetu.
  2. Stvaranje WordPress postova iz stavki feeda (Feed to Post).

Svaka je opcija korisna na svoj specifičan način.

Na primjer, kada koristite kratki kôd, možete stvoriti novu (ili dodati postojeću) stranicu ili post koji će prikazati popis srodnih članaka iz vaše niše. Opcija za kratki kod sadrži brojne parametre koji se mogu kombinirati kako bi se stvorio popis koji sadrži detalje koji će vaši čitatelji trebati. Također se može stilizirati na različite načine.

Opcija Feed to Post stvorit će postove na blogu kako bi zrcalila sve one koji su povučeni putem RSS feeda. Ova vam opcija omogućuje diktiranje bilo da se radi o naslovu, izvaku različite dužine ili o cijelom postu koji se uvozi. Ne mogu se sjetiti nikakvog legitimnog razloga za ponovno objavljivanje cjelovitog sadržaja druge web lokacije, osim ako nije vaš. Savjetujem potpuno izbjegavanje te opcije ako nemate jasno dopuštenje vlasnika.

Pogledajmo bliže svaku od opcija.

Opcija 1: Upotreba kratkog koda

WP RSS Aggregator Kôd

Kratki kôd omogućuje vam da na jednom postu ili stranici na svojoj web stranici možete objediniti onoliko stavki feeda koliko želite. Neke teme nude i područja widgeta na kojima možete koristiti kratki kod. Ovo je posebno korisno ako objavljujete vlastite postove na blogu, kao i gdje sakupljate feedove web mjesta drugdje.

Kratki kôd omogućuje korištenje više parametara za kontrolu onoga što i kako se prikazuju određeni elementi. Možete ograničiti broj prikazanih stavki feeda, popisu dodati stranice i još mnogo toga.

Pomoću dodataka Izvodi i sličice i dodataka Kategorije možete korak dalje pogledati. Prva opcija omogućuje vam da koristite sadržaj koji se pruža u RSS feedovima koje koristite za poboljšanje zaslona kratkim isječcima i sličicom, dok potonja omogućuje bolju organizaciju izvora feeda.

WP RSS Aggregator Isgledi i sličice

Parametri kratkog koda proširuju se i na ova dva dodatka, omogućujući vam da odlučite koji prikaz kratkog koda uključuje slike, izvode ili oba.

Ovo može biti korisna metoda prikazivanja sadržaja s drugih web lokacija, ali nije najbolja opcija ako je svrha vaše web stranice isključivo prikupljanje sadržaja ili usmjerena na pružanje boljeg iskustva čitatelju.

Opcija 2: Korištenje feeda za objavljivanje

WP RSS Aggregator: WPNewsDesk RSS Agregiranje vijesti

Korištenje dodatka Feed to Post najkorisnija je i sveobuhvatnija metoda objedinjavanja određenog broja feedova web mjesta u jednu web lokaciju, bez obzira u kojoj se niši nalazi ili u kojem se formatu nalazi; bili to tekst, slike ili videozapisi.

Ovim dodatkom kreira se svaka stavka feeda kao svoj post na vašoj web lokaciji. Prema zadanim postavkama koristi WordPress postove, ali možete ga postaviti za uvoz u bilo koju prilagođenu vrstu posta. Ovi se postovi mogu postaviti tako da prikazuju onoliko originalnog sadržaja koliko smatrate potrebnim. Izvadak od 100 riječi obično sadrži dovoljno izvornog posta da privuče zanimanje vaših čitatelja.

Da biste kreditirali izvorni izvor, možete koristiti opću postavku koja dodaje istu generičku poruku svakom postu ili možete upotrijebiti značajku Dodavanje / Dodavanje sadržaju za dodavanje prilagođene veze za svaki izvor.

WP RSS sakupljač RSS sadržaja u postu

Na raspolaganju vam je ogroman broj opcija pomoću ove metode združivanja. Možete postaviti postove koji se automatski objavljuju ili kreiraju kao skice postova tako da možete ručno odlučiti koje ćete objaviti na vašoj web lokaciji. Možete uključiti komentare svojih odlomaka, izmijeniti način prikazivanja slika ako se odlučite uopće prikazati, dodijeliti postojeće korisnike kao autore ili uvesti detalje izvornog autora i još mnogo toga.

Objave stvorene ovom metodom imaju na raspolaganju dodatne mogućnosti upravljanja kontrolirane u izborniku postavki dodataka. Ove opcije upravljanja uključuju mogućnost brzog i jednostavnog brisanja svih postova stvorenih stavkama feeda, konfiguriranje vremena kada postove treba izbrisati s vaše web lokacije (ako ih uopće ima) i mnoge druge.

Završne riječi o stvaranju RSS portala agregacije vijesti

Postoji nekoliko načina za objedinjavanje sadržaja zbirke web stranica na jednom mjestu, a ovaj dodatak taj postupak čini jednostavnim.

Možda želite izgraditi čvorište za vlastite web stranice, jedan portal za sve postove stvorene u vašoj niši ili čak jednu lokaciju za skeniranje uložaka sadržaja s više web lokacija koje želite slijediti.

Na primjer, WP RSS Aggregator tim je izgradio WP News Desk – portal za vijesti za sve WordPress, koji prikuplja postove iz preko 100 najboljih izvora. Svaki se post povezuje izravno na izvorni izvor, dajući im zasluge koje zaslužuju. Takve web stranice također se mogu unovčiti oglasima, partnerskim vezama i još mnogo toga.

Ovaj dodatak omogućava više načina postizanja ovih ciljeva i najbolji je i najpopularniji RSS agregator dostupan u sustavu Spremište dodataka WordPress.org.

Jeste li prije stvorili portal za objedinjavanje vijesti s WordPressom ili ste ikada razmišljali o tome da ga stvorite? Koristite li RSS na druge načine dodavanja sadržaja na web mjesto? Rado bismo čuli vaše misli u komentarima u nastavku.

A ako ste zainteresirani za učenje više, možda će vam se svidjeti i naš vodič o izradi društvenog feeda s WordPressom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me