Proširenje ploče s kotlovskom pločicom za prilagodbu teme WordPress

 1. 1. Uvod u WordPress alat za prilagodbu tema
 2. 2. Interakcija s alatom za prilagodbu teme WordPress
 3. 3. WordPress Tema za prilagodbu teme kotlovske ploče
 4. 4. Trenutno čitam: Proširenje ploče s kotlovskom pločicom za prilagodbu teme WordPress
 5. 5. Ploča s kotlovnicom za prilagodbu tema – uvjetne mogućnosti, teme za djecu i dodaci

Treći dio serije Prilagoditelj tema predstavio vam je upravljačku ploču s tematskim prilagodnikom koja vam omogućuje pojednostavljenje koda koji upravlja vašim opcijama tema. Sve što trebate učiniti je proslijediti niz opcijskih polja, a ploča za bojler će se pobrinuti za registraciju odjeljaka, postavki i kontrola tematike za korisnike iza scene..


Do sada vam je alatna ploča omogućavala upotrebu tekstualnih polja, potvrdnih okvira, radio gumba i polja u programu za prilagođavanje tema. Ovaj vam članak prikazuje kako to možete proširiti.

Napomena: Prije nego što nastavite, preuzmite najnoviju verziju WordPress teme za podešavanje kotlovske teme iz svog Github-ovog spremišta. Napravila sam neka poboljšanja od zadnjeg vodiča i važno je da je vaš kôd ažuriran. Pogledajte prethodni post za dodatne bilješke o promjenama, ali nakratko, kad kopirate ploču za grijanje u mapu teme, uopće ne trebate uređivati ​​datoteke – sve uređivanje vrši se pomoću filtera i akcijskih kuka.

Spajanje na kotlovsku ploču za prilagođavanje tema

Na kotlovskoj ploči s alatom za prilagodbu teme WordPress postoji nekoliko udica i filtera. Možete se povezati s bilo kojim od njih iz datoteke svoje funkcije.php pomoću teme pomoću ADD_ACTION i add_filter funkcije:

 • „Thsp_cbp_directory_uri” – Kuka za filtriranje definirana u helpers.php, omogućuje vam promjenu lokacije Customizer Boilerplate u mapi s temama. Staza kotlovske ploče prema zadanim postavkama izgleda ovako – get_template_directory_uri (). „/ Prilagodbu-predloženi” – ali ako biste radije premjestili ga na prilagođeno mjesto, ovo je udica koja vam može pomoći.
 • „Thsp_cbp_menu_link_text” – Kuka za filtriranje definirana u helpers.php, omogućuje vam promjenu tekstualne veze u izborniku. Boilerplate dodaje vezu pod Izgledom na nadzornoj ploči WordPress-a, omogućavajući korisnicima jednostavan pristup alatima za prilagodbu tema. Ta će veza prema zadanom reći “Prilagoditelj teme”, a vi možete promijeniti tekst pomoću filtera “thsp_cbp_menu_link_text”.
 • „Thsp_cbp_capability” – Kuka za filtriranje definirana u helpers.php. Omogućuje vam promjenu zadanih potrebnih sposobnosti korištenih u $ wp_customize-> metodu add_setting.
 • „Thsp_cbp_option” – Kuka za filtriranje definirana u helpers.php. Ako u argumentima s postavkama upotrebljavate “opciju”, upotrijebite ovu kuku da biste promijenili naziv unosa pod kojim će se vrijednosti postavki teme pohraniti u tablicu wp_options. Zadana vrijednost je “thsp_cbp_theme_options”, obavezno se uključite u nju i promijenite je u nešto što u njoj sadrži naziv vaše teme.
 • „Thsp_cbp_options_array” – Filtrirajte kuku definiranu u options.php, MORATE se spojiti u nju i zamijeniti zadani niz opcija (koji sadrži primjere opcija) opcijama koje se koriste u vašoj temi. Ponovit ću to, podebljano i podvući: YO MORATE se spojiti u nju i zamijeniti zadani niz opcija opcijama koje se koriste u vašoj temi.
 • „thsp_cbp_custom_controls” – Akcijska udica definirana u custom-controls.php, spajanjem na nju možete stvoriti vlastite prilagođene kontrole, nastavite čitati da biste vidjeli primjer kako to učiniti.
 • „tshp_cbp_remove_sections”„tshp_cbp_remove_controls” i „tshp_cbp_remove_settings” – Filtrirajte kuke definirane u customizer.php. Možete im proslijediti niz ID-ova ugrađenih odjeljaka (ili ID-ova kontrole ili ID-a postavki) da biste uklonili neke ugrađene odjeljke, kontrole ili postavke.

Napomena: Iako smo u mogućnosti proširivanja i stvaranja vlastitih kuka kako bi ih drugi programeri mogli upotrijebiti za proširenje vašeg koda, nemoguće je pretjerivati ​​koliko je ovo važno. Na kraju, tako djeluje WordPress (core). I nisam mogao zahvaliti Sjeme i njegov članci dovoljno da mi se ta ideja upusti u glavu.

Prilagođene kontrole

Ažurirana verzija alata za prilagođavanje tema (koju ste upravo provjerili, zar ne?) Ima još nekoliko kontrola koje možete koristiti – textarea polje, HTML5 polje s brojevima i polje slika, što je u osnovi fantastična verzija radio tipki.

Ove prilagođene kontrole definirane su u custom-controls.php, neću ih sve ovdje proći, ali pogledajmo jedno (polje s brojem HTML5) da bismo vidjeli kako sve to funkcionira:

/ **
* Stvara kontrolu prilagoditelja za polje za unos [tip = broj]
*
* @since Theme_Customizer_Boilerplate 1.0
* /
klasa CBP_Customizer_Number_Control proširuje WP_Customize_Control {

javni $ type = 'broj';

javna funkcija render_content () {
jeka '„;
}

}

Kao što vidite, sve što trebate učiniti je definirati novi tip $ control i njegovu funkciju render_content koja kontrolira kontrolu na ekranu za prilagodbu tema..

Korištenje ugrađenih prilagođenih kontrola Customizer Boilerplate

To je isto kao jednostavna polja opisana u prethodnom vodiču, jedino što morate biti svjesni su “vrste” koje trebate upotrijebiti za svako od njih:

 • Brojčano polje – ‘broj’
 • Textarea polje – „PodruÄŤje”
 • Slike koje djeluju kao radio gumbi – „Images_radio”, evo primjera ove kontrole u nadolazećem besplatnom Cazuela tema:

Ploča za kotlovsku prilagodbu teme

Poznavanje imena ovih novih vrsta upravljanja, dodavanje jednog je jednostavno. Evo kako možete dodati polje s brojem u polje koje sadrži sve vaše mogućnosti:

/ *
* ============
* ============
* Brojčano polje
* ============
* ============
* /
'new_number_field' => niz (
'setting_args' => niz (
'zadano' => '',
'type' => 'opcija',
'sposobnost' => $ thsp_cbp_capability,
'transport' => 'osvježi',
),
'control_args' => niz (
'label' => __ ('Broj', 'my_theme_textdomain'),
'type' => 'broj', // Kontrola teksta
'prioritet' => 8
)
)

Napomena: Ako niste sigurni gdje to dodati, provjerite odjeljak “Korištenje opcija Niz za dodavanje odjeljaka, postavki i kontrola za prilagodbu” u dijelu 3 ove serije. Također, postoji uzorak za svaku prilagođenu kontrolu u datoteci options.php.

Dodavanje vlastitih prilagođenih kontrola

Vratimo se akcijskoj kuci ‘thsp_cbp_custom_controls’ koju sam ranije spomenuo:

/ **
* Akcijska kuka koja vam omogućuje stvaranje vlastitih kontrola
* /
dogery ('thsp_cbp_custom_controls');

To je jednostavna akcijska kuka za WordPress koja vam omogućuje dodavanje vlastitih prilagođenih kontrola bez izmjene datoteka tematskog prilagodnika na kotlovskoj ploči. Zašto biste htjeli izbjeći njihovo uređivanje? Jer ako se umjesto toga zakačite na kotlovsku ploču, kad god ga netko ažurira, možete zgrabiti najnoviju verziju, staviti je u svoju temu i ne izgubiti promjene koje ste napravili. Razmislite o uređivanju osnovnih datoteka WordPress-a u odnosu na pisanje dodatka, uređivanje teme naspram stvaranja podređene teme itd.

Ako ikad trebate dodati vlastite prilagođene kontrole, to možete učiniti na sljedeći način:

funkcija my_theme_add_customizer_boilerplate_control () {
/ **
* Stvara prilagođenu kontrolu za upotrebu s tematskom pločom kotlovske ploče
* Koristite jedinstveni prefiks klase!
*
* @since Theme_Customizer_Boilerplate 1.0
* /
klasa CBP_Customizer_My_Control proširuje WP_Customize_Control {

javni $ type = 'moj_tip'; // Promijeni ovo

javna funkcija render_content () {
// Upravljački izlaz ide ovdje
}

}
}
dodavanje ('thsp_cbp_custom_controls', 'my_theme_add_customizer_boilerplate_control');

Obavezno prefiksirajte svoju prilagođenu kontrolnu klasu s nečim jedinstvenim, tako da se njen naziv ne podudara s drugom klasom. Koristio sam “CBP_” (Customizer Boilerplate) – s obzirom da upotrebljavate kotlovsku ploču u temi, ime vaše teme ima puno smisla i trebalo bi vam dobro odgovarati.

Prilagoditelj tema: Što dalje?

Sada kada se kotlovska ploča WordPress teme za prilagodbu teme može proširivati ​​pomoću kuka, mi ćemo pogledati kako bismo dodali „uvjetne opcije tema“ – one koje će se pojaviti samo ako je određeni dodatak aktivan i pomoći vam da zaslon tematskog alata za prilagođavanje tema bude zatrpan.

Koje su vaše misli o Customizer bojler ploči do sada? Planirate li ga koristiti u svojim temama? Bilo kakve ideje kako se to moglo poboljšati? Vaše su povratne informacije uvijek dobrodošle.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map