Poboljšajte performanse svog WordPress web mjesta pomoću Hummingbird-a

Poboljšajte performanse svog WordPress web mjesta pomoću Hummingbird-a

Bez obzira na web mjesto koju pokrećete, ključno je da se stranice brzo prikazuju. Studije pokazuju da posjetitelji mogu napustiti web mjesto ako traje duže od tri sekunde za učitavanje. Međutim, potrebni su određeni zadaci za održavanje velike brzine stranice, a može biti potrebno puno vremena da se nadvisite nad svime.


Srećom, Hummingbird (a.s.) besplatni dodatak za optimizaciju brzine za WordPress) pruža čitav niz alata usmjerenih na performanse u jednom prikladnom paketu. Možete ga koristiti za omogućavanje funkcija poput predmemoriranja i komprimiranja GZIP-a, što može značajno poboljšati performanse web mjesta WordPress.

U ovom ćemo članku ukratko objasniti važnost brzine web stranice. Zatim ćemo ići na četiri načina na koji će Hummingbird poboljšati performanse vaše WordPress stranice. Idemo!

Važnost brzog web mjesta

Testiranje performansi učitavanja stranice

Vremena učitavanja stranica utječu na skoro svaki aspekt izvedbe vaše web stranice, uključujući zadovoljstvo posjetitelja i optimizaciju tražilice (SEO). Ako stranice, primjerice, zaostanu, vjerojatnije je da će posjetitelji napustiti vašu web lokaciju. To se posebno odnosi na korisnike mobilnih uređaja koji očekuju vrhunske brzine.

Štoviše, tražilice uzeti u obzir brzinu stranice kad odlučujete kako rangirati web stranice. SEO optimizacija je presudna, jer istraživanja pokazuju da su prva tri rezultata pretraživanja primaju gotovo dvije trećine prometa organskog pretraživanja. Drugim riječima, što se veća web lokacija pojavi u rezultatima pretraživanja, to će veći broj ljudi vidjeti i kliknuti kroz njih.

Čimbenici koji omogućuju brzo pokretanje vaše web lokacije

Nema sumnje da je praćenje performansi vaše WordPress web lokacije neophodno. Brzinu stranice možete lako provjeriti pomoću internetskog rješenja kao što je Alati za Pingdom. Ako ipak nije tako brz kao što bi mogao biti, možda ćete se zapitati zašto.

Na brzinu vaše web lokacije WordPress može utjecati puno faktora. Nekoliko najvažnijih elemenata su:

 • Vaš web domaćin. Nije svaki web domaćin izgrađen na isti način. Ključno je odabrati pažljivo i koristiti davatelja koji sigurnost i optimizaciju brzine shvaća ozbiljno.
 • Memorija. Memorija web-lokacije igra ulogu u brzini koju može postići. Što su više dostupne memorije i drugih resursa, manja je vjerojatnost da će se web stranica preopteretiti (posebno ako je suočena s visokom razinom prometa).
 • Tema vaše web lokacije. Brzina vaše web lokacije također može biti ograničena temom. “Teža” je tema ili što više nepotrebnog koda ima, sporije će se vjerojatno pokrenuti. Prilikom izrade ili ažuriranja web lokacije, htjet ćete pronaći temu koja je optimizirana za izvedbu.
 • Vaši dodaci. Postoji zajednički mit da jednostavno kada na svojoj web lokaciji ima puno dodataka može to pokrenuti sporo. To nije nužno istina. Međutim, loše kodirani dodaci ili oni koji jednostavno sadrže puno funkcionalnosti mogu štetiti vašem vremenu učitavanja.

Pregledom vaših tema, dodataka i plana hostinga može se učiniti dosta da se postigne vrhunska učinkovitost vašeg WordPress web mjesta. Iako su uzeti u obzir svi ovi faktori, web lokacija možda još uvijek neće funkcionirati onako kako želite. Srećom, postoji puno drugih načina na koje možete poboljšati brzinu na bilo kojoj web stranici WordPressa.

4 načina da poboljšate svoju web stranicu s dodatkom za hummingbird

Postoji puno alata pomoću kojih možete ubrzati web mjesto. Većina rješenja cilja određenu strategiju optimizacije, koja može biti korisna, ali dovodi i do instaliranja puno dodatnih dodataka na vašu web lokaciju ako želite postići najveću moguću brzinu.

Umjesto toga, možete se odlučiti za rješenje koje pruža paket alata za optimizaciju performansi, kao što je Hummingbird – besplatni dodatak za optimizaciju brzine.

Optimizacija brzine stranica hummingbird

Ovaj dodatak omogućuje vam da poboljšate brzinu web lokacije na nekoliko jednostavnih načina, bez potrebe za dodatnim alatima ili puno tehničkog znanja. Pogledajmo četiri optimizacije koje vam mogu pomoći.

1. Caching

Svaki put kada netko posjeti vašu web lokaciju, njihov preglednik mora poslati zahtjev poslužitelju vaše web lokacije. Poslužitelj zatim vraća sve informacije potrebne za prikaz vaših stranica. Ako je uključeno puno podataka, poslužitelj dobiva previše zahtjeva ili je dotični posjetitelj smješten daleko, taj postupak može trajati duže nego što bi trebao.

WordPress predmemoriranje način je da se riješi taj problem, spremanjem nekih podataka vaše web lokacije na pogodnije mjesto. Na taj se način može pristupiti i brže preuzeti. Sve u svemu, omogućavanje predmemoriranja na vašoj web lokaciji pametan je način za poboljšanje performansi.

Dodatak Hummingbird omogućuje vam da to iskoristite pružanjem različitih vrsta predmemoriranja:

Kopiranje dodataka za hummingbird

Možete omogućiti keširanje stranica, predmemoriranje preglednika i još mnogo toga preko prikladno imenovanog caching na kraju vašeg WordPress stražnjeg dijela. Više pojedinosti o tome što su ove mogućnosti i kako rade provjerite ovaj koristan vodič možete pročitati kako konfigurirati postavke predmemoriranja u dodatku.

2. GZIP kompresija

Vjerojatno ste upoznati sa .zip proširenje, što je način sažimanja velikih datoteka kako bi ih bilo lakše pohraniti i prevoziti. GZIP je slična, ali snažnija metoda kompresije. To može učiniti da se datoteke vaše web stranice manje i brže učitavaju, a da pri tome ne izgube sve potrebne podatke.

Pojedinosti o načinu kompresije GZIP malo su komplicirane. Srećom, kao i mnoge tehnike za optimizaciju brzine, nije potrebno razumjeti sve tehničke detalje da biste ih koristili na vašoj web lokaciji.

Pomoću dodatka Hummingbird možete krenuti Hummingbird> GZIP kompresija kako biste omogućili tri različite vrste:

Hummingbird plug-in GZIP

Jednostavno odaberite vrstu poslužitelja na kojem se nalazi vaša web lokacija i pritisnite Primjena pravila dugme. Dodatak će se pobrinuti za ostalo. Ako želite, možete napraviti i neke ručne prilagodbe.

3. Minifikacija

Na neki je način minifikacija slična GZIP kompresiji. To je još jedan način da pomognete vašoj web lokaciji u bržem djelovanju uklanjanjem nepotrebnih podataka iz koda. Što manje podataka mora biti poslano između poslužitelja i preglednika, manje će vremena trebati za učitavanje stranica.

U Hummingbird-u možete pristupiti popisu motor za minifikaciju kroz Optimizacija imovine kartica unutar WordPressa:

Optimizacija imovine hummingbird-a

Dodatak će skenirati datoteke vaše web lokacije i omogućiti vam da optimizirate ono što želite. Ovdje možete čak i premjestiti određene kôd „zakulisno“ u podnožje vaše web stranice, ako ste upoznati s CSS-om. Ovo može pomoći da se WordPress stranice još više ubrzaju.

4. Skeniranje performansi

Bez obzira koje tehnike optimizacije performansi provodite, morat ćete stalno paziti na svoju web lokaciju i nastaviti je prilagođavati vremenom. Jedan od načina za to je pokretanje periodičnih skeniranja performansi, a to možete učiniti na svojoj nadzornoj ploči Hummingbird:

Skeniranje performansi hummingbird

Rezultati ovih skeniranja mogu vam pomoći u prepoznavanju datoteka koje možda usporavaju vaše web mjesto. Osim toga, možete kliknuti Poboljšati pored svakog predmeta ocijenjene žutom ili crvenom bojom i potražite nekoliko savjeta kako postići taj rezultat.

Završne misli o izvedbi web mjesta WordPress

Iako je održavanje vaše web stranice brzo, važno je upravljati svakom od mnogih tehnika potrebnih da se to i dogodi. Korištenje “sve u jednom” besplatni dodatak za optimizaciju brzine može vam pomoći da brzo i jednostavno implementirate najvažnije korake.

Na primjer, Hummingbird vam omogućuje optimiziranje performansi vaše web stranice putem:

 1. caching.
 2. GZIP kompresije.
 3. Reduciranje.
 4. Skeniranje performansi.

Imate li pitanja o održavanju najveće brzine na vašem WordPress web mjestu? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map