Naučite kako napraviti WordPress teme: svi najbolji resursi

WordPress je sjajan. Instalacija je jednostavna, a za preuzimanje je na raspolaganju mnoštvo besplatnih i vrhunskih tema. Ili uvijek možete sami napraviti temu. Ne znate kako kodirati? Nema problema, pokrili smo vas! Svi su u nekom trenutku početnici, a što više resursa ima WordPress, to je bolje. Srećom postoji mnogo mjesta kojima se možete obratiti za pomoć i upute, a da pritom nikada ne morate napustiti svoj stol. Ispod su knjige, vodiči, početne teme i nekoliko dodatnih predmeta za koje smatramo da su odlični za učenje kako kodirati WordPress. Samo naprijed i započnite – kodirat ćete ga u bilo kojem trenutku!


knjige

Kako biti Rockstar WordPress dizajner

Kako postati Rockstar WordPress dizajner sjajna je knjiga s mnoštvom informacija izvrsnim za kodiranje početnika. Knjiga vas vodi kroz tri WordPress teme kako bi vam pokazala kako razviti solidan portfelj, blog i općenita WordPress web mjesta. I dok prolazite kroz svaki udžbenik koji nadograđuju jedan na drugog kako biste postupno proširili svoj skup vještina kodiranja. Photoshop, HTML, CSS i WordPress PHP datoteke su uključene, tako da ćete imati puno referentnog materijala, a jedini preduvjet je da ste bili izloženi HTML / CSS.

Kopanje u WordPress

Ovo je mjesto za početak, a o tome smo čak napisali i pregled Digging Into WordPress. Ova knjiga nudi praktična znanja i savjete za pretvorbu iz početnika programa WordPress u majstora kodiranja. Knjiga vas uči osnovama instalacije, postavljanja, anatomije teme, razvoju tema / dodataka, komentarom kreiranja, sigurnosti web mjesta i tome kako održati zdrav blog. Postoje brojne sjajne savjete koje možda nećete naći drugdje, kao i vijek nadogradnji. Tako da svaki put kada izađe novo izdanje Digging Into WordPress, imat ćete pristup svim novim informacijama i vodičima.

Izgradnja WordPress tema iz nule

Izgradnja WordPress tema iz programa Scratch vodi vas kroz postupak kodiranja za WordPress. Dok prolazite kroz vodiče, naučit ćete kako kodirati WordPress temu polazeći od HTML / CSS predloška, ​​kako kreirati prilagođene vrste posta, razvijati opcije tema i widgete, kao i kako graditi dodatke i još mnogo toga. Ova knjiga zahtijeva pozadinu u HTML-u, CSS-u, PHP-u, MySQL-u i JavaScript-u, pa bih rekao da je to za početnike više razine ili one koji imaju srednje znanje o web razvoju.

Tutoriali

Razvijanje svoje prve WordPress teme WP Tuts+

Razvijanje svoje prve WordPress teme trodijelni tutorial serije je sjajno mjesto za početak ako ste novi u razvoju tema za WordPress. Korak po korak vodiči vas podučavaju o osnovama WordPress-a, razvoju i dizajnu. I kad završite seriju, stvorili biste svoju vrlo cjelovitu WordPress temu.

WordPress kotači za razvoj tema za poduku WP Tuts+

S WordPress kotačima za obuku vodite se kroz niz tutorijala za stvaranje vlastite teme WordPressa. Ova je serija dizajnirana za početnike i vodi vas kroz proces pretvaranja HTML predloška u funkcionalnu WordPress temu. Vodiči su osnovni i lako ih je pratiti – savršen za sve novorođenčad.

Kako izraditi responzivnu WordPress temu s programom za pokretanje računala kod Treehousea

Ovaj udžbenik o Kako izraditi responzivnu WordPress temu s programom za pokretanje računala iskorištava Bootstrap i vodi vas kroz stvaranje odgovarajuće teme WordPressa. Bootstrap pruža snažnu osnovu za učenje stvaranja reaktivnih tema, a jedini preduvjet ovog vodiča je da imate iskustva s dodavanjem postova i instaliranjem dodataka kao administrator. Teme i značajke tema obuhvaćaju: prilagođeni dizajn početne stranice, stranicu, kontaktnu stranicu, odjeljak s komentarima i widgetized bočnu traku.

Kako stvoriti WordPress temu 2. izdanje autor: ThemeShaper

Ovo detaljno Vodič za temu WordPress autor ThemeShaper pokazuje kako izgraditi WordPress temu od početka do kraja, pa čak i objašnjava zašto se neke metode preferiraju od drugih. Zbog detalja, ovo je u tijeku serija od 16 dijelova i vrijedno je vašeg vremena da to provjerite. Autor čak potvrđuje da bi do trenutka kada dovršite udžbenik trebali biti u mogućnosti raditi gotovo sve WordPress teme koje želite.

Izrada teme za dijete za WordPress WP Tuts+

Stvaranje jednostavne teme za dijete za WordPress sjajan je vodič koji će vas provesti kroz način stvaranja dječje teme za WordPress. Budući da vam WordPress omogućuje odvajanje dizajna od sadržaja, možete zadržati temu i promijeniti dizajn koristeći podređenu temu. I nakon dovršetka ovog vodiča, trebali biste biti u mogućnosti sami stvoriti jednostavnu temu za djecu.

Početne teme za referencu

Dvadeset dvanaest WordPress tema

Zadani Dvadeset i dvanaest WordPress tema sjajna je tema za početak. S dizajnom golih kostiju, osnovnom strukturom i ograničenim značajkama dobro je mjesto za početak ako želite izdvojiti dobro kodiranu temu.

Podvlaka (_S) Tema

Naglašava WordPress temu je još jedna jaka početna tema tvrtke Automattic. Za razliku od Dvadeset dvanaest, nije uključen stil / dizajn – postoje samo HTML5 predlošci. Ova je tema namijenjena uređivanju i proširenju kako biste razvili vlastitu temu i poboljšali svoje vještine kodiranja.

Ostali korisni resursi

WordPress varalica

Ovaj sočni mali sitniš je WordPress varalica koja sažima gomilu korisnih WordPress funkcija. Ispišite ga i zalijepite na svoj stol ili postavite kao pozadinu radne površine – tada ćete uvijek imati brzu referencu kad vam je potrebna!

Tema Shema Anatomy Sheet Sheet

Ovaj tematski obrazac za anatomiju jednostavan je dijagram onoga što čini temu. Je li potreban svaki element? Ne. Postoje li drugi elementi koji nisu na popisu koje biste možda željeli uključiti u temu? Pa da. Ovo je JEDNOSTAVNA varalica, koja prikazuje osnovne kosti većine WordPress tema, a to je sjajan resurs za brzi pregled koji se koristi pri sastavljanju nove teme.

Sheet Hierarchy Cheat Sheet

Ovaj fantastični mali cheat list vizualno prikazuje hijerarhiju predloška u programu WordPress. Hijerarhija prikazuje datoteke predložaka unutar vaše teme i redoslijeda u kojem su učitane. Ovo je posebno korisno kad planirate stvoriti različite izglede za različite vrste sadržaja u svojim temama.

WordPress Codex

Kao i uvijek, možete se obratiti na WordPress Codex za sve što ne možete pronaći drugdje U kodeksu postoji mnoštvo korisnih savjeta i pouka koje će vam u određenom trenutku pomoći. A budući da vodiči dolaze izravno s WordPressa, znate da su zakoniti.

Preporuke za resurse

S kojim ste resursima imali uspjeha? Ako ste koristili neki od gore navedenih resursa ili ako ste na internetu našli druge, voljeli bismo čuti koji su od pomoći. Javite nam svoja iskustva u komentarima ispod!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map