LearnDash za WordPress: Kako stvoriti svoj prvi tečaj za online učenje

LearnDash za WordPress: Kako stvoriti svoj prvi tečaj za online učenje

Ako razmišljate o stvaranju internetskog tečaja učenja, učenje LearnDash možda je rješenje za vas. LearnDash je dodatak za sustav za upravljanje učenjem WordPress-a (LMS) koji će vam omogućiti dizajn, promociju i prodaju internetskih tečajeva, bez obzira na predmete.


U ovom ćemo članku detaljno razgovarati o ključnim značajkama koje LearnDash može ponuditi i kako se ona može koristiti za osiguravanje vašeg projekta. Potom ćemo pogledati kako instalirati LearnDash na svoju WordPress web stranicu te kreirati, plasirati i prodati tečaj. Pa započnimo …

Što je LearnDash i za koga se koristi?

LearnDash

LearnDash je premium WordPress LMS dodatak koji će raditi s bilo kojom WordPress temom, kao i s više web stranica. Njegovi se responzivni tečajevi mogu postaviti u različitim stilovima i pomoću različitih alata. To osigurava da svaki tečaj koji kreirate bude dinamičan, zanimljiv i osigurava da učenje ostaje zabavno.

LearnDash je namijenjen svima koji žele pretvoriti svoju web stranicu u sustav upravljanja učenjem. Idealan za obrazovne institucije, tvrtke koje pažljivo prate trening ili WordPress programere s klijentima koji trebaju online tečajeve, ovaj dodatak bogat bogat uslugama za različite LMS potrebe.

Glavne značajke LearnDash-a

Dakle, sada znamo malo o tome što radi LearnDash i tko bi ga trebao koristiti, pogledajmo detaljnije njegovo vrhunske značajke

Izrada tečajeva

LearnDash vam omogućuje stvaranje neograničenih tečajeva. Za svaki tečaj možete izabrati brojne mogućnosti pomoću kojih možete dizajnirati tečajeve koji uključuju niz zadataka i stilova učenja. To uključuje stvaranje višeslojnih tečajeva, usuglašavanje učenja u izboru lekcija, tema i kategorija, kao i korištenje bilo koje vrste medija, od video zapisa do zvuka i još mnogo toga. Možete dodati kvizove, razrede knjiga, odbrojavatelje vremena i forume kako biste stvorili glas oko svakog tečaja. Sadržaj kapanja i dodavanja prema zadanom rasporedu. Možete dobiti i certifikate za one koji završe tečaj.

Prodajni tečajevi

LearnDash prodaje tečajeve izuzetno jednostavno. Možete odabrati svoje cijene za svaki tečaj, postaviti raspored plaćanja i prodavati izravno sa svoje web stranice. Dodajte košaricu na svoju web lokaciju i odaberite između različitih pristupa plaćanja. Zatim naplatite jednokratnu naknadu za kupnju tečaja ili ponavljajuće se pretplate, kreirajte planove za članstvo, prodajte tečajeve u paketima i još mnogo toga.

Upravljanje administratorom

LearnDash vam pruža potpunu kontrolu nad vašim tečajevima i studentima, osiguravajući da je upravljanje vašim LMS-om jednostavan i bez glavobolje proces. Omogućite učenicima da stvore mrežni profil i prate predmete o vlastitom učenju. Možete i slati automatske obavijesti e-poštom kako biste povećali angažman korisnika, smjestili ljude u grupe i omogućili drugima da upravljaju njima, kao i puno više.

Dodavanje ekstenzija

Pored osnovnih značajki koje nudi LearnDash možete i instalirati dodatna proširenja za dodavanje napredne funkcionalnosti vašem LMS-u. LearnDash nudi niz besplatnih, premijskih i dodataka trećih strana, uključujući integraciju WooCommerce, BuddyPress i MemberPress.

Kao što vidite, LearnDash ima mnogo toga za ponuditi i impresivan je alat. Dalje ćemo proći kako ćemo ga koristiti za stvaranje osnovnog tečaja, tako da možete vidjeti kako to funkcionira i kako započeti na svom eLearning putu…

Uvod u LearnDash

Instalacija LearnDash brz je i jednostavan proces. Najprije ćete morati kupiti dodatak izravno s web lokacije LearnDash. Nakon kupnje preuzmite dodatak i prenesite ga na svoju web stranicu WordPress.

Instalirati

Nakon aktivacije, naći ćete LearnDash LMS izbornik dodat je vašem WordPress izborniku.

Izrada novog tečaja LearnDash

Primjer tečaja

Da biste dodali novi tečaj mrežnog učenja, odaberite LearnDash LMS> Tečajevi> Dodaj novo s vašeg WordPress izbornika.

Dodajte novi tečaj 1

Na ovoj će stranici stvoriti uvod u tečaj i odabrati postavke tečaja. Trebate otvoriti druge stranice LearnDash da biste proizveli druge elemente tečaja, poput lekcija, kvizova, certifikata i više. Međutim, ovo je glavna početna stranica ako želite za tečaj koji ćete uskoro razvijati.

Dodajte novi tečaj

Za početak dodajte naslov svog tečaja, a zatim unesite svoj osnovni uvodni tekst tečaja u uređivač programa WordPress.

Istaknuta slika

Trebala bi i tečaju dati glavnu sliku. Da biste to učinili, prenesite sliku ispod Istaknuta slika.

URL tečaja

Dovršeno Permalink

Da biste promijenili URL tečaja, kako biste ga još više upamtili za svoje studente, kliknite na Postavke> Permalinks s vašeg WordPress izbornika.

Trajne

Zatim odaberite Naziv posta> Spremi promjene.

PostName

Povratak na stranicu sa tečajevima vidjet ćete da će URL vaših tečaja sada biti primjereno imenovan.

Postavke tečaja

Postavke tečaja mogu se prilagoditi na vašoj stranici tečaja. To uključuje opcije za dodavanje predmeta tečaja, stvaranje cijene tečaja, upravljanje lekcijama, odabir preduvjeta za tečaj ili datum isteka te dodavanje potvrde o tečaju da biste imenovali nekoliko opcija.

Postavke tečaja

Da biste stvorili plaćeni tečaj, pomaknite se prema dolje do Tečaj i odaberite Vrsta cijene tečaja. Ovdje možete odabrati da li je vaš tečaj…

 • Otvoreno – dostupno svima
 • Besplatno – besplatno, ali korisnici će se morati registrirati
 • Kupite sada – plaćeni tečaj
 • Ponavljanje – ponavljajuće plaćanje za pristup tečaju

Nakon što odaberete plaćenu opciju, dodajte cijenu i stvorite ciklus naplate ako je prikladno.

Postavke tečaja 1

Pod, ispod Poredaj lekciju po također biste trebali odabrati Redoslijed izbornika i ispod Poredaj smjer lekcije. Na taj način osiguravate da nakon što stvorite lekcije za tečaj (dalje u tekstu) možete odabrati redoslijed prikazivanja lekcija.

SHORTCODE

Napokon, na vrhu stranice, naći ćete karticu Kratki kodovi predmeta. Ovdje ćete pronaći popis kratkih kodova pomoću kojih možete dodati dodatne relevantne korisničke informacije svojim tečajevima, predavanjima ili kvizovima.

Nakon što ste zadovoljni sadržajem koji ste dodali do sada i postavkama koje ste odabrali odaberite Objavi.

Bonus: Dopustite korisnicima da izrade početni tečaj. Ako upravljate timom edukatora, ali ne želite im pružiti potpuni pristup back-end web mjestu vašeg WordPressa, razmislite o dodavanju dodatka poput Izrada prednjeg tečaja. Ovo proširenje LearnDash olakšava vam stvaranje korisničke uloge „Autor tečaja“ tako da ti ljudi mogu imati pristup kreiranju i upravljanju tečajevima, lekcijama ili kvizovima s prednje strane vaše web stranice..

Izrada lekcija LearnDash

Primjer lekcije

Svaki online tečaj učenja koji stvorite uz LearnDash može se raščlaniti na lekcije. To pomaže vašim učenicima da pristupe sadržaju tečaja komadima veličine ugriza i osigurava da ne izgube interes ili ne budu preplavljeni čistom količinom informacija..

Stvorite lekciju

Da biste izradili prvu lekciju svojih tečaja, odaberite LearnDash LMS> Lekcije> Dodaj novo. Dajte naslov lekciji i dodajte potreban sadržaj koji želite uključiti. Ovdje također možete prenijeti bilo koji medij koji vam je potreban ili ako želite prikazati videozapis na YouTubeu, kopirajte URL i zalijepite ga u uređivač postova na odgovarajuće mjesto.

Postavke lekcije

Postavke lekcije

Pomaknite se prema dolje na stranicu Lekcija za prilagođavanje postavki. Ovdje morate odabrati tečaj s kojim je lekcija povezana. Zatim možete odabrati dodavanje sata sata ili obavezno za učenike da učitaju zadatak kao dio lekcije. Također možete odlučiti kapnuti sadržaj sadržaja tako da ga učinite vidljivim na određeni datum ili nakon određenog vremenskog razdoblja od dana kada se korisnik prijavi za tečaj. Ne zaboravite objaviti lekciju nakon što ste zadovoljni s njom.

Dodavanje kviza u LearnDash

Primjer kviza

Dodavanje kviza tečaju učinkovit je način da pomognete svojim studentima u konsolidaciji znanja. Za izradu kviza odaberite LearnDash LMS> kvizovi> Dodaj novo.

Dodajte kviz

Dodijelite naslov kvizu, a ako želite napisati uvod u kviz, dodajte ga u urednik postova.

Postavke kviza

Pomaknite se prema dolje na stranicu Kviz a zatim povežite svoj novi kviz s odgovarajućim tečajem i lekcijom.

Postavke kviza

Ako stvarate ozbiljan test ili neuspjeh, možete unijeti koliko će studentima biti dopušteno ponavljanje pitanja, kao i postaviti prolaznu ocjenu.

Postavke kviza 2

Mnogo je drugih postavki za odabir, uključujući dodavanje vremenskog odbrojavanja u kviz, omogućavanje automatskog pokretanja čim se stranica kviza učita, prikaz ploče s rezultatima kako bi učenici mogli usporediti svoje rezultate ili aktiviranje automatske obavijesti e-poštom kako bi obavijestili korisnike o njihovim rezultati.

Rezultati ispitivanja

Na kraju kviza možete dodati i dodatni tekst koji će se pokazati učenicima. Nakon što ste izmijenili postavke kviza tako da odgovaraju vašim tečajevima, odaberite “Objavi”.

Kreirajte pitanja za kviz

Vidjet ćete da su sada dodate dodatne kartice na vrh stranice. Da biste stvorili pitanja za svoj kviz, odaberite Pitanja> Dodaj pitanje.

Novo pitanje

Ovdje možete stvoriti svako pitanje i odgovor, kao i odabrati između različitih stilova ispitivanja, uključujući višestruki izbor, popunjavanje praznina i razvrstavanje odgovora u ispravni redoslijed. Možete uključiti i Savjet da pomognete svojim učenicima ako se zaglave.

Sada smo obuhvatili osnove kreiranja internetskog tečaja učenja. Sada je vaš red da dizajnirate vlastiti tečaj i proizvedete odgovarajuće lekcije, kvizove i daljnje sadržaje.

Bonus: Želite izvesti rezultate kviza? Dodavanjem dodatka poput Izvještavanje o kvizovima lako možete analizirati odgovore na kviz, pratiti korisničke rezultate i još mnogo toga.

Postavke plaćanja LearnDash

Nakon što ste završili s kreiranjem tečaja, morat ćete postaviti mrežni sustav plaćanja na svojoj web stranici. To će studentima omogućiti brzu kupnju i početak korištenja tečaja.

Paypal

LearnDash dolazi s Paypal integracijom izvan okvira. Međutim, možete instalirati jedno od mnogih proširenja LearnDash-a za dodavanje dodatnih platnih sustava, uključujući Pruga, 2checkout, Zapier, i još više, sve besplatno. Da biste postavili pristupnik plaćanja s Paypalom, jednostavno odaberite LearnDash LMS> Postavke s vašeg WordPress izbornika. Zatim dovršite “Paypal Settings”. Nakon potvrde putem Paypala, vaša web stranica bit će postavljena za prodaju vašeg novog tečaja.

Završne misli o kreiranju internetskog tečaja učenja uz LearnDash

LearnDash ima širok izbor značajki i funkcionalnosti kojih u ovom članku nismo čak ni dotakli. Nakon što kupite ovaj vrhunski dodatak, opsežna dokumentacija o podršci i brojni video priručnici na YouTubeu pomoći će vam da naučite kako dalje koristiti ovaj napredni alat i razviti zanimljive i raznolike tečajeve koji će se svidjeti vašoj publici.

Jeste li spremni započeti stvaranje internetskog tečaja učenja uz LearnDash? U komentarima ispod podijelite svoje misli o svom projektu …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map