Kako zadržati SEO sok pri premještanju WordPress sadržaja na novu domenu

Kako zadržati SEO sok pri premještanju sadržaja WordPressa u novu domenu

Složit ćete se da premještanje WordPress sadržaja na novu domenu zastrašujući zadatak za mnoge WordPress korisnike. Što učiniti? Gdje započeti? Na koje usluge možete računati? I kako održavati svoju SEO ljestvicu nakon poteza? Ovo su samo neka od pitanja s kojima ćete se suočiti prilikom premještanja svog WordPress sadržaja s jedne domene na drugu.


Migriranje na novu domenu slično je premještanju web mjesta između hostova, ali s jednom iznimkom; nakon toga morate stvoriti trajno preusmjeravanje 301. To je izvedivo, iako morate biti oprezni. Imajte na umu da ovdje govorimo o vašem poslu, što znači da ne treba žuriti ni u čemu. Ne pretpostavljajte da zbog svojih problema ne završite sa gangantskom migrenom.

Samo da bi se stvari kotrljale, evo pregleda ptica današnjeg posta:

 • Prije bilo čega, napravite potpunu sigurnosnu kopiju svog WordPress web mjesta
 • Očistite svoju novu domenu
 • Upotrijebite dodatak Duplicator WordPress za pomicanje WordPress sadržaja
 • Učitajte svoj WordPress sadržaj na novu domenu
 • Postavite 301 preusmjeravanja
 • Obavijestite Google i korisnike
 • Bavite se svojim veselim plesom

A budući da nakon selidbe želite održavati SEO sok, u vašim je najboljim interesima da učite na nekom SEO-u. Evo nekoliko postova koji će vas usmjeriti u pravom smjeru:

 • Najbolji WordPress SEO alati za 2017. godinu za poboljšanje rangiranja tražilica
 • Vodič za početnike za WordPress SEO [Post serija]
 • WordPress SEO: viši rangiranje na tražilicama
 • 10 najvažnijih funkcija WordPress SEO tvrtke Yoast
 • WordPress SEO najbolje prakse za 2015. i šire

S tom preambulom, kako bi bilo da zaronimo pravo i na tome završimo? Evo soka:

Pomicanje sadržaja WordPressa: preduvjeti

Premještanje sadržaja WordPressa u novu domenu nije za svakoga. Morate se odmaknuti i procijeniti je li potez potreban. Može li vaše poslovanje i dalje napredovati bez poteza? Ako je to slučaj, ne morate se preseliti na novu domenu.

Prelazite li na novu domenu jer je Google udario vašu staru domenu s više kazni zbog tankog WordPress sadržaja? Premještanje istog sadržaja u novu domenu rezultirat će kaznama. Ako tanki sadržaj krpa vaše ljestvice, morate urediti kuću. Ne morate se preseliti na novu domenu.

Pripremite se unaprijed

Mnogo je razloga zbog kojih želite premjestiti svoj WordPress sadržaj na novu domenu. Možda vam stara domena usisava život iz vas. Mrzite domenu i što ona predstavlja. Možda vršite rebranding, a nova domena ima puno više smisla od vaše stare domene.

Možda spajate nekoliko web lokacija i želite sve držati pod jednom domenom. Možda je postala dostupnija korisnička domena i željeli biste napraviti skok. Sve su to i više valjanih razloga koji bi mogli zahtijevati pomak.

Jednostavno rečeno, trebate se pripremiti unaprijed. Budući da se vaše poslovanje i SEO ljestvica zadržavaju na ravnoteži, morate osigurati taj korak na bolje.

Napomena: Nakon premještanja sadržaja WordPressa u novu domenu, neko vrijeme doći će do manjih količina prometa dok se Google i korisnici prilagođavaju promjeni. Nemojte se znojiti oko toga; oporavit ćete svoje ljestvice za nekoliko tjedana.

Kada govorimo o pripremama, morate započeti s najvažnijim korakom, koji će nas upoznati s našim sljedećim odjeljkom.

Prije premještanja sadržaja WordPressa: Stvorite sigurnosnu kopiju vaše web stranice

Griješiti je ljudski. Sve ide u redu, jednu minutu, a sljedeću, s * pogodi ventilator. To je neizbježno, i zato morate biti spremni. Prije nego što počnete baviti se bilo čim, važno je stvoriti potpunu sigurnosnu kopiju stranice WordPressa.

Govorim o sigurnosnom kopiranju statičkih datoteka i vaše baze podataka. Neću ulaziti u pojedinosti jer – posts:

 • Kako sigurnosno kopirati WordPress web mjesto (plus korisni dodaci)
 • Najbolje sigurnosne kopije usluga i dodataka za WordPress web stranice

Ako imate sigurnosnu kopiju, vrijeme je da se spustite i zaprljate.

Očistite svoju novu domenu

U slučaju da je vaša nova domena ranije bila registrirana, važno je osigurati da nema prethodnih kazni. Međutim, ne brinite, čišćenje bilo koje domene je jednostavno kao A, B, C. Sve što trebate je zatražiti novu domenu Google Webmaster Tools i prijeđite na pretraživački promet -> Manual Actions.

Ako nema problema, zlatni ste i možete krenuti s potezom. Ako postoje problemi, riješite ih i podnesite zahtjev za ponovno razmatranje. Napredujte samo ako i kada zahtjev bude odobren.

Premještanje vašeg WordPress sadržaja

Iako je potrebno puno vremena, ovisno o veličini vaše web stranice, premještanje WordPress sadržaja u novu domenu drugi je najjednostavniji dio postupka. Svoje mjesto možete premjestiti ručno pomoću FTP-a ili pomoću dodatka Duplicator. Prvu ćemo izbjeći jer on ima vremena ručno preuzeti cijelo mjesto.

Premještanje vašeg WordPress sadržaja pomoću dodatka za kopiranje

umnažanje-dodatak

Što je spasitelj ovog pluga. Dodatak Duplicator omogućava vam premještanje WordPress web mjesta između domena ili hostova, povlačenje web mjesta na localhost radi razvoja, izradu sigurnosnih kopija, kopiranje web mjesta uživo u mjesto za snimanje i spajanje cijelog WordPress web mjesta za jednostavnu distribuciju.

S više od 800 000 aktivnih instalacija i izvanrednom ocjenom od 4,9 / 5,0, nikad ne možete pogriješiti s Duplicatorom. Sve što trebate učiniti je instalirati i aktivirati dodatak na vašoj staroj domeni, što dodaje stavku izbornika “Duplicator” u vaš administratorski izbornik.

Zatim kliknite na stavku izbornika duplikat za pokretanje ovog zaslona:

premjestiti wordpress sadržaj zadržati seo sok

Zatim pritisnite gumb “Stvori novo” da biste stvorili novi paket. Na sljedećem ekranu dajte naziv paketu (ovo je samo radi identifikacije) i kliknite “Dalje”:

premjestiti WordPress sadržaj zadržati SEO sok

Duplikator će skenirati vašu web stranicu i dati vam izvješće o stanju. Ako sve izgleda dobro, nastavite s izgradnjom. U ovom trenutku trebali biste vidjeti:

umnažanje-zgrada-paket

Budite strpljivi ako imate veliku web stranicu, jer trajanje cijelog postupka ovisi o veličini vaše web stranice. Moja testna stranica koja ima oko 100 MB (teme, dodaci, slike itd.) Trajala je oko 2 minute. Na kraju uspješne izrade trebali biste vidjeti ovaj ekran:

umnažanje-uspjeh-zaslon

Preuzmite installer.php datoteku i arhivirani paket na svoje računalo i pripremite se za sljedeći dio.

Premještanje vašeg WordPress sadržaja u novu domenu

Ako to još niste učinili, postavite novu domenu s domaćinom. Ova nova domena trebala bi ukazivati ​​na potpuno prazan direktorij u kojem će živjeti vaša nova web lokacija. Spojite se na taj direktorij bilo putem File Managera ili FTP. Prenesite i datoteke paketa i instalacijske datoteke na svoju novu stranicu. Pokrenite instalacijski program navigacijom do http://newdomain.com/installer.php:

upload-wordpress-sadržaj-na-novi-domenu

Na gornjem zaslonu morat ćete navesti detalje baze podataka za novu web lokaciju. Imajte na umu da dodatak Duplicator radi s praznim bazama podataka, pa provjerite da vaša ne sadrži nikakve podatke. Zatim potvrdite okvir na kojem piše “Pročitao sam sva upozorenja i obavijesti”, a zatim pritisnite gumb “Run Deployment”. Ovo vodi do:

instalacija-wordpress-sadržaja na novom-domenu

Duplicator instalacijski program postavlja vaš WordPress sadržaj, teme, dodatke i bazu podataka, a zatim vas preusmjerava na zaslon ažuriranja URL-a:

update-url-settings

Ovdje možete na odgovarajući način ažurirati svoje URL-ove. Nakon toga, instalacijski program odvodi vas do posljednjeg zaslona, ​​zaslona nakon instalacije, koji vam pokazuje što dalje raditi. Prvo što trebate učiniti je osvježiti svoje trajne veze. Prijavite se na svoju novu WordPress instalaciju pomoću starih podataka za prijavu, idite na Postavke -> Permalinks i kliknite gumb Spremi promjene.

Jednom kada se prijavite na svoju novu web stranicu, vidjet ćete obavijest na nadzornoj ploči WordPress-a koja vas upućuje na brisanje rezerviranih datoteka duplikatora:

armaturnoj umnažanje-obavijest

Slijedite upute za uklanjanje navedenih datoteka.

Zatim provjerite na vašoj novoj web lokaciji nepostojeće veze, slike koje nedostaju i provjerite da li sve funkcionira kako treba (sviđa nam se Prekinuta provjera veze za WordPress, kao i Integritet za Mac). U ovom trenutku vaš WordPress sadržaj postoji na novoj domeni, ali to nije dovoljno. Moramo implementirati trajna preusmjeravanja 301 da bismo održali sav SEO sok na kojem ste toliko radili.

Postavljanje trajnih preusmjeravanja 301

301 preusmjeravanja su korisna jer će na vašu novu domenu tražilice i korisnike sa vaše stare domene slati. Svaki korisnik koji dođe na vaše stare postove bit će preusmjeren na vašu novu web lokaciju, što je upravo ono što mi želimo. Iz tog razloga, važno je zadržati vlasništvo nad starom domenom onoliko dugo koliko možete.

Ali kako preusmjeriti promet na svoju novu domenu? Jednostavno je. Ako i dalje hostujete svoju staru domenu, možete se povezati sa svojim starim URL-om web stranice putem Upravitelja datoteka ili SFTP / FTP. U datoteku .htaccess dodajte sljedeći kôd:

#Options + FollowSymLinks
Prepiši ponovo
RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.newdomain.com/$1 [R = 301, L]

Jednostavno zamijenite newdomain.com sa svojim novim URL-om domene. Posjetite svoju staru domenu kako biste provjerili radi li preusmjeravanje. I to je to! Upravo ste premjestili WordPress sadržaj na novu domenu, zadržavajući SEO sok. Ovo je najbolje rješenje jer vaše stare stranice preusmjerava na istu stranicu na novoj domeni koja je bolja za SEO.

Druga je mogućnost prijavljivanje u registar domena (kao što je GoDaddy) za postavljanje prosljeđivanja domene, ali to će sve stare stranice preusmjeriti na vašu novu početnu stranicu, a ne odgovarajući sadržaj.

Ranije smo spomenuli da ćete pretrpjeti privremeni gubitak prometa kako se korisnici prilagođavaju i kako Google indeksira vašu novu domenu. Ako možete izdvojiti minutu, počnite s obavještavanjem svojih korisnika putem postova na blogu. Važno je da taj potez emitirate, jer to rade sjajni ljudi. Obavijestite Google i o promjeni adrese. Jednostavno se prijavite na svoj račun Google Webmastera i pomaknite se do Konfiguracija -> Promjena adrese.

Na kraju trebate testirati svoju web lokaciju kao da biste bili potpuno nova. Izgubite sve bugove koji su se mogli pojaviti tijekom premještanja i dobiti povratne informacije od korisnika. Pogledajte zašto trebate stvoriti postove na blogu koji najavljuju potez?

Završne riječi

Premještanje sadržaja WordPressa na novu domenu i održavanje SEO ljestvice lako je pod uvjetom da pažljivo pratite svaki od ovih koraka. Probijanje u stvari ostavit će vas samo s greškama koje je teško nadvladati, a koštat će vam vremena i novca. Opet, ako niste sigurni u nešto, ne pogađajte.

Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao da uspješno premjestite WordPress sadržaj na novu domenu. Ako naiđete na problem, imate pitanje ili prijedlog, ne ustručavajte se izneti nas u komentarima u nastavku. Uvijek se radujemo vašim povratnim informacijama.

Što kažete na taj veseli ples? Navijanje i sretno kretanje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me