Kako uzgajati svoju internetsku zajednicu s WordPressom

Kako proširiti svoju internetsku zajednicu s WordPressom

Kao fleksibilan sustav upravljanja sadržajem koji je ovdje ostao, WordPress je izvrsno mjesto za postavljanje vaše internetske zajednice. Međutim, možda ste navikli koristiti platformu za bloganje, a niste sigurni kako je najbolje prilagoditi za web mjesto zajednice.


Srećom, možete stvoriti gotovo svaku vrstu internetske zajednice koju možete zamisliti, zahvaljujući raznim relevantnim dodacima koji se jednostavno integriraju s WordPressom. Postoje alati koji će vam pomoći u izradi fan stranica, mrežama podrške, grupama temeljenim na interesima i još mnogo toga.

U ovom ćemo postu govoriti o tome zašto biste možda željeli stvoriti internetsku zajednicu. Tada ćemo istaknuti nekoliko najboljih dodataka za to i predstaviti njihove ključne značajke. Započnimo!

Zašto stvarati internetsku zajednicu

Envato forum

Forum je sjajan primjer mjesta u zajednici koja omogućuje korisnicima da se okupe i razgovaraju o nišnoj temi.

Internetska zajednica – poput foruma, mreže društvenih medija, web stranice ili web mjesta za članstvo – je platforma na kojoj se pojedinci istomišljenici mogu udružiti. Ove zajednice mogu biti namijenjene podršci, umrežavanju ili čak samo zabavi.

Stvaranje vlastite zajednice donosi brojne prednosti, bilo da ste vlasnik tvrtke, bloger ili samo neko ko traži mjesto za druženje na mreži. Na primjer:

 • Ako ste vlasnik tvrtke, to vam može pomoći da se istaknete među konkurentima i dublje privučete ciljanu publiku.
 • Ako ste bloger ili influencer, moći ćete doprijeti do određene nišne publike i izgraditi posvećeno čitateljstvo..
 • Bez obzira koja je svrha stranice vaše zajednice, možete kontrolirati njezin sadržaj i dizajn, za razliku od restriktivne platforme poput Facebooka.

Naravno, svaka web lokacija zajednice ima svoju jedinstvenu svrhu i ciljeve. Srećom, WordPress omogućuje dizajn vašeg kako bi udovoljilo potrebama vaše zajednice uz brojne korisne dodatke.

Dolje smo pažljivo odabrali pet alata, usredotočeni na ocjene, kritike i ključne značajke. Iako nije popis sveobuhvatan, vjerujemo da su to najbolji izbori za početak ispravnog stopala ili vam pomoći da proširite postojeću web lokaciju. Ulazimo!

1. BuddyPress

BuddyPress

BuddyPress vam omogućuje stvaranje mreže društvenih medija za vaše kolege, posebnu interesnu skupinu, obitelj ili bilo koga drugoga. Ona nudi jednostavnu, ali prilagodljivu platformu za izgradnju i povezivanje sa svojom zajednicom.

Pomoću BuddyPress-a članovi vaše mreže mogu izgraditi osobne profile, povezati se s drugim korisnicima, pa čak i stvoriti i komunicirati unutar svojih grupa. Dobivate sve prednosti vlastite, ekskluzivne platforme društvenih medija, bez potrebe za bilo kakvim kodiranjem.

Najbolja stvar u vezi s BuddyPressom je ta što je besplatan, a baš kao i za WordPress, postoji mnoštvo BuddyPress dodataka koje možete besplatno preuzeti ili kupiti kako biste proširili svoju osnovnu funkcionalnost.

2. Korisnički postovi

Korisnik poslani dodatak

Korisnički objavljeni postovi omogućuju vam da svoje WordPress web mjesto pretvorite u blog s više autora. Ovo je slično blogu korisnika koji je kompatibilan s BuddyPress, ali s više funkcionalnosti.

Kao samostalni dodatak, Korisnički prispeveni postovi odlična su opcija za web lokacije sa fokusom sadržaja. Bez obzira imate li hobi grupu, industrijsku zajednicu ili web mjesto s posebnim zanimanjem, vaši korisnici mogu postati dio zajednice nudeći vlastiti uvid i iskustvo. Naravno, ovaj dodatak omogućuje vam potpunu kontrolu nad postovima koji su odobreni. Da biste ih omogućili, jednostavno morate kopirati i zalijepiti kratki kôd na stranicu, post ili widget.

Dodatak je besplatan i uključuje osnovni obrazac za prijavu i ograničenu podršku. Međutim, možete nadograditi na premijsku verziju i dobiti vijek ažuriranja, potpunu podršku i dodatne mogućnosti prilagođavanja obrasca za prijavu.

3. Mongoose dodatak za stranicu

Mongoose Page Plugin

Mongoose Page Plugin je lagani dodatak za hranjenje koji vam omogućuje da svoju aktivnu Facebook zajednicu – i sve njene sljedbenike – dovedete na svoju WordPress stranicu.

Uz dodatak kratkog koda na stranicu, post ili widget, možete dodati svoj Facebook feed izravno na web mjesto WordPress zajednice. Što je još bolje, korisnici mogu komunicirati s vašim feedom – sviđajući se, dijeliti i komentirati – a sve to ne napuštaju vaše web mjesto!

Jednostavnost i čist dizajn ovog dodatka čine ga dobrim dodatkom na bilo kojem mjestu. Osim toga, nadzorna ploča koju se jednostavno koristi prilagođavanje je jednostavno. Kao i kod ostalih dodataka spomenutih na našoj listi, Facebook Page Plugin je apsolutno besplatan za upotrebu.

4. Jednostavno članstvo

Jednostavni dodatak za članstvo

Jednostavno članstvo je dodatak za članstvo na web stranici koji je lagan, jednostavan za upotrebu i prilagodljiv. Pomoću ovog dodatka lako možete stvoriti web mjesto za članstvo sa svojom mrežnom zajednicom.

Bez obzira želite li izgraditi privatniju web lokaciju – samo dopuštajući sudjelovanje odobrenim članovima – ili nude različite dozvole za različite razine članstva, ovaj će dodatak obaviti posao. Jednostavno članstvo omogućuje vam stvaranje neograničene razine pretplate, i besplatne i plaćene. Uz plaćene pretplate imate dodatnu korist prihvaćanja sigurnih plaćanja putem PayPala.

Ovaj je dodatak besplatan i, budući da se fokusira na jednostavnost, ne nude se dodatni dodaci ili dodaci. Potpuno je funkcionalna sama po sebi i pokrenut će vas u trenu.

5. bbPress

bbPress dodatak

Dodatak za forum bbPress omogućuje vam stvaranje foruma na forumu na vašem web mjestu WordPress, a to je sjajan način za započinjanje razgovora na vašem blogu. Budući da su forume jednostavan način povezivanja s istomišljenicima, ovo je odličan izbor dodataka ako želite brzo započeti svoju internetsku zajednicu.

Štoviše, ovaj je dodatak dobro dizajniran za početnike i iskusne moderatore foruma. Pomoću bbPressa možete jednostavno postavljati i moderirati forume. Pored toga, svoje web mjesto možete podijeliti na odjeljke i čak dopustiti sadržaj kreiran od korisnika.

Kao softver otvorenog koda, bbPress je besplatan za preuzimanje i upotrebu. Također, postoje mnogi dodaci kompatibilni s bbPress – poput Obavijesti (bez neželjene pošte) – koji proširuju funkcionalnost alata i poboljšavaju njegovo korisničko iskustvo.


Bez obzira želite li pružiti podršku, izgraditi bazu obožavatelja ili osigurati mjesto za druženje istomišljenika, WordPress je sjajna platforma za stvaranje vaše internetske zajednice. Zapravo, u tu su svrhu dostupni deseci dodataka.

U ovom postu upoznali smo vas s pet preporučenih dodataka za izgradnju zajednice. Koji od ovih dodataka za izgradnju zajednice vas najviše zanima i zašto? Ili imate neku koju bi trebalo dodati na popis. Javite nam u odjeljku s komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map