Kako ugraditi PDF datoteke u WordPress

Kako ugraditi PDF datoteke u WordPress

Ponekad možete ugraditi PDF datoteku u svoj post ili stranicu:


 • Autor knjiga možda će čitateljima poželjeti besplatan primjerak.
 • Za dodavanje kataloga proizvoda na svoju web stranicu.
 • Za dijeljenje dizajna u PDF formatu s klijentima.
 • Možda imate turističku agenciju i želite prikazati plan turističkih aranžmana.

Ali postoji problem!

Iako vam WordPress omogućuje ugradnju audio, video zapisa i, naravno, slika, nije moguće ugraditi PDF datoteke u svoje postove i stranice. Ova značajka zasad nije dostupna, možda će se dodati u budućnosti.

U slučaju da želite dodati PDF datoteku, možete je učitati pomoću Dodajte medij opciju, umetnite je, a veza na tu datoteku bit će dodana vašoj stranici. A vaši posjetitelji mogu je preuzeti ili pregledati datoteku u web pregledniku napuštanjem vaše web stranice.

Ali što ako želite umetnuti PDF datoteke u svoje postove i dopustiti posjetiteljima da je pregledaju bez napuštanja vaše web stranice? Postoji li rješenje za to? Kratki je odgovor DA.

Tako ću u ovom postu pokazati kako možete ugraditi PDF datoteku u svoj WordPress post ili stranicu. Prije nego što započnete, vjerojatno želite stvoriti dobro oblikovan, uredan PDF dokument pomoću alata PDF Editor. Tada ćete biti spremni dodati ga u svoje postove sa dodatkom ili bez njega. Započnimo.

Kako ugraditi PDF datoteku s dodatkom

Postoji puno dodataka pomoću kojih možete dodati PDF datoteku u svoj WordPress post.

Međutim, koristit ćemo dodatak pod nazivom PDF Embedder. To je besplatni dodatak koji je dostupan u direktoriju WordPress Plugin. Najbolja stvar ovog dodatka je to što koristi JavaScript za obavljanje svog posla, a ne neka usluga treće strane ili iframes.

Korak 1: Instalirajte dodatak PDF Embedder

Prijavite se na svoju WordPress nadzornu ploču i idite na Dodaci> Dodaj novo. Sada traži PDF Embedder u polju za pretraživanje. Jednom kada pronađete dodatak, samo ga instalirajte i aktivirajte. Jednostavno, zar ne?

Instalirajte dodatak PDF Embedder

Korak 2: Postavljanje dodatka

Iako možete započeti s umetanjem PDF datoteka nakon što instalirate ovaj dodatak, prvo možete izmijeniti postavke kako bi ugrađene datoteke izgledale bolje. Da biste otvorili stranicu postavki ovog dodatka, idite na Postavke> PDF ugrađivač s lijeve bočne trake vaše WordPress nadzorne ploče.

Postavke PDF Embedder

Besplatna verzija ovog dodatka omogućuje vam sljedeće:

 • Širina i visina – Možete mijenjati širinu i visinu PDF preglednika. Prihvaća cjelobrojne vrijednosti (u piklima) ili maksimum (100% širina).
 • Lokacija Alatne trake – Alatna traka ovog preglednika PDF omogućava vašoj publici da poveća ili smanji i prijeđe na sljedeću ili prethodnu stranicu. Alatnu traku možete imati na vrhu, dnu ili oboje.
 • Kliknite na alatnu traku – Možete odabrati želite li da alatna traka bude vidljiva samo pokazivačem miša iznad dokumenta ili ne.

Ovo su univerzalne postavke. Ali što ako želite promijeniti postavke određene datoteke? Pa, to možete učiniti uz pomoć kratkih kodova. Evo primjera:

[pdf-embedder url = ”http://yoursite.com/wp-content/uploads/2019/01/April.pdf” width = ”500 ″ toolbar =“ top ”toolbarfixed =” on ”]

U gornjem primjeru, širina je postavljena na 500px, mjesto alatne trake postavljeno je na vrh, a alatna traka će biti fiksna. Alatnu traku možete postaviti i na dno, a alatnu traku fiksirati na isključeno.

Ovaj dodatak također ima premium verziju koja nudi značajke kao što su gumb za preuzimanje, prikazi zapisa i preuzimanje, kontinuirano pomicanje stranica i otvaranje veza u novom prozoru.

Korak 3: Ugradite PDF datoteku u svoju objavu ili stranicu

Nakon što završite s postavkama, možete početi obavljati prljavi posao. Bez obzira da li koristite klasični uređivač ili urednik Gutenberg, ovaj dodatak lako možete koristiti za postizanje željenog rezultata.

Ako koristite Klasični urednik, ugradnja PDF datoteke slična je onoj što biste učinili za sliku ili videozapis.

Prije svega, stvorite novi post ili otvorite postojeći i zatim kliknite na Dodajte medij dugme. Sada, učitajte svoju PDF datoteku, kliknite na Umetni u post gumba i vaš će post biti dodan kratki kôd.

Ugradi PDF datoteku Classic Editor

To je to – sada možete pregledati svoj post da biste provjerili radi li ispravno ili ne.

Što se tiče Gutenberg urednik? Pa, PDF dodatak za ugrađivanje dolazi s određenim blokom. Stoga stvorite novi post i kliknite na ikonu Dodaj blok. Zatim potražite PDF Embedder blokirajte i odaberite je.

Ugradi PDF datoteku Gutenberg Editor

Na kraju, kliknite na blok da biste odabrali (ili učitali) svoju PDF datoteku i posao je završen.

Evo konačnog rezultata, bez obzira koji urednik koristite:

Ugrađena PDF datoteka konačna

Popularni dodaci za pregled PDF-a

Iako je PDF Embedder dodatak dobar posao, uvijek je dobro imati neke alternative. Dopustite da sada dijelim nekoliko besplatnih i vrhunskih dodataka za pregled PDF-a, ne određenim redoslijedom:

Preglednik PDF-a za WordPress

PDF preglednik za WordPress dodatak

Informacije i preuzimanje

S više od 3900+ prodaja, PDF preglednik za WordPress je prodajni dodatak za pregled PDF-a na CodeCanyonu. To je potpuno odgovarajući dodatak koji podržava preglednik. Ovaj dodatak omogućuje vam ili onemogućite opcije poput ispisa, preuzimanja, zumiranja, navigacije stranicama i dijeljenja na društvenim mrežama. Google Analytics možete upotrebljavati i s WordPressom za praćenje broja posjetitelja koji čitaju vaše PDF datoteke.

Uređivač Google diska

Dodatak za ugrađivanje Google diska

Google Drive Embedder besplatan je dodatak koji vam omogućuje pristup vašem Google disku s vaše WordPress nadzorne ploče i ugrađivanje PDF-ova, Word-ovih dokumenata ili proračunskih tablica u vaš post ili stranicu. Međutim, da biste koristili ovaj dodatak, morate ga instalirati Prijava za Google Apps isto tako – svrha ovog dodatka je povezati vaš Google pogon na WordPress web mjesto.

Algori PDF Viewer

Algori PDF dodatak za preglednik

Tražite utični dodatak Gutenberg za umetanje PDF datoteka? Možete isprobati dodatak Algori PDF Viewer. Ovaj besplatni dodatak kompatibilan je sa svim web preglednicima kao što su Google Chrome, Firefox, Safari, Opera i Internet Explorer 11. Omogućuje vam učitavanje više datoteka na jednu stranicu i podržava način prezentacije.

Real3D dodatak za FlipBook WordPress

Real3D dodatak za FlipBook WordPress

Informacije i preuzimanje

Kao što ime sugerira, Real3D FlipBook je prilagodljiv 3D dodatak za flipbook za prikaz PDF-ova i slika. Razvijen je pomoću HTML5 i ne zahtijeva upotrebu Flasha. Možete prilagoditi postavke poput brzine okretanja, zvuka okretanja, razine zumiranja i kuta kamere. Ovaj dodatak također podržava lightbox i način rada preko cijelog zaslona.

Ugradite bilo koji dokument plus

Ugradite bilo koji dokument plus

Informacije i preuzimanje

Ugradi bilo koji dokument plus je jedini takav dodatak koji vam omogućuje jednostavno prenošenje i ugrađivanje datoteka s dokumentima (PDF, Word, PPT, Excel itd.) Na web stranice WordPressa. Dodatak dodaje gumb “Dodaj dokument” iznad vizualnog uređivača. Ovo će otvoriti skočni prozor EAD Plus odakle možete odabrati izvor vašeg dokumenta. Također je usko integriran s uslugama oblaka Google Drive, Dropbox i Box.com. Možete ostati unutar svoje WordPress web lokacije i prenositi datoteke u oblačne usluge i ugrađivati ​​ih od tamo.

Nakon prijenosa ili odabira dokumenta, koji želite ugraditi, dobit ćete i mogućnost odabira usluge dokumenta koji želite da ugradite datoteku. Dodatak će automatski prepoznati format datoteke i predložiti vas gledatelju. Gledatelji mogu obraditi datoteku veličine od 5 do 8MB. Za veće datoteke programeri preporučuju da ih učitaju na Google disk i ugrade odatle.

Kako ugraditi PDF datoteku bez dodatka

Pa, ako ste jedan od onih koji uvijek traže dodatke bez dodatka, onda je ovaj odjeljak za vas. Svakako možemo ugraditi PDF datoteku u WordPress postove i stranice bez instaliranja još jednog dodatka.

Ideja je jednostavna – morat ćete prenijeti svoju PDF datoteku na svoj račun na Google disku, a zatim pomoću iframe koda ugraditi tu datoteku na svoju web lokaciju. Iako je ova metoda sigurna, jedini je problem što se koristi iframes.

Korak 1: Ići Google vožnja i prijavite se na svoj račun.

Korak 2: Ovdje prenesite PDF datoteku koju želite ugraditi u svoj WordPress post. Da biste to učinili, kliknite na Novi na lijevoj bočnoj traci računa na Google disku odaberite Prijenos datoteke, i prenesite datoteku s lokalnog računala.

Prijenos datoteke na Google disku

3. korak: Nakon što se datoteka prenese na vaš pogon, dvaput kliknite na nju kako biste pregledali datoteku. Sada kliknite na 3 okomite točke (Više radnji) prisutne u gornjem desnom kutu i odaberite Otvori u novom prozoru.

4. korak: U novom prozoru kliknite na More Actions (3 okomite točke u gornjem desnom kutu) i odaberite Share.

Dijeljenje PDF-a na Google disku

5. korak: Otvorit će se skočni prozor pod nazivom “Podijeli s drugima”. Evo, kliknite na Nabavite dijelivu vezu – zbog toga se osigurava da ga svatko tko ima vezu PDF datoteke može vidjeti. Ako to ne učinite, datoteka će ostati privatna i neće biti vidljiva publici vaše web lokacije.

Nabavite dijeljenju vezu

Korak 6: Ako ne želite da vaši posjetitelji preuzmu ili ispisu datoteku, a također onemoguće značajku teksta kopiranja, kliknite na Napredna u istom skočnom prozoru. Provjerite opciju koja kaže – “Onemogućite opcije za preuzimanje, ispis i kopiranje za komentatore i gledatelje” i kliknite na Sastavljeno.

Onemogući preuzimanje ispisne kopije u PDF-u Google diska

Korak 7: Sada je vrijeme da nabavimo ugrađeni kod koji ćemo koristiti u svom postu. Da biste to postigli, ponovo kliknite na Više radnji i odaberite Ugradi stavku, i kopirajte iframe kod.

Kopiraj ugraditi Google Drive

8. korak: Nadjenite se nadzornoj ploči WordPress-a i izradite ili uredite post ili stranicu na koju želite ugraditi PDF datoteku. Ako koristite Klasični urednik, samo idite na karticu Text i zalijepite kôd:

Kartica Tekst klasičnog uređivača

Za Gutenberg urednik, morate dodati novi blok, potražiti prilagođeni HTML i na kraju dodati kod iframea u blok prilagođenog HTML-a:

Prilagođeni HTML blok

9. korak: To je to – sada pregledajte svoj post ili stranicu da biste provjerili ugrađenu PDF datoteku.

Završna napomena o ugradnji PDF datoteka u WordPress

WordPress vam omogućuje da povežete svoje PDF datoteke, ali ne i da ih ugrađujete. Međutim, ovaj vodič rješava taj problem. Prikazuje kako možete ugraditi svoje PDF datoteke u svoje postove ili stranice, baš poput vaših slika i videozapisa, sa ili bez upotrebe dodatka.

Jeste li ikad ugradili PDF datoteku na svoju web lokaciju koristeći bilo koju od ove dvije metode? Imate li na umu alternativni dodatak i vjerujete da je bolji od onih spomenutih u ovom članku? Javite mi svoje misli u odjeljku za komentare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map