Kako stvoriti online tečaj s WordPressom

Kako stvoriti online tečaj s WordPressom

Dakle, želite stvoriti internetski tečaj, ali ne znate gdje započeti? Možda je komplicirano postaviti nešto profesionalno postavljeno kad samo želite poučavati ljude putem interneta; možda kao dodatak treningu iz stvarnog svijeta koji nudite ili kao produžetak vaše vrlo uspješno web stranice.


Srećom, WordPress olakšava postavljanje internetskog tečaja za dijeljenje svog znanja i stručnosti sa svijetom. Na raspolaganju su različite teme i dodaci dizajnirani kako bi korisnicima omogućili stvaranje i pružanje tečajeva na njihovoj web stranici WordPress.

Ovaj članak će vas provesti kroz ono što trebate napraviti za izradu internetskog tečaja s WordPressom, a zatim pogledajte neke od dostupnih opcija dodataka i tema.

Primjeri internetskih tečajeva

Online tečajevi su široko dostupni i mnogi se grade pomoću WordPressa. Mnogi se tečajevi kriju iza prodajnih stranica, ali našli smo par koji možete pogledati kako biste stekli osjećaj kako su postavljeni. Na primjer, WP101 ostaje vjeran svojoj misiji koristeći WordPress da ponudi svoje tečajeve za obuku usmjerene na WordPress početnike:

WP101

Njihov uvodni tečaj o svim osnovama programa WordPress je besplatan. Ili možete pogledati naš potpuni popis tečajeva za WordPress da biste vidjeli više primjera.

Postavljanje vaše web stranice

Krenimo sada sa skraćenom verzijom kako postaviti web stranicu putem WordPress-a. Prvo, trebate nabaviti primjerak WordPress-a koji se pokreće, “lokalno” (tj. Na računalu) ili na mreži. Ako ste spremni za pristup WordPress hostingu, preporučujemo uspio hosting koji će se baviti instaliranjem, sigurnosnim kopijama i ažuriranjima za vas. Nekoliko sjajnih opcija su:

 1. WP Engine: Počinje od 35 dolara mjesečno.
 2. Zamašnjak: Počinje od 23 dolara mjesečno.
WP motor

WP Engine vodeća je industrija u upravljanom WordPress hostingu.

Bluehostovo redovito gostovanje jeftinija je opcija od 2,95 USD mjesečno. Iako je promo cijena namijenjena njihovom zajedničkom planu, Bluehost ima mogućnost brze instalacije za WordPress koji vam pomaže da WordPress budete spremni za samo nekoliko minuta.

Ako želite započeti s lokalnom instalacijom, možete postaviti WordPress na računalo s OS X, Windows ili Ubuntu vrlo lako. Nakon što budete zadovoljni sa svojom web stranicom, možete premjestiti svoju WordPress web lokaciju s localhosta na svoj web domaćin uživo. Kako je postavljeno WordPress, što slijedi? Pogledajmo planiranje tečaja.

Planiranje tečaja

Sad kad je vaša web stranica spremna, uzbuđenje će se razvijati, ali trebate usporiti i dobro razmisliti o svom sljedećem koraku. Prije nego što odaberete dodatak ili temu koja će vam pomoći pri postavljanju internetskog tečaja, morate znati koju vrstu tečaja želite stvoriti.

Mnogo se toga tiče planiranja internetskog tečaja, ali evo nekoliko osnovnih razloga za određivanje najboljeg pristupa:

 • Pregled tečaja. Ovo je možda najvažniji korak planiranja vašeg tečaja. Ako ne znate kako strukturirati materijal za svoj tečaj (odjeljke i predavanja, podteme itd.), Bit će teško ispravno postaviti tečaj u skladu s vašim potrebama, a možda ćete odabrati krivo rješenje.
 • Vrsta sadržaja. Multimedijski tečaj može se različito tretirati na tečaj multimedije. Morate razmisliti o vrstama sadržaja koje želite da uključi tečaj (npr. Tekst, video ili kvizovi).
 • Ograničenja tečaja. Besplatni tečaj može biti znatno lakši od onog koji zahtijeva komplicirana pravila o članstvu. Trebate odrediti na koji način želite postaviti svoj tečaj i koji će sadržaj biti dostupan publici.
 • Način distribucije. Kad vam se student upiše, sav sadržaj vašeg tečaja dostupan je, ali možda biste radije omogućili da materijali budu dostupni u rasporedu (tj. ‘Kapljeći sadržaj’).

Sada kada znate što stvarate, pogledajmo neka rješenja kako bismo vam pomogli.

Dodaci za internetski tečaj

U nastavku smo odabrali nekoliko dostupnih dodataka – neke od najboljih dodataka za upravljanje internetskim tečajevima.

1. Sensei (od 129 USD)

Sensei dodatak
Dolazi nam iz WooThemesa (tima koji stoji iza WooCommercea) Sensei (koji kreće od 129 USD za jedno mjesto). Savršena integracija s WooCommerceom i svim temama iz WooThemes-a, plus širok raspon ekstenzije na raspolaganju za prilagodbu ponude tečaja, čine ovo solidnim izborom.

2. WP kursevi (od 99 USD)

WP Courseware dodatak
Povucite i ispustite svoj put kroz izgradnju tečaja s WP Courseware (počinje od 99 USD za licencu za web mjesto). Ovo cjelovito rješenje za online tečaj integrirano je sa svim glavnim dodacima za e-trgovinu.

3. LearnPress (besplatno)

Dodatak LearnPress
Sveobuhvatni WordPress Sustav upravljanja učenjem (LMS) uključiti, LearnPress je besplatna opcija za vaše internetske tečajeve. Nekoliko besplatni dodaci dostupni su za proširenje funkcionalnosti, kao i neke premium (počevši od 19,99 USD) kako bi dobili još više.

4. Tečajevi sa zippy (199 USD)

Dodatak Zippy Tečajevi

Tečajevi sa Zippy-om jednostavna je za upotrebu tečaja sve u jednom.

Dijete mozga Dereka Halperna, osnivača Social Triggera, Tečajevi sa zippy je premium platforma za online tečaj (all-in-one) (dostupna za 199 USD) koja uključuje ugrađenu integraciju s marketingom putem e-pošte, pristupnicima plaćanja i detaljnom analizom.

5. LearnDash (od 199 USD)

Dodatak LearnDash
LearnDash je značajka prepuna vrhunskog LMS-a (koji počinje od 199 USD za jedno mjesto), a koji u stvari ima industrijske standardne LMS integracije, poput Tin Can API-ja. Ako vam je potrebna istinska LMS integracija, ovo je očigledan izbor.

6. LifterLMS (Besplatno)

LifterLMS dodatak
LifterLMS novi je dodatak prostoru internetskog tečaja. To je besplatni dodatak, ali premium verzija (99 dolara godišnje) nudi dodatnu podršku, dodatnu grafiku i premium teme. Premium proširenja dodatno proširuju funkcionalnost.

Teme internetskog tečaja

Mnogo je tema namijenjenih pružanju internetskih tečajeva, tako da je ovo samo izbor nekih od naših izbora koji će pokazati što je moguće. Možete provjeriti neke druge na našem popisu najboljih obrazovnih tema za WordPress.

1. WPLMS

WPLMS tema
WPLMS je sustav upravljanja društvenim učenjem izgrađen na BuddyPressu, za tečajeve, instruktore i upravljanje studentima. To je rješenje sve u jednom za stvaranje internetske platforme za učenje.

2. BuddyBoss

BuddyBoss & LearnDash

BuddyBoss za LearnDash je više od jednostavne teme – više je poput platforme. Sa ugrađenim opcijama i značajkama izgleda, prilagodljivim zaglavljem i podnožjem, brendiranjem, izgradnjom stranica i naravno LearnDashom (napredni kvizovi, časovnici predavanja, korisnička izvješća itd.) BuddyBoss nudi sve što bi vam moglo zatrebati. Uz novo sučelje LearnDash-Gutenberg, stvaranje prilagođenog sadržaja još je brže i lakše.

3. Akademija

Tema akademije
Tema Akademije za upravljanje učenjem uključuje ugrađeni tečaj i upravljanje korisnicima, te WooCommerce integraciju. Ova tema omogućuje vam da s lakoćom dijelite i prodajete svoje znanje.

4. Tečaj Mačke

Tema Mačka tečaja
Tečaj Mačke sveobuhvatna je WordPress tema namijenjena kreiranju internetskog tečaja, integraciji s potrebnim dodacima i izgradnji web stranice za prodaju tečaja.

5. LMS

LMS tema
LMS tema je snažna tema upravljanja učenjem dizajnirana za rad sa Sensei-jem. Dodaje napredne mogućnosti dizajna i izgleda vašem web mjestu internetskog tečaja.

6. Pametni tečaj

Pametna tema kolegija
Pametni tečaj je dostupna vrhunska LMS WordPress tema. Dizajniran da vam pomogne u kreiranju i prodaji tečajeva na mreži i na licu mjesta, uključuje čitav niz značajki u samostalnom paketu.


Stvaranje internetskog tečaja u WordPressu nije teško, a može se brzo obaviti pomoću teme ili dodatka. Planiranje tečaja i izrada gradiva morat ćete uložiti naporno, ali s WordPressom sami tečaj možete dobiti online i dostupan studentima u kratkom vremenu..

Dali smo vam pregled kako započeti postavljanje internetskog tečaja putem WordPress-a, tako da možete postaviti svoje web mjesto, planirati tečaj, odabrati temu ili dodatak i započeti danas.

Upravo smo prelistali površinu izrade internetskog tečaja, pa ako imate bilo kakvih pitanja ili prijedloga, obratite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku! Rado bismo čuli vaše savjete i trikove za izradu internetskih tečajeva s programom WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map