Kako stvoriti kviz za svoje korisnike na WordPressu (u 7 jednostavnih koraka)

Kvizova. Oni stvarno nisu tako grozni kao testovi ili ispiti – vaše web mjesto nije škola, pa možete implementirati zabavne kvizove kako bi web mjesto učinili interaktivnijim, pa čak i zatražili dragocjene povratne informacije od svojih posjetitelja. Možete vidjeti kako čitatelji odgovaraju na određena pitanja i možete saznati što rade ili ne uživaju na vašoj web lokaciji. Ukratko, kvizovi čine vaše web mjesto zanimljivim, jedinstvenim i zabavnim.


Mogućnosti ovdje obiluju. Ne morate čak ni postavljati pitanja o stvarima koje se odnose izravno na vašu web lokaciju, sve dok se vaša pitanja povezuju s ljudima i grade zajednicu oko vaših glavnih ciljeva. Na primjer, iako ESPN stalno nudi sportske kvizove na svojim web lokacijama, oni uvijek bacaju povremene pop kulture ili politička pitanja ovisno o tome što je trenutno u trendu.

Izrada kviza nije toliko naporna – to možemo učiniti u sedam brzih koraka – pa pogledajmo kako danas možete dodati nju na svoju web lokaciju.

1. Dodajte novi kviz s glavnim ispitivačem

Najlakši način da napravite kviz za svoje korisnike je doći do baze podataka dodataka. Možete pokušati napraviti svoj vlastiti mali kviz bez dodatka, ali to brzo postaje neuredno. Osim toga, zaista nema razloga za to, jer nećete dobiti polovinu funkcionalnosti dodatka – a dodatak o kome ću danas govoriti prilično je lagan na vašoj web lokaciji.

Za početak preuzmite Sljedeći dodatak za kviz Master i aktivirajte ga na nadzornoj ploči WordPress-a (možete zgrabiti dodatak s veze ili se jednostavno prijaviti na WordPress instalaciju i pomaknuti se na Plugins> Add New, potražiti dodatak Quiz Master i zatim instalirati i aktivirati).

Nakon što je dodatak spreman za pokretanje na vašoj nadzornoj ploči, kliknite na kvizovi na lijevoj strani vaše nadzorne ploče. Idi na primarno kvizovi stranice kako biste stvorili svoj prvi mali upitnik.

kartica kviza

Klikni na Dodaj novi dugme. U tom slučaju će se prikazati skočni zaslon na koji možete unijeti novo ime kviza. Nazovite ga što god želite kako biste se mogli sjetiti o kakvoj vrsti kviza je riječ u budućnosti. Klikni na Stvorite kviz gumb za nastavak.

dodaj novo sada

Time se novi kviz stavlja u popis svih kvizova koje ćete na kraju stvoriti, ali da biste ih zaista stekli, morate kliknuti na Uredi gumb koji se nalazi odmah ispod naziva kviza – kada prelazite preko imena kviza trebali biste moći vidjeti to Uredi dugme. Kliknite na njega.

2. Dodajte pitanja

Ovo je područje prilično jednostavno budući da u kviz možete dodati koja god pitanja želite. Započnite klikom na ikonu Dodaj pitanje gumb koji otkriva novi skočni prozor u kojem možete otkucati sve detalje za novo pitanje. Ovo je zabavan, kreativan dio.

dodaj pitanje

Upišite pitanja i sve moguće odgovore. Možete odrediti pravi odgovor i čak dodijeliti određenu količinu bodova ljudima koji odgovore dobivaju ispravno. Napišete poruku koja će se prikazati ako korisnici dobiju točan odgovor. Možete upisati i savjet koji korisnici mogu pozvati ako se ne pitaju o nekom pitanju.

Ispod toga treba ispuniti još nekoliko polja, ali sva su oni uglavnom samorazumljiva. Klikni na Stvori pitanje Nakon što dovršite to pitanje, na dnu gumba.

stvori pitanje

Kroz ovaj isti postupak dodajte onoliko pitanja koliko želite. Uključiću drugo pitanje zarad ovog vodiča, jer je kviz sa jednim pitanjem poprilično dosadan.

3. Objavite svoj kviz

Vratite se na primarno Kviz stranicu da biste pregledali popis kvizova koje ste stvorili. U svom primjeru, imam samo jedan kviz, tako da je lako vidjeti gdje točno krenuti dalje. Naš je cilj sada objaviti kviz kako bi ga svi koji posjećuju web mjesto mogli preuzeti i poslati svoje odgovore.

S desne strane imena kviza nalazi se nekoliko URL-ova i kodova koji možete koristiti za objavu. Na primjer, u URL-u živi kviz, tako da ovaj URL možete podijeliti sa kime god želite.

kratke kodove

Prava snaga dodatka postaje važna kada počnete koristiti kratke kodove. Ovi kratki kodovi navedeni su s desne strane imena, zato ih slobodno kopirajte i proširite ih bilo gdje na vašoj web lokaciji.

Kao test, kopiram kraticu kviza i stavljam ga u novi blog. Izbacite ovaj kôd bilo gdje u postu, koristite ga u widgetima ili ga postavite na stranicu ovisno o mjestu na kojem želite da se pojavi posjetiteljima. Za kopiranje je dostupan i drugi kratki kôd. Ovaj kratki kôd otkriva ploču s liderima ako planirate gamificirati svoju web lokaciju i stvarati malo konkurencije između svih posjetitelja.

Zalijepit ću oba ova kratka koda u novi blog i udariti u Objaviti dugme. Slobodno upišite ili prenesite bilo koji drugi sadržaj poput vašeg za standardni blog.

4. Prepirka se sa stilom kviza

Dodatak pruža solidna podešavanja stila tako da kviz možete učiniti sličnim vlastitom brendiranju, ali kao što vidite u nastavku, kviz se dobro prikazuje i pruža sva pitanja, savjete, polja i odgovore. Ovo je minimalistički kviz, ali mogućnosti prilagodbe su prilično obilne da bi izgledao lijepo.

prednji kviz

5. Pogledajte rezultate

Jedan od posljednjih koraka je pregledati svoje rezultate ili nagraditi pobjednike ili ih iskoristiti za bolje poslovanje. Kada netko pošalje obrazac za kviz, rečeno im je na koliko pitanja je točno odgovorilo i njihovo se ime postavlja na ploču vode ako postignu dovoljno visoki rezultat.

leaderboard

Ovo je divno za angažman, ali što je s vašim vlastitim rezultatima? Nakon što dovršite ovaj kritični korak, trebali biste razmotriti alate koji se nude na prethodnoj bazi kako biste analizirali kvizove i čak ih organizirali.

6. Pogledajte informacije o podnošenju

Ići Kvizi> Rezultati kviza na lijevoj strani vaše WordPress nadzorne ploče. Klikni na Pogled vezu kako biste vidjeli koliko je ljudi poslalo kviz. Super stvar u rezultatima je da djeluju dobro za prikupljanje podataka o e-pošti i telefonskim brojevima ako vodite tvrtku koja koristi te medije za marketing.

Rezultati daju osobne podatke iz prijave i postotak odgovora koji su dobili ispravno. Rezultati pokazuju i odgovore koje su odabrali vaši korisnici.

pogled

7. Analizirajte statistiku

Još jedno lijepo područje za analizu učinkovitosti vaših kvizova je Statistike stranica. Kliknite na Kvizovi> Statistika i prođite kroz ovu stranicu nakon što počnete primati pristojan broj podnesaka za kviz.

statistika

Statistički podaci korisni su za otkrivanje je li kvizove uopće vrijedno koristiti na vašoj web lokaciji. Na primjer, ovaj dodatak nudi brojeve o broju kvizova u proteklih nekoliko dana ili tjedana. Ako trendovi opadaju, možda ćete trebati promijeniti svoj sadržaj. Ako ide gore, nastavite raditi sve što radite sa kvizovima.


Podijelite svoja razmišljanja u odjeljku s komentarima ako imate bilo kakvih pitanja o tome kako stvoriti kviz za svoje korisnike na WordPressu. Ako ste generirali kvizove u prošlosti, koje ste dodatke koristili ili ste skloniji stvaranju vlastitih oblika s određenim obrascima?

Znam da je Gravity Forms popularan premium način da se naprave kvizovi, ali nisam ga pokrenuo jer je (prema mom skromnom mišljenju) Master Quiz Master Next jednako dobar – i besplatan je. Ako više volite koristiti Gravity Forms, volio bih čuti zašto u komentarima!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map