Kako stvoriti kampanje za kapanje e-pošte za WordPress

Kako stvoriti kampanje za kapanje e-pošte za WordPress

Kampanja kapanja e-pošte važna je komponenta u vašoj cjelokupnoj strategiji marketinga e-pošte koja rezultira boljim otvorenim stopama e-pošte, klikovima i interakcijom. Jedna su od isprobanih tehnika marketinga e-pošte koja se jednostavno raditi.


Marketinške kampanje slanja e-pošte mogu se primijeniti na različite oblike marketinških aktivnosti putem e-pošte, uključujući biltene, ažuriranja proizvoda / usluga, napuštene e-poruke o košaricama, svečane promocije i mnoge druge.

U ovom ćemo članku govoriti o različitim vrstama kampanja kapanja e-pošte i kako ih izraditi pomoću MailChimpa. Konačno, napravit ćemo vlastitu kampanju kapanja e-pošte za korisnike WPExplorer-a, ilustrirajući kako možete koristiti drip marketing za promociju i povećanje konverzija za svoje WordPress proizvode.

Uvod u kampanje s kapanjem e-pošte

Jeste li se ikad zapitali zašto u kampanjskim kampanjama e-pošte koristimo riječ “kapljeći”? (Uvijek sam se pitao za to.) Pa, inspirisano ju je kapljično navodnjavanje – tehnika skupljanja vode u poljoprivredi, gdje se voda skuplja i prelazi u tlo, vrlo sporo. Voda se doslovno skuplja kap po kap, a stvara se tako da dopire izravno do korijena biljke.

Drip kampanje nisu ograničene samo na e-poštu – izraz se također odnosi i na direktnu poštu i marketing baziran na telefonu. Ali usredotočimo se na e kaplje kampanje, hoćemo li?

Izazov jednostavnim biltenima putem e-pošte

Kada su u pitanju biltene putem e-pošte, trgovci imaju uobičajen problem. Kad se netko pretplati na bilten, vidi samo taj novi e-poruke, a ne one koje su poslane u prošlosti. Taj se problem pojačava u marketinškim kampanjama raznih proizvoda i usluga putem e-pošte. Bez kampanje za kapanje e-pošte, pretplatnici ponekad propuštaju vitalne informacije poput početka rada, važnih najava, ažuriranja proizvoda i mnogih drugih.

Kampanja kapanja e-pošte omogućuje marketingu da konfigurira i personalizira e-poštu koja se šalje svakom novom pretplatniku. Poznata su i po mnogim drugim imenima – kapljični marketing, automatizirana kampanja putem e-pošte, e-poruke o životnom ciklusu, automatske poruke i marketinška automatizacija itd. Koncept je isti – kampanje za slanje e-pošte skup su marketinških e-poruka koje će se automatski slati prema rasporedu.

Segmentacija i personalizacija

Ovo su dva sjajna stupa dobre kampanje za kapanje e-pošte. Segmentacija nam omogućuje da podijelimo pretplatnike na različite grupe, a personalizacija nam omogućuje slanje relevantnijih e-poruka svakoj od tih segmentiranih skupina, čime se povećavaju šanse za konverziju..

Uzmimo primjer. Svi smo koristili Dropbox. Dropbox ima dvije osnovne vrste kupaca – besplatno i plaćeno. To je njihova prva razina segmentacije. Cilj ove dvije skupine (ili segmenata) je vrlo različit.

 1. Kampanja kapanja e-pošte poslana prvoj grupi kupca će educirati o raznim značajkama i prednostima tvrtke Dropbox, uvjeravajući osobu da nadogradi na plaćenu verziju.
 2. Ljudi u drugoj skupini već plaćaju kupce, pa bi cilj druge skupine bio angažiranje i zadržavanje kupaca koji plaćaju.

Personalizacija vam omogućuje slanje e-poruka koje sadrže stvarno ime osobe, proizvode koje su pogledali i mnoge druge. Evo personalizirane e-pošte koju šalje Airbnb, kada Jimmy pogledali urbanu kućicu s drvećem s doručkom u Portlandu.

Kao što Jimmy ukazuje njegov blog post, zapravo mu je taj e-mail poslan u roku od jednog dana nakon pregleda nekretnine. Airbnb je personalizirao ime, a sadržaj e-pošte s entitetom Jimmy je pregledao neki dan. Uključili su i neka “preporučena svojstva” koja su slična onima koje je Jimmy poslao ranije, pa imaju veću vjerojatnost da se kliknu..

Uobičajene strategije kapiranja putem e-pošte

Kampanje kapanja e-pošte imaju jedan zajednički cilj: pretvoriti probne korisnike i zadržati ih angažiranim. Zašto zadržati kupce? Tako da oni i dalje koriste vaš proizvod. Vaš proizvod uživa u svom najpopularnijem klijentu, što ih sprečava da se natječu na natjecanju kad god promoviraju. Razvrstali smo marketinške kampanje putem e-pošte u različite slučajeve upotrebe i podijelili smo primjer za svaku kategoriju.

E-poruke dobrodošlice

Te se poruke e-pošte šalju kad god se korisnik prijavi za vaš proizvod ili uslugu. Oni bi trebali biti oštri, privlačni i voditi kupca do CTA – a to je da otvorite aplikaciju ili se prijavite na web mjesto.

E-poruke dobrodošlice trebaju sadržavati sljedeće:

 • Jasno CTA
 • Kako započeti s proizvodom – uključujući veze na bazu znanja, forume podrške i društvene profile.
 • Gumb za odjavu na pretplati – svi e-poštom trebaju to imati!

Pogledajmo e-poštu dobrodošlice koju je poslao Asana – brzu suradničku aplikaciju za posao koju su izgradili osnivači Facebooka.

To uključuje jednu jasnu CTA – lokaciju Asana. Korisnik također educira kako započeti u tri jednostavna koraka, a ispod svakog koraka ima gomilu veza. Korisnik možda ne mora kliknuti na njih, ali tamo su oni u slučaju da treba.

Ako se netko pretplati na vaš newsletter, možete upotrijebiti kapaljku za dobrodošlicu da biste tom korisniku automatski poslali neke od vaših najčešće dijeljenih blogova. Ili ako za svoju uslugu dobijete novu prijavu na probnoj razini, pokušajte s kapljicom koja sadrži studije slučaja o tome kako drugi kupci koriste vaš proizvod.

U najmanju ruku, e-poruke dobrodošlice su lijep način za reći: “Hej, drago mi je!”

Eksperijanov bijeli papir na e-mailima s dobrodošlicom pokazuje da e-pošte s dobrodošlicom u prosjeku imaju 58,7% otvorene stope, dok normalna e-pošta iznosi oko 14,6%. Kad se ta e-poruka dobrodošlice pošalje odmah (tj. Odmah nakon što se korisnik prijavi), otvorena stopa skače na 88,3%.

Ukrcavanje e-pošte

Svrha e-pošte dobrodošlice je navesti osobu na upotrebu ili otvaranje aplikacije. Ali to nije jedino što bi vaš idealan korisnik trebao učiniti. Za dobivanje vrijednosti iz vašeg proizvoda ili usluge, vaš kupac to zapravo i mora koristiti svoj proizvod. Što znači, trebaju napraviti prvi korak.

 • U slučaju Asane, to je prvi zadatak.
 • U slučaju Dropboxa, njegovo preuzimanje i instaliranje aplikacije Dropbox za radnu površinu. (Ne, ne mobilna aplikacija, već radna površina).

Evo primjera ukrcane adrese Asane. Pogledajte kako uključuje dva CTA-a, oba koji ukazuju na istu radnju!

E-poruke s preporukom

E-poruke s preporukom predstavljaju okosnicu održavanja korisnika angažiranim. Svi iz Netflixa, Spotifyja, Instagrama, do Quora koriste personalizirane preporuke kako bi svoje korisnike angažirali. Veći stupanj personalizacije obično rezultira boljim otvorenim cijenama.

Uzmimo za primjer Quoru Pratim određene teme na Quora koje me zanimaju. Quora koristi te podatke kako bi mi slao e-poštu s preporukama svakodnevno, nadajući se da ih svakodnevno provjeravam. Ako mi se sviđa nešto što mi upada u oči, mogao bih kliknuti na njega i to bi me odvelo ravno u aplikaciju.

Redak predmeta koji se koristi u ovoj e-poruci zapravo je pitanje na vrhu. Ne kako se otvara e-pošta s „Sourav’s digest”. To je personalizacija 101 baš tamo!

Quora je algoritam odlučio da će na osnovu moje nedavne aktivnosti u Quori, postavljanje ovog pitanja na vrh e-pošte najvjerojatnije zaraditi moj klik. I pogodi što? Uspjelo je!

Obnovite e-poštu

Zadaća adrese e-pošte za obnovu je zavesti korisnika da obnovi vašu ponudu usluga. Kupcima biste trebali obnoviti e-poštu prije isteka roka, kako bi bili svjesni obveze.

Marketo ima sjajan blog post o tome kako stvoriti e-poštu za obnovu koja se zapravo otvaraju. Osim osnovnih i posrednih stvari, za mene je ključno bilo to što se oko e-pošte za obnovu moglo izgraditi čitava kampanja. Mogli biste početi s podsjetnikom. Kako se datum obnove približava, mogli biste povećati osjećaj hitnosti. To bi mogle biti neka 2-3 e-maila. Ako ništa ne uspije, pokušajte poslati poticaj – poput kupona za popust. Nakon što datum obnove prođe, a kupac nije izvršio konverziju, možete pokušati poslati veći poticaj, ohrabrujući (potencijalno izgubljenog) korisnika da ponovno aktivira uslugu.

iThemes je poslao e-poštu za obnovu s poticajem, zajedno s osjećajem hitnosti. Oni nude nevjerojatnih 60% popusta na svoju životnu pretplatu na postojanje kupci. A ako to nije dovoljno, oni nude i vezu za preuzimanje do potpuno nove e-knjige koju su pokrenuli!

Strah od nestajanja (FOMO) tehnika:

Na ovom snimku zaslona vidimo kako e-pošta potiče osjećaj hitnosti kod čitatelja, tako što dajemo ograničenu vremensku ponudu, koja istječe 5. svibnja 2017. Ova e-pošta poslana je 27. travnja, zbog čega razdoblje ponude traje 10 dana.

Evo malo prostora za poboljšanje – u kopiji se može spomenuti i da ponuda traje samo 10 dana (ili manje od 2 tjedna). Ovo bi stvorilo više osjećaj čitave u žurbi, u usporedbi s spominjanjem kasnijeg datuma. FOMO tehnika je isprobana marketinška tehnika koja je poznata po poboljšanju otvorenih stopa, klikova i konverzija.

E-poruke s potvrdom

E-poruke za potvrdu transakcijske su prirode, koje obavještavaju korisnika o njihovim nedavnim aktivnostima. Oni mogu biti u rasponu od bilo čega, od kupnje do rezervacija. Neke organizacije šalju e-poštu s potvrdom iz perspektive sigurnosti. Na primjer, kada se prijavite na svoj Google račun s novog uređaja, dobit ćete potvrdu e-pošte s “novom prijavom”.

E-poruke s potvrdom uglavnom su transakcijske prirode i prenose informacije korisniku. Dvostruki prijavni bilteni šalju potvrdnu e-poštu kako bi se provjerilo da li se korisnik stvarno prijavio na popis e-pošte. Pogledajmo neke od e-poruka s potvrdom iz moje pristigle pošte.

U ovoj e-pošti Jetpack nadzire vrijeme rada WordPress web mjesta i šalje e-poštu korisniku odmah kada otkrije prekid rada..

Evo još jednog primjera potvrdne poruke koju je poslao Firefox.

Angažman

Postoje različite vrste angažmanskih događanja, a mogu biti promotivne, povratne ili informativne prirode.

Uber obavlja sjajan posao u suradnji sa svojim korisnicima, na temelju lokaliziranog sadržaja. Uber se povezuje s raznim popularnim dobavljačima u gradu kako bi ponudili svoje proizvode i usluge korisnicima Ubera. Zašto? Jer Uber želi pružiti vrijednost svojim korisnicima i uspostaviti vrhunsku prisutnost. Tako da sljedeći put kad pomislite na toaletu, mislite na Uber.

Tečajevi

Kada je vaš blog već neko vrijeme u pitanju, vrijeme je za raznolikost sadržaja. Podcasti, e-knjige i tečajevi uživo (ili snimljeni) neki su od najpopularnijih i široko prihvaćenih medija za diverzifikaciju sadržaja vani. Kampanja kapanja e-pošte može se kreirati oko određenog tečaja ili podcasta kako bi se promovirala i natjerala korisnika da se prijavljuje ili sluša.

U ovom e-mailu Chris od RankXL dijeli svoj novi tečaj WordPress Blogging Academy. Sjajan primjer raznolikosti sadržaja i vodstva misli.

Otkažite pretplatu za e-poštu

E-poruke za odjavu pretplata su “zbogom i oproštaj” od marketinga e-pošte. Shvatili ste da ste već izgubili kupca kad vam se pošalje e-poruka za odjavu. Ovo je vrijeme za prikupljanje povratnih informacija od korisnika. Tečajevi poput “žao nam je što idemo” su uobičajen. Ono što bi moglo napraviti razliku je pitati što je pošlo po zlu. Zbog čega su se odjavili od pretplate na vaš newsletter? Možete također podijeliti izravnu adresu e-pošte posvećenom službeniku za sreću korisnika da korisnik podijeli svoje brige.

Kako stvoriti kampanju kapanja e-pošte s MailChimpom

MailChimp je moja omiljena platforma za marketing i automatizaciju e-pošte. Da bismo vam pomogli da započnete, evo vodiča mog početnika za MailChimp za WordPress. Zahvaljujući zauvijek besplatnom modelu, MailChimp je voljena od strane WordPress zajednice. Postoje tone besplatnih i vrhunskih WordPress dodataka o tome kako razviti svoj popis e-pošte pomoću MailChimp-a.

Sada da vidimo kako možemo izraditi jednostavnu kampanju kapanja e-pošte pomoću MailChimp-a.

Predlošci e-pošte koje nudi MailChimp

Ovo su neki od predložaka e-pošte koje nudi MailChimp. Optimizirani su za položaje slike, količinu teksta i izgled e-pošte za svaku ciljnu radnju. Odabir pravog predloška važan je korak u vašoj kampanji kapanja e-pošte.

Predložak

Na primjer, u njihovom Najavite Predložak, MailChimp započinje e-poštu s kratkim, ali podebljanim zaglavljem i podnaslovom za komunikaciju glavne točke. Nakon toga slijede neke slike, tekst i na kraju CTA.

Preslikajmo svaki od predložaka u moguće slučajeve korištenja kampanja kapanja e-pošte koje smo vidjeli već ranije.

predložakMogući slučajevi upotrebe
Prodaja proizvodaPromotivne ili obnove e-pošte
NajaviteProizvod / usluga Ažurirajte e-poštu
Ispričati pričuDobrodošli, ukrcavanje i angažman, e-poruke
SlijediteE-adrese za potvrdu, obnovu i preporuku
obrazovatiNovi e-popisi za tečajeve i angažmane

1. Stvorite novu kampanju

Najprije se prijavite na svoju nadzornu ploču MailChimp i napravite novu kampanju.

Zatim kliknite na Kreirajte e-poštu.

Odaberite Automatizirano a zatim kliknite na Podijelite ažuriranja bloga. MailChimp nudi razne vrste automatiziranih kampanja za e-poštu u rasponu od novih prijava do gomile e-poruka povezanih s e-trgovinom. Napravit ćemo jednostavnu e-poštu za ažuriranje bloga koja djeluje na RSS sažetcima.

Postavite naziv kampanje i popis na koji želite poslati svoj bilten. Ako vam je prvi put da koristite MailChimp, preporučujem vam da napravite popis obrasca koji sadrži vaše adrese e-pošte kako biste lako uočili pogreške. Također pokušajte koristiti različite vrste računa e-pošte, kao što su Gmail, Outlook itd.

2. Konfigurirajte RSS feed i vrijeme

Sada je vrijeme za konfiguriranje RSS feeda. Ako vam nije nova ideja, preporučujem vam da pogledate moj članak – Početni vodič za RSS u WordPressu.

 1. Izaberite URL feeda sa svog bloga i unesite ga u prvo polje.
 2. Možete konfigurirati dostavu biltena na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj osnovi. U ovom smo vodiču odabrali svaki dan.
 3. U slučaju tjednog ili mjesečnog biltena, najbolje je odabrati dane u tjednu u koji se bilten šalje. Učestalost e-pošte možete konfigurirati ovisno o rasporedu e-pošte. Međutim, najbolje je ograničiti bilten na 2 e-maila tjedno. Imajte na umu da previše e-pošte može riskirati da korisnik klikne gumb za odjavu!
 4. Opcija veličine slike osigurava da istaknute slike korištene u blogovima izgledaju sjajno na svim uređajima, uključujući mobitele, radnu površinu i tablete.

Nakon što ste spremni, prijeđite na sljedeći korak.

3. Segmentirajte svoj popis (ili pošaljite svima e-poštu)

MailChimp vam uvijek daje mogućnost segmentiranja popisa. U stvari, to vas poziva. No, budući da je ovo udžbenik, a popis e-pošte je lutka s mojim adresama e-pošte, pošaljite ga cijelom popisu.

4. Kreirajte svoju e-poštu

Stranica Informacije o kampanji je mjesto na kojem se događa puno radnji. Ovdje konfiguriramo naslovne redove, tekst za pregled i mnoštvo drugih parametara. Automatska e-pošta s MailChimpa zahtijevat će upotrebu RSS oznake spajanja. Preporučio bih vam da prođete kroz Članak RSS baze podataka, kako bi stekli bolje razumijevanje. Kad završite, nastavite i odaberite odgovarajući predložak.

Primijetili biste da se u dizajneru e-pošte pojavljuju dva nova gumba – RSS zaglavlje i RSS stavke. Ove blokove možete povući u dizajn e-pošte i tako ih konfigurirati.

Prilagodljivi RSS blokovi u MailChimp-u

Za blokove RSS zaglavlja ili stavke možete odabrati prilagođavanje sadržaja blokova ili koristiti one koje je predefinirao MailChimp. U ovom je vodiču odabrao popis Izvodi opciju i prilagodili veličine fonta e-pošte. Nakon završetka, nastavite i pošaljite e-poštu.

Ovo je konačni proizvod e-pošte koju je poslao MailChimp.

Primjer: Izrada kampanje za kapanje e-pošte za WordPress proizvode

Pa što veze ima drip marketing sa WordPressom? To je moćan marketinški alat pomoću kojeg možete povećati publiku svoje web stranice, povećati konverzije za svoje mrežne WordPress proizvode (teme, dodatke, usluge itd.) I angažirati nove pretplatnike..

Na početku ovog članka istražili smo različite kategorije kampanja kapanja e-pošte poput dobrodošlice, ukrcavanja itd. Naša kampanja kapanja e-pošte sadržavat će poruku e-pošte iz svake od tih kategorija. Budući da se u WPExploreru bavimo razvojem vrhunskih premium tema, upotrijebit ćemo našu Totalnu temu kako bismo ilustrirali kako možete koristiti kampanje kapanja e-pošte u stvarnoj životnoj situaciji.

Segmentiranje kampanje za kapanje e-pošte

Prije nego što započnemo, važno je zapamtiti da uspjeh kampanje kapanja e-pošte ovisi o segmentaciji i personalizaciji..

Kako segmentiramo svoju prvu kampanju kapanja e-pošte? Jednostavan. Segmentiramo ga na osnovu činjenice je li osoba koja prima e-poštu kupac WPExplorera ili redovni pretplatnik na bilten. To nam daje dvije skupine:

 1. Kupci koji kupuju premium teme WPExplorera od Envato-a (npr .: Ukupno)
 2. Ljudi koji su se pretplatili na bilten s web stranice.

Stvorimo kampanju kapanja e-pošte za ljude koji su nedavno kupili temu Total iz Envata.

Napomena: Ovo je samo primjer. To nisu stvarne e-poruke koje dobijate prilikom kupovine teme Total. Themeforest ne pruža ove privatne podatke prodavačima.

Dio 1 – E-adresa dobrodošlice

Ovo je e-poruka koju kupac dobiva odmah nakon kupovine teme Total. U ovoj e-poruci podsjećamo kupca na njegovu nedavnu kupnju.

Uzorak dobrodošlice e-poštom poslan kupcu odmah nakon kupnje teme Total.

 1. Iako je idealno imati samo jednu CTA u e-pošti, dodali smo još nekoliko njih kako bismo uključili dodatne informacije. Glavni CTA je da kupac posjeti web stranicu Total teme koja je posvećena objašnjavanju svih značajki teme.
 2. U drugom su stavku povećali broj veza na koje se može kliknuti do stranica za koje bi klijent mogao biti korisni, poput hostinga, demonstracija, značajki tema, itd..
 3. U posljednjem stavku također ćete naći jasno vidljivu vezu za odjavu. To upućuje kupca da poštujemo njegov ulazni prostor i da ne želimo stvarati buku.

Što nismo uključili:

E-poruke dobrodošlice poslane odmah po kupnji ili prijavi doživite visoku otvorenu cijenu. Oni su vrlo važni jer su prva točka kontakta između tvrtke i kupca; i stoga moramo pažljivo izrađivati.

Ne želimo uključiti ništa što je promotivnog karaktera, poput grupne ponude za hosting ili nadogradnje na prošireni plan podrške. Takve se e-poruke mogu slati angažiranim kupcima, poput onih koji su otvoreni ili bolje, u e-pošti su kliknuli na CTA.

Dio 2 – Ukrcavanje e-pošte

Uzorak ukrcane e-pošte koji je poslan kupcima teme Total

Namjera e-pošte za kupanje je upoznati kupca s proizvodom i pomoći mu da brzo postigne svoj cilj. Dakle, u našu e-poštu ukrcavanja mogli bismo uključiti savjete poput:

 1. Kako instalirati temu Total
 2. Kako instalirati potrebne dodatke
 3. Demonstracije web stranica koje su izgrađene s tom temom
 4. Povežite se na kanal za podršku u slučaju da nešto ne radi

Neki mogu kombinirati korake na brodu s e-poštom s dobrodošlicom, što bi također bilo u redu!

Dio 3 – E-adresa za ažuriranje

Uzorak ažuriranja teme Dostupna e-pošta

Informiranje kupaca o ažuriranjima proizvoda igra važnu ulogu u sreći korisnika i životnom ciklusu zadržavanja. Kada temu ažuriramo novim značajkama, ispravkama programskih pogrešaka ili poboljšanjima performansi, dobra je ideja poslati kupcu e-poštu s podsjetnikom za ažuriranje teme.

Dio 4 – E-adresa za zadržavanje

Uzorak e-pošte za obnovu WPExplorera

Suočimo se s tim – sreća i zadržavanje kupaca igraju ključnu ulogu u uspjehu proizvoda (ili organizacije). Najveći primjer? Amazon. Pa zašto govorimo o zadržavanju e-pošte? Evo zašto:

Tema Total WordPress objavljena je 2013. godine i cvjeta već više od četiri godine. Envato nudi kupcima 6 mjeseci podrške i ažuriranja kao zadanu mogućnost kupnje teme Total. Što se događa kada korisniku treba podrška nakon pretplatničko razdoblje podrške? Tada dospijeva e-pošta za obnovu podrške. Možda ga ne trebaju svi kupci. Ali bilo bi u najboljem interesu freelancera ili agencije da kupi dodatnu podršku u slučaju da klijent ima “fancy” zahtjeve.

Pokretanje i vremenska traka kampanje za kapanje e-pošte

Sjajno. Sada imamo e-poruke. Ali kad ih šaljemo? Postoje li okidači? Drago mi je što ste pitali! Evo tablice sa isticanjem okidača i vremenskih rokova kampanje za kapanje e-pošte koji bi imali smisla za većinu WordPress tema ili dodataka.

Naziv kampanjeOkidačVremenska Crta
1 – E-mail dobrodošliceKada osoba kupi temuneposredan
2 – Ukrcavanje e-pošteOsobe koje su otvorile e-poštu dobrodošlice mogu biti prvi primatelji. Drugi nakon nekog vremena mogu primiti e-poštu ukrcavanja.Dva dana za ljude koji su otvorili e-poštu dobrodošlice. Četiri dana za sve ostale.
3 – Ažurirajte e-poštuKada je dostupno ažuriranjeneposredan
4 – zadržavanje e-pošteKad istekne plan podrške kupcaPet mjeseci i dvadeset dana nakon kupnje. To kupcu daje deset dana za odluku.

Daljnja segmentacija na temelju aktivnosti korisnika

Do sada smo s MailChimpom napravili kampanju kapanja e-pošte za ljude koji su kupili temu Total iz Themeforest.

Ako bismo tu grupu dodatno segmentirali, mogli bismo se raspasti u aktivan i neaktivan kupci. Tko su oni, pitate? Evo ga:

 • Mi bismo definirali an aktivan kupac kao osoba s dobrom stopom otvaranja e-pošte i klikova. Drugim riječima, aktivni kupci su ljudi koji otvaraju, čitaju i klikaju veze u e-porukama koje im se šalju
 • Neaktivan kupci s druge strane su ljudi s vrlo lošom stopom otvorenosti e-pošte, tj. oni ne otvaraju e-poruke koje su im poslane.

Vjerojatno je aktivni kupac pružiti povratne informacije o određenim pitanjima poboljšanja proizvoda ili povratnim informacijama. Mogli bismo im poslati e-poštu poput:

 • Ako biste promijenili jednu stvar o Totalu, što bi to bilo?
 • Koja je vaša najveća frustracija temom Total?

Interfon ima izvrstan post na blogu o povratnim e-mailovima za povratne informacije i angažmanu te o tome kako ga je Invision koristio u svojim ranim danima kako bi odredio mjesto gdje je danas. Eno ga. Osnovna kampanja kapanja e-pošte za ljude koji su kupili temu Total!

Zaključak

Kampanja kapanja e-pošte jedan je od najboljih načina da zadržite svoje klijente svojim WordPress blogom, proizvodom ili uslugom. To je ključni dio puta kupca, što u konačnici utječe na vaše poslovanje.

Sve ovo postavlja pitanje – djeluju li kampanje za slanje e-pošte zapravo? Da, jesu. Zapravo prilično dobro. Prema istraživanju prikupio tim koji stoji iza e-mail marketing paketa Emma, ​​a proizvodi relevantne ciljane e-poruke 18-puta veći prihod nego globalno emitovane. Otkrili su i da je vjerojatnije da će ljudi koji čitaju vaše e-mailove mnogo više kliknuti na veze s njima Povećanje stope klikova za 119% iz slanja e-pošte.

Pa što ti misliš? Biste li započeli provoditi kampanje kapanja e-pošte? Što biste promijenili u vezi s kapanjem e-poruka koje smo koristili u primjeru proizvoda WordPress? Javite nam u komentarima u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map