Kako stvoriti izbornik u WordPressu

Kako stvoriti izbornik u WordPressu

Do sada ste uživali u vašoj WordPress avanturi. Odabrali ste sjajnu WordPress temu, sastavili lijepo web mjesto i oživjeli svoje WordPress SEO strojeve. Posjetitelji su se počeli baviti vašim novim WordPress tvrtkama, ali malo se njih pretvorilo u vjerne fanove ili kupce.


Provjerite Google Analytics, a stopa napuštanja početne stranice nalazi se kroz krov. Stoga odlučite provjeriti svaki aspekt vaše web stranice, ali ne možete pronaći gdje je problem. Koji vrag?

Reći ću vam ovo: vaš navigacijski izbornik za WordPress mogao bi biti uzrok vaših nevolja. Loš sustav navigacijskog izbornika spriječit će posjetitelje da pronađu ono što im treba na vašoj web lokaciji, a ako ga ne mogu pronaći, učinit će ono što radi svako zdravo ljudsko biće – kliknite gumb za povratak i učitava web lokaciju vašeg konkurenta.

S druge strane, izvrstan navigacijski sustav nalik je mapi koja posjetiteljima pokazuje točno gdje treba potražiti kako bi pronašli ono što traže. To samo znači da bez sjajnog navigacijskog izbornika gubit ćete kupce desno, lijevo i središte. Da prijatelju, imati odličan navigacijski izbornik – baš kao što vozač relija ima svoj navigator – od ogromne je važnosti.

U ovom koraku, pokazat ćemo vam kako dizajnirati savršen navigacijski sustav. Tada ćemo vam pokazati točno kako postaviti izbornike pomoću intuitivnog izbornika WordPress izbornika.

Kako stvoriti savršen WordPress navigacijski sustav

wordpress navigacija

Jeste li spremni za neku menu menu avanturu? Pa, jedite al carte … U ovom ćemo dijelu pogledati što čini odličan navigacijski sustav.

Neka bude jednostavno

Najbolji navigacijski sustav je jednostavan za korištenje.

Ne prekomplicirajte svoje navigacijske izbornike uključivanjem stranica koje korisnik ne mora nužno. Držite se svog najvažnijeg sadržaja – sadržaja koji korisnik treba držati dovoljno dugo da bi mogao pretvoriti. Link samo na najvažnije stranice WordPress-a, kao što su About, Contact, Hire / Product itd. I popularni sadržaj koji vam pomaže u rješavanju problema.

Govoreći o jednostavnosti stvari, treba li vam zaista taj mega izbornik na vašem malom osobnom blogu? Ne mislim tako; mega izbornici su sjajni da, ali idealni su za mamuta WordPress web mjesta s milijardu bajta sadržaja i bilijunom proizvoda za pokretanje. Neka bude jednostavno glupane.

Sitemapovi se također računaju

Sitemap se smatra važnom glavom u savršenom navigacijskom sustavu. Dok paucima tražilice pomažete da lako i pravilno indeksiraju vašu web lokaciju, Sitemapovi vam mogu biti korisni kada se korisnik izgubi i / ili naiđe na strašnu stranicu pogreške 404. Zamislite to kao navigacijski izbornik za cijelo vaše web mjesto objavljeno na posebnoj stranici. Sitemapove se ne boji, to su jednostavno stranice koje sadrže veze na sve izvore na vašoj web lokaciji.

Najbolji dio je to što lako možete stvoriti sitemapove pomoću dodataka kao što su Google XML Sitemapovi, ili jednostavno idite s WordPress temom koja na svojstven način podržava Sitemapove. Stvorite posebnu stranicu sitemapa i osigurajte da možete vidjeti popis svih resursa na vašem WordPress web mjestu prilikom učitavanja http://www.yousite.com/sitemap/. Možete povezati svoj Sitemap sa stranice pogreške 404 ili iz vašeg glavnog izbornika.

Dodajte navigacijske menije u više lokacija

Ako biste, primjerice, poboljšali svoje šanse za pobjedu na lutriji, morali biste igrati nekoliko puta. To ima sve veze s teorijom vjerojatnosti. Slično tome, da bi čitatelji kliknuli na vaše veze, nekoliko puta morate pokazati navedene veze na različitim lokacijama vaše web lokacije. Logika je ovdje jednostavna: što čitatelj lakše može pronaći veze, brže ih može kliknuti.

Prema zadanim postavkama, većina tema WordPress-a omogućit će vam da prikažete svoj navigacijski izbornik u odjeljku zaglavlja, a možda i podnožje, ali to je to. Međutim, možete koristiti widgete za prikaz navigacijskih izbornika gdje god želite.

Najbolje lokacije izbornika za maksimalnu izloženost uključuju područja zaglavlja, bočne trake i podnožja | Bočna traka također je prvo mjesto za kategorije, arhive i oznake, pa slobodno iskoristite ove značajke za poboljšanje vašeg navigacijskog sustava.

Dodajte obrazac za pretraživanje

Sustavi se kvare u najmanje pogodnim vremenima. Sklone su popuštanju ili neuspjehu kada najmanje očekujete. Navigacijski izbornici nisu iznimka, stalno se pokidaju, pogotovo ako upotrebljavate dodatak za WordPress treću stranu, a krenite u šetnju. U drugim slučajevima, korisnik jednostavno nema vremena otići nekoliko nivoa duboko u svoje jelovnike kako bi pronašao informacije. Što učiniti?

Vi implementirate obrazac za pretraživanje koji korisniku olakšava pronalaženje onoga što želi. Zatim je postavite na istaknuto mjesto na svojem mjestu WordPress. Na primjer, ne sakrivajte ga u odjeljku podnožja koji je vidljiv samo kada se korisnik pomakne dolje. Ako na mjestu imate beskonačno pomicanje, navedeni korisnik možda nikad neće vidjeti obrazac za pretraživanje.

Obrazac pretraživanja je mjera koja nije sigurna kao i uređaj koji uvelike poboljšava korisničko iskustvo. Relevanssi pomaže vam da izgradite nevjerojatne tražilice za vaše poslovanje sa sjedištem u WordPressu.

Glavni provod: Na kraju dana, samo osigurajte da se vaš navigacijski izbornik lako može pronaći i koristiti. Prvo stavite važan sadržaj, tako da je nevjerojatno lako pronaći.

Dodavanje navigacijskih izbornika za WordPress

Sada ćemo stvoriti sjajan navigacijski izbornik s korisnim upraviteljem izbornika WordPress. WordPress je izvan okvira s odličnim upraviteljem izbornika koji vam omogućuje stvaranje jednostavnih izbornika, uključujući padajuće izbornike. To je jednostavan upravitelj povuci i ispusti koji dodavanje jelovnika postaje jednostavno kao i pita. Čak i peti razred može u nekoliko minuta dodati WordPress menije.

Kako? Jednostavno idite do Izgled> Izbornici  u vašem administratoru za WordPress:

početnici-vodič za wordpress-izbornici dolaskom izbornika

Ovo će pokrenuti Uređivanje izbornika zaslon. Ako vi ili vaš programer nikada prije niste dodali izbornike na svoje mjesto za WordPress, trebali biste vidjeti ovaj zaslon:

početnici-vodič-za-wordpress-izbornici novi-izbornik

Samo naprijed i dajte novom izborniku ime. Nazvat ćemo svoj primjer “glavni izbornik.” Unesite željeno ime i pritisnite Stvorite glavni dugme. Ovo će pokrenuti ovaj zaslon:

početnici-vodič za wordpress-izbornike-add-menu-stavke

Kao što vidite, na raspolaganju je nekoliko opcija. S lijeve strane primijetit ćete popis stranica, kategorija, kartice s prilagođenim vezama i možda još par značajki ovisno o vašoj temi.

S desne strane imate onaj Struktura izbornika područje gdje ćete uređivati ​​i naručivati ​​stavke izbornika. Imate Postavke izbornika područje koje vam omogućuje odabir mjesta izbornika i mogućnost koja vam omogućuje da automatski dodate nove stranice najviše razine u svoj izbornik.

Sve što ovdje trebate učiniti je odabrati stranice, kategorije ili dodati prilagođene veze s lijeve ploče, a zatim kliknite ikonu Dodaj u izbornik dugme. U trenu će se vaše stavke izbornika pojaviti u desnom stupcu, gdje ih jednostavno povucite i ispustite po volji.

Zašto želite dodati kategorije u svoj WordPress izbornik? Ako ste stvorili postove (npr. Lekcije) u različitim kategorijama (tečajevima), možete ih grupirati u tečajeve pomoću ove značajke. To je također korisna značajka ako pokrenete vijest. Nastavio sam i dodao razne kategorije u svoj izbornički primjer poput:

početnici-vodič za wordpress-izbornici-add-kategorije

Dodajmo i nekoliko prilagođenih veza za izravnu posjetu na web stranice trećih strana ili čak naše vlastite web lokacije koje žive na poddomenama. Samo idite do odjeljka Prilagođene veze kartica:

početnici-vodič za wordpress-izbornike-add-custom-linkovi

Dodajte svoju vezu u URL područje teksta i naziv izbornika u Tekst veze. Onda samo pogodi Dodaj u izbornik dugme. Uvijek uključite http: // ili veze neće raditi:

početnici-vodič za wordpress-izbornike-add-custom-linkovi-primjer

Kada ste zadovoljni svojim izbornikom, odaberite mjesto izbornika i kliknite gumb Spremi izbornik dugme:

početnici-vodič za wordpress-izbornike dodanu-izbornik

Koristiti Upravljanje lokacijama možete upravljati gdje se prikazuje vaš izbornik. Napomena, možete stvoriti nekoliko različitih izbornika i prikazati ih na više mjesta, ovisno o vašoj temi. Svaka tema podržava različit broj izbornika:

početnici-vodič za wordpress-izbornike upravljati-lokaciju

Vratiti se na Izbornik Uredi zaslonu, možete vidjeti kako se naš izbornik povećava i neće izgledati sjajno u prednjem dijelu. Pogledajte kako primjerice izgleda naš primjer:

početnici-vodič za wordpress-izbornike unaprijed

Ovo je mjesto gdje vam padajući izbornici dobro dolaze. Naprijed ću i grupirati sve naše primjere u kategorije Saznajte web dizajn. To je sasvim jednostavno. Od Izbornik Uredi zaslonu, samo povucite podizbornik malo udesno, tako:

početnici-vodič za wordpress-izbornike-add-padajući izbornici

Zatim kliknite gumb Spremi izbornik dugme. Sada će vaš jelovnik izgledati ovako:

početnici-vodič za wordpress-izbornike dodanu-padajući izbornici

Kraće i čistije? Možete stvoriti više podizbornika pod postojećim podizbornicima, stvarajući višeslojne padajuće izbornike:

početnici-vodič za wordpress-izbornike-više-level-padajućim

Naš primjer WordPress navigacijski izbornik izgleda ovako:

početnici-vodič za wordpress-izbornike-više-level-drop-padovi-front-end

Što je više? Stavke izbornika možete uređivati ​​iz upravitelja izbornika WordPress. Samo kliknite strelicu s desne strane izbornika:

početnici-vodič za wordpress-izbornike-uredi-meni-točka

A ako želite stvoriti doista poseban izbornik, isprobajte jedan od tih najboljih dodataka WordPress izbornika. Oni su brz i jednostavan način za izgradnju ili poboljšanje postojećih WordPress izbornika.

Završne misli

WordPress navigacijski izbornici su vitalni dio vaše WordPress stranice. Oni vode vaše korisnike koji im omogućuju da pronađu sadržaj koji traže. Izvrsni su za poboljšanje korisničkog iskustva, a samim tim i stope konverzije. Najbolji je dio što su vrlo jednostavni za implementaciju, tako da vas ništa ne može spriječiti.

Ne ostavljajte novac više na stolu, ulažite u dodatak za WordPress izbornik koji odgovara vašim poslovnim potrebama. Imate pitanja ili komentara? Podijelite u odjeljku za komentare u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me